Вашата оценка

СЪКРОВИЩАТА НА ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ - ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС

София - Троя - Айвалък - Пергамон - Кушадасъ - Памуккале - Ефес - Чанаккале - Одрин - София



Дати:
АвтобусниАвтобусни
Открийте защо природният феномен Памуккале е една от най-посещаваните забележителности в световен мащаб,  защо Ефес е един от най-запазените антични градове в Средиземноморието, как изглежда третият по големина град в Турция, къде се намира "трапезата на Дявола" / Seytan Sofrasi /  и каква е причината за огромната популярност на турските курорти Кушадасъ и Айвалък.
Всичко това с тази кратка,  но многоцветна програма, която ще Ви отведе в красивия Егейски свят с екзотичен привкус и неповторимо излъчване. 

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК!

  • Резервирате само с 50 лв. депозит!
  • Възстановяване на депозита или пълната сума (при заплатена такава) в случай на:
    - затворени граници с Турция;
    - наложена задължителна карантина при връщане в България;
    - при предоставен положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му;
  • Медицинска застраховка по време на пътуването с покритие за COVID-19.
Програма

1 Ден
Отпътуване в 5:00 ч. от София, около 06:30 ч. от Пловдив, хотел “Санкт Петербург”, около 07:30 ч – Газпром Димитровград - Капитан Андреево.
Преминаване на ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле и отпътуване за Айвалък.
Преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море и разделя Европа от Азия. Следобед пристигане в Айвалък. Името му означава "Мястото на дюлята", но въпреки това Айвалък е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в цялата страна. Фотопауза на Seytan Sofrasi /Трапезата на Дявола/ - природен феномен - издигнато плато, от което се разкрива изключителна панорама. Имате възможност да се насладите на неповторимата гледка с чаша ароматно турско кафе и да видите природното образувание, наречено "Стъпката на дявола" - мястото, на което местните хора разказват, че стъпил Дяволът, а Земята е хлътнала под крака му, за да образува езерце. 
Настаняване в хотел 3* в Айвалък.
Вечеря. /без включени напитки /.
Нощувка.

2 Ден
Закуска.
Отпътуване за древния град Пергамон. (Айвалък – Пергамон - 65 км.). Градът се намира в близост до съвременния град Бергама. Посещение на Храма на изцелението Асклепион – най-старата болница в света, създадена от бог Асклепий. В Пергам, който носи името на своя основател - героя Пергам /син на Андромаха и Хелен, познати образи от древногръцката митология/ се е намирала втората по значение библиотека след Александрийската с богатство от близо 200 000 пергаментови книги. Неслучайно най-големият сватбен подарък, който Марк Антоний прави на Клеопатра, е именно тази библиотека. Обяд в района на Бергама.
Отпътуване за Кушадасъ. (Бергама – Кушадасъ – 200 км). Настаняване в хотел 4* в Кушадасъ. Свободно време за почивка или разходка.
Вечеря /без включени напитки/.
Нощувка.
 

3 Ден
Закуска.
Свободен ден в курорта или по желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до Памуккале с местен екскурзовод и включен обяд + входна такса. 
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!” 
Снежнобелите травертинови каскади с крехка структура се променят постоянно под влияние на атмосферните условия и множество външни фактори, така че лавинообразно нараства броят на желаещите да ги видят и посетят в настоящия им вид.
В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝ и точно това е първата асоциация на всеки турист, посетил вълшебното място. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували варовикови тераси, които напомнят на фантастичен замък с дължина 2 600 м и средна ширина около 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години - Хиераполис или в превод „Свещения град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад - Агора, храмът на Аполон, римските бани и топлият минерален басейн на Клеопатра, в който последната египетска царица поддържала младостта си.
Завръщане в хотела.
Вечеря /без включени напитки/.
Нощувка.
 

4 Ден
По желание полудневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци; посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си;
Отпътуване за Чанаккале. По пътя посещение на местна фабрика за зехтин „Özgün“ край Айвалък. Чанаккале е град, често наричан "перла" на Дарданелите, както заради кръстопътното си местоположение, така и заради великолепната марина, широките европейски булеварди и оживена централна част. Като наследник на древния град Дарданелия, градът  пази историческия си облик, но се развива и като модерен град с младежки дух и атмосфера. Тук ще Ви посрещнат гостоприемни заведения, усмихнати лица и исторически център със запазена часовникова кула, а на крайбрежната алея стои гордо макет на Троянския кон, подарък от Брат Пит, след заснемането на филма „Троя“ през 2004 година.
Настаняване в хотел 3*.
Вечеря /без включени напитки/.
Нощувка.
 

5 Ден
Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на древния град Троя - посещението на археологическия музей на открито ще ви пренесе векове назад във времето на митичната 10-годишната война между елини и троянци. Троя е град, съществуващ повече от 4000 години, магнетичен център на древните цивилизации. Там е експониран модел на Дървения кон, който гърците, начело с героя Одисей, използвали, за да се промъкнат зад крепостните стени с хитрост.
Отпътуване за Одрин.  Отправяне към Дарданелите и преминаване в европейската част на Турция с ферибот. Посещение на Одрин. Възможност за посещение на джамията Селимиe - шедьовър на архитекта Мимар Синан, най-посещаваната забележителност в града с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната - 70.9 м. Архитектурният шедьовър може да се похвали с 1000 прозорци, един от които - зазидан заради вярването, че 999 е магическо число. Свободно време за разходка и пазар. На Закрития пазар, друг символ на града, можете да опитате изкушаващите турски баклави и прочутия специалитет на Одрин - таваджигер, приготвен по специална рецепта. Отпътуване към границата.
Завръщане в България късно вечерта.



ДАТИ И ЦЕНИ
 
Дати на провеждане Възрастен в двойна/тройна стая за записване до 10.05.2022 Възрастен в двойна/тройна стая за записване от 21.04 до 10.05.2022 Възрастен в двойна/тройна стая за записване след 11.05.2022
22.09 - 26.09.2022 ПРОМО! 349 лв. 369 лв. 389 лв.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
  •  
  • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Айвалък;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в  Кушадасъ;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в  Чанаккале; 
  • Всички фериботни, пътни и магистрални такси;
  • Посещение на природния феномен Seytan Sofrasi /Трапезата на Дявола/;
  • Посещение на древния град Троя /без включени входни такси/;
  • Посещение на древния град Пергамон /без включени входни такси/;
  • БОНУС! Туристическа програма в Чанаккале;
  • Шопинг в Одрин;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Mедицинска застраховка "Помощ при пътуване" към ЗК УНИКА АД с покритие 5 000 еврo за лица до 64 г. вкл. (покрива Ковид-19);
  •  
Пакетните цени не включват:
  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посетените по програмата обекти: Троя (60 TRL), Пергамон (75 TRL), Асклепион (45 TRL), ползването на лифт до Акропола в Бергама (100 TRL). Всички входни такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 70 г. (покрива Ковид-19) - 3 лв. на човек;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 71 г. до 74 г. (покрива Ковид-19) - 5 лв. на човек;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 75 г. до 79 г. (покрива Ковид-19) - 10 лв. на човек;
  • доплащане за предни места в автобуса (I, II и III ред) – 20 лв.; 
  • Допълнителни мероприятия:
  • - Целодневна екскурзия до Памуккале – 40 евро с включен обяд и входни такси / при минимум 20 туристи /;
  • - Полудневна екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария – 40 евро с включени входни такси / при минимум 20 туристи /;
  • Доплащане при настаняване в единична стая: 80 лв.

Отстъпки: 

  • за дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в двойна стая: 80 лв.
  • за дете от 4 до 6.99 г. настанено с двама възрастни в двойна стая: 149 лв. 


АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ

1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 45 дни преди датата на пътуването, без да дължи неустойки (с изключение на административна такса за анулация - 50 лв. на стая). Остатъкът от внесената сума не се възстановява и остава под формата на ваучер за нови резервации за период от 12 месеца от момента на отказа.
2.От 44 дни до 22 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на депозита
3. от 21 до 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 50% от общата стойност на пътуването.
4. При по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на пътуването.
5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията без да дължи никакви такси или неустойки, ако се затворят границите с Турция, при налагане на задължителна карантина при връщане в България или при предоставен положителен PCR тест на пътуващ или член на семейството му.


Забележки:

  • Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
  • ВАЖНО: Пътуването не е подходящо за деца до 2,99 г. и такива не се записват по програмата.

 

ЗАСТРАХОВКИ:

  • Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към „ЗК ЛЕВ ИНС“ АД, с номер на полица 00088166/13062110000333 до 29.04.2023 г.
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗК УНИКА АД. Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.
  • Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” към „ЗК ЛЕВ ИНС“ АД по чл. 82, т. 8 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Допълнителна информация за застраховката можете да прочетете тук.

Агенцията препоръчва сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


ЕКСКУРЗИИ:
 

Памуккале - Цена 40  евро на възрастен
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!” С право турците наричат този природен феномен Осмото чудо на света.
В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝ - това е едно уникално природно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Чудо на природата, което няма аналог. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували белоснежни варовикови тераси, които приличат на фантастичен замък. Терасите, които представляват млечнобял като памук, сякаш замръзнал водопад, са разположени на протежение 2 600 м със средна ширина 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години. Името на град Хиераполис се превежда като „Свещен град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад- Агора, храмът на Аполон, римските бани и много други забележителности. Тези от Вас, които желаят, ще се къпят в минералния басейн, в който се е къпала последната египетска царица-Клеопатра. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват.
 

Ефес - Цена 40 евро на възрастен
Ефес е древен елински град - колония в Мала Азия, основан през 11 век пр. хр. Ефес, както никое друго място, е съхранил основно структурата на древен град. Това позволява да се придобие ясна предства за живота на древното местно население. От миналото до наши дни са съхранени Фонтана на Адриан, Библиотеката на Целзий, Акропола, амфитеатър, побиращ 24 000 души, акведукт, римски бани, домове на богати жители.В Ефес е прекарала последните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиято къща могат да разгледат всички, които посетят тази екскурзия. Съществува легенда, че след Възнесение Христово, Богородица с жените около Иисус Христос и апостол Йоан са се заселили в Ефес. Света Дева Мария е живяла в тази къща до края на живота си. Умира на 64 години. Днес Домът на Дева Мария е място за поклонение не само на християните, но и на мюсюлманите.
 

Цените на екскурзиите са ориентировъчни и могат да претърпят промяна!

Разпечатай

Оферта № Е2698


Етикети
съкровищата на егейска турция - екскурзия с автобус , екскурзия до турция , екскурзии до турция , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии. екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , евтина екскурзия , евтини екскурзии , евтина екскурзия до турция , евтини екскурзии до турция , автобусна екскурзия , автобусни екскурзии , екскурзия с автобус , екскурзии с автобус , екскурзии 2022 , автобусно пътуване , автобусни пътувания , пътуване с автобус , пътувания с автобус , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , оферта за турция , оферти за турция , изгодна оферта за турция , изгодни оферти за турция , оферта за турция на ниска цена , оферти за турция на ниски цени , егейска турция , айвалък , троя , посещение на турция , посещение на айвалък , посещение на троя , разглеждане на забележителности , забележителности в турция , ekskurziq do turciq , ekskurzii do turciq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , evtina ekskruziq , evtini ekskurzii , evtina ekskruziq do turciq , evtini ekskruzii do turciq , avtobusna ekskurziq , avtobusni ekskurzii , ekskruziq s avtobus , ekskurzii s avtobus , ekskurzii 2022 , avtobusno patuvane , avtobusni patuvaniq , patuvane s avtobus , patuvaniq s avtobus , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , oferta za turciq , oferti za turciq , izgodna oferta za turciq , izgodni oferti za turciq , oferta za turciq na niska cena , oferti za turciq na niski ceni , hotel v turciq , hoteli v turciq , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v turciq



Хотели Гърция