Вашата оценка

ВЕЛИКДЕНСКИ КРУИЗ 2024 - 4 ГРЪЦКИ ОСТРОВА И КУШАДАСЪ С ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ И ВОДАЧ НА БЪЛГАРСКИ

СОФИЯ - КУЛАТА - АТИНА - МИКОНОС - КУШАДАСЪ - ПАТМОС - КРИТ - САНТОРИНИ

Великден в Гърция 2024 с круизен кораб! Това е програмата, която горещо препоръчваме на нашите туристи.

Дати: 02.05.2024
КруизиКруизи
Предимства на програмата:
  • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности!
  • Транспорт до и от пристанище Лаврион /Атина/ с лицензиран автобус;
  • Пълен пансион на борда + ОЛ ИНКЛУЗИВ НАПИТКИ с Ексклузивна оферта "Celestyal Plus Experience"
  • Връщане на сумите в 14-дневен срок при неосъществено пътуване!
  • 75 € за ползване при резервация на брегови екскурзии + още 75 евро с Ексклузивна оферта "Celestyal Plus Experience";
  • Трансфер на о-в Миконос;
  • Включени в цената - Пристанищни такси, такса обслужване;
  • Анимация и професионални вечерни шоу програми с много забави и приятни моменти;
  • Използване услугите на борда - басейн и фитнес;
  • И не на последно място – стотици доволни клиенти пътували с нас по същия маршрут!

Нашият магически емблематичен егейски круиз осигурява уникален маршрут и ще ви отведе до не по-малко от шест очарователни дестинации в романтичното Егейско море. Впуснете се в завладяващо пътешествие, докато се плъзгате през изумрудени води, за да разгадаете мистерията на историята, да се потопите в спиращи дъха пейзажи и да откриете емблематични забележителности. Това забележително пътешествие ви кани да се докоснете до средиземноморския начин на живот, да опитате автентична гръцка кухня и да посетите емблематични места.
Програма
1ден
2 Май 2024 г.: София - Лаврион /838 км./

Отпътуване от София с лицензиран автобус в 20:00 ч. от Автогара Сердика - Трафик Маркет. 

Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП - Кулата:  Дупница, Благоевград , Сандански, ГКПП Кулата.

2ден
3 Май 2024 г.: Лаврион - Миконос

Пристигане в пристанище Лаврион /Атина/ около 08:00 ч. Преминаване по процедура за качване на кораба.

Начало на круиза с кораб CELESTYAL DISCOVERY.

13:00 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акустираме само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

22:30 ч. - качване обратно на кораба.

23:00 ч. - корабът потегля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара :)

Нощувка на кораба.

3ден
4 Май 2024 г.: Кушадасъ - Патмос

По програма на круиза.

07:00 ч. корабът акустира на пристанището в КУШАДАСЪ:

Възможност за екскурзия до древният ЕФЕС. С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.

Възможност за свободно време в Кушадасъ!

13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.

16:30 ч. акустираме в Патмос. Тук слизането на брега става с големи лодки, подсигурени безплатно от круизната компания.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море.

     Остров Патмос е най-малкият и най-живописният измежду дванайсете острова от групата на Додеканиса в Егейско море. Планинският остров със скалиста почва и множество заливи е голям само 30 кв.км.От най-високата му точка на 200м надморска височина  се вижда целият остров и се открива гледка към необятното море и съседните острови Икария,  Лерос. Столицата Хора, където е и пристанището  Скала е оживено място с бели къщи, цветя по градините, рибни таверни, хотели, ресторанти, кафенета и магазини.
     Островът е известен като мястото на което  Св. Йоан е в изгнание и е написал  своето Откровение. Според преданието именно на Патмос той е създал две съществени части от Новия Завет: едно от четирите канонични Евангелия (Евангелие от Йоан) и Откровението. На острова има пещера, където според преданието Йоан е написал тези глави от Библията. На най-високата точка на Патмос е изграден манастирът на Апокалипсиса "Св. Йоан Богослов’’ с богата библиотека,която съхранява документи, печати на патриарха, свещени ръкописи и редки стари книги. Това привлича поклонници и туристи на острова, не само заради този исторически данни, но и заради запазените раннохристиянски традиции, които все още се практикуват тук. Според тукашните монаси през 17 в. обителта е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.  

  •  Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

21:30 ч. отплаване за остров Крит.

 

4ден
5 Май 2024 г.: Крит - Санторини

07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион - о-в Крит.

КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

Възможност да посетите възстановения дворец Кносос от Минойската цивилизация, който някога е смятан за дом на легендарния цар Минос. Съпругата на царя ражда Минотавъра – полубик, получовек, на когото били принасяни човешки жертви и който живеел в таен лабиринт под двореца. Освен минойски руини, посетителите могат също да видят останки от Древна Гърция, както и от венецианския и османския период, които днес са пръснати из острова. Част от местата за посещение са базиликата „Св. Марк“ - построена през 1239г.; венецианския замък на Ираклион; фонтана Морозини на центалния площад; археологическия музей на Ираклион и историческия музей на о.Крит.

Отплаваме от Крит в 12:00 часа, за да се отправим към най-магичния и романтичен остров - Санторини.

16:30 ч. - пристигане на остров Санторини.

САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновенният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ... 

Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 

Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.

  •  Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки осигурени от круизната компания. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека или с автобуси. / В зависимост от избора на всеки от туристите./

21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.

Нощувка на кораба.

5ден
6 Май 2024 г.: Лаврион - София /838 км./

06:00 ч. пристигане на пристанище Лаврион /Атина/.

До 07:30 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20:00 ч.

Приключване на прогрмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

Маршрут на Круиза  
3-Nights Iconic Aegean
Ден Пристанище Пристига Заминава
Петък Лаврион, Гърция - 13:00 ч.
Миконос, Гърция 18:00 ч. 23:00 ч.
Събота Кушадасъ, Турция 07:00 ч. 13:00 ч.
Патмос, Гърция 16:30 ч. 21:30 ч.
Неделя Крит, Гърция 07:00 ч. 12:00 ч.
Санторини, Гърция 16:30 ч. 21:30 ч.
Понеделник Лаврион, Гърция 06:00 ч. -
  
.

Цените по-долу са на човек в лева за съответния тип каюта!

Промоционални цени за резервации направени до 31.03.2024 г., валидни за ограничено количество каюти!

 
Вид каюта Цена на човек в
двойна каюта
Единична каюта 3-ти или 4-ти възрастен в каюта Деца до 11,99 г., настанени с 2-ма възрастни
IA Двойна вътрешна каюта 1090 лв. 1470 лв. 940 лв. 880 лв.
IB Двойна вътрешна каюта 1116 лв. 1496 лв. 940 лв. 880 лв.
XA Двойна външна каюта 1174 лв. 1554 лв. 940 лв. 880 лв.
XB Двойна външна каюта 1233 лв. 1613 лв. 940 лв. 880 лв.
XC Двойна външна каюта 1250 лв. 1630 лв. 940 лв. 880 лв.


*Цени за типове каюти, различни от посочените в таблицата, може да получите веднага след запитване!
** Доплащане за премиум пакет "Celestyal Plus Experience" - 294 лв. на човек в двойна/тройна/четворна каюта и 353 лв. на човек в единична каюта.

ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
02.05.2024 от 1096 BGN Резервирай
Пакетните цени включват:
  • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности;
  • Транспорт до и от пристанище Лаврион /Атина/ с комфортен лицензиран автобус;
  • Пътни и митнически такси;
  • Круиз по посочения маршрут;
  • Настаняване в избрания вид каюта за 3 нощувки;
  • Пълен пансион на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снакс, нощен бюфет съгласно програмата на борда;
  • Пакет напитки по време на храненията - чайове и кафета, наливна бира, домашно вино на чаша (червено, бяло и розе), разнообразие от сокове и безалакохолни напитки на чаша;
  • Медицинска застраховка;
  • Отстъпка за брегови екскурзии 75 евро на човек;
  • Безплатен трансфер на о-в Миконос;
  • Пристанищни такси;
  • Такса обслужване;
  • Анимация и професионални вечерни шоу програми;
  • Използване услугите на борда - басейн /при добри условия/ и фитнес;
Пакетните цени не включват:
  • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.);
  • Хазарт (бинго / казино и др.);
  • Екскурзии на брега, добавени по желание;
  • Лични разходи;
  • Медицинска застраховка - за лица над 70 г.  - доплащане в размер на 10 лв.
  • Предни места в автобуса (първите 3 реда) - 30 лв. на седалка.
  • Ексклузивната оферта "Celestyal Plus Experience" - 294 лв. на човек в двойна/тройна/четворна каюта и 353 лв. на човек в единична каюта. Офертата включва:
-  All Inclusive Премиум пакет напитки - алкохолни и безалкохолни, както и кафе, сокове и коктейли (неограничено количество);
- Допълнителна отстъпка за брегови екскурзии от 75 евро на човек (така общата отстъпка е в размер на 150 евро на човек);
- Ползване на Wi-Fi интернет 1 час на ден;
- 25% отстъпка от специалните ястия.

ВАЖНО: 

  • Няма изискване за ваксинация или тест!
  • Пътува се с лична карта

Условия за резервация и плащане:

  • Три имена, ЕГН на всеки от пътуващите
  • При резервация се заплаща капаро в размер на 250 лв. за възрастен и 150 лв. за дете,
  • Доплащането се извършва до 35 дни преди датата на заминаване.
  • При резервация след тази дата се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!

enlightenedРазгледайте предлаганите от круизната компания брегови екскурзии - ТУК.

Анулационни срокове:

  • Крайния срок, в който потребителя може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойки е 91 дни преди датата на пътуването, с изключение на административна такса за анулация – 50 лв. на човек.
  • Ако направената анулация е от 90 до 46 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на депозита.
  • Ако направената анулация е 45 или по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

В случай, че туроператорът откаже пътуването: 
  • Туроператорът възстановява на Потребителя платените от него суми в 14 дневен срок.

Препоръчваме сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" - максимум до 7 дни след сключване на договора. Информация относно условията и тарифите по тази застраховка ще намерите - ТУК

*Отстъпката за брегови екскурзии - Shorex е валидна със следните условия:
  • За предварително резервирани брегови екскурзии. Не може да се използва срещу други услуги.
  • За да се използва отстъпката – бреговите екскурзии, трябва да се заявят не по-късно от 7 дни преди качването. След това отстъпката вече не е валидна и не може да се използва на борда
  • Отстъпката няма парична стойност, не се възстановява и не се прехвърля.
  • Не се предлага алтернатива за пари или кредит.
  • Може да се комбинира с всяка друга специална оферта от Celestyal за брегови екскурзии, освен ако не е посочено друго
  • Приложимо за брегова екскурзия с равна, по -голяма или по -ниска стойност:
  • Ако отстъпката има по-голяма стойност от стойността на екскурзията, останалата стойност може да се използва за алтернативна екскурзия, при условие че се използва във времето и срока определен за това!
  • Ако отстъпката е по-ниска от стойността на екскурзията, гостът ще плати разликата в цената.
  • Отстъпката подлежи на общи условия и условия за екскурзия на брега на Celestyal.
Можете да разгледате предлаганите брегови екскурзии - ТУК.
 



Описание на кораб Celestyal Discovery:

 
CELESTYAL DISCOVERY е луксозен круизен кораб, с модерен дизайн и широк спектър от удобства, всички с комфорта на ултра-модерен и изтънчен круизен кораб. Всички 633 каюти, 62 от които разполагат с балкони, са оборудвани с душ, тоалетна, телефон, сешоар, сейф и телевизор. На круизния кораб има  привлекателен амфитеатър с обширно пространство за конференции и събития, колоритно обзаведени салони, специализиран ресторант Grillseekers, уелнес център Sozo, обширна палуба с басейн с ексклузивна палуба Rays, Greek Deli и Fig & Honey бар за сладолед и натурални напитки.

Цялото описание на кораба и каютите ще намерите тук - ЦЪК.


 

Описание на типовете каюти:

* Размерът на каютите може да варира.
 
Категория IA
Вътрешна каюта (около 15 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 4 и 5. Максимален брой пасажери в каютата: 4.





 
Категория IB
Вътрешна каюта (около 15 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 4 и 5. Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 




 
Категория IC
Вътрешна каюта (около 15 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 6 и 7. Максимален брой пасажери в каютата: 4.





 
Категория XА
Външна каюта (около 14 кв.м.) за двама с 2 отделни легла
с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар.
Разположени на палуби 4 и 5.
Максимален брой пасажери в каютата: 2.
 



 
Категория XВ
Външна каюта (около 14-17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 3, 4 и 6.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 



 
Категория XBO
Външна каюта (около 14-17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 6 и 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.




 
Категория XС
Външна каюта (около 17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на допълнителна койка. Разположени на палуби 4, 5 и 6.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.




 

Категория XD
Външна каюта (около 17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти на допълнителна койка. Разположени на палуби 5 и 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.




 
Категория ВА
Външна каюта с балкон (около 17 кв.м.) за двама с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ и тоалетна, сешоар. Разположени на палуба 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 2.



 
 
 
Категория SG
Голям апартамент (около 32 кв.м.) с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.

Разпечатай

Оферта № Е1031


Етикети
круиз , круиз гърция , круизи , великден , екскурзия великден 2024 , санторини великден 2024 , velikden gurcia , гръцки круизи , kruiz garcqa , garcia kruiz 2024 , gracki ostrovi , pochivka v garcq , greece cruize , пътуване с круиз , почивка круиз , организиран круиз , круизи 2024 , оферти великден 2024 , екскурзии , оферта великден екскурзия , екскурзия за великден , екскурзии великден 2024 оферти , великденски екскурзии , екскурзия великден , екскурзия за великден 2024 , за великден екскурзия , на великден почивка , великденска ваканция 2024 , за великден почивка , почивка за великден , оферти за великден 2024 , оферта за великден 2024 , великденска почивка , великден оферти , великден на остров санторини , оферти за великден , великден 2024 , екскурзии за великден 2024 , великден 2024 в чужбина , великден-оферти за екскурзии и почивки , великденска ваканция оферти , великденски екскурзии , промоции великден 2024 , екскурзии 2024 великден , великденски екскурзии , великденски оферти , оферти великден 2024 , великден 2024 гърция , екскурзии великден 2024 оферти , великденска ваканция , оферта за великден , оферти за великден , изгодна оферта за великден , изгодни оферти за великден , оферта за великден на ниска цена , оферти за великден на ниски цени , празник в чужбина , празници в чужбина



Хотели Гърция