ВЕЛИКДЕНСКИ КРУИЗ 2023 - 4 ГРЪЦКИ ОСТРОВА И КУШАДАСЪ С ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ И ВОДАЧ НА БЪЛГАРСКИ

СОФИЯ - КУЛАТА - АТИНА - МИКОНОС - КУШАДАСЪ - ПАТМОС - КРИТ - САНТОРИНИ

Великден в Гърция 2023 с круизен кораб, това е програмата, която горещо препоръчваме на нашите туристи.

Дати:
КруизиКруизи
Предимства на програмата:
 • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности!
 • Транспорт до и от пристанище Лаврион /Атина/ с лицензиран автобус;
 • Пълен пансион на борда + ОЛ ИНКЛУЗИВ НАПИТКИ с Ексклузивна оферта "Enhance"
 • Връщане на сумите в 14 дневен срок при неосъществено пътуване!
 • 75 €  за ползване при резервация на брегови екскурзии + още 75 евро с Ексклузивна оферта "Enhance"
 • Трансфер на о-в Миконос
 • Включени в цената - Пристанищни такси, Такса обслужване;
 • Анимация и професионални вечерни шоу програми с много забави и приятни моменти;
 • Използване услугите на борда - басейн и фитнес;
 • И не на последно място – стотици доволни клиенти пътували с нас по същия маршрут!

Нашият магически емблематичен егейски круиз осигурява уникален маршрут и ще ви отведе до не по-малко от шест очарователни дестинации в романтичното Егейско море. Впуснете се в завладяващо пътешествие, докато се плъзгате през изумрудени води, за да разгадаете мистерията на историята, да се потопите в спиращи дъха пейзажи и да откриете емблематични забележителности. Това забележително пътешествие ви кани да се докоснете до средиземноморския начин на живот, да опитате автентична гръцка кухня и да посетите емблематични места.
Програма
1ден
13 Април 2023 г.: София - Лаврион /838 км./

Отпътуване от София с лицензиран автобус в 20:00 ч. от Автогара Сердика - Трафик Маркет. 

Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП - Кулата:  Дупница, Благоевград , Сандански, ГКПП Кулата.

2ден
14 Април 2023 г.: Лаврион - Миконос

Пристигане в пристанище Лаврион /Атина/ около 08:00 ч.  Преминаване по процедура - качване на кораба.

Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA.

13:00 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акустираме само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

22:30 ч. - качване обратно на кораба.

23:00 ч. - корабът потгля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара :)

Нощувка на кораба.

3ден
15 Април 2023 г.: Кушадасъ - Патмос

По програма на круиза.

07:00 ч. корабът акустира на пристанището в КУШАДАСЪ:

Възможност за екскурзия до древният ЕФЕС. С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.

Възможност за свободно време в Кушадасъ!

13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.

16:30 ч. акустираме в Патмос. Тук слизането на брега става с големи лодки, подсигурени безплатно от круизната компания.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море.

     Остров Патмос е най-малкият и най-живописният измежду дванайсете острова от групата на Додеканиса в Егейско море. Планинският остров със скалиста почва и множество заливи е голям само 30 кв.км.От най-високата му точка на 200м надморска височина  се вижда целият остров и се открива гледка към необятното море и съседните острови Икария,  Лерос. Столицата Хора, където е и пристанището  Скала е оживено място с бели къщи, цветя по градините, рибни таверни, хотели, ресторанти, кафенета и магазини.
     Островът е известен като мястото на което  Св. Йоан е в изгнание и е написал  своето Откровение. Според преданието именно на Патмос той е създал две съществени части от Новия Завет: едно от четирите канонични Евангелия (Евангелие от Йоан) и Откровението. На острова има пещера, където според преданието Йоан е написал тези глави от Библията. На най-високата точка на Патмос е изграден манастирът на Апокалипсиса "Св. Йоан Богослов’’ с богата библиотека,която съхранява документи, печати на патриарха, свещени ръкописи и редки стари книги. Това привлича поклонници и туристи на острова, не само заради този исторически данни, но и заради запазените раннохристиянски традиции, които все още се практикуват тук. Според тукашните монаси през 17 в. обителта е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.  

 •  Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

21:30 ч. отплаване за остров Крит.

 

4ден
16 Април 2023 г.: Крит - Санторини

07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион - о-в Крит.

КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

Възможност да посетите възстановения дворец Кносос от Минойската цивилизация, който някога е смятан за дом на легендарния цар Минос. Съпругата на царя ражда Минотавъра – полубик, получовек, на когото били принасяни човешки жертви и който живеел в таен лабиринт под двореца. Освен минойски руини, посетителите могат също да видят останки от Древна Гърция, както и от венецианския и османския период, които днес са пръснати из острова. Част от местата за посещение са базиликата „Св. Марк“ - построена през 1239г.; венецианския замък на Ираклион; фонтана Морозини на центалния площад; археологическия музей на Ираклион и историческия музей на о.Крит.

Отплаваме от Крит в 12:00 часа, за да се отправим към най-магичния и романтичен остров - Санторини.

16:30 ч. - пристигане на остров Санторини.

САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновенният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ... 

Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 

Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.

 •  Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки осигурени от круизната компания. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека или с автобуси. / В зависимост от избора на всеки от туристите./

21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.

Нощувка на кораба.

5ден
17 Април 2023 г.: Лаврион - София /838 км./

06:00 ч. пристигане на пристанище Лаврион /Атина/.

До 07:30 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20:00 ч.

Приключване на прогрмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

Маршрут на Круиза  
3 Nights Iconic Aegean
Ден Пристанище Пристига Заминава
Петък Лаврион, Гърция - 13:00 ч.
Миконос, Гърция 18:00 ч. 23:00 ч.
Събота Кушадасъ, Турция 07:00 ч. 13:00 ч.
Патмос, Гърция 16:30 ч. 21:30 ч.
Неделя Крит, Гърция 07:00 ч. 12:00 ч.
Санторини, Гърция 16:30 ч. 21:30 ч.
Понеделник Лаврион, Гърция 06:00 ч. -
  
.

Цените по-долу са на човек в лева за съответния тип каюта!

Промоционални цени за резервации направени до 28.02.2023 г., валидни за ограничено количество каюти!

 
Вид каюта Цена на човек в
двойна каюта
Единична каюта 3-ти или 4-ти възрастен в каюта Деца 02-11,99 г. настанени с 2-ма възрастни Бебета от 3 м. до 2 г. настанени с 2-ма възрастни
IA Двойна вътрешна каюта – дек 2 998 лв. 1200 лв. 880 лв. 690 лв. 299 лв.
IB Двойна вътрешна каюта – дек 3 1020 лв. 1220 лв. 880 лв. 690 лв. 299 лв.
XA Двойна външна каюта с илюминатор – дек 2 1080 лв. 1310 лв. 880 лв. 690 лв. 299 лв.
XB Двойна външна каюта с панорамен прозорец – дек 3/4 1120 лв. 1350 лв. 880 лв. 690 лв. 299 лв.

*Цени за типове каюти, различни от посочените в таблицата, може да получите веднага след запитване!
** Бебета от 3 м. до 2 г. -  не ползват място в автобуса

 
Ексклузивна оферта "Enhance"
Вид каюта Цена на човек в
двойна каюта
Единична каюта 3-ти или 4-ти възрастен в каюта Деца 02-11,99 г. настанени с 2-ма възрастни Бебета от 3 м. до 2 г. настанени с 2-ма възрастни
IA Двойна вътрешна каюта – дек 2 1198 лв. 1400 лв. 1080 лв. 890 лв. 299 лв.
IB Двойна вътрешна каюта – дек 3 1220 лв. 1420 лв. 1080 лв. 890 лв. 299 лв.
XA Двойна външна каюта с илюминатор – дек 2 1280 лв. 1510 лв. 1080 лв. 890 лв. 299 лв.
XB Двойна външна каюта с панорамен прозорец – дек 3/4 1320 лв. 1550 лв. 1080 лв. 890 лв. 299 лв.
*Цени за типове каюти, различни от посочените в таблицата, може да получите веднага след запитване!
** Бебета от 3 м. до 2 г. -  не ползват място в автобуса
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности;
 • Транспорт до и от пристанище Лаврион /Атина/ с комфортен лицензиран автобус;
 • Пътни и митнически такси;
 • Круиз по посочения маршрут;
 • Настаняване в избрания вид каюта за 3 нощувки;
 • Пълен пансион на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снакс, нощен бюфет съгласно програмата на борда;
 • Пакет напитки по време на храненията - чайове и кафета, наливна бира, домашно вино на чаша (червено, бяло и розе), разнообразие от сокове и безалакохолни напитки на чаша;
 • Медицинска застраховка;
 • Отстъпка за брегови екскурзии 75 евро на човек;
 • Безплатен трансфер на о-в Миконос;
 • Пристанищни такси;
 • Такса обслужване;
 • Анимация и професионални вечерни шоу програми;
 • Използване услугите на борда - басейн /при добри условия/ и фитнес;
 • Ексклузивната оферта "Enhance" включва още:
-  All Inclusive Премиум пакет напитки - алкохолни и безалкохолни, както и кафе, сокове и коктейли (неограничено количество);
- Допълнителна отстъпка за брегови екскурзии от 75 евро на човек (така общата отстъпка е в размер на 150 евро на човек);
- Ползване на Wi-Fi интернет 1 час на ден;
- 25% отстъпка от специалните ястия.
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.);
 • Хазарт (бинго / казино и др.);
 • Екскурзии на брега, добавени по желание;
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка - за лица над 70 г.  - доплащане в размер на 10 лв.
 • Предни места в автобуса (първите 3 реда) - 30 лв. на седалка

ВАЖНО: 

 • Няма изискване за ваксинация или тест!
 • Пътува се с лична карта

Условия за резервация и плащане:

 • Три имена, ЕГН на всеки от пътуващите
 • При резервация се заплаща капаро в размер на 250 лв. за възрастен и 150 лв. за дете,
 • Доплащането се извършва до 35 дни преди датата на заминаване.
 • При резервация след тази дата се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!

enlightenedРазгледайте предлаганите от круизната компания брегови екскурзии - ТУК.

Анулационни срокове:

 • Крайния срок, в който потребителя може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойки е 91 дни преди датата на пътуването, с изключение на административна такса за анулация – 50 лв. на човек.
 • Ако направената анулация е от 90 до 46 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на депозита.
 • Ако направената анулация е 45 или по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

В случай, че туроператорът откаже пътуването: 
 • Туроператорът възстановява на Потребителя платените от него суми в 14 дневен срок.

Препоръчваме сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" - максимум до 7 дни след сключване на договора. Информация относно условията и тарифите по тази застраховка ще намерите - ТУК

*Отстъпката за брегови екскурзии - Shorex е валидна със следните условия:
 • За предварително резервирани брегови екскурзии. Не може да се използва срещу други услуги.
 • За да се използва отстъпката – бреговите екскурзии, трябва да се заявят не по-късно от 7 дни преди качването. След това отстъпката вече не е валидна и не може да се използва на борда
 • Отстъпката няма парична стойност, не се възстановява и не се прехвърля.
 • Не се предлага алтернатива за пари или кредит.
 • Може да се комбинира с всяка друга специална оферта от Celestyal за брегови екскурзии, освен ако не е посочено друго
 • Приложимо за брегова екскурзия с равна, по -голяма или по -ниска стойност:
 • Ако отстъпката има по-голяма стойност от стойността на екскурзията, останалата стойност може да се използва за алтернативна екскурзия, при условие че се използва във времето и срока определен за това!
 • Ако отстъпката е по-ниска от стойността на екскурзията, гостът ще плати разликата в цената.
 • Отстъпката подлежи на общи условия и условия за екскурзия на брега на Celestyal.
Можете да разгледате предлаганите брегови екскурзии - ТУК.
 


Описание на кораба:

     
 

Капацитет: 1664 пътници
Декове: 10
Кабини: 724 - външни, вътрешни и апартаменти
Екипаж: 540 души
Флаг: Малта
Тонаж: 375840 тона
Ширина: 28,40 метра
Дължина: 214,88 метра
Скорост: 19,00 възела
Електрическо напрежение: 110-220 V

Круизният кораб Celestyal Olympia е един от най-големите  кораби от флотилията на Celestyal Cruise Line, който впечатлява със своята атмосфера и изключителни удобства за гостите на борда. Пуснат е за пръв път във вода през 1982 г. Корабът е кръстен на Древна Олимпия, родното място на олимпийските игри и със своите маршрути ще Ви отведе на невероятни пътешествия до гръцките острови и Турция. Celestyal Olympia е напълно обновен през 2005 г. и частично реновиран през 2014 г. Подходящ е за дълги и релаксиращи круизи за цялото семейство. Той предоставя безопасно пътуване и удовлетворява всички нужди и желания на своите гости.

Описание на типовете каюти:

 
Категория IA
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 2 (Атина) и палуба 3 (Хермес). Максимален брой пасажери в каютата: 4.

 
Категория IB
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 3 (Хермес) в предната и средната част на кораба и палуба 4 (Посейдон) в предната част на кораба. Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 
Категория IC
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуби 5 (Дионисос) и 6 (Венус). Максимален брой пасажери в каютата: 4.

 
Категория XА
Външна каюта за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла
с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки.
Разположение на палуба 2 (Атина) и палуба 3 (Хермес).
Максимален брой пасажери в каютата: 4. 
Категория XВ
Външна каюта за двама с с панорамен прозорец с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 3 (Хермес) в предната и средната част на кораба и палуба 4 (Посейдон) в предната част на кораба.
Максимален брой пасажери в каютата: 4. 
Категория XC
Външна каюта за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Разположение на палуби 5 (Дионисос), 6 (Венус) и 7 (Аполо).
Максимален брой пасажери в каютата: 2.
 
Категория SJ
Малък апартамент с две отделни или едно двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина или вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 7 (Аполо).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.
 
Категория SB
Малък апартамент с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 9 (Хера).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.

 
Категория SG
Голям апартамент с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 9 (Хера).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.
 

Разпечатай

Оферта № Е1031


Етикети
круиз , круиз гърция , круизи , великден , екскурзия великден 2023 , санторини великден 2023 , velikden gurcia , гръцки круизи , kruiz garcqa , garcia kruiz 2023 , gracki ostrovi , pochivka v garcq , greece cruize , пътуване с круиз , почивка круиз , организиран круиз , круизи 2023 , оферти великден 2023 , екскурзии , оферта великден екскурзия , екскурзия за великден , екскурзии великден 2023 оферти , великденски екскурзии , екскурзия великден , екскурзия за великден 2023 , за великден екскурзия , на великден почивка , великденска ваканция 2023 , за великден почивка , почивка за великден , оферти за великден 2023 , оферта за великден 2023 , великденска почивка , великден оферти , великден на остров санторини , оферти за великден , великден 2023 , екскурзии за великден 2023 , великден 2023 в чужбина , великден-оферти за екскурзии и почивки , великденска ваканция оферти , великденски екскурзии , промоции великден 2023 , екскурзии 2023 великден , великденски екскурзии , великденски оферти , оферти великден 2023 , великден 2023 гърция , екскурзии великден 2023 оферти , великденска ваканция , оферта за великден , оферти за великден , изгодна оферта за великден , изгодни оферти за великден , оферта за великден на ниска цена , оферти за великден на ниски цени , празник в чужбина , празници в чужбинаХотели Гърция