ГРАНД ТУР НА ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ

София – Тел Авив – Кесария – Акра – Хайфа - Назарет – Кана – Капернаум – Табха - р. Йордан - Тиберия –Сафед – Голанските възвишения – Катзрин - Джераш – Мадаба – Небо - Аман – Бетани - Мъртво море – Ирак Ал Амир – Керак – Петра – Вади Рам – Малка Петра – Акаба – Ейлат – Масада – Витлеем – Йерусалим – Ейн Карем – Лод – Яффо – Тел Авив – София

12 дни / 11 нощувки / 11 закуски / 10 вечери / 1 обяд

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София – Тел Авив

Отпътуване от летище София 23:30 ч с АК BulgariaAir. Пристигане на летище Бен Гурион в 02:00 часа през нощта. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Нощувка.

2ден
Кесария – Акра – Хайфа

Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Вечеря и нощувка в Хайфа.

3ден
Назарет – Кана – Капернаум – Табха – река Йордан – Тиберия

Закуска. Отпътуване към Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Посещение на Капернаум - споменава се в Новия Завет, като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на тъщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с двете риби и петте хляба“, посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Гледка към голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия.

4ден
Сафед – Голански възвишения – Катзрин – Тиберия

Закуска. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Отпътуване и посещение на град Сафед (Цфат). Според Тората, градът е основан от сина на Ной. Той е един от 4-те най-свещени градове за евреите, след Йерусалим, Тиберия и Хеброн. Център на мистичното учение Кабала. Думата се асоциира с дума на иврит, която означава „да получа“. Цялата концепция на Кабала се свежда до това, че човек трябва да получи мъдростта от Бог. Преминаване през Голанските възвишения и бившите сирийски бункери. Посещение и дегустация на вино в местна винарска изба. Голанските възвишения са основния винопроизводствен регион в държавата Израел. Посещение на град Кацрин – административният център на Голанските възвишения. Разходка по улицата на артистите и посещение на древно еврейско селище, което е превърнато в музей. Връщане в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

5ден
Тверия – Джераш - Мадаба - Небо - Аман

Ранна Закуска. Отпътуване за Хашемитско кралство Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Отпътуване за столицата - Аман – панорамна, автобусна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.

6ден
Аман - Бетани - Мъртво море - Аман

Закуска. В този ден ще посетим областта Бетани по крайбрежието на река Йордан. Ще посетим църквата на Йоан кръстител. Мястото е известно с името Каср Ал Яхуд, което в превод от иврит означава „домът на евреите“. В този регион има над 20 обекта, които са свързани с живота и делото на Йоан Богослов. Това е и мястото от което се възнася пророк Илия. Той пророкувал 25 години и край р. Йордан бил грабнат на огнена колесница и жив е отнесен на небето.

След това ще се отправим към най-ниската точка на сушата на планетата – Мъртво море. Свободно време за къпане в Мъртво море. Връщане в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка.

7ден
Ирак Ал Амир – Керак – Петра

Закуска. Посещение на замъка Ирак Ал Амир. След това ще имате възможност да дегустирате местни ястия, приготвени от женската общност в този регион на Йордания. Дегустацията е съпроводена с вкусен чай от кардамон. Асоцияцията на жените е основана преди 20 години от 12 жени, които развиват и съхраняват традициите на йорданците. Днес те са основна туристическа атракция в Йордания и не трябва да бъдат изпускани. Посещение на „Музея на най-ниската точка на Земята“. Пътуване към Керак и посещение Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура – грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в. и е служил за крепост още от библейски времена. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.

8ден
Петра

Закуска. Посещение на „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (Долината на Мойсей). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Възможност за организирано посещение на шоу спектакъла “Petra by night”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

9ден
Петра – Вади Рам – Малка Петра - Акаба

Закуска. Възможност за организирано джип сафари в пустинята Вади Рам (заплаща се допълнително). По обяд, ще посетим Съкровищницата Ал Барид или Малката Петра, която се намира в близост до Скалния град Петра. Тук ще разгледате разкопките от преди 8000 години или Петра в миниатюр – храмове изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по–автентична, тъй като е по-малко посещавана от туристи. Отпътуване за Акаба. Настаняване, вечеря и нощувка.

10ден
Акаба – Ейлат – Масада - Витлеем

Закуска. Отпътуване посока Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане във Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

11ден
Витлеем – Йерусалим

Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из мюсюлманския, арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

12ден
Йерусалим – Лод – Яфоо - София

Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 21:20 ч. Пристигане на летище София в 23:55 ч.

 
 
Дата Възр. в двойна стая Единична стая Дете до 12 г.
17.11.2019 г. 3198 лв. 3948 лв. 3198 лв.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър;
 • Летищни такси - 150 евро (295 лева) към 30.11.2018;
 • 1 брой чекиран багаж на пътник;
 • Трансфери по програмата;
 • Входно-изходни такси на границата с Йордания;
 • 11 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (1 в Тел Авив или Нетания, 1 в Хайфа, 2 в Тверия, 2 в Аман, 2 в Петра, 1 в Акаба, 2 във Витлеем);
 • 10 вечери;
 • 1 обяд в Петра – НОВО!!!;
 • Посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия, Кана Галилейска, Голанските възвишения, Лод, Планината на блаженствата, Мадаба, Небо, Керак, Катзрин, Сафед, Хайфа
 • Туристическа обиколка в Джераш
 • Панорамна автобусна обиколка на Аман
 • Туристическа обиколка на Йерусалим
 • Еднодневна екскурзия до древният град Петра
 • Входна такса за древният град Петра
 • Входна такса за река Йордан (Ярденит)
 • Входна такса за Мъртво море
 • Входна такса и посещение на Малка Петра
 • Дегустация на местни ястия в Йордания
 • Входна такса за посещение на „Музея на най-ниската точка на Земята“
 • Посещение на крепостта Масада
 • Дегустация във винарна изба в района на Голан – НОВО!!!
 • Разходка с корабче по Галилейското езеро – НОВО!!!
 • Местен екскурзовод на български/руски език
 • Слушалки по време на беседите
 • Водач от агенцията
 • Свидетелство за хаджийство
 • 1 бутилка минерална вода на човек/ на ден
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с ЗД Мондиал Асистанс– 10 000 евро
Пакетните цени не включват:
 • Сафари в пустинята Вади Рам – около 45 $;
 • Разходи от личен характер;
 • Такса обслужване за екскурзоводите на място  - по 5 $ на ден (55 $) на човек за целия престой. Заплащат се задължително от всички туристи на място.
 • Допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място;
 • Нощен Тур на Йерусалим – около 25$;
 • Входна такса за подводната обсерватория в Ейлат – цената се променя в зависимост от броя на записаните туристи;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване".
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Margoa hotel Natanya / Deborah hotel Tel Aviv
Theodor hotel Haifa
Dona Grazia Tiberias
Liwan Hotel Amman
La Maison - Petra
Mina Hotel Aqaba
Paradise – Betlehem

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
копие от международен паспорт
депозит от 1300 лева на човек
доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане, които трябва да бъдат представени на агенцията 30 дни преди заминаването.
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел и Йордания

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на
тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за издадения самолетен билет /ако има такъв/
между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С България Еър:
 
№ на полет Ден   излита   каца
FB 571  Неделя София 23:30 Тел Авив 02:00 ч. + 1
FB 572  Четвъртък Тел Авив 21:20 ч. София 23:55 ч.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност и сериозни заболявания
Офертата важи при минимум 20 туриста
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
Авиокомпанията запазва правото да промоени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.

Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.!
Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен.

Разпечатай

Оферта № Е2569


Етикети
гранд тур на израел и йордания , екскурзия до израел , екскурзии до израел , екскурзия до йордания , екскурзии до йордания , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2019 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтини пътувания , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до израел на ниска цена , екскурзии до израел на ниски цени , екскурзия до йордания на ниска цена , екскурзии до йордания на ниски цени , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екзотична екскурзия на ниска цена , екзотични екскурзии на ниски цени , оферта за израел , оферти за израел , изгодна оферта за израел , изгодни оферти за израел , оферта за израел на ниска цена , оферти за израел на ниски цени , оферта за йордания , оферти за йордания , изгодна оферта за йордания , изгодни оферти за йордания , оферта за йордания на ниска цена , оферти за йордания на ниски цени , екзотична оферта , екзотични оферти , изгодна екзотична оферта , изгодни екзотични оферти , екзотична оферта на ниска цена , екзотични оферти на ниски цени , хотел в израел , хотели в израел , хотел в йордания , хотели в йордания , разглеждане на забележителности , забележителности в израел , забележителности в йордания , посещение на израел , посещение на йордания , ekskurziq do izrael , ekskurzii do izrael , ekskurziq do iordaniq , ekskurzii do iordaniq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2019 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do izrael na niska cena , ekskurzii do izrael na niski ceni , ekskurziq do iordaniq na niska cena , ekskurzii do iordaniq na niski ceni , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , izgodna ekzotichna ekskurziq , izgodni ekzotichni ekskurzii , oferta za izrael , oferti za izrael , izgodna oferta za izrael , izgodni oferti za izrael , oferta za izrael na niska cena , oferti za izrael na niski ceni , oferta za iordaniq , oferti za iordaniq , izgodna oferta za iordaniq , izgodni oferti za iordaniq , oferta za iordaniq na niska cena , oferti za iordaniq na niski ceni , hotel v izrael , hoteli v izrael , hotel v iordaniq , hoteli v iordaniq , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v izrael , zabelejitelnosti v iordaniq