ЕКСКУРЗИЯ ДО АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ

София - Доха - Сингапур - Мелбърн - Дванадесетте апостола - Кернс, - Големият Бариерен Риф - Куранда - Сидни - Крайстчърч - Езерото Текапо - Куинстаун - Роторуа - Окланд - Доха - СофияДати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София – Доха - Сингапур

Отпътуване от летище София с полет на Qatar Airways за Доха в 12:15. Кацане в Доха в 18:05, продължителност на полета 4 часа и 50 минути. Включена разходка в Доха с водач от агенцията. Връщане на летище за полета Доха - Сингапур.

2ден
Сингапур

Продължение за Сингапур в 01:55 ч. Продължителност на полета Доха-Сингапур 8 часа. Храна и нощувка в самолета. Пристигане в Сингапур в 14:55 местно време (6 часа напред спрямо България). Посрещане, трансфер и настаняване в Hotel Jen Orchardgateway Singapore 4* , или подобен, централно разположен. Свободно време за аклиматизация и почивка. Вечерта имате възможност за самостоятелно посещение на известната панорамна платформа на хотел Marina Bay Sands, откъдето се открива 360-градусова гледка към цял Сингапур и наблюдаване на шоуто „Звук и светлина”, което се провежда на централната променада в града. Нощувка.

3ден
Сингапур

След закуска начало на нашата полудневна панорамна обиколка на Сингапур с посещение на Ботаническата градина с градината на орхидеите, разглеждане отвън на сградата на Парламента, многобройните бутици и сгради на Орчард Роуд, пристанището със своите хотели, казина, ботанически градини, паркове и заведения и стоп при Мерлион, символа на града. Връщане до хотела и свободно време. По желание вечерен тур до остров Сентоса, включващ трансфер с кабинков лифт и наблюдаване на уникалното шоу "Songs of the Seas". Нощувка.

4ден
Сингапур - Мелбърн

Закуска и свободен ден за почивка и самостоятелно разглеждане на Сингапур. Освобождаването на стаите е до обяд, като по желание може да резервирате късно освобождаване на стаята си до 18 ч. Свободно време за самостоятелна разходка, обяд и пазаруване. Може да посетите новите тропически градини на Сингапур, разположени непосредствено до брега на залива и предлагащи огромно разнообразие от красиви екзотични растения. Вечерта - трансфер до летище за полет в 23:55 от Сингапур до Мелбърн с австралийския превозвач Qantas Airways. Продължителност на полета: 7,35 ч. Нощувка в самолета.

5ден
Мелбърн

Пристигане на летище Мелбърн в 10:30 ч. местно време (часовниците в Мелбърн са 9 часа напред спрямо България). Посрещане, трансфер до центъра и панорамна обиколка на града с разглеждане на основните забележителности на Мелбърн: Градините Фицрой и Къщата на капитан Кук, Мемориалния храм, Парламента, Катедралата Сейнт Пол и много други. Настаняване в хотел Vibe Hotel Sаvoy 4* , централно разположен. Свободно време за почивка и аклиматизация. Вечерта по желание – романтична вечеря сред уникалната атмосфера на специален трамвай в колониален стил, движещ се из живописните улици на Мелбърн. (Начало 20:35, продължителност 3 ч). Нощувка в Мелбърн.

6ден
Мелбърн - Големият Океански път

След закуска целодневна екскурзия с посещение на забележителната скална формация Дванадесетте апостоли и Loch Ard Gorge, разположени по протежението на Големия Океански път. Връщане в Мелбърн. Свободно време за вечеря. Нощувка.

7ден
Мелбърн - Кернс

Закуска в хотела и свободно време за самостоятелна разходка в Мелбърн. Трансфер до летището за полет в 13:30 ч. до Кернс на Австралийския превозвач Qantas. Продължителност на полета 3 часа и 20 минути. Пристигане на североизточното крайбрежие в 15:50 ч, посрещане и трансфер до хотел Pacific Hotel 4*, централно разположен. Именно от Кернс започват морските пътешествия до Големия Бариерен Риф – уникалната коралова формация, простираща се на 2 900 кв. км и включваща над 2 500 отделни рифа. Свободно време за първа самостоятелна разходка и вечеря в Кернс. Нощувка.

8ден
Кернс – Големият Бариерен Риф – Кернс

Закуска. Целодневна екскурзия до Големия Бариерен Риф с луксозен катамаран, включваща обяд, плуване, гмуркане с шнорхел (включено в цената), разглеждане на невероятния морски свят от специална лодка с прозрачно дъно (включено в цената) - цветни корали и екзотични ята тропически риби, морски звезди и костенурки. Връщане в Кернс, свободно време за вечеря и нощувка.

9ден
Кернс - Куранда - Кернс

Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда с автобус и панорамен влак сред гъстата тропическа гора. Разходка в резерват за пеперуди, свободно време за шопинг в многобройните арт-магазинчета на Куранда, обяд в местен ресторант, посещение на специално представление на местните аборигени и среща отблизо с малко кенгуру, коала, динго и вомбат в парка за диви животни. Връщане в Кернс с кабинковия лифт Skyrail – едно незабравимо удоволствие. Нощувка.

10ден
Кернс - Сидни

Закуска, свободно време и за пазар и последна разходка в Кернс. В ранния следобяд трансфер до летището за полет в 16:25 ч. до Сидни, столицата на щат Нов Южен Уелс, разположен в един от най-красивите естествени заливи в света. Продължителност на полета 3 часа. Кацане в 20:25 ч., посрещане, трансфер и настаняване в The Sydney Boulevard Hotel 4 *, централно разположен. Настаняването на групата е в стаи Deluxe с изглед към Операта на Сидни и моста Харбър. Сидни очарова със своята красота и многообразие, той е един от най-космополитните градове на Австралия, където съжителстват хармонично над 120 националности. Нощувка.

11ден
Сидни

След закуска - панорамна полудневна обиколка на най-красивия град на Австралия с разглеждане на основните забележителности: Рокс – най-старата част на Сидни, където първите заселници са построили къщите си, известният мост Харбър, Мисис Маккари Чеър, прочутата Опера на Сидни, модерният пристанищен квартал Дарлинг Харбър и други. Пътувайки през търговския център на Сидни, ще видите Чайна Таун и Кингс Крос – квартали, популярни с многото си заведения и нощен живот. Обиколката ни завършва при Бонди Бийч, известен като един от най-големите плажове в света. Връщане в хотела и свободен следобяд за самостоятелно разглеждане на Сидни. Възможност за изкачване на Кулата и поглед над града отгоре, посещение на Аквариума и Зоологическата градина или разглеждане на многото музеи в града. По желание може да резервирате на място някой от разнообразните круизи в залива на Сидни или да се посветите и на една приятна разходка из красивите паркове и пешеходните променади около Операта и Дарлинг Харбър.

12ден
Сидни - Улуру

Закуска. Свободен ден за почивка и самостоятелно разглеждане и потапяне в неповторимата атмосфера на Сидни с възползване от многобройните предложения за културни развлечения и отдих в града – разглеждане на колекцията от аборигенско изкуство в Австралийския музей на Сидни, обиколка на Операта на Сидни отвътре, при желание - посещение на вечерно представление в нея, пазаруване в оживените търговски центрове и артистични пазари на града.
По желание – включване към Двудневна екскурзия до Айерс Рок, едно истинско приключение и незабравимо преживяване в Австралийската пустиня. Екскурзията включва: трансфер до летище за директен полет в 09:55 от Сидни до Айерс Рок, разположен в средата на континента. Пристигане в пустинята в 12:00 (7,30 часа напред спрямо България), посрещане и трансфер до Desert Gardens Hotel 4* . След настаняване и кратко освежаване отпътуване от хотела за следобеден тур до скалата Улуру с присъединяване към сборна група с екскурзовод на английски език. Улуру e най-известната скала в Австралийската пустиня - загадъчна и всяваща и досега респект с мощното си енергийно излъчване. Вечерта - наблюдаване на залеза над Улуру. Територията на Айерс Рок или Улуру е свещена за местните аборигени и е особено въздействащо да се наблюдава смяната на цветовете на скалата при залез слънце. Връщане в хотела, свободно време за вечеря в заведенията на комплекса и нощувка.

13ден
Сидни - Улуру - Ката Тюта

Свободен ден в Сидни за самостоятелна разходка в красивия град.
За записаните по желание към екскурзията до Айерс Рок програмата за деня включва: ранно ставане и отпътуване с автобус до другата не по-малко уникална скална формация Ката Тюта, разположена на около 40 км западно от Улуру. Наблюдаване на изгрева над скалния масив, наричан още Олгас или „40-те глави“ и разходка наоколо. Включена пикник-закуска на открито. Разходка до каньона сред скалния масив с английско говорящ гид, който ще Ви запознае с историята и образуването на скалната формация – Ката Тюта. Трансфер до летище за обратен полет до Сидни в 12:35. Пристигане в Сидни в 17:10 и трансфер до The Sydney Boulevard Hotel 4 *. Свободно време за вечеря в Сидни. Нощувка.

14ден
Сидни - Крайстчърч

Закуска и трансфер до летище в Сидни за полет до Крайстчърч, Южния остров на Нова Зеландия. (Часовниците в Нова Зеландия са 11 часа напред спрямо България). Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Novotel Christchurch 4*, централно разположен. Нощувка.

15ден
Крайстчърч – езерото Текапо

Закуска. Панорамна обиколка на Крайстчърч с автобус и разглеждане на площада Виктория и Ботаническите градини. Крайстчърч е най-големият град на Южния остров, познат още като „Градът на градините”. Отпътуване за езерото Текапо (около 245 км). По пътя се минава през най-плодородната част на Южния остров и през най-красивите ливади, изпълнени със стада от овце и елени. Настаняване в хотел Peppers Bluewater Resort 4*. От красивото езеро Текапо при ясно време прекрасно се вижда величественият Маунт Кук, най-високият връх в Нова Зеландия (3754 м). Свободно време за разходка край бреговете на езерото. Вечеря в хотела и нощувка.

16ден
езерото Текапо - Куинстаун

Закуска. Продължение за Куинстаун – най-известният планински курорт на Нова Зеландия, разположен на брега на езерото Уакатипу (Разстояние Текапо – Куинстаун: около 275 км). Градът с царственото име с право се счита за един от най-красивите в „Земята на кивитата”. По пътя се посещава миньорското градче Ароутаун, запазило викторианския си стил от времето на „Златната треска”. Пристигане в Куинстаун и настаняване в Rydges Lakeland Resort 3+*. Потвърдени за групата стаи Deluxe с изглед към езерото Уакатипу. Вечерта, круиз по езерото Уакатипу с ретро-параход и включена вечеря в автентична ферма, разположена на брега на езерото, където ще се запознаете с майсторството на фермерите при стригането и отглеждането на овце, както и ще опитате най-вкусното агнешко печено. Връщане в Куинстаун и нощувка.

17ден
Куинстаун

Закуска. Свободен ден в Куинстаун за разходка с лифта над езерото или из красивия парк на града или по желание - Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд, разположен на около 290 км от Куинстаун. Пътят до фиорда очарова с красива симбиоза от девствени гори, кристалносини глетчери, назъбени върхове, буйни водопади и зелени поляни. Круизът ще Ви позволи да се докоснете до една от най-непокътнатите природи на нашата планета. Включен обяд. Връщане обратно до Куинстаун. (Екскурзията се провежда с международна сборна група на английски език и зависи от метеорологичните условия). Нощувка.

18ден
Куинстаун – Роторуа

Закуска. Трансфер до летището за полет в 08:20 ч. до Роторуа, разположен на Северния остров на Нова Зеландия. Лети се с авиокомпания Air New Zealand от Куинстаун до Роторуа, през Красчърч. Пристигане в Роторуа в 11:40 и трансфер до центъра на града. Роторуа е прочут със своите гейзери, езера с бълбукаща кал и се счита за център на културата на маорите. След 14 ч. настаняване в Millennium Hotel Rotorua 4*. За групата са потвърдени стаи Superior с изглед към езерото. Свободно време за почивка и самостоятелна разходка в центъра.
Следва посещение на термалния резерват Уакареуареуа (Te Puia), известен с най-високия си гейзер, както и с центъра за изкуство и местни занаяти. Вечерта - посещение на маорско представление с включена традиционна вечеря „ханги” и програма с маорския танц „хака”. Нощувка.

19ден
Роторуа – Окланд

След закуска посещение на термалния резерват Вай-О-Тапу, известен с уникалните си пейзажи и цветове, създадени от горещата вода и изригващите гейзери.
Отпътуване за Окланд, най-големият град на Нова Зеландия (Разстояние Роторуа – Окланд: около 228 км). Включена панорамна обиколка на Окланд, „Градът на платната“ с най-известните му забележителности: Мемориалният Обелиск (Bastion Point Lookout), Катедралата, Музеят на Окланд (само отвън), Градският театър, живописният квартал Parnell Village и Кулата на Окланд (отвън). Настаняване в хотел Stamford Plaza 5*, централно разположен. Свободно време за вечеря и нощувка.

20ден
Окланд - Доха

След закуска свободно време до обяд за самостоятелна разходка в Окланд. Трансфер до летище за полет на Катарски авиолинии до Доха в 15:15 ч, най-дългият полет в маршрута. Пристигане в Доха в 23:15 ч. Настаняване в хотел на международното летище Хамад.

21ден
Доха - София

Освобождаването на стаите е до 12 ч. В ранния следобяд трансфер до летище за полет в 16:05 от Доха за София с Катарски авиолинии. Продължителност на полета 5 часа и 20 минути. Пристигане в София в 20:25 ч.

 


STOP SALE
(ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА)
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети на 1 билет по маршрут: София–Доха–Сингапур-Мелбърн–Кернс; Окланд–Доха–София с Qatar Airways и Qantas Airways с включени летищни такси за всички 8 полета;
 • Самолетен билет Сидни – Крайстчърч с включени летищни такси;
 • 18 нощувки със закуски, както следва:
- 2 нощувки със закуска в Hotel Jen Orchardgateway Singapore 4* в Сингапур;
- 2 нощувки със закуски в хотел Vibe Hotel Sаvoy 4* в Мелбърн;
- 3 нощувки със закуски в хотел Pacific Hotel 4*, в Кернс;
- 4 нощувки със закуски в хотел The Sydney Boulevard Hotel 4* в Сидни;
- 1 нощувка със закуска в Novotel Christchurch 4* в Крайстчърч;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Peppers Bluewater Resort 4* на езерото Текапо;
- 2 нощувки със закуски в Rydges Lakeland Resort 3+* в Куинстаун;
- 1 нощувка със закуска в хотел Millennium Hotel Rotorua 4* в Роторуа;
- 1 нощувка със закуски в хотел Stamford Plaza 5*, в Окланд;
- 1 нощувка на летище Хамад в Доха;
 • 2 обяда (сред океана при Големия Бариерен Риф и в местен ресторант в Куранда);
 • 3 вечери (на езерото Текапо, в автентична ферма на брега на езерото Уакатипу в Куинстаун и традиционна вечеря „ханги” в Роторуа);
 • Всички трансфери, обиколки и екскурзии, описани в програмата с туристически автобус, съобразен с броя на групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Местно екскурзоводско обслужване;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 15 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”);
 • Професионален водач-преводач от агенцията;
 • Подробна предварителна туристическа информация на български език за Сингапур, Австралия и Нова Зеландия.
Пакетните цени не включват:
 • Късно освобождаване и ползване на стаята до 18 ч. в хотела в Сингапур: Цена 75 SGD /94 лв на човек в двойна стая;
 • Доплащане за единична стая: при запитване;
 • Допълнителни лични разходи и напитки по време на хранене.
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 15 000 евро и покрити основни рискове: 50 лева на човек;
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини – по желание и при записване;
Допълнителни услуги:
 • Вечерен тур до остров Сентоса в Сингапур 17:00 – 21:00
Цена на човек при мин. 15 записани с водач от агенцията: 84 SGD/105 лв;
 • Романтична вечеря в Мелбърн сред уникалната атмосфера на специален трамвай в колониален стил, движещ се из живописните улици на града. (Вечерята е от 20:35 до 23:30, включва 5 степенно меню и напитки и изисква самостоятелно придвижване от хотела до мястото на тръгване на трамвая и обратно.)
Цена на човек: 150AUD/190 лв;
 • Двудневна екскурзия до Айерс Рок, включваща самолетен билет Сидни – Айерс Рок – Сидни, 1 нощувка със закуска в хотел Desert Gardens Hotel 4* в Айерс Рок, програма в Айерс Рок с посещение на скалните формации Улуру и Ката Тюта по залез и изгрев слънце, включена пикник-закуска, трансфери и местно екскурзоводско обслужване на английски език:
Цена на човек от 1325 AUD /1670 лв.
Цената на екскурзията е актуална към 06.06.2018 и зависи от цената на полета Сидни – Айерс Рок – Сидни към момента на резервиране! При потвърждение на екскурзията до Айерс Рок се изисква нейното пълно плащане, като след издаването на самолетните билети те не подлежат на промяна или връщане. При минимум 10 записани лица се осигурява водач от агенцията.
 • Целодневна екскурзия до Милфорд Саунд, Нова Зеландия (тръгване 07:00 ч - връщане около 20 ч., провеждането зависи от метеорологичните условия); Цена на човек при мин. 15 записани с водач от агенцията: 200 NZD / 235 лв;

Летищните такси са в размер на 1370 лв на човек и се фиксират към датата на доплащане 30.11.2018, поради честата им променливост!

Визи:
Визов режим за Австралия за български граждани: кандидатстването става по електронен път без да се изпращат документи или паспорти до австралийско консулско представителство.
Попълването на формуляра ще бъде направено от агенцията. При записване ще получите подробна информация за всички документи и процедурата за получаване на туристическа виза за Австралия!
При пътуване за Нова Зеландия е необходимо да притежавате валиден паспорт с минимум шест месечна валидност след датата на влизане в страната. Считано от 30 юли 2007 година, правителството на Нова Зеландия въведе безвизов режим за българските гражданин с право на пребиваване в страната до 90 дни като посетители.
За посещението на Сингапур не се изисква виза, страната се посещава с международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане.

Важно:
Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 15 човека!
Необходими документи за записване: копие от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), попълнен договор на агенцията и депозит от 3000 лв на човек;
Агенцията не носи отговорност при отказ на виза за Австралия;
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително по левовата равностойност на съответната чужда валута в деня на доплащането;
В повечето хотели по програма настаняването е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 10:00 ч.
За посещението на Австралия и Нова Зеландия няма задължителни ваксини.
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
Агенцията не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, агенцията не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

Разпечатай

Оферта № Е2086


Етикети
екскурзия до австралия и нова зеландия , екскурзия до австралия , нова зеландия , екскурзии 2019 , екзотични дестинации , екзотични екскурзии , екзотична екскурзия , екзотика , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , пътуване със самолет , пътувания със самолет , самолетно пътуване , самолетни пътувания , ekskurziq do avstraliq , nova zelandiq , ekskurzii 2019 , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , ekzotika , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , оферта за австралия , оферти за австралия , изгодна оферта за австралия , изгодни оферти за австралия , оферта за австралия на ниска цена , оферти за австралия на ниски цени , оферта за нова зеландия , оферти за нова зеландия , изгодна оферта за нова зеландия , изгодни оферти за нова зеландия , оферта за нова зеландия на ниска цена , оферти за нова зеландия на ниски цени , хотел в австралия , хотели в австралия , хотел в нова зеландия , хотели в нова зеландия , разглеждане на забележителности , забележителности в австралия , забележителности в нова зеландия