ЕКСКУРЗИЯ ДО БРАЗИЛИЯ И АРЖЕНТИНА С ИГУАСУ И ПАТАГОНИЯ

София - Париж - Буенос Айрес - Патагония - Ел Калафате - глетчера Перито Морено - водопадите Игуасу - Рио де Жанейро - Париж - СофияДати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
13.11.2018 г.

В 07:00 ч. полет AF 5031 от София (3ч10м). Кацане в Париж в 09:10 ч.
В 23:35 ч. полет AF 228 от Париж (13ч55м).

2ден
14.11.2018 г.

В 09:43 ч. кацане в Буенос Айрес – най-елегантният и красив град на Южна Америка. Трансфер до хотела. При наличието на свободни стаи, настаняване. Кратка почивка и освежаване. Панорамна обиколка, която ще ни отведе през миналото и настоящето на Буенос Айрес. Ще посетим северната част на града, минавайки през кварталите Ретиро, луксозния район Палермо с огромния парк Палермо, много музеи, посолства, резиденции и дипломатически мисии, и Реколета - най-елегантният квартал, известен като "Малкият Париж" с широки зелени площи и красиви имения във френски стил, отразяващи годините на великолепието на висшето общество в Буенос Айрес от началото на 20-ти век с неговите музеи и паметници. Продължаваме към центъра на града и булевард „Девети юли“ - най-широкият булевард в света. Ще видим театър Колон – културната гордост на града, един от най-големите театри в света с великолепна сграда и перфектна акустика и Обелиска – символът на столицата. Отправяме се към мястото, където градът е основан през 1580 г – Майският площад с Каса Росада (Парламентът), Катедрала Метрополитана, където настоящият папа Франциск е служил литоргии в течение на 20 години, гробницата на генерал Сан Мартин с почетния караул, Националната банка, много министерства, Майската пирамида, Майският булевард с Националната академия по танго и легендарното кафе Тортони. Продължаваме на юг към предградията Сан Телмо – родната на тангото и Ла Бока – мястото, където първо са стъпили испанските завоеватели. Тук ще открием известния футболен отбор "Бомбонера": стадион "Бока Хуниорс" , В съчетание с колоритните жилища (конвентило, дом на италианските имигранти в края на 19-ти век) ще стигнем до живописната улица Caminito. Накрая ще стигнем до модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно реставриран от 1990 г. насам, който е най-богатата и разнообразна гастрономическа област в Буенос Айрес.

3ден
15.11.2018 г.

Закуска. Полудневна екскурзия Тигре и Делта – живописно пътуване до делтата на река Парана и градчето Тигре, което ви предоставя прекрасна панорамна гледка към делтата на река Рио де ла Плата, най-широката река в света! Пътува се с автобус през северната част на града с много зеленина и живописна архитектура към градчето Тигре в делтата на река Парана. После с катамаран през лабиринт от живописни реки, канали и хиляди зелени островчета с огромна субтропическа гора, върху които са разположени крайбрежни вили, китни жилища и градини. На борда на корабчето може да поръчате чай, кафе или малка закуска. В ранния следобед връщане в хотела. Свободно време. *По желание, с доплащане – посещение на “Ла Вентата Танго Барио” с вечеря и напитки. В сърцето на Сан Телмо, този напълно възстановен исторически комплекс представя културата на Буенос Айрес през вековете. Автентичният интериор, двата танго оркестъра, танцьорите, певците, колекцията от народна музика и шоуто на гаучоси карат душата Ви да се докосне до неостаряващия дух и изгаряща страст на аржентинското танго и фолклор. Преди представлението се предлага вечеря с типични ястия от аржентинската и международната кухня (по избор от меню), бутилка вино за 2 човека и безалкохолни напитки. Нощувка.

4ден
16.11.2018 г.

Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището. В 16:00 ч. полет AR 1820 за Ел Калафате, пристигане в 19:15 ч. Патагония е различна и не се поддава на описание, но очарова с безбрежните пъстри плата и равнини на пампата, прорязани от червеникави скали, ледникови долини, фиорди със стръмни склонове, речни бързеи и изумрудени реки и езера. Разположена е в аржентинските и чилийските Анди. Националният парк „Торес дел Пайне“ е от чилийска страна, а националният парк „Ледниците“, който е от аржентинска страна е обявен през 1981 год. за обект на културното и природно наследство на ЮНЕСКО. В територията на парка влизат 355 ледника, които се вливат в океана. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела в живописното градче на езерото Аржентино. За вечеря може да пробвате превъзходно агне на барбекю или типичен стек с прекрасни аржентински вина. Нощувка.

5ден
17.11.2018 г.

Закуска. Целодневна екскурзия до гледчера Перито Морено. Отпътуваме за националния парк „Ледниците“ и още от началото ни очакват приятни изненади. Напускайки града, ще видим езерото Аржентино и залива Редонда, а в него – голямо разнообразие от птици: бели лебеди с черни шии, фламинго, галарети, сини и черни патици и други, а полето поразява с жълтия цвят на пасищата, наречени койрон. След 40 км пътуване през патагонската степ гледката се сменя и навлизайки в националния парк ще наблюдаваме характерната за Патагонските Анди дървестна растителност. Веднъж на ледника, отиваме на главния балкон, а след това ще имаме свободно време до срещата с екскурзовода. Платформите предлагат различни гледки към величествения ледник и позволяват да се наслаждаваме на този невероятен природен спектакъл. Ледникът Перито Морено е кръстен на великия аржентински учен и изследовател Франсиско Паскасио Морено (1852-1919) и представ-лява третият по големина запас от сладка вода на планетата ни. Заема площ 256 кв. км, дълъг е около 30 км, извисява се 70 м над водата, а дебелината на леда стига до 170 м. За разлика от останалите ледници, които се топят, той ежегодно нараства и се предвижва из ледените води на езерото като е създал естествена язовирна стена в Г-образното езеро Аржентино и така го разделя на две части. Заради липсата на отичане, нивото на водата в южната чест на езерото може да се покачи с 30 м над основното ниво. В резултат на голямото налягане, подводната част на Перито Морено се пропуква и се откъртват ледени блокове, които потъват във водите на езерото, но надводната част остава непокътната и така образува леден мост. Сам по себе си гледчерът е уникална гледка, но ако имате късмета да сте наоколо докато огромни ледени маси се срутват във водата, то тогава ще сте свидетел на едно от най-впечатляващите природни зрелища.. *По желание, с доплащане – Нотикал сафари с лодка. Пътува се около 30 - 40 мин. с лодка по езерото Бразо Рико (южната част на езерото Аржентино), което разкрива величествената южна стена на ледника Перито Морено – висока 60 м над леда, а под водата - 100 м. Лодката се доближава на около 200 м до мястото, където ледникът докосва полуостров Магалан и може да наблюдавате магическата красота на счупванията и наситения син цвят на ледника. В късния следобед връщане в хотела. Нощувка

6ден
18.11.2018 г.

Закуска. Трансфер до летището. В 12:00 ч. полет AR 1875 за Буенос Айрес, пристигане в 14:55 ч; в 16:40 ч. полет AR 1740 за Игуасу, пристигане в 18:30 ч. Националния парк Игуасу е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина и Бразилия и представляват съвкупност от много водопади, създадени там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела от бразилска страна на водопадите. Нощувка.

7ден
19.11.2018 г.

Закуска. Екскурзия до водопадите от аржентинска страна. По-голямата част (80%) от водопадите се намират на територията на Аржентина и са разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра. Тук са 19-те най-големи водопади, сред които и „Дяволското гърло”. *По желание, с доплащане – Гран Авентура. Включва разходка с моторница, като се минава под самите водопади, пътуване през джунглата в едната посока със специален туристически камион, в другата посока - пеша. След обяд връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

8ден
20.11.2018 г.

Закуска. Разглеждане на водопадите от бразилска страна и посещение на птичия парк, където могат да се видят над 900 птици от 150 вида, 1/3 от които са в списъка на застрашените видове. Има редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди и др. *По желание, с доплащане – полет с хеликоптер над водопадите. Свободно време. Нощувка.

9ден
21.11.2018 г.

Закуска. Трансфер до летището. В 10:05 ч. полет G32075 за Рио де Жанейро, пристигане в 12:00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел до плажа Копакабана. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

10ден
22.11.2018 г.

Закуска. Целодневна обиколка на Рио де Жанейро с обяд: Самбодрома – улицата, където се провежда прочутия карнавал, стадиона Маракана – храмът на бразилския футбол, най-големият стадион в света (отвън, входа 24 BR се заплаща допълнително), главната катедрала Канделария, стария площад, историческите сгради, театъра, библиотеката, музея на изящните изкуства. Посещение на хълма Корковадо – символът на Рио със статуята на Христос Спасителят. Специално туристическо влакче изкачва склоновете на стръмната тропическа гора Теджука до хълма Корковадо 710 м. След това с асансьор се изкачваме до панорамната площадка, където се извисява статуята на Христос Спасителят, а гледката към града с плажовете Копакабана, Ипанема и Леблон, лагуната и Захарната глава е изумителна. Следва обяд – чураскария (типичната бразилска скара от различни видове месо на дълги шишове). Продължаване към квартал Урка, където е другият символ на Рио – Захарната глава. Изкачваме се с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, а отгоре се открива красива панорама към залива Гуанабара, вкойто е разположен града, островите и хълма Корковадо. Връщане в хотела. Нощувка.

11ден
23.11.2018 г.

Закуска. Свободно време за плаж, почивка или самостоятелно разглеждане на Рио. *По желание, с доплащане – екскурзия до Петрополиш, императорският град, наречен на император Педро II. Разположен сред тропическите планини на 60 км. от Рио, градът е съхранил атмосферата и историята на Бразилия от миналия век. Посещава се лятната резиденция на последния бразилски император Дон Педро, превърната в музей, катедралата Сао Педро де Алкантара, строена 55 г. във френски готически стил и дома-музей на пионера на бразилската авиация Сантос Дюмонт. Следобед връщане в Рио. Свободно време. Нощувка.

12ден
24.11.2018 г.

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. *По желание посещение на световноизвестната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”, където ще Ви бъде показана обработката на скъпоценни камъни и може да си закупите бижу, изработено във фабриката. Трансфер до летището. Полет AF 443 от Рио де Жанейро в 17:35 ч (11ч5м).

13ден
25.11.2018 г.

В 07:40 кацане в Париж. Полет AF 5030 от Париж в 10:10 ч (2ч50м). Кацане в София в 14:00.

 
 
В двойна стая В единична стая 3-ти възрастен
3708 € / 7252 лв. 4225 € / 8263 лв. 3626 € / 7092 лв.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети с включени такси София – Париж – Буенос Айрес / Рио де Жанейро – Париж – София с полет на Air France, с включен чекиран багаж до 23 кг (115 см) и ръчен - до 12 кг.
 • Самолетен билет с включени такси Буенос Айрес – Ел Калафате
 • Самолетни билети с включени такси Ел Калафате – Буенос Айрес – Игуасу;
 • Самолетен билет с включени такси Игуасу – Рио де Жанейро
 • 10 нощувки: 2 в Буенос Айрес, 2 в Калафате, 3 в Игуасу и 3 в Рио де Жанейро;
 • 10 закуски и 1 обяд в Рио де Жанейро;
 • Всички трансфери;
 • Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
- Панорамна обиколка на Буенос Айрес;
- Екскурзия до делтата на река Парана и градчето Тигре;
- Екскурзия до ледника Перито Морено с включен вход за националния парк „Ледниците“;
- Екскурзия до водопадите Игуасу от аржентинска страна с включен вход за националния парк;
- Екскурзия до водопадите Игуасу от бразилска страна с включен вход за националния парк ;
- Посещение на Птичия парк с включен вход;
- Панорамна обиколка на Рио де Жанейро с обяд, вход и качване с лифт до Захарната глава;
- Изкачване на хълма Корковадо със зъбчата железница през тропическата гора;
 • Медицинска застраховка с покритие 15,000 щ.д.
 • Водач-преводач от фирмата .
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги;
 • Разходи от личен характер;
 • Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка 23 лв.
 • Бакшиши за екскурзоводи, шофьори и др.: 55 щ.д. (заплащат се отделно от туристическия пакет);
Допълнителни услуги:
 • Екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането.
- в Буенос Айрес: Танго шоу с вечеря - 248 лв;
- в Ел Калафате: Нотикал сафари с лодка до ледника – 130 лв.
- в Игуасу: Гран Авентура – разходка с моторница под водопадите – 155 лв,
- в Рио де Жанейро: Петрополиш – императорският град – 175 лв (мин. 10 туристи);
 • По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.

Записване и плащане:
При записване – аванс 2500 лв., цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта с мин. 6 месеца валидност след датата на връщане (26.05.2019) и 2 свободни страници.
До 13.08.2018 – доплащане 2500 лв.
До 12.09.2018 – пълно плащане.

Минимален брой участници: 20
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 19.10.2018 г.
При недостигнат минимален брой от 20 туристи, но не по-малко от 15 – доплащане 308 лв.

Визов режим:
За български граждани - безвизов режим при престой до 90 календарни дни.
Непълнолетни, пътуващи само с единия родител представят акт за раждане на детето и нотариално заверено родителско разрешение.
Ваксинации не са необходими.

Полетите се актуализират от авиокомпаниите.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Хотелите могат да бъдат заменени с подобни от същата категория.

За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ѝ е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

Примерни хотели по програмата:
Буенос Айрес – Bristol 4*
Ел Калафате – Calafate Parque Hotel 4*
Игуасу – Wyndham Golden Foz Suites 4*
Рио де Жанейро – Americas Copacabana 4*
 

Разпечатай

Оферта № Е1986


Етикети
екскурзия до бразилия и аржентина с игуасу и патагония , екскурзия до бразилия , екскурзии до бразилия , екскурзия до аржентина , екскурзии до аржентина , екскурзия до буенос айрес , екскурзии до буенос айрес , екскурзия до рио де жанейро , екскурзии до рио де жанейро , евтина екскурзия , евтини екскурзии , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екзотика , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2018 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до бразилия на ниска цена , екскурзии до бразилия на ниски цени , екскурзия до аржентина на ниска цена , екскурзии до аржентина на ниски цени , екскурзия до буенос айрес на ниска цена , екскурзии до буенос айрес на ниски цени , екскурзия до рио де жанейро на ниска цена , екскурзии до рио де жанейро на ниски цени , екзотична екскурзия на ниска цена , екзотични екскурзии на ниски цени , оферта за бразилия , оферти за бразилия , изгодна оферта за бразилия , изгодни оферти за бразилия , оферта за бразилия на ниска цена , оферти за бразилия на ниски цени , оферта за аржентина , оферти за аржентина , изгодна оферта за аржентина , изгодни оферти за аржентина , оферта за аржентина на ниска цена , оферти за аржентина на ниски цени , оферта за буенос айрес на ниска цена , оферти за буенос айрес на ниски цени , оферта за рио де жанейро , оферти за рио де жанейро , изгодна оферта за рио де жанейро , изгодни оферти за рио де жанейро , оферта за рио де жанейро на ниска цена , оферти за рио де жанейро на ниски цени , екзотична оферта , екзотични оферти , изгодна екзотична оферта , изгодни екзотични оферти , екзотична оферта на ниска цена , екзотични оферти на ниски цени , хотел в буенос айрес , хотели в буенос айрес , хотел в рио де жанейро , хотели в рио де жанейро , разглеждане на забележителности , забележителности в рио де жанейро , забележителности в буенос айрес , игуасу , ekskurziq do braziliq , ekskurzii do braziliq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , ekskurziq do arjentina , ekskurzii do arjentina , ekskurziq do buenos aires , ekskurzii do buenos aires , ekskurziq do rio de janeiro , ekskurzii do rio de janeiro , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , ekskurziq do braziliq na niska cena , ekskurzii do braziliq na niski ceni , ekskurziq do rio de janeiro na niska cena , ekskurzii do rio de janeiro na niski ceni , ekskurziq do arjentina , ekskurzii do arjentina , ekskurziq do buenos aires , ekskurzii do buenos aires , oferta za braziliq , oferti za braziliq , izgodna oferta za braziliq , izgodni oferti za braziliq , oferta za braziliq na niska cena , oferti za braziliq na niski ceni , oferta za arjentina , oferti za arjentina , izgodna oferta za arjentina , izgodni oferti za arjentin , oferta za arjentina na niska cena , oferti za arjentina na niski ceni , oferta za rio de janero , oferti za rio de janeiro , oferta za rio de janeiro na niska cena , oferti za rio de janeiro na niski ceni , oferta za buenos aires , oferti za buenos aires , izgodna oferta za buenos aires , izgodni oferti za buenos aires , oferta za buenos aires na niska cena , oferti za buenos aires na niski ceni , ekzotichna oferta , ekzotichni oferti , izgodna ekzotichna oferta , izgodni ekzotichni oferti , ekzotichna oferta na niska cena , ekzotichni oferti na niski ceni , hotel v braziliq , hotelli v braziliq , hotel v rio de janeiro , hoteli v rio de janeiro , hotel v arjentina , hoteli v arjentin , hotel v buenos aires , hoteli v buenos aires , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v braziliq , zabelejitelnosti v arjentina