ЕКСКУРЗИЯ ДО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - АНГЛИЯ, ШОТЛАНДИЯ, ИРЛАНДИЯ И УЕЛС

София – Любляна – Страсбург – Реймс – Кале – Фолкстоун – Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън – Йорк – Глазгоу - Единбург – Карнриян – ферибот – Белфаст – Дъблин – Килдеър – Килкени – Трамор/ Уотърфорд – Рослеър – ферибот – Пемброук – Кардиф – Нюпорт - Стоунхендж – Уиндзор – Лондон – Кентърбъри – Мец – Улм – Аугсбург – Загреб - София

АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС - Пътешествие до „Края на света” в страните на легенди за замъци, магьосници, пирати и малцово уиски!

Дати:
АвтобусниАвтобусни
Програма
1ден
София – Любляна

Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. Ал. Невски. Транзитно пътуване по маршрут Калотина – Ниш - БелградЗагребЛюбляна. Пристигане вечерта в словенската столица и кратка разходка из центъра на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

2ден
Страсбург

Закуска. Отпътуване за Страсбург - столица на провинция Елзас. Късно пристигане и настаняване в хотел. Вечерна разходка из Стария град. Нощувка.

3ден
Страсбург – Реймс – Кале – тунела под Ла Манша – Фолкстоун - Лондон

Закуска. Отпътуване за Англия с попътна спирка за разглеждане на Катедралата в Реймс, в която са коронясани всички френски крале. Пристигане в Кале и минаване през тунела под Ла Манша на английския бряг при Фолкстоун. Продължаване за Лондон. Настаняване в хотел. Нощувка.

4ден
Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън

Закуска. Отпътуване към Оксфорд – седалище на един от най-известните университети в света. Минаване покрай кулата Карфакс и посещение на църквата Архангел Михаил /XI в./, църквата Дева Мария /XIII в./ и на Катедралата. Продължаване към Стратфорд на Ейвън - родното място на Уилям Шекспир, където в туристическата програма са включени църквата Св. Троица, в която е неговия гроб и Харвард хаус. Отпътуване за Йорк с попътна спирка на замъка Уорик. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

5ден
Йорк – Глазгоу

Закуска. Пешеходна разходка по Шамбъл - най-известната улица в Йорк с многобройните си бутици и заведения до Йоркската катедрала - най-големият средновековен храм в Британия. Начало на живописно пътуване през Националния парк Йоркшир Дейлс към старинните селца и очарованието на Езерната област. Продължаване по бреговете на езерото Уиндърмиър към Шотландия, преминаване през южната планинска област и пристигане в Глазгоу. Настаняване в хотел. Нощувка.

6ден
Глазгоу – Стърлинг – Единбург - Глазгоу

Закуска. Отпътуване за местността Стърлинг и едноименния замък /XIII в./, който е сред най-известните забележителности в страната, свързан както с много исторически събития, така и с биографиите на редица кралски особи. Продължаване за шотландската столица Единбург. Обзорна автобусна обиколка с местен екскурзовод, включваща Принцес Стрийт, известната улица Кралската миля, двореца Холи Рууд (отвън), Единбургския замък. Свободно време и възможност за запознаване с процеса за производство на шотландската национална напитка в Уиски център или за посещение на някои от магазините за туид или карирани платове. Връщане в Глазгоу. Нощувка.

7ден
Глазгоу – Карнриян - ферибот – Белфаст – Дъблин

Закуска. Кратка туристическа програма в най-големия град в Шотландия, включваща Глазгоуската катедрала, Кметството, площад Джордж Скуеър. Продължаване към пристанищния град Карнриян. Качване на ферибот и отпътуване към Изумрудения остров Ирландия, широко известен с природната си красота, с традиционната си и съвременна музика и със своите пъбове и тъмна бира. Разглеждане на Белфаст – столица на Северна Ирландия с местен екскурзовод. Туристическа програма в града, включваща Кметството, Кралския Университет и Катедралата. Продължаване на юг край Дрогеда до Дъблин. Настаняване в хотел. Нощувка.

8ден
Дъблин

Закуска. Обзорна обиколка на града с местен екскурзовод и запознаване със забележителностите – минаване покрай средновековните стени, останките от времето на викингите, колежа Тринити, Ирландската банка и Парламента, катедралата Св. Патрик, пивоварната Гинес и Дъблинския замък /с разглеждане отвън/. Свободно време за разходка по някоя от известните търговски улици Хенри или О`Конъл. Нощувка.

9ден
Дъблин – Килдеър – Килкени – Трамор/ Уотърфорд

Закуска. Първа спирка в Ирландската национална ферма за отглеждане на расови коне, разположена в покрайнините на град Килдеър. Продължаване за красивото средновековното градче Килкени с разглеждане отвън на древния замък /XII в./. Отпътуване следобяд за старинните останки от замъка на древните ирландски крале на Мюнстър на скалата Кашел. Денят приключва в Трамор/Уотърфорд. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

10ден
Рослеър – ферибот – Пемброук – Кардиф – Нюпорт/Бристол

Закуска. Ранно отпътуване за пристанището в Рослеър и качване на ферибот за Пемброук в Уелс. Продължаване за уелската столица Кардиф. Туристическа програма, включваща минаване покрай комплекса Милениум Кардиф Армс Парк и посещение на историческия замък от времето на норманите (изисква се предварителна резервация). Продължаване за Нюпорт/Бристол. Настаняване в хотел. Нощувка.

11ден
Стоунхендж – Уиндзор - Лондон

Закуска. Отпътуване за Стоунхендж и разглеждане на мистериозния каменен кръг. Продължаване за Уиндзор. Посещение на замъка - резиденция на английската кралска фамилия. Пристигане в Лондон вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

12ден
Лондон

Закуска. Начало на автобусна обзорна обиколка на Лондон с местен екскурзовод (~ 3 ч.), включваща Катедралата Сейнт Пол, Тауър и Тауър Бридж, Трафалгарския площад с колоната на адмирал Нелсън, Уестминстърското абатство, Парламента и Елизабет Тауър, Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия Даунинг Стрийт, Хайд парк. Следобед свободно време за посещение на Британския музей, Музея на Мадам Тюсо с восъчните фигури, Националната галерия. Нощувка.

13ден
Лондон

Закуска. По желание разходка с корабче по р.Темза до Гринуич с посещение на Обсерваторията и Нулевия меридиан, където туристите могат да си направят снимки, стъпили едновременно в западното и източното полукълбо. Нощувка.

14ден
Лондон

Закуска. Свободно време за разходка покрай Уайт хол – синоним на политическия живот в столицата и до къщата с № 10 на Даунинг стрийт - официалната резиденция на Министър – председателя, както и за посещение на крепостта Тауър – Лондонската кула с кралското съкровище, музея Виктория&Алберт, двореца Кенсингтън. Нощувка.

Забележка: придвижването в Лондон е с метро, с изключение на деня на провеждане на панорамната обиколка.

15ден
Лондон – Кентърбъри – Фолкстоун – тунела под Ла Манша - Кале - Мец

Закуска. Отпътуване за Кентърбъри с разглеждане на Катедралата, чиито основи датират още от края на VI-ти вeк и в която е убит Томас Бекет и на останките от Кентърбърийското абатство – един от най-старите религиозни центрове в страната. Продължаване за Фолкстоун и минаване през тунела под Ла Манша на френския бряг при Кале. Пристигане късно вечерта в Мец и кратка обзорна обиколка на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

16ден
Улм – Аугсбург

Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Улм. Разглеждане отвън на сградата на Кметството и посещение на Катедралата /най-високата в света – 162 м/. Продължаване за Аугсбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

17ден
Аугсбург - Загреб

Закуска. Разглеждане в Аугсбург на Фугерай – миниатюрен град в града, основан от фамилията Фугер през 1519 г. и на Кметството със златната зала. Отпътуване за Загреб. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

18ден
Загреб - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 19.00 ч.

 
 
Дата Цена на човек
в двойна стая
18.07.2018 2495 лв.
15.08.2018 2495 лв. 2295 лв.
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
  • Транспорт с автобус;
  • 17 нощувки със закуски в хотели в хотели 3***, от които 1 - в Любляна/околности, 1 – в Страсбург, 5 – в Лондон, 1 – в Йорк/Лийдс, 2 – в Глазгоу/Стърлинг/околности, 2 – в Дъблин/околности, 1 – в Трамор/Уотърфорд, 1 – в Нюпорт/Бристол, 1 – в Мец , 1 – в Аугсбург, 1 – в Загреб;
  • Такси на предвидените пътувания с ферибот според програмата и за минаването на тунела под Ла Манша;
  • Местен екскурзовод за обиколката на Лондон, Единбург, Белфаст и Дъблин;
  • Водач-преводач от агенцията;
  • Туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута на български език.
Пакетните цени не включват:
  • Входни такси;
  • Разходи от личен характер.
Доплащане за:
Медицинска застраховка с асистанс на ЗД „Eвроинс“ с 10 000 EUR покритие – 22 лв., над 65 г. – 33 лв., над 70 г. – 44 лв.
Единична стая – 945 лв.

Намаление за:
Дете до 12 год. с двама възрастни в тройна стая – 350 лв.

Мин.бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи:
Лична карта или задграничен паспорт;
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Застраховка „Отмяна от пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Полезна информация:
Пътуването е с културна насоченост, което включва посещение на най-значимите архитектурни обекти и паметници, свободното време е сравнително ограничено, но в рамките на необходимото. В стаите на хотелите на територията на Великобритания и Ирландия се предоставят безплатно кафе, чай и ел.кана за топла вода. Желателно е да се закупят адаптори предварително от България. Поради спазване на екологична програма се зареждат само с по една кърпа за всеки настанен, а не с комплект. В цяла Великобритания и Ирландия има точно определени паркинги, на които туристите са длъжни да слязат и пак от същото място да вземат автобуса за следващия преход.

Ориентировъчни входни такси:
Оксфорд - Кулата Карфакс – за възр. – 2.20 £, църквата Дева Мария - за възр. – 3.00 £, за деца от 5 до 16 год. и пенсионери – 2.50 £, семеен билет (2-ма възрастни и едно или две деца) – 10.00 £, Катедралата - за възр. – 9.00 £, за деца от 5 до 17 год., студенти и пенсионери – 8.00 £, семеен билет (двама възрастни и две деца или един възрастен и три деца) – 22.00 £;

Стратфорд на река Ейвън - Родната къща на Уилям Шекспир – за възр. – 17.50 £, за деца – 11.50 £, група над 15 туристи – 11.50 £, църквата Св. Троица - за възр. – 3.00 £ (вид дарение), Замъкът Уорик (вход за двореца, тъмница и атракции) – възрастни - 33.00 £, за деца до 11 год. и възрастни над 60 г. – безплатно, вход за двореца за група над 7 туристи – 19.20 £, пенсионери в група над 10 туристи – 13.00 £;

Йорк - Йоркската катедрала – само Катедралата – за възр. - 10.00 £, за пенсионери и студенти – 9.00 £, за деца (8-16 г.) – безплатно с един плащащ възрастен, Катедрала+кула – възр. - 15.00 £, пенсионери и студенти – 14.00 £, деца (8-16г.) – 5.00 £;

Стърлинг - Замъкът Стърлинг - за възр. – Замъкът Стърлинг - за възр. – 15.00 £, за деца (5-15 г.) – 9.00 £, за възр. над 60 год. – 12.00 £, дете под 5 г. – безплатно;

Единбург - Единбургският замък - за възр. – 17.00 £, за деца (5-15 год.) – 10.20 £, за пенсионери (над 60 год.) – 13.60 £; деца под 5 г. – безплатно, Уиски център - за възр. – 15.00 £, за деца от 6-17 г. – 7.50 £, под 5 г. – безпл., но задължително с придружител, за пенсионери – 13.00 £, семеен билет (2-ма възрастни с 2 деца) – 37.00 £;

Дъблин - Катедралата Св. Патрик – 6.50 ЕUR, за пенсионери и студенти – 5.50 ЕUR, за семейства (2-ма възрастни и 2 деца до 16г.) – 16 EUR, за група от мин. 10 туристи - 5.00 ЕUR, Пивоварната Гинес – 17.50 ЕUR, за деца до 17 г. – 16.00 ЕUR, за студенти (над 18 г.) – 22.00 EUR, за възрастни над 65 г. – 22.00 EUR;

Килдеър - Националната Ирландска ферма за отглеждане на расови коне и японска градина – 11.50 EUR, студенти и пенсионери над 60 г. – 9.00 EUR, деца от 05 до 16 г. – 6.50 EUR;

Килкени - Замъкът Килкени – възрастен - 8.00 ЕUR, пенсионери (над 60 г.) – 6.00 EUR, за деца (6-18 г.) и студенти – 4.00 ЕUR;

Кашел - Замъкът Кашел - за възр. - 8.00 ЕUR за пенсионери – 6.00 EUR, за деца и студенти – 4.00 ЕUR;

Кардиф - Замъкът Кардиф – за възр. – 12.50 £, деца (5-16 г. – задължително придружено от възрастен) – 9.00 £, деца под 5 г. – безплатно; пенсионери и студенти – 10.95 £; цена за група над 20 туристи – 10.50 £ за възр., за деца до 16 г. – 7.75 £, студенти и пенсионери – 9.10 £, Стоунхендж - за възр. – индивидуална цена - 16.50 £, за пенсионери – 14.90 £, за деца (5-15г.) – 9.90 £, доплащане – 2.00 £ аудио гид, за групи от мин. 20 туристи – 13.20 £, Уиндзор - Кралската резиденция - за възрастни – 20.50 £, възрастни над 60 г. – 18.70 £, за деца от 05 г. до 17 г. – 12.00 £;

Кентърбъри – Катедралата – за възр. – 12.50 £, за възрастни над 65 г. – 11.50 £, допл. за аудио тур – за възр. – 4.00 £, деца под 18 г. – 8.00 £;

Лондон - Катедралата Сейнт Пол и галерии – 18.00 £, за студенти и пенсионери - 16.00 £, за деца от 6 до 17 год. – 8.00 £; цена за група /мин. 10 тур./ - 16.00 £, за група студенти и пенсионери - 14.00 £, деца от 6 до 17 год. – 7.00 £, Тауър – 24.00 £ за възр., за деца от 5 до 15 год. – 11.00 £; за ученици над 16 год. и за възр. над 60 год. – 16.40 £; цена за група - 22.82 £, за деца до 16 год. – 10.58 £, за пенсионери – 17.76 £, Уестминстърското абатство - 22.00 £ за възр., над 60 год. – 17.00 £,за деца от 6-16 г. – 9.00 £, цените включват аудио гид, Бъкингамският дворец – 23.00 £, за възр. над 60 г. – 21.00 £, за деца до 17 г. – 13.00 £; за групи над 15 тур. – 20.70 £ за възр. (в цената на билета е включен аудио гид), Музей на Мадам Тюсо – закупуване на билети в деня на посещението: за възр. – 35.00 £; за деца – 30.00 £, билети за групи над 10 тур. в деня на посещението – 35.00 £, Дворецът Кенсингтън – 15.50 £ за възр., за деца до 16 г. – безплатно, възр. над 60 г. – 12.30 £; цена за група от мин. 15 тур. – 15.64 £, за деца до 16 год. – безплатно, възр. Над 60 год. – 12.42 £, разходка с корабче по р. Темза до Гринуич – 12.50 £ за възрастни в едната посока, 16.50 £ - в двете посоки, за дете: еднопосочен - 6.25 £, двупосочен 8.25 £;

Нулевият Меридиан – Кралската обсерватория - за възрастни - 10.00 £, за деца до 18 г. - 6.50 £;

Аугсбург - Фугерай – 4.00 EUR, за деца от 8-18 г. - 2.00 EUR, за пенсионери и групи над 10 тур. – 3 EUR, Златната зала – 2.50 EUR;

Улм - Катедралата – безплатно, изкачване на кулата – 4.00 EUR, за деца - 2.50 EUR, за групи над 10 тур. - 3.50 EUR. Закупуване на билетите 1 час предварително.

Разпечатай

Оферта № Е2000


Етикети
екскурзия до великобритания - англия , шотландия , ирландия и уелс , екскурзия до англия , екскурзия до шотландия , екскурзия до англия и шотландия , екскурзия до ирландия , екскурзия до уелс , екскурзии до ирландия , екскурзии до уелс , екскурзия до англия и шотландия с водач на български език , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , изгодно пътуване , изгодни пътувания , автобусна екскурзия , екскурзия с автобус , автобусни екскурзии , екскурзии с автобус , екскурзии 2018 , автобусно пътуване , пътуване с автобус , автобусни пътувания , пътувания с автобус , посещение на англия , посещение на шотландия , екскурзия до лондон , посещение на дъблин , посещение на ирландия , посещение на уелс , посещение на лондон , хотел в лондон , хотели в лондон , забележителности в лондон , оферта за англия , оферти за англия , изгодна оферта за англия , оферта за шотландия , изгодна оферта за шотландия , изгодни цени , ekskurziq do angliq , ekskurziq do shotlandiq , ekskurzii do angliq , ekskurzii do shotlandiq , ekskurziq do uels , ekskurzii do uels , ekskurziq do irlandiq , ekskurzii do irlandiq , ekskurziq do angliq i shotlandiq , ekskurziq do angliq i shotlandiq s vodach na bulgarski ezik , avtobusna ekskurziq , ekskurziq s avtobus , avtobusni ekskurzii , ekskurzii s avtobus , ekskurzii 2018 , avtobusno patuvane , patuvane s avtobus , avtobusni patuvaniq , patuvaniq s avtobus , poseshtenie na irlandiq , poseshtenie na uels , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , poseshtenie na angliq , poseshtenie na shotlandiq , hotel v london , hoteli v london , poseshtenie na london , izgodna oferta za london , oferta za angliq , oferti za angliq , oferta za shotlandiq , oferti za shotlandiq , zabelejitelnosti v london