ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА И ТАЙЛАНД

София- Истанбул - Банкок - Сием Рип - Сайгон - тунелите Ку Чи - делтата на р. Меконг - Хой Ан – Хюе - залива Ха Лонг – Ханой - Истанбул - София

Виетнам, Камбоджа и Тайланд - Новото лице на Индокитай

Дати: 24.10.2019
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
СОФИЯ - ИСТАНБУЛ

Полет от София в 16:05 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 17:25 ч.

Полет от Варна в 11:05 ч. и кацане в Истанбул в 12:00 ч.

Излитане от Истанбул в 20:10 ч.

2ден
Бангкок

Кацане в Бангкок в 09:40 ч. Трансфер и настаняване в хотел Magestic Grande Hotel 4* или подобен при наличие на свободни стаи и посещение на Кралския дворец, палатите на който поразяват със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Тук се намира палатата за коронясването на тайландските крале и миниатюрната статуетка на Изумрудения Буда, най-почитаното божество в Тайланд. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил. След това предстои едночасова разходка с моторна лодка по един от каналите на Тонбури – съседният град на Бангкок. Завръщане в хотела и нощувка.

Възмoжност за вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Банкок, както и на традиционно шоу с музика и танци. За вечеря - подбрано меню от тайски и международни специалитети.

3ден
Плаващия пазар

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина). Обяд и завръщане в Банкок.

Завръщане в хотела и нощувка.

4ден
Бангкок – Сиям Рип

Закуска. Отпътуване за Камбоджа - страната на кхмерите. Преминаване на границата в Пойпет. Пристигане в Сием Рип следобед - градът е изходна база за посещение на знаменитите храмове в Ангкор - обект на ЮНЕСКО. Това е един от най-важните археологически обекти в Югоизточна Азия. Простира се на близо 400 кв.км гориста местност. Тук се намират величествени останки от няколко столици на империите на кхмерите, датиращи от ІХ до ХV век. Настаняване в хотел Angkor Holiday 3*+ или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

5ден
Ангкор

След закуска ще започне нашият много специален и по-натоварен ден, който включва най-красивите храмове в Ангкор. Ще минем през западната порта на храма Ангкор Том. Продължаваме през Южните порти на Ангкор. Предстои ни среща с прочутия храмов комплекс Байон с неговите 54 кули, на които са изобразени известните 200 усмихнати загадъчни лица на Авалокитешвара - събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. Другите уникални храмове и места са терасата на слоновете, терасата на краля и др.
Обяд в местен ресторант.
След обяд идва истинската тръпка - величественият Ангкор Ват. Този храм е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в рамките на 30 години и е един от най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света. Последната спирка от света на кхмерите за днешния ден е по залез слънце от най-хубавото място за наблюдение – хълма Бакхенг с едноименния храм. Завръщане в хотела. Нощувка.

6ден
АНГКОР – СИЕМ РИП - САЙГОН

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия в Ангкор с разглеждане на други известни забележителности. Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре (един от най-запазените), Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”), Пре Руп (датиращ от X в.).Tрансфер до летището и полет до Сайгон. Трансфер и настаняване в хотел Le Duy Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

7ден
Сайгон

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг с включен обяд.

През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.

8ден
САЙГОН – ДАНАНГ – ХОЙ АН

Закуска. Този ден сме посветили на посещение на тунелите Ку Чи, които се намират на около 70 км. от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с близо 200-километровата мрежа от тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Връщане в Сайгон. Обяд в местен ресторант. Предстои обиколка на града с посещение на катедралата Св. Богородица, сградата на Централната поща, Площада на повторното обединение. Трансфер до летището и кратък полет до Дананг. Пристигане в Хой Ан и настаняване в хотел Vinh Hung Emerald Resort 3*+ или подобен. Вечеря и нощувка.

9ден
ХОЙ АН - ХАНОЙ

След закуска предстои пешеходна обиколка на очарователния исторически град Хой Ан - още един обект на ЮНЕСКО. Ще посетим покрития японски мост, типична виетнамска търговска къща-музей, местния пазар и др. Посещение на някои от многобройните малки галерии.

Обяд.

Трансфер до ж.п. гарата за влак в 14:13 ч. за Ханой. Настаняването е в купета с четири спални места.

10ден
ХАНОЙ - ЗАЛИВЪТ ХА ЛОНГ

Пристигане на жп гарата в Ханой в 05:30 сутринта. Закуска и време за освежаване в мини-хотел до гарата.
Отпътуване за залива Ха Лонг - обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 2000 малки необитаеми островчета.

Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето V’spirit cruise 3*+ в Deluxe кабина или подобно (http://www.vspiritcruises.com/). Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за слънчеви бани на палубата Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на корабчето.

11ден
ХА ЛОНГ - ХАНОЙ

За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи (китайско бойно изкуство) на борда на корабчето. Време за чай и кафе. Посещение на една от най-красивите пещери в района – пещерата Съпрайз. Късна закуска. Напускане на корабчето около 10.30 сутринта и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Отправяме се към живописното езеро Хоан Кием, известно като Езерото на върнатия меч. Свободно време в градините до езерото, където ще можете да се полюбувате на очарователния залез. Денят ще завърши с традиционното вечерно водно куклено шоу Танг Лонг. Настаняване в хотел La Dolce Vita 3*+ или подобен. Вечеря и нощувка в Ханой.

12ден
ХАНОЙ - ИСТАНБУЛ

След закуска предстои разходка из виетнамската столица, която според американското списание "Travel and Leisure" е включена сред 10-те най-привлекателни за туризъм  градове в Азия. Ще видим дворцовия комплекс, който включва Мавзолея на бившия виетнамски комунистически лидер Хо Ши Мин, президентската резиденция, Музея на изящните изкуства, Пагодата с единия стълб, централния площад Ба Дин. След това ще се отправим към Храма на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой, построен в чест на великия философ Конфуций. След това сме ви подготвили вълнуваща разходка из Стария квартал с 36-те специални "улички на вината". Тази разходка ще бъде с "цикло" - велорикша, най-разпространеният туристически транспорт във Виетнам. Късен обяд в местен ресторант с традиционна местна и азиатска кухня.
Трансфер до летището. Полет в 17:35 ч.

13ден
ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/ВАРНА

Кацене в Истанбул в 04:35 ч. Излитане за София в 07:45 ч. и пристигане в 09:05 ч. Излитане за Варна в 09:10 ч. и пристигане в 10:10 ч.

 

24.10.2019 - 05.11.2019

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
2399 евро/4692 лв. при записване до 30.06.2019.
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
2399 евро/4692 лв. при записване до 30.06.2019.

Стандартна цена за отпътуване от София: 2499 евро/4888 лв.
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 2499 евро/4888 лв.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
24.10.2019 от 4692 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Банкок/Ханой – Истанбул – София/ Варна с Турски авиолинии
 • Летищни такси в размер на 370 евро/724 лв. към 01.06.2018 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Вътрешен полет във Виетнам от Сайгон до Дананг
 • Вътрешен полет Сием Рип – Сайгон
 • 8 нощувки със закуски в добри хотели Superior 4*/3*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря на круизно корабче в залива Халонг
 • 1 нощувка в спален вагон с климатик, 4 легла в купе от Хoй Ан - Ханой
 • 3 обяда
 • 5 вечери по програмата
 • Обиколка на Бангкок, включваща Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда
 • Разходка с лодка по каналите на Тонбури
 • Посещение на най-красивите храмове в Ангкор
 • Посещение на тунелите Ку Чи
 • Обиколка на историческия храд Хой Ан
 • Урок по Тай-Чи
 • Посещение на пещерата Сърпрайз в залива Халонг
 • Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг
 • Обиколка на виетнамската столица Ханой
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Климатизиран транспорт
 • Екскурзоводско обслужване на английски-руски/български език по време на цялата програма
 • Всички трансфери по програмата
 • 2 малки бутилки минерална вода на човек на ден
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Мондиал"
 • Водач-преводач на групата от фирмата-организатор
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги;
 • Доплащане за единична стая – 300 евро/590 лв.
 • Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – по 5 USD на човек на ден. Заплащат се задължително на водача на групата по време на първия трансфер летище - хотел.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Неупоменати в програмата услуги
Допълнителни услуги:
 • Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд – 69 евро/ 135 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря – 89 евро/ 174 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор - 79 евро/ 155 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон – 65 евро/ 128 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Туристическа виза за Тайланд – 35 евро/ 70 лв.
 • Туристическа виза за Виетнам – 80 USD/ около 144 лв.
 • Туристическа виза за Камбоджа – 40 USD/ около 68 лв., издава се на границата

Минимален брой участници: 10

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Необходима ваксина:
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка "Отказ от пътуване" - около 2% от пакетната цена.
 

Разпечатай

Оферта № Е191


Етикети
екскурзия до виетнам , камбоджа и тайланд , екскурзия до тайланд , екскурзии до тайланд , екскурзия до виетнам , екскурзия до камбоджа , екскурзии 2019 , екзотични дестинации , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екзотика , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , екзотична екскурзия на ниска цена , екзотични екскурзии на ниски цени , оферта за виетнам , оферти за виетнам , изгодна оферта за виетнам , изгодни оферти за виетнам , оферта за виетнам на ниска цена , оферти за виетнам на ниски цени , оферта за камбоджа , оферти за камбоджа , изгодна оферта за камбоджа , изгодни оферти за камбожа , оферта за камбоджа на ниска цена , оферти за камбоджа на ниски цени , оферта за тайланд , оферти за тайланд , изгодна оферта за тайланд , изгодни оферти за тайланд , оферта за тайланд на ниска цена , оферти за тайланд на ниски цени , ekskurziq do vietnam , ekskurziq do kamboja , ekskurzii 2019 , ekzotichni destinacii , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekzotichna ekskurziq na niska cena , ekzotichni ekskurzii na niski ceni , hotel v kambodja , hoteli v kambodja , hotel vuv vietnam , hoteli vuv vietnam , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnsoti vuv vietnam , zabelejtelnosti v kambodja