ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУБРОВНИК И ЧЕРНА ГОРА

София – Будва - Пераст и Котор - Дубровник - Будва - СофияДати:
АвтобусниАвтобусни
Програма
1ден
София – Будва

В 20.00 ч. отпътуване от София (автогара Сердика/трафик маркет) с лицензиран, комфортен автобус. Нощен преход.

2ден
Будва

Сутринта пристигане в Черна гора. Настаняване (по възможност веднага при пристигане) в хотел TATJANA 3* (или подобен) в Будва. Свободно време. Пешеходна разходка в стария град – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата „Света Троица”, църквата „Свети Иван” (VII в.). С над 3500–годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Вечеря. Нощувка.

3ден
Пераст и Котор

Закуска. Свободен ден или по желание (срещу допълнително заплащане) - целодневна екскурзия до Пераст и Котор:

Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив, град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До Пераст се намират два малки острова: единия е Свети Георги, а другия – Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). На всеки от тях има по един живописен параклис. Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата.

Отпътуване за Котор. Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат „невестата на Адриатика”. Града се намира в най-уединената част на залива Котор, на югоизточния бряг на Адриатическо море. Сгушил се е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските варовикови масиви Орйен, Радостак и Добростица. Поради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Разположен на самия край на Которския залив, с асиметрична форма, с тесни лабиринтообразни улички и изобилие от културни паметници, Старият град е най-голямото и добре запазено древно селище от градски тип в Черна гора. Туристическа програма: пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

4ден
Дубровник

Свободен ден или по желание – целодневна екскурзия до Дубровник (включена в цената):

Ранна закуска. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа, макар да се е образувал не от глетчер, а от потънал речен каньон. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата „перла на Адриатика”. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври туристите прииждат от всички краища на света. От сутрин до вечер те кръстосват града в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура, обединена само в едно име - Дубровник. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните забележителности в града: Градските стени, Крепостите Минчета и Бокарт, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата „Св. Спас” – известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата „Св. Влах” - покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник, през което по желание (срещу допълнително заплащане) и при хубаво време – в месеците от май до октомври можете да посетите с корабче остров Локрум – невероятна ботаническа градина с растения от целия свят, събирани от бенедектинските монаси, останки от стар манастир и пауни, които живеят там на свобода.

Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.

5ден
Черна Гора – София

Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя:

Фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора, ненапразно наричан “черногорското Монако”. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди.

Фотопауза на Шкодренското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров.

Пристигане в София късно вечерта – около полунощ.

 
 
 
ДАТИ НА ПЪТУВАНЕ На човек
в двойна
или тройна стая
1 дете
до 11,99 г.
в стая
с 2 възрастни
Единична стая
20.09 - 24.09.2018 г. 315 лв. 295 лв. 405 лв.
 
 

 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Транспорт с лицензиран комфортен автобус;
 • Всички гранични и пътни такси;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел TATJANA 3* (или подобен) в Будва;
 • Пешеходна разходка в стария град на Будва;
 • Целодневна екскурзия до Дубровник, Хърватия;
 • Фотопауза при остров Свети Стефан;
 • Фотопауза на Шкодренското езеро;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО;
 • Водач от фирмата по време на цялото пътуване.
Пакетните цени не включват:
 • Лични разходи
 • Напитки по време на храненията;
 • Екскурзия до гр. Пераст и до стария град на Котор (Черна гора): 10 ЕВРО – възрастен / 5 ЕВРО - дете до 11,99 г.

 

Цените са на човек при минимум 25 участника, като екскурзията се заявява предварително и се заплаща на място.
Входни такси на посещаваните обекти по желание (цените са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност за техните промени):
 
В Черна гора - заплаща се в ЕВРО
Стария град на Котор: 1 ЕВРО
Крепостните стени на Котор: 3 ЕВРО
Катедралата «Св. Трифон» в Котор: 2 ЕВРО
Разходка с лодка до остров Богородица на скалата: 3/4 ЕВРО + 1 ЕВРО за музея;
Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи: 2,50 ЕВРО
 
В Хърватия - заплаща се в национална валута - куна (HRK); 1 € ~ 7.6 HRK
Крепостната стена на Дубровник: 120 HRK (около 16 ЕВРО)
Лифта до хълма „Св. Стърдж”: 110 HRK (около 15 ЕВРО)
Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 40 HRK
Разходка с корабче до остров Локрум - 14 ЕВРО
 
Други:
Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване;
Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек;
Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 120 лв;
Всички деца ползват седалка в автобуса;
Туристите се застраховат в ЗК„УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74 г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79 г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!
 
Общи условия:
Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!           
В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.    

Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие).           

Забележки:
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия, Черна гора и Хърватия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
Агенцията препоръчва сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя.
Агенцията си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии.
 
Информация за хотела:
TATJANA 3*

За хотела:
Хотел Tatjana се намира в близост до центъра на Будва, на 900 метра от плажа Словенска. Във всички части е осигурен безплатен Wi-Fi. Хотелът разполага с открит басейн, ресторант и безплатен частен паркинг.

Стаи:
Той предлага климатизирани и модерни помещения за настаняване с тераса. Помещенията за настаняване на високите етажи имат изглед към морето.

В района:
Историческият стар град е на 1,7 километра от хотела. В близост се намира Адриатическата магистрала, където има бензиностанция.

Разпечатай

Оферта № Е1708


Етикети
екскурзия до дубровник и черна гора , екскурзия до дубровник , екскурзии до дубровник , екскурзия до будва , екскурзии до будва , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , автобусна екскурзия , автобусни екскурзии , екскурзия с автобус , екскурзии с автобус , екскурзии 2018 , автобусно пътуване , пътуване с автобус , автобусни пътувания , пътувания с автобус , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до будва на ниска цена , екскурзии до будва на ниски цени , екскурзия до хърватия на ниска цена , екскурзии до хърватия на ниски цени , екскурзия до черна гора на ниска цена , екскурзии до черна гора на ниски цени , оферта за будва , оферти за будва , изгодна оферта за будва , изгодни оферти за будва , оферта за будва на ниска цена , оферти за будва на ниски цени , оферта за дубровник , оферти за дубровник , изгодна оферта за дубровник , изгодни оферти за дубровник , оферта за дубровник на ниска цена , оферти за дубровник на ниски цени , оферта за черна гора , оферти за черна гора , оферта за хърватия , оферти за хърватия , изгодна оферта за черна гора , изгодни оферти за черна гора , изгодна оферта за хърватия , изгодни оферти за хърватия , оферта за черна гора на ниска цена , оферти за черна гора на ниски цени , оферта за хърватия на ниска цена , оферти за хърватия на ниски цени , хотел в будва , хотели в будва , хотел в дубровник , хотели в дубровник , хотел в черна гора , хотели в черна гора , хотел в хърватия , хотели в хърватия , разглеждане на забележителности , забележителности в черна гора , забележителности в хърватия , ekskurziq do hurvatiq , ekskurzii do hurvatiq , ekskurziq do cherna gora , ekskurzii do cherna gora , ekskurziq do budva , ekskurzii do budva , ekskurziq do dubrovnik , ekskurzii do dubrovnik , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , avtobusna ekskurziq , ekskurziq s avtobus , avtobusni ekskurzii , ekskurzii s avtobus , ekskurzii 2018 , avtobusno patuvane , avtobusni patuvaniq , patuvane s avtobus , patuvaniq s avtobus , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do cherna gora na niska cena , ekskruzii do cherna gora na niski ceni , ekskurziq do hurvatiq na niska cena , ekskurzii do hurvatiq na niski ceni , ekskurziq do budva na niska cena , ekskurzii do budva na niski ceni , ekskurziq do dubrovnik na niska cena , ekskurzii do dubrovnik na niski ceni , oferta za cherna gora , oferti za cherna gora , oferta za hurvatiq , oferti za hurvatiq , izgodna oferta za cherna gora , izgodni oferti za cherna gora , oferta za cherna gora na niska cena , oferti za cherna gora na niski ceni , izgodna oferta za hurvatiq , izgodni oferti za hurvatiq , oferta za hurvatiq na niska cena , oferti za hurvatiq na niski ceni , oferta za budva , oferti za budva , izgodna oferta za budva , izgodni oferti za budva , oferta za budva na niska cena , oferti za budva na niski ceni , oferta za dubrovnik , oferti za dubrovnik , izgodna oferta za dubrovnik , izgodni oferti za dubrovnik , oferta za dubrovnik na niska cena , oferti za dubrovnik na niski ceni , hotel v budva , hoteli v budva , hotel v dubrovnik , hoteli v dubrovnik , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v cherna gora , zabelejitelnosti v hurvatiq