ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ - БОЖИ ГРОБ - С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

СОФИЯ - МЕГИДО /АРМАГЕДОН/ - НАЗАРЕТ - ТИБЕРИЯ - ЯРДЕНИТ - КАНА - ТАБХА - КАПЕРНАУМ - ГАЛИЛЕЙСКО ЕЗЕРО - АКО - ХАЙФА - КЕСАРИЯ - ВИТЛЕЕМ - ЙЕРИХО - МЪРТВО МОРЕ - ЙЕРУСАЛИМ - БОЖИ ГРОБ - ЯФО - ТЕЛ АВИВ - ЛОД - СОФИЯ

ПО СТЪПКИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС

Дати:
СамолетниСамолетни
С тази самолетна екскурзия до Божи Гроб, ще посетите най-свещените за всички християни места в ИзраелЩе се докоснете до мястото, където е погребан Иисус Христос, гробницата на неговата майка Дева Мария, както и мястото където Ангела донася веста за зачеването на Божия Син. Ще посетите Галилея, където се намират важните градове като Назарет, Кана, Табха и Тиберия. Ярденит е мястото, където Спасителя е покръстен от Свети Йоан Кръстител, а пътувайки покрай река Йордан ще достигнем  до Каср ал Яхуд, новоткрит обект, където се смята че е истинското място на кръщението. След това ще се озовем до най-ниската точка на земята - Мъртво море и най-древинят град на света Йерихон, където се намира манастира на мястото на изкушението. Във Витлеем ще докоснем звездата, която обозначава мястото на Рождество Христово. Ще се отбием до Гетсиманската градина и Кедронската долина на страшния съд. Ще докоснем стената на плача и най-накрая до Голгота, Плочата на Помазването и Кувоклията в храма на Божи Гроб. Естествено в богато описната програма има още много други важни и интересни обекти, съчетани с поклонническата програма. Всеки преминал програмата ще получи тържествено сертификат за Хаджийство! Групата ще бъде придружавана от опитен водач от ИНТЕРЛАКС, пътувал многократно по светите земи и на място водена от перфектен екскурзовод на български език! В автобуса безплатен Wi-Fi, саунд система с персонални слушалки за всеки!!!  

Очаква Ви вълнуваща програма и много приятни изненади!
Програма
1ден
София – Тел Авив - Хайфа – Тиберия

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 14:25 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване към Назарет. По пътя преминаване покрай Мегидо - Армагедон -  т.е. последното бойно поле между доброто и злото, вдъхновили видението за разрушителен Апокалипсис в откровение на Йоан Богослов от Новия Завет- поглед от автобуса. Пристигане в Назарет: посещение и разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че тя ще роди божия син Исус. Посещение на църквата "Св. Йосиф" - традиционно смятана за дома на Йосиф и Мария и разглеждане на работилницата на Йосиф. Отпътуване за Тиберия, намиращ се на Галилейското езеро. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2ден
Тиберия - Ярденит - Галилейско Езеро - Капернаум - Табха - Хълмът на Блаженните

Закуска. Християнска Галилея - еднодневна екскурзия около Галилейското езеро - посещават се всички християнски обекти, свързани с проповедите и чудесата на Исус Христос. Посещение на Ярденит - мястото на кръщението на Исус в река Йордан ( пригответе си бански, чехли и бели роби по желание). Бяла роба можете да си закупите и от сувенирния магазин на място.  Отпътуване за Капернаум – родното място на Свети Петър и мястото където Исус срещнал първите си ученици и споменат като дом на апостолите Петър, Андрей, Яков, Йоан и Матей. Разглеждане къщата на Апостол Петър и посещение на древната синагога, в която Исус е проповядвал. Изкачване с автобус на планината на Блаженствата, където Исус чрез своята проповед дава на хората блаженствата. Посещение на "Църквата на Блаженствата", известна с красивите си градини и величествени гледки към Галилейското езеро. Възможност за обяд в ресторант на бреговете на езерото, където се предлага местният специалитет - рибата на Свети Петър или друго по избор за тези, които не обичат риба. Възможност за невероятно красива и впечатляваща разходка с голяма лодка с много изненади по време на пътуването във  водите на свещеното Галилейско езеро наричано още Галилейско мореТивериадско езеро (море)Генисаретско езеро (море)Кинеретско море (Хинарот)Кинеретско езеро (Ям Кинерет, Кинерет) и най-голямото сладководно езеро в Израел. Разположено е на 209 м под морското ниво, което го прави най-ниско разположеното сладководно езеро на земята и второто най-ниско разположено езеро в света след Мъртво Море, което е солено езеро.  Следва Табха - където Иисус нахранва 5000 души с пет хляба и две риби. Връщане в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

3ден
Тиберия - Кана - Акра - Хайва – Кесария

Закуска. Освобождаване на хотела. Програмата започва с Кана - Галилейска - мястото на първото чудо на Исус, когато превръща водата във вино на селска сватба. По възмжност псещение на църквата в Кана, съхраняваща делвата, в която водата била превърната в блажено вино. Отпътуване за Ако /Акра/, известен като градът на Кръстоносците с подземните лабиринти от коридори приютявали над 50 000 рицари и жители на града. Накрая ще стигнем до брега на морето, където тайния тунел осигурявал път за бягство. Разходка в стария град. Отпътуване за Хайфа - Панорамна автобусна обиколка на Хайфа с изкачване на планината Кармел със спиращи дъха гледки към залива на града. Спирка и фотопауза с поглед към Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура, в които се намира Храмът на Баб – светилището на мира и любовта и гробница на Баб – основателят на бахайската вяра. Деветнадесет тераси - градини, завършени през 2001 г., обкръжават храма на Баб и показват красотата и майсторството на бахайските градинари. Много често посетителите сравняват мястото с известните градини от миналото, градините на Версай или древните Висящи градини на Вавилон, терасите се простират на повече от километър по склона на планината Кармел, преобразявайки лицето на мястото, отдавна известно като "Свещената Божия планина". Отпътуване за Кесария - столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта, намиращ се на брега на морето. Отпътуване към Витлеем. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

4ден
Витлеем - Йерихон - Кумран - Мъртво Море

Закуска. Разглеждане на Витлеем / Байт Лахем - „Къща на хляба" / – родния град на Исус. Разглеждане на базиликата „Рождество Христово" най-голямата забележителност в града, където с според Библията е роден Исус Христос. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град.  Отпътуване за Мъртво море. По пътя посещение на древния град Йерихон - Смята се, че е един от най-старите непрекъснато населявани градове на света, възникнал 11–9 хилядолетие пр.н.е. На 258 м под морското равнище, Йерихон е най-ниско разположеният град на земята. Тук се намира манастира на изкушенията Карантал - "Свети Георги"  /гръцки - православен/, разположен в скалите, където Иисус Христос среща дявола и е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване и посещение на Каср Ал Яхуд – новоткритото място на брега на река Йордан, намиращо се на самата границата на Израел с Йордания, за което се смята че е мястото където Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Възможност за второ потапяне във водите на река Йордан. Отпътуване към Мъртво море - разположено на 430 m под морското равнище (към 09.2015). Преди милиони години Мъртво море е било свързано със Средиземно море, но горещините и изпаряването на водата са прекъснали тази връзка. Оттогава Мъртво море чезне под жаркото слънце. „יָם הַמֶּלַח“ – Соленото море на иврит или „البحر الميت‎‎“ – Мъртво море на арабски е гранично за Израел и Йордания. В днешно време се намира на около 430 метра под морското равнище, като това е променлива величина, защото всяка година нивото му пада с 1m и водите му се отдръпват с около 5m. Има площ от около 1020 km2. Дълго е около 76 km и широко 18 km, като най-дълбоката точка е на 430 m. Съдържанието на сол във водата достига до 34% (за сравнение солеността на Черно море е около 1,7%). Спираме до Кумран и пещерите, където са намерени прочутите Кумрански ръкописир. През 1947 г. арабски пастир попаднал случайно на пергаментови свитъци с ръкописи на древноеврейски език на Стария Завет. Наречени са "Свитъци от Мъртво море" или "Кумрански ръкописи". Представляват десетки късчета от изсъхнал папирус, които съдържат в крайно фрагментиран вид всички Старозаветни книги (без Книга Естир), както и много небиблейски свитъци. Свитъците от Мъртво море са древни юдейски ръкописи, повечето от които са написани на еврейски, някои на арамейски и съвсем малко на гръцки. Много от свитъците и от частите от свитъци са на повече от 2000 години, датиращи от времето преди раждането на Исус. Посещение на кибуца Калия за обяд. Свободно време и възможност за къпане в Мъртво море на организиран за целта плаж. Връщане във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

5ден
Йерусалим - Божи Гроб

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Разглеждане на светите места започвайки от Панорамата намираща се над Гетсиманската Градина, откъдето ще се види спираща дъха гледка към Свещенният Град - Йерусалим. На място имате възможност да се качите и снимате с камила или бяло магаре (Исус Христос влиза в Йерусалим на бяло магаре). Слизане към Гетсиманската градина. И до днес на това място безмълвно стоят хилядолетните маслинови дървета, станали свидетели на библейската сцена по залавянето на Исус от римските войници. Посещение на църквата на всички нации, където се намира мястото на което Исус се моли за последен път пред ида бъде предаден. Следва посещение на църквата на Дева Мария, където се намира гро­бът на све­та Бо­го­ро­ди­ца. Над не­го е из­диг­нат храм и го­ля­мо стъл­би­ще води надолу към на­о­са, къ­де­то е ка­мен­но­то ло­же, при­е­ло тя­ло­то на Бо­жи­я­та Май­ка. На то­ва мяс­то, след ка­то е пог­ре­ба­на от апос­то­ли­те, тя­ло­то й се въз­на­ся на не­бе­то и от­но­во е съ­е­ди­не­но с ду­ша­та й. Зад гро­ба, кой­то ед­нов­ре­мен­но е и цър­ко­вен ол­тар, вър­ху спе­ци­а­лен пос­та­мент е ико­на­та “Св. Бо­го­ро­ди­ца Йе­ру­са­лим­с­ка” – съ­ща­та, ко­я­то гос­ту­ва у нас през 2000-та го­ди­на и пре­диз­ви­ка не­ве­ро­я­тен нап­лив от вя­рва­щи. Отпътуване към най-свещеннота за всички евреи място " Стената на плача" - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Продължаваме към мястото на "Тайната вечеря" -  едно от няколкото големи събития в земния живот на Исус Христос, които са записани в Библията, като последното ядене на Исус Христос с учениците Си преди арестуването Му и разпъването на кръста. Посещение на на гробницата на Цар Давид. Минаване по "Виа Долороса" - Пъ­тят на Стра­да­ни­е­то или Пъ­тят на Кръс­та започва от Лъвската порта и със спе­ци­ал­ни зна­ци са от­бе­ля­за­ни мес­та­та, къ­де­то е спи­рал Хрис­тос по пъ­тя към Гол­го­та / общо 14 спирки / – съх­ра­ни­ли па­мет­та за пос­лед­ни­те ми­го­ве на Спа­си­те­ля. “Пъ­тят на Стра­да­ни­е­то” свър­ш­ва в цър­к­ва­та на Бо­жи гроб. Обик­но­ве­но пок­лон­ни­ци­те най-нап­ред се спи­рат на “Пло­ча­та на по­ма­за­ни­е­то”, ко­я­то е точ­но сре­щу вхо­да. Но за да из­вър­ви­те це­лия кръс­тен път на Спа­си­те­ля, тряб­ва пър­во да се от­би­е­те в дяс­но от вхо­да. Мал­ка ви­та стъл­ба ще ви из­ка­чи на Гол­го­та - въз­ви­ше­ни­е­то, къ­де­то е раз­пъ­нат Иисус. Тук са 11 и 12 спир­ка от “Виа до­ло­ро­са”.  Последната 14-та спирка е Божи Гроб - главното светилище в християнския свят, което е гробницата в която е бил погребан Спасителя. Ку­по­лът, кой­то се из­ди­га над ро­тон­да­та и Бо­жи гроб, е на­ре­чен “ом­ф­лос” – т. е. пъп и хрис­ти­я­ни­те смя­тат то­ва мяс­то за пъп, цен­тър на све­та. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6ден
Ейн Карем - Яфо - Тел Авив

Закуска. Отпътване към Ейн Карем - родното място на Йоан Кръстител. На това място се срещат двете братовчедки Дева Мария и Елисавета - майката на Йоан Кръстител, когато и двете са бременни. Издигната е православна църква на мястото на рождението на Йоан.  Отпътуване към Тел Авив. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни. Отпътуване към град Лод – древна Лида Палестинска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги. В черквата, която е гръцка ортодоксална се пазят и оковите на Светеца, за които се смята, че имат лечебна сила. Отпътуване за летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:20 ч. Пристигане на летище София около 21:10 ч.

.... историята продължава със сладкото завръщане у дома, където Ви очакват Вашите близки, приятели и роднини, за да разкажете на живо богатите си впечатления от тази наситена с емоции екскурзия :)  До нови срещи!

 


Цена:
 
Възрастен в
двойна стая
Трети възрастен в
двойна стая
Дете 2-10.99 г. с двама
възрастни в двойна стая
Единична стая
1395 лв. 1395 лв. 1127 лв. 1726 лв.
 
 
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен ръчен багаж до 8 кг. и чекиран до 23 кг.;
 • летищни такси;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 • екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • саунд система със слушалки по време на туровете;
 • всички трансфери по програмата;
 • всички екскурзии по програмата;
 • входни такси за обектите по програмата;
 • Сертфикат за хаджийство;
 • водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 • медицинска застраховка асистънс с покритие 10 000 евро.
Пакетните цени не включват:
 • бакшиши – 5 щ.долара на ден = 30 $ за целият престой (заплаща се задължително на място!)
 • допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
 • нощен Йерусалим – 25 евро;
 • разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро;
 • обяд в рибен ресторант при Галилейско езеро – 20 евро;
 • лични разходи.
Хотели по програмата
Тиберия: хотел Astoria 3* www.astoria.co.il  - или подобен
хотел King Solomon 3www.kingsolomontib.co.il - или подобен

Витлеем: хотел Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/  - или подобен
хотел Shepherd Betlehem 4* http://www.shepherdbethlehem.com - или подобен


Условия за резервация:

 • Начин на плащане: депозит – 450 лв.
 • Доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
 • Необходими документи: задграничен паспорт валиден поне 6 месеца след датата на връщане.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Срокове за анулация и неустойки: 
 • До 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване - неустойка в размер на внесения депозит;
 • Между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване - неустойка в размер на 50% от стойността на екскурзията;
 • Между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване - неустойка в размер на 80% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 10 дни преди дата на заминаване -  неустойка в размер на 100% от стойността на екскурзията.
 

Забележка: Възможна е промяна в последователността на посещаване на обектите!
 

Полетно разписание:

LY 552

София

11:55

Тел Авив

14:25

LY 551 Тел Авив 18:20 София 21:10
 
  
 
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина. - условията и тарифата можете да разгледате ТУК
 • Застраховка „ Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Авиокомпанията запазва правото да промоени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
 • Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.58 лв.

Разпечатай

Оферта № Е131


Етикети
екскурзия до израел , божи гроб , екскурзия до божи гроб , витлеем , екскурзовод на български език , голански възвишения , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , израел , екскурзия израел екскурзия петра йордания , екскурзии пролет 2017 , екскурзия до мъртво море , екскурзия до йерусалим , почивка на червено море , обиколен тур израел , почивка в израел , екскурзия по светите места , екскурзия в обетованата земя , ekskurzia izrael , ekskurzia yordania , pochivka na cherveno more , pochivka prolet 2017 , екскурзия до витлеем , назарет , нетания , тибериас , почивка на мъртво море , hayfa+israel , екскурзия до израел , йерусалим екскурзия , екскурзия-израел , екскурзия в израел , витлеем в йерусалим йерихон , йерусалим , кана галилейска , кесария , кумран , мъртво море , назарет , планината на блаженствата , река йордан , табха , тел авив , тиберия , хайфа , яфо , екскурзии 2017 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , екскурзия до израел на изгодна цена , екскурзии до израел на изгодни цени , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , разглеждане на забележителности , забележителности в израел