ЕКСКУРЗИЯ ДО ИЗРАЕЛ - САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ ВАРНА

Варна - Тел Авив - Нетания - Хайфа - Назарет - Капернаум - Хълма на Блаженството - Галилейското езеро - Тиберия - Юдейската пустиня - Йерихон - Ярденит и река Йордан - Кумран - Мъртво море - Ахава - Витлеем - Стария град Йерусалим, Божи гроб - Витлеем - Яфо - Тел Авив - Варна

ИЗРАЕЛ! СВЕТИТЕ МЕСТА ОТ ВАРНА С ВОДАЧ!

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
30.03.2020

Отпътуване от Варна с директен полет на Wizz Air 12.45 ч.. Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 14.15 и посрещане от представител на местния туроператор и лицензиран екскурзовод на български език. Трансфер до гр. Нетания. Пътуването ще продължи около 1 час. Градът е разположен на брега на Средиземно море и е един от най-големите курорти по Средиземноморското крайбрежие на Израел. Известен център за преработка на диаманти. Настаняване в хотела, разположен на метри от прекрасната плажна ивица. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

2ден
31.03.2020

Закуска. Пътуването започва по протежение на крайбрежните равнини към гр. Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Панорамна гледка към залива на Хайфа и Бахайските градини. При възможност влизаме за посещение в градините. Маршуртът преминава покрай Канна Галилейска, мястото на първото чудо, където Христос превръща водата във вино. Следва посещение на църквата Св.Благовещение в Назарет, построена на мястото където Архангел Гавраил се явил пред  Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Завършваме туристическата програма в града с посещение на православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за Капернаум. Древен град разположен по бреговете на Галилейското езеро. Капернаум в превод от иврит означава „Селото на Наум“. Поверието разказва, че Иисус живял в този град след като бил изгонен от Назарет, проповядвал в Синагогата и сътворил чудеса. Възкресил Яир, излекувал от тежки болести много вярващи, а когато бил изгонен и от този град предрекъл неговата гибел. През 7-ми век градът бил разрушен от персите. Францискански монаси се засели по тези земи в средата на 19 век. Когато започнали да строят манастири открили останките на Синагогата, една от най-древните в света. Разхождайки се из прекрасните градини виждаме и осмоъгълната църква. Недалеч от нея са останките от дома на Св. Петър. Продължаваме към „Хълма на Блаженството“. Влизаме в красивата църква, върху чийто под са изобразени “Осемте блаженства“, за които говори Иисус по време на прословутата проповед произнесена на това място. И пак тук, на този хълм Иисус избира своите Дванадесет Апостола. Гледката от Хълма на Блаженството е впечатляваща. Време за лична медитация. Продължаваме към гр. Тиберия. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3ден
01.04.2020

Закуска. Пътуването ни продължава към Юдейската пустиня. Първо ще посетим Свещената река Йордан, мястото на което Св. Йоан Кръстител е извършил светото кръщене на Иисус. За целта се отправяме към „Ярденит“ - притежание на близо намиращия се кибуц Кинерет, където може да се премине през символично кръщение. За целта има обособен участък от реката, в който вярващите трябва първо да изчистят тялото си (преминава се през душ), да облекат бяла роба и да се потопят във водата три пъти. Тази роба поклонникът трябва да пази до края на живота си. Следва посещение на Йерихон - най-древният град в света и най-ниско разположеният под морското равнище. На запад от Йерихон се издига The Mount of Temptation / Планината или хълмът на изкушенията,  където, според три от евангелията, Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. На средата на хълма се намира гръцкия православен Манастир на изкушението, основан през 340 г. от Харитон Изповедник. Манастирът многократно е разрушаван и изграждан наново. В пещерата на върха, над камъка, над който се е молил Исус, е изграден малък параклис. Тук започва в световен план отшелничеството – в опит да бъдат изпитани мъките Христови и да бъде преборен Дяволът. Днес ще посетим и Мъртво море, разположено е на 430 м под морското равнище, с площ около 1020 км2. Това е най-дълбокото солено езеро в света. Съдържанието на сол във водата е близо 20 пъти по-високо от това на Черно море. Поради високата соленост там не живеят риби или други морски организми. От там произлиза и името му Мъртво море. Химическият състав както на водите на Мъртво море, така и на лечебната кал е уникален. Препоръчват се за лечение на кожни и артритни болести. Преди да стигнем до специалния плаж ще спрем в селището Кумран, разположено на пустинно плато, изградено от Елините и разрушено по време на първата война между юдеите и римляните. Кумран е известен най-вече с това, че в пещерите около селището са открити „Древните свитъци от Мъртво море“ . Според някои историци тези свитъци от пергамент са най-старите ръкописи на иврит. Следва време за релакс, плаж и разходка. Предоставяме възможност и за посещение на магазин на „Ахава“, в чиито козметични продукти се използват минерали от Мъртво море и са познати по цял свят със своите уникални подмладяващи свойства. „Ахава“ е единствената фирма, която има разрешение да добива суровини от Мъртво море. Следва отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

4ден
02.04.2020

Закуска. Започваме деня с посещение на базиликата „Рождество Христово“ и рожденото място на Иисус. Следващата ни спирка е Маслиновия хълм в Йерусалим. Пред нас се разкрива изключителна гледка. Елеонската планина, хълма Цион, старата римска крепост, куполът над Божи гроб. Следва посещение на Църквата на всички нации, разположена до Гетсиманската градина. Точно тук в деня на предателството на Юда, Исус е произнесъл гетсиманската молитва. Днес в градината има няколко много стари маслинови дървета, които според някои историци са на възраст над 2 000 г. Северно от Гетсиманската градина се намира православна църква, посветена на Успение Богородично. Построена през XII век на мястото, където през 326 г. майката на император Константин Велики – Света Елена подига първата църква на мястото на Христовите страдания. Според легендата, тук са и гробовете на родителите на дева Мария – свети Йоаким и света Анна, както и на свети Йосиф. В най-ниската част на църквата е гробницата, където апостолите погребват Дева Мария. Гробницата е подигната по решение на Шестия вселенски събор (680/81). Програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Пешеходната обиколка на стария град започваме през портата, която води към Еврейския квартал. Посещаваме Римското Кардо, Лев Харува и „Стената на плача“. Западната стена или по-известна като „Стената на плача“ е била част от т.н. Втори храм, построен от цар Соломон и разрушен от мюсюлманите. Тя е едно от най-свещените места за всички евреи. Според поверието ако докоснеш стената и оставиш листче със желание, то ще се сбъдне. На Храмовия хълм, където е разположена „Стената на плача“, се намира и третото най-почитано място за мюсюлманите – камъка, от който Мохамед се е възнесъл към небето. Там е издигната джамията Ал-Акса. Продължаваме по „Виа Долороса“ -  „Пътя на страданието“, по стъпките на Христос. Вървим по тесните улички и стигаме до църквата на Божи гроб, наречена „Възкресение Христово“. По малка вита стълба се изкачваме към Голгота, възвишението където е разпнат Исус, докосваме скалата, в която е стоял забит кръста, след това се насочваме към „Плочата на помазването“ – тук е помазано тялото на Исус и завито в бял плат, след това е положено в скална гробница. Преди да коленичим пред каменното ложе, където е било тялото на Христос, минаваме през малък параклис, наричан още Църквата на Ангела. Завършваме програмата за деня. Връщаме се в хотела за вечеря и нощувка.

5ден
03.04.2020

Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Следва пешеходна обиколка на древното селище Яфо. Яфо, сега част от Тел Авив, е важен за региона пристанищен град в продължение на хилядолетие. Археологически улики сочат за наличието на човешка дейност в региона, датираща от около 8,000 пр.н.е. Ще разгледаме античното пристанище, реставрирания квартал на художници и занаятчии, ще се насладим на невероятната панорамна гледка, която се разкрива от върха на Неве Цедек, първият квартал на Яфо, към Тел Авив. Трансфер до летище Бен Гурион и полет до Варна в 15.55. Пристигане във Варна 18.20.

 
 
Настаняване Възрастен Дете до 12 г.
с двама възрастни
Трети възрастен
Двойна стая 1290 лв 1140 лв 1221 лв
Единична стая 1570 лв -           -
Допл. за стая лукс в хотел Bethlehem 40 лв   40 лв
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет Варна-Тел Авив-Варна с включени летищни такси;
 • Ръчен багаж до 10 кг с р-ри макс: 40 x 30 x 20 см;
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Нетания;
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Тиберия;
 • 2 нощувки на база закуска и вечеря във Витлеем;
 • Трансфери – летище-хотел-летище;
 • Всички описани в програмата екскурзии;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Слушалки по време на беседите през цялото време;
 • Посещение на Хайфа и Бахайските градини;
 • Разходка с лодка по Галилейското езеро - БОНУС;
 • Лицензиран екскурзовод на български език ;
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро;
 • Водач от фирмата;
 • Сертификат за хаджйиство;
 • Подаръци и изненади по време на пътуването.
Пакетните цени не включват:
 • Багаж с р-ри 55/40/23 до 10 кг. - от 45 лв на посока (препотвърждава се цената)
 • Чекиран багаж до 20 кг. – 105 лв. на посока ( препотвърждава се цената)
 • Обяди и напитки: алкохолни и безалкохолни по време на храненията
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г - 9 лв.
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор – заплащат се на място (препоръчителен бакшиш: 3 долара/на ден за екскурзовод и 2 долара/на ден за шофьор)
 • Лични разходи

 

Допълнителни екскурзии:
Нощен тур на Йерусалим - записаване и заплащане на място, цена от 20$, в зависимост от броя на желаещите
Разходка с корабче по Галилейското езеро - БОНУС (включено в цената) 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Не се изисква виза за пътуване до Израел
Документ за самоличност – задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България

Примерни хотели:
Нетания - Park hotel Netanya или подобен
Тибериас - La Perla hotel Tiberias или подобен
Витлеем – Paradise Bethlehem или подобен

Резервации:
Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация -трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН, № и валидност на паспорт/мин. 6 месеца/.
Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 390 лв.
Доплащане на пълната сума - 45 дни преди тръгването.
Препоръчваме допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ !

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 25 участници.
Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 14 дни преди датата на отпътуване.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете на провежданепо време на програмата.
При закъснение на пътник за някоя от посочените екскурзии или за полета, същият няма да бъде изчакван. Туроператорът не носи отговорност за пропуснати екскурзии или полет
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места едно до друго в самолета.
Авиокомпанията запазва правото да промени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно. 

Разпечатай

Оферта № Е2683


Етикети
екскурзия до израел - самолетна програма от варна , екскурзия до израел , божи гроб , екскурзия до божи гроб , витлеем , екскурзовод на български език , голански възвишения , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , израел , екскурзия израел , екскурзия до мъртво море , екскурзия до йерусалим , почивка на червено море , обиколен тур израел , почивка в израел , екскурзия по светите места , екскурзия в обетованата земя , ekskurzia izrael , ekskurzia yordania , pochivka na cherveno more , екскурзия до витлеем , назарет , нетания , тибериас , почивка на мъртво море , hayfa+israel , екскурзия до израел , йерусалим екскурзия , екскурзия-израел , екскурзия в израел , витлеем в йерусалим йерихон , йерусалим , кана галилейска , кесария , кумран , мъртво море , назарет , планината на блаженствата , река йордан , табха , тел авив , тиберия , хайфа , яфо , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , евтино пътуване , евтини пътувания , екскурзия до израел на ниска цена , екскурзии до израел на ниски цени , оферта за израел , оферти за израел , изгодна оферта за израел , изгодни оферти за израел , оферта за израел на ниска цена , оферти за израел на ниски цени , хотел в иразел , хотели в израел , разглеждане на забележителности , забележителности в израел , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvne , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , eskurziq do izrael na niska cena , ekskurzii do izrael na niski ceni , oferta za izrael , oferti za izrael , izgodna oferta za izrael , izgodni oferti za izrael , oferta za izrael na niska cena , oferti za izrael na niski ceni , hotel v izrael , hoteli v izrael , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v izrael