ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК

София – Истанбул – Делхи – Агра – Тадж Махал – Фатехпур Сикри – Джайпур – Делхи – Истанбул – СофияДати: 22.11.2020
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София – Истанбул

Отпътуване от летище София в 10.05 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул в 12.35 ч. Отпътуване в 20.50 ч. за Индия.

2ден
Истанбул – Делхи – Агра – Тадж Махал

Пристигане в 05.15 ч. в Делхи. Посрещане на летището. Отпътуване за Агра (235 км, около 3-4 часа). Настаняване в хотел „Howard Plaza The Fern“ 4* / „Mansingh Palace“ 4* (или подобен) в Агра. Панорамна обиколка на града. Посещение на гробницата „Тадж Махал“ – едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Счита се, че персийският архитект Устад Ахамад Лахори е проектирал този великолепен паметник, изграден от бял мрамор. Посещение на крепостта на Агра – уникално творение с изключителна конструкция, построено от император Акбар. Известна е като Червената крепост заради цвета на червения пясъчник, който е използван за изграждането ѝ. Крепостта има формата на полумесец и представлява прекрасна комбинация от индуистки и ислямски архитектурни елементи. Следва посещение на фабрика и магазин, където ще се запознаете със стара техника за производство на мраморни изделия. По желание посещение на невероятното шоу „Махабат Тадж“, което описва романтичната любовна история на император Шахахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал в известния театрален културен и конгресен център „Калакрити“. Постановката се изпълнява на хинди и урду с превод на английски, френски и немски. Вечеря в хотела. Нощувка.

3ден
Фатехпур Сикри – Джайпур

Закуска. Отпътуване за Джайпур (240 км, около 3-4 часа). По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите моголски владетели. Градът е построен от император Акбар (1556 – 1605 г.) на мястото, където рождението на сина му – бъдещият император Джахангир, е предсказано от мъдрия Шейх Салим Чисте (1480 – 1572 г.). Поради недостиг на вода след 15 години градът е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник в стила на индуистките и мюсюлманските архитектурни традиции, а историческият център на града се намира под защитата на ЮНЕСКО от 1986 г. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел „Zone by The park“ 4* / хотел „Mansingh“ 4* (или подобен) в Джайпур. Вечеря. Нощувка.

4ден
Джайпур

Закуска. Туристическа програма в Джайпур, столица на Раджастан, завладяващ исторически град и вход към най-блестящия щат в Индия. Обиколката на града включва фотопауза при двореца „Хава Махал“ (Дворецът на ветровете), построен от махараджа Сауай Пратап Сингх през 1799 г. Дворецът има пирамидална фасада с пет етажа и разполага с 953 малки прозореца, украсени с миниатюрни решетки. През малките прозорци и закритите балкончета жените гледали процесии и различни дейности, които се провеждали по улиците. Изкачване със слон до крепостта „Амбър“ (Амбър Форт) – ако няма свободни слонове, изкачването се осъществява с джип. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Тя е разположена на хълм с изглед към езерото и е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Построена е изцяло от бял мрамор и червени пясъчни скали. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите имат прекрасни стенописи, декорирани са със скъпоценни камъни и огледала, поставени в стените. Маршрутът преминава покрай двореца „Джал Махал“ (Водният дворец), построен през 1799 г. от Мадхо Синг като лятна резиденция за кралското семейство, където са провеждали и ловни излети за птици. Обиколката включва историческата обсерватория „Джантар Мантар“ – най-значимото и най-добре запазено учреждение за наблюдение на небесните тела в Индия. Посещение на Градския дворец, построен от махараджа Савай Джай Сингх, отличаващ се с изключителната си архитектура и изящна колекция от текстил, костюми и оръжия. Комплексът обхваща огромна площ, разделена на поредица от градини, вътрешни дворове и сгради. Тук се намират и помещенията на музея на Градския дворец. Вечеря. Нощувка.

5ден
Джайпур – Делхи

Закуска. Отпътуване за Делхи (275 км – около 5-6 часа). Настаняване в хотел „The Muse Sarovar Kapasheda“ 4* / хотел „Golden Tulip Vasundhara“ 4* (или подобен). Свободно време в Делхи – космополитен град, дом на 25 милиона души, уникално съчетание на традиционна древност и иновационна съвременност, което прави индийската столица един от най-вълнуващите градове в света със своеобразната симистерия, магия и хаос. Подобно на Рим, Делхи се е развил върху останките от изгубени империи. Редица армии са завладявали равнината на днешния град и са оставили отпечатък от своята цивилизация преди тя да се превърне в руини и да я отстъпят на новите завоеватели. Днес Делхи е хаотична смесица от средновековни укрепления, мавзолеи, прашни базари, градско планиране от колониалната епоха и мега молове и модерни сгради – източна приказка, която очаква своите истински ценители. Вечеря. Нощувка.

6ден
Делхи

Закуска. Панорамна обиколка на Делхи: джамията „Джама Масджид“ – една от най-големите в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано; фотопауза при Червената крепост, свидетел за богатството и властта на империята на могулите. Следва разходка с рикша из пазара „Чанди Чок“ – един от най-старите и най-големите пазари в стария град, построен през 17 в. от великия моголски император Шах Джахан по проект на неговата дъщеря Джахан Ара. Програмата продължава с гробницата на Хумаюн, чиято архитектура послужила като вдъхновени при съставянето на проекта за изграждането на гробницата „Тадж Махал“ и включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е първата индийска сграда, изпълнена според персийската концепция за строителство с двоен купол. Обиколката включва преминаване покрай „Кутаб Минар“ – второто по височина минаре в Индия, което се издига на 100 м. височина. Друга известна забележителност на столицата е храмът „Лотос“. Забележителен с архитектурата си на полуразгърнат лотос той е бахайска поклонническа сграда, но е отворен за всеки, независимо от религията която изповядва. Следва най-известният сикхски храм „Гурдвара Бангла Сахиб“. Панорамната обиколка преминава и покрай парламента, президентството и триумфалната арка „Вратата на Индия“, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война. Вечеря. Нощувка.

7ден
Делхи – Истанбул – София

Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището. Отпътуване в 06.55 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в 11.25 ч. в Истанбул. Отпътуване в 20.00 ч. за България. Пристигане в 20.20 ч. на летище София.

 

 

 Настаняване 25.02.2020 01.03.2020
22.11.2020
 Двойна стая със спалня 994 € 947 €
 Двойна стая с отделни легла 994 € 947 €
 Единична стая 1188 € 1141 €
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
22.11.2020 от 947 € Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София - Истанбул - Делхи - Истанбул - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish Airlines";
 • Чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
 • Транспорт по описания маршрут;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел „Howard Plaza The Fern“ 4* / „Mansingh Palace“ 4* или подобен в Агра;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел „Zone by The park“ 4* / „Mansingh“ 4* или подобен в Джайпур;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "The Muse Sarovar Kapasheda" 4* / „Golden Tulip Vasundhara“ 4* или подобен в Делхи;
 • Описаната туристическа програма;
 • Изкачване до Форт Амбър;
 • Входни такси за обектите, включени в туристическата програма;
 • Местен екскурзовод;
 • Водач-преводач от България;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR.
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Бакшиши: 1-2 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място);
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер.
Допълнителни услуги:
 • Виза за Индия - 55 лв;
 • Посещение на шоу "Махабат Тадж" - 49 €.

Полезна информация:
Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,80 лв. При промяна на валутния курс с повече от 5% агенцията си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.

Медицински и здравни исиквания:
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)

Паспортен и визов режим:
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза.
Необходимите документи за издаване на виза са: паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане от Индия (паспортът трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата); две актуални снимки (5,08 х 5,08 см); съответна такса (заплаща се само в лева на място в посолството на Индия); документи, доказващи целта на пътуването (двупосочен самолетен билет); разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн. При необходимост могат да се изискат и други допълнителни документи. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството. Възможно е провеждане на интервю

Разпечатай

Оферта № Е1584


Етикети
екскурзия до индия - златният триъгълник , екскурзия до индия , екскурзии до индия , златният триъгълник , екскурзия до джайпур , екскурзии до джайпур , екскурзия до делхи , екскурзии до делхи , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екзотична дестинация , екзотични дестинации , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до индия на ниска цена , екскурзии до индия на ниски цени , екскурзия до делхи на ниска цена , екскурзии до делхи на ниски цени , екскурзия до джайпур на ниска цена , екскурзии до джайпур на ниски цени , оферта за индия , оферти за индия , изгодна оферта за индия , изгодни оферти за индия , оферта за индия на ниска цена , оферти за индия на ниски цени , оферта за джайпур , оферти за джайпур , изгодна оферта за джайпур , изгодни офери за джайпур , оферта за джайпур на ниска цена , оферти за джайпур на ниски цени , оферта за делхи , оферти за делхи , изгодна оферта за делхи , изгодни оферти за делхи , оферта за делхи на ниска цена , оферти за делхи на ниски цени , хотел в индия , хотели в индия , хотел в джайпур , хотели в джайпур , хотел в агра , хотели в агра , хотел в делхи , хотели в делхи , разглеждане на забележителности , забележителности в индия , посещение на индия , полет до индия , индия самолет , посещение на джайпур , посещение на агра , посещение на делхи , ekskurziq do indiq , ekskurzii do indiq , ekskurziq do djaipur , ekskurzii do djaipur , ekskurziq do delhi , ekskurzii do delhi , ekskurziq do agra , ekskurzii do agra , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , ekzotichna oferta , ekzotichni oferti , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskuziq do indiq na niska cena , ekskurzii do indiq na niski ceni , ekskurziq do delhi na niska cena , ekskurzii do delhi na niski ceni , ekskurziq do djaipur na niska cena , ekskurzii do djaipur na niski ceni , oferta za indiq , oferti za indiq , izgodna oferta za indiq , izgodni oferti za indiq , oferta za indiq na niska cena , oferti za indiq na niski ceni , oferta za djaipur , oferti za djaipur , izgodna oferta za djaipur , izgodni oferti za djaipur , oferta za djaipur na niska cena , oferti za djaipur na niski ceni , oferta za delhi , oferti za delhi , izgodna oferta za delhi , izgodni oferti za delhi , oferta za delhi na niska cena , oferti za delhi na niski ceni , hotel v indiq , hoteli v indiq , hotel v delhi , hoteli v delhi , hotel v djaipur , hoteli v djaipur , hotel v agra , hoteli v agra , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v indiq