ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ И НЕПАЛ

София – Истанбул - Катманду - Делхи - Джайпур - Фатехпур Сикри – Агра - Делхи – Истанбул - София

Индия и Непал - духовния център на Земята - 11 дни/ 9 нощувки със закуски и вечери и богата екскурзионна програма

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София – Истанбул - Катманду

Отпътуване от Летище София, Т2 за Катманду. Багажът се чекира директно до Катманду. 

2ден
Катманду

Пристигане в Катманду на другия ден. Посрещане на летището в Катманду от представител на фирмата – партньор. Трансфер. Нстаняване в хотелa. Свободно време за почивка. 
Следобед разходка в Тамел – туристическия център на Катмаду, известен с криволичещите си улички, с множеството занаятчийски магазинчета, магазини за дрехи и ресторанти. Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 
По желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа (с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език) - 78 лв. на човек

3ден
Катманду

Закуска. Обиколка сред забележителностите на Катманду с посещения на религиозния комплекс Сваямбунат, площад Дърбар, по-известен като Хануман Дока, на чиято площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап - дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу - един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар - домът на "Кумари" или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др. Разходка с рикша и отпътуване за Патан - един от трите кралски града в долината, център на будистката и индуската култура. Шоу програма – магията на пеещата купа на Майстора. Пеещите купички са известни със своите лечебни и релаксиращи качества и са били измислени от древните тибетски и непалски будистки монаси за физическо, умствено и духовно обновление. Пеещи купи също се наричат купици от Хималаите, източник на положителна енергия, под формата на звукови вибрации. Пеещите мелодии са поредица от звукови вълни, произведени от тях. Дълбоки, изтънчени и мощни, тези звукови вълни, се смята, че проникват в съзнанието на слушателя, като така го успокояват. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4ден
Катманду

Закуска. Целодневна екскурзия из забележителностите на град БхактапурПлощад Дурбар на Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната. По-късно посещение на Музеят на краденото изкуство: този музей е един много различен музей, тук ще имате възможността да видите реплики на крадени архитектури от различни обекти на културното наследство. 
Следобед отпътуване към планините Нагаркот, 30 км източно от Катманду. В ясен ден от тук може да се види Връх Еверест. 
По желание срещу допълнително заплащане: Вечерно културно и музикално шоу, представящо Непалските традиции с вкл. вечеря – 78 лв. на човек /вкл. трансфер и придружаващ рускоговорящ гид/ 
Вечеря. Нощувка.

5ден
Катманду – Делхи

Закуска. Трансфер до летището в Катманду за полет до Делхи в 10.00 – 11.25 ч. Посрещане в Делхи от представител на фирмата партньор. 
Следва обзорна обиколка на Делхи – новата част на града. Турът започва от Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента, Резиденцията на президента и Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите). Също тук се намира гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско - Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. 
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6ден
Делхи

Закуска. Посещение на Радж Гат (бащата на народа, мястото където е кремиран Махатма Ганди) и Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия, разположена през пътя на Червената Крепост с капацитет 25 000 поклонници. Посещение на храмовия комплекс Акшардам (затворен в понеделник). Вечеря. Нощувка.

7ден
Делхи - Джайпур

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. Отпътуване за Джайпур (256 км./около 6 часа). Настаняване в хотела. Ссвободно време. Вечеря. Нощувка.

8ден
Джайпур

Рано сутриин по желание срещу допълнително заплащане: Полет с балон над Джайпур – 450 лв (около 1 час)
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с оглед на крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта на слон (или алтернативно с джип). Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. 
Обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. 
Посещение на местните пазари. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

9ден
Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра

Закуска. Освобождаване на хотела в Джайпур и отпътуване за Агра (232 км / около 6 часа). 
По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради. 
Отпътуване към Агра. Следва посещение на Агра Форт, където се е помещавала и управлявала мугълската империя поколоения на ред. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

10ден
Aгра - Делхи

Ранно посещение на Тадж Махал (по изгрев слънце). 
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския Император Шах Джахан, като израз на безкрайната си любов към съпругата си Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. 
Трансфер до хотела. Закуска и освобождаване на стаите. 
Отпътуване за Делхи (204 км/ около 6 часа). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

11ден
Делхи – Истанбул - София

Ранен трансфер (около 04.00 ч) до летището в Делхи за полет ДелхиИстанбул в 06.55 ч. Пристигане в Истанбул в 10.25 ч. Следващ полет Истанбул – София в 19.15 ч. Пристигане в София в 20.40 ч.

 
 
Настаняване Цени на човек
Двойна стая 2899 лв.
Единична стая 3632 лв.

 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Катманду / Делхи – Истанбул – София с Турски Авиолинии;
 • Летищни такси в размер на 664 лв. (подлежат на препотвърждение);
 • Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 392 лв. ( цената подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Делхи;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел или подобен в Агра;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Джайпур;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в 4* хотел или подобен в Катманду;
 • Всички входни такси и трансфери по програмата;
 • 1 разходка с рикша в Катманду от площад Дурбар до Тамел;
 • посещение на местността Нагаркот;
 • Изкачване на гърба на слон (или с джип) в Амбер форт в Джайпур;
 • Екскурзовод на руски език;
 • Представител на туроператора по време на пътуването, при минимум 15 души;
Пакетните цени не включват:
 • Виза за Индия при лично явяване в посолсвото – 105 лева/онлайн издаване на виза – 115 лв.
 • Виза за Непал – 48 лв. (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат);
 • Полет с балон в Джайпур - 420 лв.;
 • Бакшиши – 76 лв. (заплащат се в България);
 • Напитки;
 • Разходи от личен характер;
*Допълнителните екскурзии се заявяват от България при покупката на туристическия пакет!

Полетно разписание:
София    21:35 - 23:10 Истанбул
Истанбул 00:55 – 11:35 Катманду 
Катманду 10:00 – 11:25 Делхи 
Делхи    06:55 - 10:25 Истанбул
Истанбул 19:15 – 20:40 София
или 
София    12:15 - 18:05 Доха
Доха     03:20 - 10:30 Катманду
Катманду        Делхи (различни въможни полети) 
Делхи    03:30 - 05:10 Доха
Доха     07:05 - 12:05 София

Забележки:
Няма изискуем минимум за провеждане на екскурзията.
Заминаването е гарантирано.
Пътуването се осъществява с климатизиран джип или кола.

Документи за online кандидатстване за индийската виза:
Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници;
Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB;
Снимка в JPEG, формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял или светъл фон;
Попълнен въпросник.
 

Разпечатай

Оферта № Е2003


Етикети
екскурзия до индия и непал , екскурзия до индия , екскурзия до индия с водач на български език , екскурзия на български език , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екскурзия до непал , екскурзии до непал , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2018 , пътуване със самолет , самолетно пътуване , пътувания със самолет , самолетни пътувания , екзотика , изгодна екскурзия до индия , изгодни екскурзии до индия , изгодна екскурзия до непал , изгодни екскурзии до непал , индия самолет , полет до индия , екскурзия до индия на ниска цена , екскурзии до индия на ниски цени , посещение на индия , посещение на джайпур , посещение на ню делхи , разглеждане на забележителности , хотел в индия , хотели в индия , изгодна оферта за индия , изгодни оферти за индия , хотел в непал , хотел в джайпур , хотел в ню делхи , хотели в джайпур , хотели в ню делхи , луксозна екскурзия , луксозни екскурзии , екзотична екскурзия на изгодна цена , екзотични екскурзии на изгодни цени , луксозна екскурзия на изгодна цена , луксозни екскурзии на изгодни цени , полет до индия , забележителности в индия , забележителности в непал , ekskurziq do nepal , ekskurzii do nepal , everest , polet nad everest , ekskurziq do indiq , ekskurziq do indiq s vodach na bulgarski ezik , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2018 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvani , patuvaniq sus samolet , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , ekzotichna ekskurziq na izgodna cena , ekzotichni ekskurzii na izgodni ceni , luksozna ekskurziq , luksozni ekskurzii , luksozna ekskurziq na izgodna cena , luksozni ekskurzii na izgodni ceni , hotel v indiq , hoteli v indiq , poseshtenie na indiq , poseshteniq na indiq , poseshtenie na indiq na izgodna cena , poseshtenie na djaipur , poseshtenie na delhi , hotel v djaipur , hotel v delhi , hoteli v djaipur , hoteli v delhi , hotel v nepal , hoteli v nepal , zabelejitelnosti v nepal , razglejdane na zabelejitenosti , zabelejitelnosti v indiq