ЕКСКУРЗИЯ ДО ИРАН

София – Истанбул – Техеран – Шираз – София

Иран - разказ за историята на древна Персия

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
26.10.2018 г. София - Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2, в 19.40 ч. и отпътуване за Истанбул в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23:05 ч., кратък престой на летището.

2ден
07.10.2018 г. Истанбул – Техеран

Полет в 01:30 ч от Истанбул за Техеран. Пристигане на международното летище „Имам Хомейни” в Техеран в 05:00 ч, посрещане от представител на местния партньор.
Закуска. Панорамна обиколка на Техеран с разглеждане на Вратата на Иран „Азади ” – кула изградена от 8000 блока бял мрамор, Националния музей на Иран и Музея за скъпоценни камъни. По време на обиколката ще имаме свободно време за обяд (невключен в цената), след което ще се настаним в хотела. Вечеря и нощувка.

3ден
28.10.2018 г. Техеран

Закуска. Днес ще имаме цял ден на разположение за разглеждане на Техеран - политическата и икономическа столица на Иран. Градът е разположен на 1150м. надморска височина и неговото население наброява почти 15 милиона жители.
Ще посетим Площада на революцията, ще преминем по широките улици и булеварди, след което ще се отправим към „Голестан Палас” (ЮНЕСКО) или Мраморния дворец – строен и използван като резиденция от представители на иранските династии Сафавид и Занд.
Свободно време. Вечеря и нощувка.

4ден
29.10.2018 Техеран – Кашан – Исфахан

Закуска в хотела. Отправяме се към Свещения град Исфахан, един от най-разкошните градове в Иран. По пътя ще посетим Кашан – малък град намиращ се в профинция Исфахан. Градът е популярен с това, че тук се изработват известните персийски килими. Продължаваме обиколката на градчето с „ Fin Garden ”- най-голямата градина в Иран датираща от края на 15 век. Следва посещение на къщата „Borujerdis House”, построена през 18 век от известния търговец Сайед Боруйерди в знак на любовта към съпругата му.
Свободно време за обяд (невключен в цената).
Следобяд ще пристигнем в Исфахан или както иранците го наричат „Несф-е Джахан”, в превод - „Исфахан е половината свят”. Разположен в средата на Иранското плато, той още през IX век става център на търговията с коприна и памук. Исфахан е и най-богатия град в Иран на произведения на изкуството. През XVII век Абас Велики, при чието управление Персийската империя преживява културен разцвет, построява многобройни джамии, дворци и градини, които са и част от днешния чар на града.
Ще посетим площада на Имам Хомейни – един от най-големите градски площади в света. Ще разгледаме джамията на „Шаь Лот Аллах” и парка „Али Капу”. Обиколката ще завърши с двореца „Али Капу“, построен в началото на 17в и служил на монарха Шах Абас I за място за посрещане на чуждестранни гости и местни благородници.
Площадът е заобиколен от многобройни магазини, където може да изберем типични за региона сувенири и ръчно изработени изделия.
Вечеря, след което настаняване в хотел 4*. Нощувка.

5ден
30.10.2018 г. Исфахан

Закуска. Екскурзията ще започне с посещение на Арменския квартал или наричан още „ Джулфа ” с Катедралата Ванк. Арменците населяват региона от 18 век, когато религиозната свобода в Иран е вече разрешена. Ще видим съвсем различна архитектура, начин на поведение и облекло от жителите на този район. Продължаваме с посещение на двореца Чехел Сотун (Юнеско).
Свободно време за обяд (невключен в цената), след което ще се разходим из града, където ще се запознаем с историята на прекрасните мостове с аркади, и ще видим отблизо най-забележителния от тях „Си-о-Се” ( Мостът на 33-те арки), построен през 17 век.
Вечеря и нощувка.

6ден
31.10.2018 г. Исфахан – Язд

Закуска. Отпътуване за Язд – градът на вятърните кули и зороастрийските храмове. По пътя спирка в Мейбод, където се посещава древната крепост Нарин, както и т.нар. Ледени къщи – гениално изобретение на местните за съхраняване на лед по време на горещото лято. Продължаване към Наин и посещение на Главната джамия на Наин, една от най-старите в Иран, датираща от IX век. Пристигане в Язд и панорамна обиколка на града с разглеждане на две свещени за зороарийците места – Кулата на мълчанието и Храма на огъня, където се поддържа постоянно запален огън от 470 г. до днес. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел 4*.

7ден
01.11.2018 г. Язд - Zein o din Caravanseray

Закуска. Обиколката ни продължава с посещение на Главната джамия, музея на водата, религиозния комплекс Емир Чакмак и градините Долат Абад (ЮНЕСКО). Свободно време за обяд. Продължаваме към Мехриз, а от там за пустинята и настаняване в Zein o din Caravanseray. Вечеря и нощувка.

8ден
Zein o din Caravanseray - Пасаргад - Шираз

Закуска. Отпътуване за Абаку Сити, където ще видим 4000 годишни кипариси. По пътя ще посетите Пасаргад, древната столица на ахемедийската империя на Кир Велики, основател на древната персийска империя. Археологическият обект съдържа мавзолея на Кир II и руините на неговия кралски дворец. Пристигане в Шираз, настаняване в 4*, вечеря и нощувка.

9ден
03.11.2018 г. Шираз – Персеполис - Шираз

Закуска. След закуска отпътуваме за древния град Персеполис, основан от персийския цар Дарий като церомониален град на Персийската империя, разрушен от войските на Александър Велики, а днес обект на Юнеско. Тук ще видим и най-големия дворец в Персеполис (залата със 100-те колонади) и реконструирания харем на цар Ксеркс.
Продължаваме тура с посещение на Накш-и Рустам или „Скалният град”. Тук се намират Кралските гробници на четиримата Ахеменидски владетели Дарий Велики, Ксеркс, Артаксеркс и Дарий Втори. Гробниците са издълбани в самата скала и по тях може да се видят различни барелефи и надписи с имената на владетелите.
Връщаме се в Шираз и свободно време за обяд. Продължаваме обиколката с посещение на джамиятаНасир ол-Молк ”, популярна с декорациите и възхитителната си архитектура. Ще влезем в Мавзолея на известния персийки поет Хафез (живял през 14в), чиито части от литературни творби се цитират и днес от местните хора в пословици и поговорки. 
Ще завършим тура с градския пазар, който е най-големия в Иран. Търговците тук казват, че пазара е отворил врати в началото на 18 век и досега не е затварял врати, нито за ден. На входа на пазара ще видим и едноименната джамия „Вакил”, построена по същото време.
Вечеря. Освобождаване на хотела и трансфер до летището на Шираз.

10ден
04.11.2018 г. Шираз – Истанбул - София

Полет от международното летище на Шираз в 03:05 ч. до Истанбул. Пристигане в Истанбул в 06:55 ч., престой 1,40 мин., след което полет за София в 08:35 ч. Кацане на летище София в 08:50 ч.

 
 
Дата На човек
в двойна стая
Единична стая Трети възр.
в двойна стая
26.10 – 04.11.2018 1711 евро / 3347 лв 1931 / 3778 лв 1501 евро / 2937 лв
 
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети София – Истанбул – Техеран – Шираз – София с включени летищни такси;
 • 7 ½ нощувки със закуски в 4* хотели по маршрута – 2 нощувки в Техеран, 2 нощувки в Исфахан, 1 нощувка в Язд, 1 нощувка в пустинята и 1 ½ нощувки в Шираз;
 • 8 вечери в хотелите / местни ресторанти;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Всички екскурзии и посещения описани в програмата:
 • Входни такси за всички обекти по програмата;
 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Иран;
 • Бутилка минерална вода за всеки ден по време на преходите;
 • Представител от туроператора, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
 • Медицинска застраховка на ЗАД „Армеец“ за целия престой с покритие 10 000 евро;
Пакетните цени не включват:
 • Виза за Иран – 75 евро, която се полага на летището в Иран;
 • Бакшиш – 50 евро за целия престой;
Полетно разписание:
26.10 София 21:40 Истанбул 23:05
27.10 Истанбул 01:30 Техеран 05:00
04.11 Шираз 03:05 Истанбул 06:55
04.11 Истанбул 08:35 София 08:50  

Примерни хотели по програмата:
Техеран: хотел Parsian Evin Hotel 4*, Parsian Cowsar Hotel 4*, Tehran Grand Hotel 4*, Parsian Enghelab Hotel 4*, Simorg Hotel 4*, Raamtin Residence Hotel 4*, Eram Grand Hotel 4*, Ferdowsi Hotel 4*, Aramis Hotel 4* или подобен;
Язд: хотел Dad hotel 4*,  Arg Jadid Yazd Hotel 4*, Moshir al-Mamalek Garden Hotel 4*, Yazd Laleh hotel 4*, Fahadan Museum Hotel 4*; или подобен;
Шираз: хотел Elysee Hotel Shiraz 4*, Aryobarzan Hotel 4*, Setaregan Hotel 4*, Royal Shiraz Hotel 4*, Shiraz Parsian Hotel 4* или подобен;
Исфахан: хотел Safir Hotel 4*, Ali-Qapo Parsian hotel 4*Aseman Hotel 4* или подобен;
 
Необходими документи:
международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
за издаване на визата за Иран е важно в паспорта на пътуващия да няма израелски печати;
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Разпечатай

Оферта № Е2033


Етикети
екскурзия до иран , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на изгодна цена , екскурзии на изгодни цени , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екзотика , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2018 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , пътуване на изгодна цена , пътувания на изгодни цени , оферта за иран , оферти за иран , изгодна оферта за иран , изгодни оферти за иран , оферта за иран на ниска цена , оферти за иран на ниски цени , хотел в иран , хотели в иран , разглеждане на забележителности , ekskurziq do iran , ekskurzii do iran , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , ekskurziq na izgodna cena , ekskurzii na izgodni ceni , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2018 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodn patuvaniq , patuvane na izgodna cena , patuvaniq na izgodni ceni , oferta za iran , oferti za iran , izgodna oferta za iran , izgodni oferti za iran , oferta za iran na niska cena , oferti za iran na niski ceni , hotel v iran , hoteli v iran , razglejdane na zabelejitelnosti