ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСЛАНДИЯ - ЛЕДЕНИЯТ ОСТРОВ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ

София – Кеплавик – Рейкявик - Водопада Гълфос - Долината на гейзерите - Националния парк Тингветлир - водопадите Скогафос и Селяландсфос – Ледниковата лагуна Йокулсарлон - ледника Ватнайокул – Egilsstadir - водопада Детифос – Хусавик - Северната Лагуна – Акурейри - водопада Годафос - езерото Миватн – Кеплавик - София

Ледения остров за Белите нощи: Исландия 2020

Дати: 14.06.2020
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
14.06.2020

Сбор на летище София, Терминал 2 в 12.30 ч. Полет с прекачване до Кеплавик, Исландия. Пристигане в 23.20 ч., и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2ден
15.06.2020

Закуска. Разглеждане на най-северната столица в света - Рейкявик. Ще видим сградата Хьофди където се е провела историческата среща между Михаил Горбачов и Роналд Рейгън, сложила край на Студената война, Кметството, Парламента, лутеранската Катедрала - Халгримскиркя, проектирана в съвременен стил, скулптурната композиция Солфар, градското езеро Тьорнин, концертната зала Harpa, знаменитата сграда Perlan – Перлата във формата на цвете. В горната й част има площадка за наблюдение с великолепна гледка към Рейкявик, кафене и въртящ се ресторант. Свободно време за обяд и разходка в града. Следобед отпътуване за Синята Лагуна /включен в цената входен билет и ползване на хавлия/. Морската вода се просмуква през лавата, вследствие на което дълбоко под земята се образуват цели резервоари, където водата се нагрява до 240 градуса. Това е позволило построяването на геотермална централа, която използва природните ресурси в полза на хората. Тя достига 200 м широчина и няколко километра дължина. Средната температура на водата е 37 градуса, като леко се понижава само при ветровито време. Молекулите на силиция пречупват светлината и това е причината за млечносиния цвят на водата. Синята лагуна е най-популярното туристическо място в Исландия. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

3ден
16.06.2020

Закуска. Днешният ден е посветен на Златния пръстен – „визитната картичка” на Исландия. Очакват ви най-важните исландски забележителности: Националния парк Тингветлир, където на брега на красиво езеро в 930 г. е основан най-старият демократичен парламент в света, ще видите и разлома Силфра - мястото на разминаване на северо-американската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка! В долината на Гейзерите ще се доближим до Geysir - най-известния гейзер и причина за единствената исландска дума, еднаква на всички езици, тъй като дава собственото си име на всички горещи извори на планетата. Geysir е загубил предишната си активност, но в близост се намира Строхкур – активен гейзер, на чието шоу ще се насладим. Маршрутът продължава към Златния водопад Гълфос. Водата на ледниковата река Хвита пада от височина 32 м в тесен каньон. Продължаваме на югоизток към още два величествени водопада: Селяландсфос и Скогафос. Настаняване в хотел. Нощувка.

4ден
17.06.2020

Закуска. Екскурзия до южните брегове на Исландия. Те ще ви очароват с цветущи поля, водопади, черни пясъчни плажове, рибарски селища. Ще видите причудливите скали Рейнисдрангар, в Рейнисфяра ще се разходим по черния пясъчен плаж, ще се любуваме на пещерите и ятата птици, които гнездят в тях, на проблясващите в далечината ледници Мирдалсьокул и Ейяфятлайокул. Ще посетим националния парк Скафтафетл с водопада Свартифос и вулкана Гримсвотн, изхвърлил в 1998 г. стълб пара, висок 10 километра! След обяд ни очаква близка среща с айсбергите от Ледниковата лагуна. Тя се намира в подножието на южния език на най-големия ледник в Европа Ватнайокул. Ледникът бавно слиза към океана и се топи. Преди 50 години ледникът достигнал брега и откъсващите се от него айсберги започнали да отплуват в океана. Възможност за разходка на амфибия между големите сини и бели ледени блокове, които бавно се придвижват към откритото море. Настаняване в хотел. Нощувка.

5ден
18.06.2020

Закуска. Днес ще се запознаем с долините и фиордите на Източна Исландия – стръмни склонове, заснежени планински брегове. По пътя ще посетим музея на минералите в Stodvarfjordur, а в района на селцето Djupivogur ще наблюдаваме птичи колонии. Настаняване в хотел в Егилстадир. В неговите околности се намира езерото Lagarfljot, където според легендата живее чудовище, подобно на Неси. Може да се организира екскурзия с корабче. Нощувка.

6ден
19.06.2020

Закуска. Продължаваме пътуването през централните планини на Исландия, където човешкото въображение е вдъхновено от представата за всемирното земно начало: девствени пейзажи с причудливи образувания от лед, вулкани и усещането за тишина във величествената пустош. При подходяща синоптична прогноза ще посетим Детифос, най-мощният водопад в Европа. Ще пътуваме покрай живописните заливи на Северна Исландия, за да стигнем град Хусавик, където по желание ще се включим в морско сафари за наблюдение на китове. Световният фонд на дивата природа посочва Исландия на едно от първите места в Топ 10 за фотосафари на китове. Денят ще завърши на езерото Миватн, където за 1 час ще се отпуснем в прегръдките на геотермалната вода на Северната Лагуна /температурата на водата е +40 градуса, входът е включен в цената/. Настаняване в хотел. Нощувка.

7ден
20.06.2020

Закуска. Обиколка на живописния район на езерото Миватн, известно с популациите на водни птици и сюрреалистичните пейзажи от вулканична лава. Разглеждане на псевдократерите Skutustadir и образуванията от лава Dimmuborgir, спирка на серните ями и езерата с кипяща тиня. Ще преминем проходите за една запомняща се фотопауза на водопада Годафос – „Водопадът на боговете”.  Запознанство с град Акурейри, втори по големина след Рейкявик, наречен столицата на Северна Исландия и фиорда Скагафиордур. Следобяд отпътуване за Кеплавик. Трансфер до летището.

8ден
21.06.2020

Полет за София с прекачване. Пристигане в София в 13.55 ч. местно време.

 
 
Вид настаняване Промоционални цени,
валидни за записване
до 03.02.2020
Стандартни цени
след 03.02.2020
 Възрастен в двойна стая 2530 евро / 4954 лв 2660 евро / 5208 лв
 Трети възр., настанен в двойна стая на доп. легло 2328 евро / 4558 лв 2458 евро / 4813 лв
 Възрастен в единична стая 3046 евро / 5964 лв 3176 евро / 6219 лв
 Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 2245 евро / 4396 лв  2375 евро / 4650 лв
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
14.06.2020 от 4954 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София – Рейкявик- София, полет с прекачване;
 • включен багаж: 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 см;
 • 1 брой чекиран куфар/чанта до 20 кг;
 • Летищни такси
 • Всички трансфери летище - хотел – летище;
 • Транспорт по горепосочения маршрут в Исландия с минибус/автобус;
 • Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване;
 • Екскурзовод в Исландия с превод на български;
 • 6 нощувки, както следва:
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рейкявик/Selfoss, хотел Ork 3*+ или подобен
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Скогарфос, х-л Skogar 3* или подобен
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Ледниковата лагуна, хотел Jokull или подобен
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в  Егилстадир, х-л Icelandair Herad 3*+ или подобен
- 1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в Myvatn, хотел Fosshotel 4* или подобен
 • Входна такса за Северната Лагуна;
 • Входна такса с включени хавлии за комплекса Синята лагуна;
 • Пътни такси за всички пътувания по маршрута.
Пакетните цени не включват:
 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро /за лица над 65 г. има доплащане/: 16 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
Допълнителни услуги:
 • Фотосафари на китове в Хусавик, 3-4 часа: в порядъка на 115 евро = 196 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Амфибия на Ледниковата Лагуна: 59 евро = 116 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Вечери и обяди: ориентировъчна стойност: 40-50-60 Е на човек /не се организират предварително/

Забележка: 
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия на резервация:
Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване

Условия за анулация/прекратяване на договора:
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това.

Разпечатай

Оферта № Е2674


Етикети
екскурзия до исландия - леденият остров за белите нощи , екскурзии до исландия , рейкявик , посещение на исландия , посещения на исландия , посещение на рейкявик , посещения на рейкявик , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия до исландия на изгодна цена , екскурзии до исландия на изгодни цени , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , пътуване до исландия , пътуване до рейкявик , пътувания до исландия , пътувания до рейкявик , изгодна оферта за исландия , изгодни оферти за исландия , северно сияние , забележителности в исландия , забележителности в рейкявик , синята лагуна , ekskurziq do islandiq , ekskurzii do islandiq , poseshtenie na islandiq , poseshteniq na islandiq , poseshtenie na reikqvik , poseshteniq na reikqvik , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , izgodna ekskurziq do islandiq , izgodni ekskurzii do islandiq , izgodno patuvane do islandiq , izgodni patuvaniq do islandiq , severno siqnie , zabelejitelnosti v islandiq , zabelejitelnosti v reikqvik