Вашата оценка

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО

Петрич – Сандански - Благоевград - София - Пловдив - Свиленград - Одрин - Истанбул

Бонус: Посещение на парк Емирган с красивите градини с лалета; Посещение на Мол Форум;

Дати:
АвтобусниАвтобусни
Да посетиш Истанбул по време на "Фестивала на Лалето" е празник за душата и сетивата :)

Специално по тази програма получавате
  • БОНУС - Посещение на парк Емирган - най-красивия в Истанбул, където ще се насладите на килимите от цветя сътворени от ръцете на опитните градинари. 
  • БОНУС - Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния "Sea Life Akvarium" (без включен билет)

     Родината на лалето е именно Източна Турция и степите на Централна Азия. Латинското название tulipa идва от турската дума tulbent. Тя означава фин плат, с който се увива султанската чалма, наподобяваща цветето. Пищните истанбулски градини с лалета са известни до 18-ти век, когато по време на въстание градът губи цветните луковици. За сметка на това растението поема път към Европа, донесено през 1554 г. от германския посланик в Турция. Твърди се, че холандец дори изпекъл луковицата, мислейки я за лук. Скоро след това обаче манията по лалето достига такива размери, че става причина за серия от борсови спекулации в Холандия. Кардинал Ришельо, Волтер, австрийският император Франц II и френският крал Людовик XVIII пък се превръщат в най-ревностните му фенове. Турците не крият обаче амбиции да си върнат лалето. За "Фестивал на лалето" общината е похарчила над 2 млн. евро за близо 12 млн. луковици. 
 
Програма
1ден
Четвъртък

Отпътуване от Петрич в 18:00 ч. от паркинга пред Балкантурист по маршрут: Сандански 18:20 ч. от спирката до Общината - Благоевград 19:15 ч. от спирката на двойката - София 20:30 ч. от Автогара "Сердика"  - Пловдив - Свиленград - Одрин - Истанбул. Нощен преход.

2ден
Петък

07:30 ч. Пристигане в Истанбул -огромен съвременен град, бивша столица на три империи, прочут с древното си минало.

Освежаване във фоайето на избрания от Вас хотел и свободно време.  Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след  14.00 ч. по установения стандарт. 

Екскурзии по желание:

08:30ч. Пешеходна разходка из античния и средновековен център на Истанбул с професионален екскурзовод на български език. Туристичестака обиколка включва: площада и джамията на Беязъд; Университета; Книжния пазар; Капалъ Чарши; Колоната на Константин; Хиподрума; Египетския обелиск; Змиевидната колона; Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия; Света София /отвън/ - всичко това в сърцето на стария Константинопол.

*Важно !!!Тази екскурзия е опознавателна за туристите. След нейното завършване туристите се прибират самостоятелно до хотелите.Туристите записали се за двореца Топкапъ, водохранилището Йеребатан или Църквата “Св.София”  след края на пешеходния тур продължават за съответната екскурзия с лицензиран местен екскурзовод на български език.

10:00ч.  Посещение на водохранилището Йеребатан (има входна такса).

11:00ч.  Посещение на църквата Света София (има входна такса).Екскурзии по желание: 12:30ч. - Посещение на султанския дворец Топ Капъ (има входна такса).

16:30 ч. Очарованието на "Истанбулският Манхатън" с посещение на небостъргача "Сапфир" с билет за изкачване на панорамна площадка и 4D /Екскурзията се провежда при събран минимум от 10 човека/. 

18:00ч. Вечеря в рибен ресторант с изумителна гледка към Златния Рог

21:00ч.  Нощна автобусна обиколка на Истанбул - Светлинна симфония.

Нощувка. 

3ден
Събота

Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
08:30 ч. - Панорамна автобусна обиколка на Истанбул с преминаване на Азиатския бряг.
10:30 ч. - Плаване с корабче по Босфора - вълнуваща разходка между два континента.
13:15 ч. - Посещение на двореца Долмабахче - Турският Версай (има входна такса).
19:00 ч. - Екскурзия "Нощен Босфор" - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма

 Нощувка. 

4ден
Неделя

Закуска. Освобождаване на стаята.

Включено в пакета: 08:00 ч. Посещение на парка Емирган, който се намира в европейската част на Истанбул, на Босфора. Това е един от най-големите обществени паркове в града, с дълга история. Паркът Емирган e много популярен, тъй като тук се провежда световно известен фестивал на лалетата. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Това е цветето, по което Европа полудява и за малко не разорява някои видни кралски фамилии…

Включено в пакета: Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум "Sea Life Akvarium"(без включен билет);

Следобяд отпътуване към България. 

Цена на човек при настаняване в хотел 2* No Name: 175 лв.
Цена на човек при настаняване в хотел 3* No Name: 185 лв.
Цена на човек при настаняване в хотел 4* No Name: 199 лв.
 
Отстъпка за дете до 12 г., настанено в стая с 2-ма възрастни: 40 лв.
Доплащане за единична стая: 75 лв.
При резервация се заплаща депозит в размер на 50 лв. на човек.
Доплащането трябва да бъде извършено до 15 дни преди датата на отпътуване.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
  • Транспорт България - Турция (Истанбул) - България с лицензиран туристически автобус;
  • Пътни, магистрални и гранични такси;
  • 2 нощувки със закуски в съответно избраната категория хотел;
  • Медицинска застраховка;
  • БОНУС - Посещение на парк Емирган -
  • БОНУС - Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния "Sea Life Akvarium" (без включен билет)
  • Водач от фирмата организатор по време на пътуването и престоя в Истанбул;
Пакетните цени не включват:
  • Допълнителни екскурзии /по желание/;
  • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Допълнителни екскурзии

Промоционалните цени са валидни за всички екскурзии, които са заявени и предплатени в офиса на агенцията до 5 дни преди датата на отпътуване!
 
Класически тур - Пешеходна разходка из историческия център на Истанбул;
На ПЕШЕХОДНАТА РАЗХОДКА  ще се запознаете с някои от основните забележителности на античния и средновековен исторически център на Истанбул. Първата спирка е площад Беязид, с разположената на него джамия, преминава се през най-големия и най-стария  закрит базар в света Капалъ чарши, строен през 15 век. Има 21 входа, 17 кръчми, 66 улици и близо 4500 магазина.Преминава се покрай Камъка с обръчите (Чембърлиташ), който има много интересна история, и се стига до Хиподрума. През византийско време на него са се провеждали конни състезания, ставали са гладиаторски битки, пиршества и сватби. Днес единствено трите масивни колони свидетелстват за древния произход на тази арена. Египетският обелиск е докаран от храма на Аполон чак от Карнак. Това е най-древният паметник не само на Хиподрума, а в цял Истанбул. Змиевидната колона има същия произход. Император Константин е допринесъл с още една колона, наречена колоната на Константин. Тук е и фонтана на Вилхелм ІІ, построен през ХІХ в., символ на международната дружба.
След красивият площад се посещава един от символите на Истанбул – изумителната Синя джамия. Наричат я така заради 21 043-те сини фаянсови плочи, използвани при декорирането на джамията,  доставени от дворцовите ателиета в Изник. Посланите на пода копринени килими с големина няколко хиляди квадратни метра, са докарани от дворцовите тъкачници, а стотиците кристални кандила, служещи за осветление – от други страни.
Тази екскурзия е опознавателна за туристите. След нейното завършване туристите се прибират самостоятелно до хотелите.
Туристите записали се за двореца Топкапъ, водохранилището Йеребатан или Църквата “Св.София”  след края на пишеходния тур продължават за съответната екскурзия с лицензиран местен екскурзовод на български език.
Тези, които не са дошли на пешеходната екскурзия ще трябва самостоятелно да се придвижат до обектите за които са се записали (няма трансфери от хотелите за Топкапъ или Църквата “Св.София).
Цена: 10 лв. на човек
 
Посещение и екскурзоводско обслужване на хранилището Йеребатан

Посещение и екскурзоводско обслужване в обекта предоставено от лицензиран екскурзовод от Министерство на културата и туризма на Република Турция и обслужване от фирмата партньор. Йеребетан сарнъджъ (на турски: Yerebatan Sarnici), или Цистерна на базиликата, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул измежду открити до няколкостотин в града, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е "Потъналият палат". Тук се съхранявал резерв от питейна вода в случай на засушаване или обсада на града. Водата по акведукти е доставяна от извори в Белградската гора, намираща се на 19 км северно. Именно фактът, че Константинопол в Древността получавал и съхранявал запаси от питейна вода, го е направил толкова трудно превземаем.Това е едно великолепно творение на Древността, което се е запазило почти непокътнато до днес. То е построено от император Юстиниян 532-542 г. По онова време в Константинопол е имало около шестдесет цистерни. Цистерните побират 80 000 м3 вода. Интересно е, че тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Едната глава на Медуза е положена настрани, а другата е наобратно. Все още не е известно дали умишлено са поставени така. Предполага се, че главите са донесени от по-стара римска сграда. Служат като цокъл за колоните. При евентуална промяна на цените на билетите или входните такси за споменатите обекти по програма, агенцията не носи отговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини. Главен орган контролиращ входните такси и ценообразуването е Министертство на Туризма на Република Турция.
Цена: 34 лв. 29 лв. за възрастен и 30 лв. 25 лв. за дете до 12 г.
Посещение и екскурзоводско обслужване на църквата Света София с включен билет

Посещение и екскурзоводско обслужване в обекта предоставено от лицензиран екскурзовод от Министерство на културата и туризма на Република Турция и обслужване от фирмата партньор. Музеят “Св. София” е шедьовър на византийското изкуство. Църквата е построена по време на управлението на император Юстиниан през 6 в. и е посветена на Божествената мъдрост. Издигната е за 10 години от 10 000 души и 100 архитекта.Това е третата църква, построена на това място. По онова време е била най-голямата църква, съществувала в Европа, и успява да запази този статут до построяването на “Свети Петър” в Рим. Интериорът е декориран с прекрасни византийски мозайки от 6 до 13 в.Света София или Църквата на Пресветата Мъдрост (на гръцки: Αγ?α Σοφ?α, турски: Ayasofya) е бивша престолна църква на Византийската империя в Константинопол (дн. Истанбул), превърната в джамия от османските завоеватели през 1453 г. След 1934 е превърната в музей. Построена е само за 5 г. (532-537 г. сл. Хр.). Счита се за най-яркия пример за византийска архитектура и поради размера си и архитектурните и инженерни постижения е една от най-великите сгради на Античността. При евентуална промяна на цените на билетите по програмата, агенцията не носи отговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини. Главен орган контролиращ ценообразуването е Министертство на Туризма на Република Турция.
Цена: 47 лв. 41 лв. за възрастен и 41 лв. 37 лв. за дете до 12 г.
Посещение и екскурзоводско обслужване на султанския дворец Топ Капъ с включен билет

Посещение и екскурзоводско обслужване в обекта предоставено от лицензиран екскурзовод от Министерство на културата и туризма на Република Турция и обслужване от фирмата партньор. "Топкапъ" е построен върху византийски дворец - център на византийското управление. В градината на лалетата се намира и ваната за кръщенета, останала от византийския период. Този факт е показател за позитивното отношение на османската власт спрямо културното наследство на предшествениците си. Построен на площ от 700 000 кв. м, дворецът се състои от три основни части - бирун, ендерун и харем. Проектите на двореца "Топкапъ" са заимствани от двореца в Едирне, построен от бащата на Фатих султан Мехмет, Мехмет II на брега на река Тунджа. Планът на двореца включва различни дворове, градини, помещения за държавни служители, резиденция на владетеля, други резиденции и сгради за служителите на двореца. Султанската хазна, свещените реликви и императорските архиви са останали на съхранение в "Топкапъ" и след преместването на султаните в Долмабахче. Дворецът "Топкапъ" остава бащино огнище и място за съхранение на свещени предмети. През 1924 г., след отхвърляне на османското управление през 1922 г., дворецът се превръща в музей. В него са изложени 12 000 експоната - китайски порцелан, 900 -  японски порцелан, единствена по рода си колекция от турски платове от XVI и XVII в., килими, колекции от оръжия и европейски порцелан. При евентуална промяна на цените на билетите по програмата, агенцията не носи отговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини. Главен орган контролиращ ценообразуването е Министерство на Туризма на Република Турция.
Цена: 47 лв. 41 лв. за възрастен и 41 лв. 37 лв. за дете до 12 г.

Вечеря в рибен ресторант на Златния Рог

Ресторантът се намира в близост до моста Галата, най-старият мост в Истанбул. Той е търпял неколкократни преобразувания, но днешният му вид е величествен – издигнат е върху 114 стоманени дуби, с височина 80 м. и диаметър 2 м. Мостът е дълъг 484 м. и е построен с 4 отварящи се крила, за удобство на преминаващите кораби. От ресторанта, където Ви предлагаме да се насладите на една наистина спокойна и романтична вечеря, ще можете да видите и споменатия мост Галата - един от символите на град Истанбул. Гледката, която се разкрива от там е възхитителна и пропита с голяма доза мистика свързваща Босфора и Златният Рог. Нереалното се превръща в реално, а Вие ще се почувствате като част от този автентичен пейзаж. Менюто в ресторанта включва: ордьовър, мезе, зелена салата, топли предястия, основното ястие е риба по Ваш избор (ципура или лаврак), а за десерт се предлагат плодове или сладкиши. Напитките са по 2 на човек (безалкохолни, вино, бира или традиционното турско питие ракъ, приготвено от грозде и анасон).
Цена: 70 лв. 60 лв. за възрастен и 60 лв. 50 лв. за дете до 12 г.

Екскурзия "Нощен Босфор" - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма

Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма. Менюто включва: типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт (плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни и алкохолни напитки напитки. Програмата включва: музика (с DJ), кючекини, традиционно турска постановка "Юскюдар", "Ашук Машук" - представяне на една любовна история в Истанбул, церемония на къната, фолклорни танци от различни региони на Турция. Цената включва – транспорт с микробус или автобус до Кораба и обратно до хотела
Цена: 98 лв. 88 лв. за възрастен и 79 лв. 59 лв. за дете до 12 г.

 

Автобусна обиколка на нощен Истанбул - Светлинна симфония

Автобусна обиколка на нощен Истанбул – светлини и романтика с маршрут: булевард Кенеди, Сарай бурун, пристанище Сиркеджи, моста Галата, Каракьой, дворецът Долма бахче сарай, квартал Мачка, площад Таксим, моста над Златния рог – Ататюрк, кв. Фенер, българската църква Свети Стефан, третата крепостна стена на Константинопол, Йедикуле, крайбрежния булевард на Мраморно море. Посещаваме още някои от най-красивите местности в Европейската част на Истанбул, откъдето се разкриват невероятни панорамни гледки и са изненада за туристите. Цената включва: транспорт с  лицензиран автобус и местен лицензиран екскурзовод на български език.
Цена: 30 лв. 24 лв. за възрастен и 20 лв. 15 лв. за дете до 12 г.
 

Панорамна автобусна обиколка на Истанбул

Панорамната автобусна екскурзия включва: фото пауза на Българската желязна църква Свети Стефан, посещение на площад Таксим на бул. Истиклал, Галата сарай, катедралата Сан Антонио, Ордена на Лазаристите, моста Галата,  преминаване от Европейската в Азиатската част на Истанбул по един от мостовете над пролива Босфор. Кратък престой на в Азиатската част от където се разкрива панорамна гледка към Европейската част и Босфора. Безплатна фото пауза при Желязната църква Свети Стефан. Безплатно посещение на Катедралата Сан Антонио, разположена на булевард Истиклял. Цената включва: транспорт с автобус и лицензиран екскурзовод на български език.
Цена: 30 лв. 20 лв. за възрастен и 16 лв. 10 лв. за дете до 12 г.
 
 

Плаване с кораб по Босфора

Проливът „Босфор” се явява като едно от чудесата на Истанбул. Образувал се е по време на 4-та палеологична ера, но митологична легенда разказва как Зевс превърнал своята любовница в крава, за да я опази от ревнивата си жена Хера. Разгневената съпруга разбрала за това и пуснала към бедната Йо муха. Кравата се спасила, преплувайки пролива. Името му произхожда от ”Босфорус” или „Крави брод”. Той е приток на Черно море, дълъг 32 км. и широк от 750 м. до 3300 м. Средната му дълбочина е 60-70 м., а на места достига и до 100 м.
Цена: 42 лв. 30 лв. за възрастен и 30 лв. 20 лв. за дете до 12 г.
 

 
Посещение и екскурзоводско обслужване на Двореца Долмабахче - Турският Версай

Посещение и екскурзоводско обслужване в обекта предоставено от лицензиран екскурзовод от Министерство на културата и туризма на Република Турция и обслужване от фирмата партньор. Това е исторически първият дворец в османската столица, изграден в европейски стил. От построяването му през 1853 г. до 1922 г. (с прекъсване от 20 г.) служи за главна резиденция на султана. Тук е живял и починал и Мустафа Кемал Ататюрк, основателя на турската държава, наследила отпратената в историята през 19 и 20 век предходна и някога славна (през 16 и 17 век) Османска империя. Дължината на двореца е 600 м., площта е 45 000 м2, има 285 стаи, 6 хамама и 68 бани. Фасадата показва класическа европейска сграда с две крила. Вътрешността е в типичен османски стил. В южното крило са представителните помещения, в северното - жилищните помещения, а между двете крила е голямата приемна зала, пред която има зелена площ от 2000м2, а над нея - 36 м. висок купол. Терасата към Босфора е оградена с висок зид, чийто порти водят към пристан, който днес не се използва редовно. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия и Бакара. Едно от стълбищата също е от кристал. Стилистично сградата се причислява към османския историзъм с елементи от европейския ренесанс и барок. При евентуална промяна на цените на билетите по програмата, агенцията не носи отговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини. Главен орган контролиращ ценообразуването е Министертство на Туризма на Република Турция.
Цена: 60 лв. 48 лв. за възрастен и 46 лв. 35 лв. за дете до 12 г.
Очарованието на "Истанбулският Манхатън" с посещение на небостъргача "Сапфир" с билет за изкачване на панорамна площадка и 4D

Цената включва: Oбиколка на Истанбул с посещение и изкачване до панорамната площадка на небостъргача "Сапфир" и 4D кино.
Цена: 69 лв. 59 лв. за възрастен и 59 лв. 49 лв. за дете до 12 г.

 
 



 
Посещение на "Sea Life Akvarium" в Истанбул

Аквариума се намира в Истанбул и е първият гигантски аквариум в Турция, който предлага на посетителите да поплуват между петте тигрови акули или дори да им дадат храна. Аквариумът "Sea Life Akvarium" се намира в търговски център в квартал Байрампаша в Истанбул. Строежът на водния басейн с площ 8000 кв.м. продължи 6 месеца, а цената му възлиза на 17 млн. евро. Освен 2,5-метрови тигрови акули, в сладките и солени води на аквариума живеят и над 10 хил. други морски създания, вкл. тропически и застрашени от изчезване. По-смелите имат възможност да се гмуркат и да поплуват сред акулите или дори да ги хранят. Благодарение на специалните тунели, които са част от съоръжението, посетителите се радват на 270-градусова панорама "сякаш плуват сред рибите". Всъщност, в Туркуазу се намира един от най-дългите подземни тунели в света - 80 м. на дължина. Аквариумът предлага също 35-минутни уъркшопове за деца, които ги учат за живота под водата и колко е важно той да бъде опазен. Седем водолази редовно почистват водните басейни в аквариума и хранят акулите - някои на ръка.
Цена: 31 лв. за лица от 16 до 65 г. и 22 лв. за лица от 2 до 16 г.

Посещение на атрактивен ресторант "Gar Вариете" в Истанбул

Цената включва – транспорт с микробус или автобус до ресторанта и обратно до хотела, вечеря, богата шоу програма и обслужване от фирмата партньор.
Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско. В цената е включен двупосочен трансфер.
Цена: 70 лв. 60 лв. за възрастен и 60 лв. 50 лв. за дете до 11.99 г.

 

Разпечатай

Оферта № Е95


Етикети
екскурзия до истанбул , екскурзия до истанбул , екскурзии до истанбул , екскурзия до турция , екскурзии до турция , евтина екскурзия , евтини екскурзии , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , посещение на истанбул , посещение на турция , автобусна екскурзия , екскурзия с автобус , автобусни екскурзии , екскурзии с автобус , екскурзии 2021 , автобусно пътуване , пътуване с автобус , автобусни пътувания , пътувания с автобус , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , хотел в истанбул , хотели в истанбул , хотел в турция , хотели в турция , оферта за истанбул , оферти за истанбул , изгодна оферта за истанбул , изгодни оферти за истанбул , оферта за истанбул на ниска цена , оферти за истанбул на ниски цени , оферта за турция , оферти за турция , изгодна оферта за турция , изгодни оферти за турция , оферта за турция на ниска цена , оферти за турция на ниски цени , разглеждане на забележителности , забележителности в истанбул , истанбул автобус , турция автобус , ekskurziq do turciq , ekskurzii do turciq , ekskurziq do istanbul , ekskurzii do istanbul , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , avtobusna ekskurziq , avtobusni ekskurzii , ekskurziq s avtobus , ekskurzii s avtobus , ekskurzii 2021 , avtobusno patuvane , patuvane s avtobus , avtobusni patuvaniq , patuvaniq s avtobus , evtino patuvane , evtini patuvaniq , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , ekskurziq do istanbul na niska cena , ekskurzii do istanbul na niski ceni , ekskurziq do turciq na niska cena , ekskurzii do turciq na niski ceni , oferta za turciq , oferti za turciq , izgodna oferta za turciq , izgodni oferti za turciq , oferta za turciq na niska cena , oferti za turciq na niski ceni , oferta za istanbul , oferti za istanbul , izgodna oferta za istanbul , izgodni oferti za istanbul , oferta za istanbul na niska cena , oferti za istanbul na niski ceni , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v istanbul



Хотели Гърция