ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ С НОЩУВКА В ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ

София - Рим - Аман - Мъртво море – Аман - Ум Кайс – Аджлун – Джераш – Аман - Небо – Мадаба – Керак - Петра - пустинята Вади Рум - Акаба - Аман - Франкфурт - София

Екскурзия до ЙОРДАНИЯ, с нощувка в пустинята ВАДИ РУМ

Дати: 05.04.2019; 06.09.2019; 11.10.2019; 15.11.2019
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София - Рим - Аман
Среща в 17.00 ч на летище София, Терминал 2. В 19.05 ч. – самолетен полет София – Рим с “Allitalia”. Пристигане в Рим в 20.00 ч. В 22.30 ч. – полет Рим – Аман.
2ден
Аман – Мъртво море – Аман

Пристигане на международното летище “Кралица Алия” в Аман в 03.00ч. (местно време). Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка. Закуска. Обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Разходката продължава към кладенеца Елижах до Църквата Свети Йоан на река Йордан, като пътя лъкатуши покрай красиви тамарискови дръвчета. Този вълнуващ ден завършва с посещение на Мъртво море, където имате възможност за плуване в солените води на Мъртво море, което е най-соленото в света и в него практически не се потъва. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.

3ден
Аман – Ум Кайс – Аджлун – Джераш – Аман

Закуска. Туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс, стария гръко-римски град Гадара с панорамната гледка към езерото Тибериас, долината на река Йордан и Голанските възвишения. След това се разглежда ислямския замък Аджлун, построен високо, на върха на хълм, от който отново може да се насладим на красивата долина на река Йордан. Обиколката продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

4ден
Аман – Небо – Мадаба – Керак - Петра

Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралски път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата „Св. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр. Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

5ден
Целодневен тур на Петра

Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан е още розовия град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1км, със стени високи около 200м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50 метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Връщане в Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

6ден
пустинята Вади Рум – нощувка в Бедуински лагер

Закуска. Целодневна ексурзия до лунната пустиня Вади Рум. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Вади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, които ще Ви посрещнат в своите пъстри шатри, за да Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон. Следва 2-часово сафари в пустинята с джипове. След това имате възможност да се насладите на красивия пустинен залез по време на едночасова разходка с камила (по желание). Следват - забавления и танци край огъня в бедуинския лагер. Вечеря и нощувка в бедуинска палатка в лагера “Disi Campsite” в пустинята.

7ден
Акаба

Посрещане на изгрева над лунната пустиня. Закуска. Отпътуване за Акаба, курорт на Червено море, градът е известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Настаняване в хотела. Свободно време с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка в Акаба.

8ден
Акаба - Аман

Свободен ден с възможност за плаж. Вечеря в Акаба. След вечеря – пътуване с туристически автобус от Акаба до Аман. Трансфер до летището.

9ден
Аман - Рим - София

В 04.20 ч. сутринта - самолетен полет АманРим с “Allitalia”. Пристигане в Рим в 07.00 ч. В 15.20 ч. - полет Рим – София. Пристигане на летище София в 18.15 ч


 
Дата Цена на човек
в двойна стая
в хотел 3*
Цена на човек
в двойна стая
в хотел 4*
04.03.2019 2385 лв. 2485 лв.
05.04.2019 2385 лв. 2485 лв.
06.09.2019 2385 лв. 2285 лв. 2485 лв. 2385 лв.
11.10.2019 2385 лв. 2285 лв. 2485 лв. 2385 лв.
15.11.2019 2385 лв. 2285 лв. 2485 лв. 2385 лв.

Забележки:
ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ
И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ
И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ,
ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
05.04.2019 от 2385 лв. Резервирай
06.09.2019 от 2285 лв. Резервирай
11.10.2019 от 2285 лв. Резервирай
15.11.2019 от 2285 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети за международните полети: София – Рим – Аман  и Аман - Рим - София с “Alliatlia”;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Летищни такси – 485 лв/ 248 евро (17.04.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
 • Йорданска виза и такса за обработка на документите за виза;
 • 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в хотел  3* в Аман;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Петра;
 • 1 нощувка със закуска и 1 вечеря в бедуинска палатка в лагера “Disi Campsite” в пустинята;
 • 1 нощувка със закуска и 2 вечери в хотел 3* или 4* в Акаба;
 • Всички музейни такси (без входа за Националния Археологически музей);
 • 2-часово сафари в пустинята с джипове (6-ти ден);
 • Екскурзоводско обслужване, водач от агенцията и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • Наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в Йордания;
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.
Пакетните цени не включват:
 • Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 20 лв за лица до 65 год., за лица от 65 год. до 80 год. - 40 лв;
 • Допълнителни услуги;
 • Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • Напитките (безалкохолни и алкохолни) към вечерите в Аман, Петра, в бедуинския лагер в пустинята и в Акаба;
Допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • Вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) (2-ри ден);
 • Разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (6-ти ден);
 • Разходка в Червено море: - с лодка – 15 евро; (7-ми ден) - с корабче - 25-30 евро

*Забележки:
Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
Категоризацията на хотелите в Йордания не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.                 
За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.
Туристическата агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

Информация за хотели 3* (или подобни):
Аман - Hotel Al Fanar 3*
Петра - Hotel Al Anbat 3*
Вади Рум - HILLAWI DESERT CAMP
Акаба  - My Hotel 3* 
 
Информация за хотели 4*
Аман - SULAF LUXURY 4*
Петра - PANORAMA HOTEL 4*
Вади Рум - HILLAWI DESERT CAMP
Акаба - CITY TOWER HOTEL 4*

Разпечатай

Оферта № Е1502


Етикети
екскурзия до йордания с нощувка в пустинята , екскурзия до йордания , екскурзии до йордания , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2019 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтини пътувания , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до йордания на ниска цена , екскурзии до йордания на ниски цени , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екзотична екскурзия на ниска цена , екзотични екскурзии на ниски цени , оферта за йордания , оферти за йордания , изгодна оферта за йордания , изгодни оферти за йордания , оферта за йордания на ниска цена , оферти за йордания на ниски цени , екзотична оферта , екзотични оферти , изгодна екзотична оферта , изгодни екзотични оферти , екзотична оферта на ниска цена , екзотични оферти на ниски цени , хотел в йордания , хотели в йордания , разглеждане на забележителности , забележителности в йордания , екскурзия до петра , екскурзии до петра , посещение на петра , екскурзия до аман , екскурзии до аман , посещение на аман , посещение на мъртво море , екскурзия до мъртво море , екскурзии до мъртво море , посещение на йордания , ekskurziq do iordaniq , ekskurzii do iordaniq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2019 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do iordaniq na niska cena , ekskurzii do iordaniq na niski ceni , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , izgodna ekzotichna ekskurziq , izgodni ekzotichni ekskurzii , oferta za iordaniq , oferti za iordaniq , izgodna oferta za iordaniq , izgodni oferti za iordaniq , oferta za iordaniq na niska cena , oferti za iordaniq na niski ceni , hotel v iordaniq , hoteli v iordaniq , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v iordaniq