ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ - НАЙ-ДОБРОТО ОТ СЕВЕРА И ЮГА

София – Москва – Пекин – Сиан – Лоян – Шао Лин - Шанхай – Ханджоу – Суджоу - Шанхай - Москва – София

КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао Лин! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 21.01.2020 г.!

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София – Москва - Пекин

Излитане в 12.25 ч. с редовен полет на АЕРОФЛОТ за Москва. Кацане в 15.35 ч. Излитане за Пекин в 21.20 ч.

2ден
Пекин

Кацане в Пекин в 09.50 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел /по възможност ранно настаняване/. Кратка почивка. Начало на туристическата програма - разходка по площад Тянанмън, най-големия градски площад в света, който побира 1 млн. души. Разглеждане на Забранения град (UNESCO) - Зимният императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най–големия дворцов комплекс в света със Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. Разходка из градините с многобройни павилиони и алпинеуми. Вечеря. Нощувка.

3ден
Пекин

Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най-известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерството и човешкия стремеж. Много учени твърдят, че Великата китайска стена е единственото произведение на човешките ръце, което може да се види с просто око от Космоса и дори от Луната. Следва посещение на гробниците на династията Мин. Вечеря „Патица по пекински”, специалитет на местната кухня, който всеки турист задължително трябва да опита. Пешеходна разходка по колоритната централна търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

4ден
Пекин – влак - Сиан

Закуска. Начало на туристическа програма с посещение на летния дворец Ихъюан – името на китайски означава „Градина на Хармонията” или „Градина за поддържане на здравето и хармонията”, един от най–известните архитектурни забележителности на китайската столица, истински шедьовър на градинарското изкуство със своите великолепни най-добре запазени императорски градини в Китай, разположен на 15 км от центъра на града. Връщане в Пекин. Посещение на ламаисткия храм Юнхъгун, известен със статуята на Буда, издялана от монолитен дънер на сандалово дърво и не случайно регистриран в рекордите на Гинес. Следва посещение на Храма на небето Тиентан (UNESCO) – най–свещения императорски комплекс в Пекин, шедьовър на архитектурата, построен от императорите на династиите Мин и Цин, откъдето те са почитали небесата като върховни жреци и 2 пъти в годината отправяли молитвите си за добра реколта. Интерес представляват Центърът на света - според китайците, Стената на ехото и централната сграда – Храмът на плодородието. Вечеря. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Сиан вечерта – настаняването е в спален вагон.

5ден
Сиан

Пристигане сутринта в Сиан – една от четирите Велики древни столици на Китай. Настаняване в хотел. Закуска. Начало на туристическата програма. Първа спирка за разглеждане на Теракотената армия (UNESCO) – един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданиците под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. Посещение на Областния исторически музей, който представя историята на Китай, обединен около първата столица Сиан в близост до река Хуанхъ („Жълтата река”). По желание посещение на спектакъл Танг шоу. Вечеря. Нощувка.

6ден
Сиан

Закуска. Разглеждане на старата част на Сиан с древните крепостни стени, най-добре запазените в цял Китай с дължина 12 км и едни от най-завършените древни военни системи в света. Посещение на джамията (в китайски стил) в Стария град и свободно време за разходка. Следваща спирка за разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска – символ на старата част на града, добре запазената древна сграда е свещено място за поклонение на будистите, построена през 652 г. и състояща се от 7 етажа. Туристическата програма този ден завършва с разглеждане на музея на открито Бей Лин с беседки и каменни плочи и в който се съхранява най – голямата каменна библиотека. Вечеря. Нощувка.

7ден
Лоян – Шао Лин

Закуска. Трансфер до гарата рано сутринта. Отпътуване с експресен влак за Лоян – запазени места (продълж. 1.35 мин.). Посрещане от местния екскурзовод и разглеждане на пещерите Лунмън (UNESCO) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века, с повече от 100 000 изображения на Буда, негови ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда. Следва посещение на манастира Шао Лин, разположен в планината Суншан, известен не само с дългата си история, но и с ролята си в Китайския Будизъм и бойни изкуства. Присъствие на демонстрация на бойни изкуства, представени от ученици на манастира. Вечеря. По желание посещение на спектакъл „Звук и светлина”, уникална сценография на монасите от манастира Шаолин. Настаняване в хотел в Лоян. Нощувка.

8ден
Лоян – Шанхай

Закуска. Трансфер до летището в Лоян и полет за Шанхай, най-големия град в Китай, една от най-космополитните части в света, чието име буквално означава „градът край морето”, известен още като „Париж на Изтока”. Кацане и посрещане от местния екскурзовод. Първи впечатления от града. По желание разходка с корабче по река Хуан Пу. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9ден
Шанхай

Закуска. Посещение на храма на Нефритения Буда и на Чайнатаун с градината Ю Юан в старата част на града. Отпътуване за The Bund – бившият международен квартал със забележителни 26 сгради в различни архитектурни стилове от готика и барок до класицизъм и ренесанс, в които са се помещавали посолства, банки и търговски къщи на основните европейски сили. Зоната е отворена за посещение от 2010 г. Свободно време за разходка и шопинг по главната търговска улица Нандзин. Вечеря. Акробатично шоу (включено в пакетната цена). Нощувка.

10ден
Шанхай

Закуска. Среща с местния екскурзовод и отпътуване за модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, разположена в сърцето на града, която е водещ международен финансов център под ръководството на Китайското правителство, включваща новия Хонконг на Китай, известен като “главата на китайския дракон”, моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу, Световния финансов център, Шанхай тауър – най–високата сграда в Шанхай. Следва изкачване на Телевизионната кула – „Перлата на Ориента”, едно футуристично архитектурно чудо и посещение на Шанхайския исторически музей. Вечеря. Нощувка.

11ден
Шанхай - Ханджоу

Закуска. Отпътуване за Ханджоу, разположен на едноименния залив. Марко Поло, който през ХІV в. посетил Китай, намира Ханджоу за “най-живописния и великолепен град в света”. Посещение на храма Линин и на чаена плантация. Разходка с лодка по Западното езеро Сиху (включена в пакетната цена), заради което градът е възпяван още от династията Тан, както и заради разположените тук на това малко езеро островчета и храмове, павилиони, градини и сводести мостове. Вечеря. Настаняване в хотел. По желание срещу допълнително заплащане музикално шоу-импресия, чиято сцена е в самото езеро Сиху. Нощувка.

12ден
Ханджоу - Суджоу - Шанхай - Москва

Закуска. Отпътуване за Суджоу и начало на туристическата програма. Китайците имат една пословицата, а тя е: “На небето има Райски дворци, а на Земята – Суджоу и Ханджоу”. Суджоу е наричан “китайската или Венеция на Изтока” както поради живописните канали, обхващащи като в мрежа целия град, така и заради наклонената пагода на хълма Хуциу/Тигър Хил. Посещение на Градината на Майстора на мрежи (UNESCO), хълма Тигър Хил, известен с природната си красота, наречен така, заради приликата му със свит тигър, Стария град от династията Мин и Цин. Разходка с лодка по каналите на града (включена в пакетната цена), по време на която се вижда и Великият канал, който е и най–големият изкуствен воден път в света с древните мостове. Вечеря в местен ресторант. Продължаване за летището в Шанхай. Излитане в 01.15 ч. с редовен полет на АЕРОФЛОТ за Москва.

13ден
Москва - София

Кацане в Москва в 05.45 ч. Излитане за София в 08.15 ч./* в 10.05 ч. за дата на отпътуване 15.10. Кацане на летище София в 11.35 ч./* в 12.25 за дата на отпътуване 15.10.

 
 
Дати Възрастен в двойна стая Единична стая
27.08.2020 4195 лв. 4870 лв.
15.10.2020 4097 лв. 4772 лв.

 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет международен полет София – Москва – Пекин – Шанхай – Москва – София на авиокомпания Аерофлот;
 • Летищни такси /в размер на 362 EUR към 21.11.2019 г./;
 • 9 нощувки в хотели 4****, от които: 2 - в Пекин, 2 – в Сиан, 1 – в Лоян, 3 – в Шанхай, 1 – в Ханджоу, 1 – в спален вагон;
 • 10 закуски;
 • 11 вечери в местни ресторанти, едната от които „Патица по пекински”;
 • Билет за влака Пекин – Сиан – спално място във вагон – кушет за 4-ма;
 • Билет за експресен влак Сиан – Лоян – запазено място;
 • Самолетен билет за вътрешния полет Лоян – Шанхай с включени летищни такси;
 • Демонстрация на бойни изкуства;
 • Всички трансфери от/до летището;
 • Екскурзиите и посещенията, посочени в програмата;
 • Беседа на местни екскурзоводи с превод на български език от водача на групата;
 • Туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Ханджоу, Суджоу;
 • Посещение на манастира Шао Лин;
 • Посещение на Акробатично шоу в Шанхай;
 • Изкачване на Телевизионната кула;
 • Разходка с лодка по Западното езеро Сиху в Ханджоу;
 • Разходка с лодка по каналите в Суджоу;
 • Всички входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата;
 • Водач – преводач от агенцията по време на цялото пътуванe.
Пакетните цени не включват:
 • Танг шоу (без вечеря) – 45 USD;
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу – вечерен круиз – 40 USD;
 • Посещение на спектакъл „Звук и светлина” – място 3-та класа, уникална сценография на монасите от манастира Шао Лин (от 20.00 ч. до 21.30 ч.) – 55 USD /места 3-та класа/ (цените за допълнителните мероприятия са на база 10 записани туристи и групата се придружава от българския водач);
 • По желание изкачване на Световния Финансов център – ~30 USD или на Шанхай Тауър - ~35 USD;
 • Музикално шоу - импресия в езерото Сиху – 60 USD;
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/.
Забележка:
Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Посещението на фабрики и магазини за традиционни китайски изделия, перли, нефрит, копринени центрове, дегустация на чай, са държавна политика, част от туристическите традиции в Китай и са неизменна част от всеки маршрут в страната като задължително посещение, независищо от нашата агенция.

Доплащане за:
Медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие на Групама Застраховане ЕАД – 30 лв., за лица над 65 г. – 60 лв.; за лица над 75 г. – 90 лв.
Единична стая – 675 лв.
При недостигнат мин. брой от 15 туристи, но не по – малко от 12 тур. – доплащане от 130 лв.
Доплащане за индивидуална туристическа виза – 80 USD
Такса за подготовка за издаване на туристическа виза – 30 лв. /заплаща се с основиня пакет/.

Намаление за:
Дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 995 лв.

Примерни хотели, ползвани по тази програма:
The Presidential Beijing Hotel – 4* или подобен в Пекин;
Jianguo Hotel 4* или подобен в Сиан;
LuoYang Peony Plaza Hotel 4* или подобен в Лоян;
The Bund Riverside Hotel 4* или подобен в Шанхай;
Hangzhou Best Western Meiyuan hotel 4* или подобен в Ханджоу.

Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи:  20 дни преди началната дата.

Необходими документи:
Ксерокопие на задграничен паспорт с най-малко 6 – месечна валидност след края на пътуването и поне 2 свободни страници за полагане на виза, подробно попълнен формуляр на Консулски отдел на Китай, който се предоставя от Агенцията, актуална дигитална цветна снимка на чисто бял фон, без накити, шапки, с изцяло открито лице и чело (без бретон, очила и др.). Повечето фотостудиа разполагат с актуалните изисквания за снимки за китайски визи. Задължително лично явяване в Посолство на КНР за снемане на биометрични данни. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Китай (не се налага ваксинация).

Начин на плащане:
1-ви депозит – 900 лв.;
2 – ри депозит 1000 лв. до 27.05.;
доплащане – до 40 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Разпечатай

Оферта № Е2691


Етикети
екскурзия до китай - най-доброто от севера и юга , екскурзия до китай , екскурзии до китай , екскурзия в китай , екскурзии в китай , екскурзия до пекин , екскурзии до пекин , екскурзия в пекин , екскурзии в пекин , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , посещение на китай , посещения на китай , великата китайска стена , екскурзия до великата китайска стена , екскурзии до великата китайска стена , теракотената армия , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , екзотична дестинация , екзотика , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , луксозна екскурзия , луксозни екскурзии , пътуване до китай , екзотично пътуване до китай , пътувания до китай , екзотични пътувания до китай , екскурзия с водач на български език , екскурзии с водач на български език , изгодна екскурзия с водач на български език , изогдни екскурзии с водач на български език , изгодна екскурзия до китай , изгодни екскурзии до китай , екскурзия до китай на ниска цена , екскурзии до китай на ниски цени , полет до китай , китай самолет , хотел в китай , хотели в китай , разглеждане на забележителности , забележителности в китай , ekskurziq do kitai , ekskurzii do kitai , ekskurziq do pekin , ekskurzii do pekin , ekskurziq v kitai , ekskurzii v kitai , ekskurziq v pekin , ekskurzii v pekin , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , poseshtenie na kitai , poseshteniq na kitai , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , ekskurziq do kitai na niska cena , ekskurzii do kitai na niski ceni , ekskurziq s vodach na bulgarski ezik , ekskurzii s vodach na bulgarski ezik , ekskurziq do kitai na niska cena , ekskurzii do kitai na niski ceni , velikata kitaiska stena , ekskurziq do velikata kitaiska stena , ekskurzii do velikata kitaiska stena , terakotenata armiq , hotel v kitai , hoteli v kitai , ekzotichna ekskurziq , ekzotika , ekzotichno patuvane , ekzotichno patuvane do kitai , ekzotichno patuvane do kitai na izgodna cena , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v kitai