ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ

София - Доха - Пекин – Женгжоу – манастира Шаолин – Лоян – Сиян - Шанхай – Жужияо – Хонг Конг - Макао - Доха - София

ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ - ПАЛИТРА ОТ ДРЕВНА КУЛТУРА И УЛТРАМОДЕРЕН ЛУКС

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
16.10.2018 г. СОФИЯ - ДОХА

Полет от София с Катарски авиолинии в 22:30 ч. Кацане в Доха в 03:20 ч. на следващия ден.

2ден
17.10.2018 г. ДОХА - ПЕКИН

НОВО! Обзорна обиколка на Доха, включена в цената. Полет от Доха в 11:35. Кацане в Пекин в 00:20 ч. (на следващия ден – 18.10.2018). Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Нощувка.

3ден
18.10.2018 г.

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.

Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря.

Връщане в хотела.

Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (40 евро/79 лева).Нощувка.

4ден
19.10.2018 г.

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Посещение на Небесния храм – това е един от най-значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най-големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света.

Свободно време.

Нощувка.

5ден
20.10.2018 г.

Закуска.

Разходка в старата част на Пекин.

Следва фото пауза пред Олимпийският парк – там през 2008 г. за първи път в Китай се провеждат олимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция. Посещения на Пекинският национален стадион, наричан още Птичето гнездо и Водният куб.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Zhengzhou. (3,5 часа), 2'ра класа. Пристигане късно вечерта в Женгжоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Zhengzhou Holiday Inn Express Hotel 3* или подобен в Женгжоу. Нощувка.

6ден
21.10.2018 г.

Закуска, напускане на хотела.

Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. на централния будистки храм и присъствие на на кунг-фу демонстрация.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Трансфер до гарата. Oтпътуване от Лоян около 15ч. с влака стрела за Сиян (2 часа), 2'ра класа. Пристигане в Сиян. Настаняване в хотел Grand Dynasty Culture Hotel 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

7ден
22.10.2018 г.

Закуска, напускане на хотела.

Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г.

Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Обиколката продължава минавайки край добре запазените стари градски стени (ЮНЕСО) и Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Следва Bell and Drum Tower square (площада на на двете кули на камбаната и барабана), известен с двете сестри сгради – едната известна като „сутрешна камбана”, другата като „вечерен барабан”. В древен Китай, особено от времето на династията Юан (1271-1368), барабаните са били използвани, за да сигнализират за отброяване на времето и като аларма при извънредни ситуации. При свободно време разходка в арабския квартал.

Трансфер до ЖП гарата за нощен влак до Шанхай. Нощувка в спален вагон (четири души в купе).

8ден
23.10.2018 г.

Ранно пристигане в Шанхай – деловата столица на Китай. Свободно време за закуска. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Туристическата обиколка на Шанхай започва с посещение на Нефритения Буда, Историческия музей на Шанхай и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената).

Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и фабрика за коприна. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време.

Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/69 лева). Нощувка в хотел Shanghai Zhongxiang 4*.

9ден
24.10.2018 г.

Закуска.

След закуска свободно време или по желание екскурзия до Zhujiajiao – около 6 часа (75 евро/147лева) – Венеция на изтока, нарича се така заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с водни канали, с много старинни живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години, става преуспяващ с производството на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Има включен обяд по време на екскурзията.

Следобед завръщане в хотела. Свободно време за вечеря.

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/79 лева). Нощувка.

10ден
25.10.2018 г.

Закуска.

Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Трансфер до хотела в Хонг Конг и при възможност настаняване – Hong Kong Regal Oriental Hotel 4* или подобен.

Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Следва посещение на залива Репълс бей с колоритния парк и плажа известен с пъстрия даоистки храм. Свободно време. Нощувка.

11ден
26.10.2018 г.

Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (145 евро/285 лв.). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао (не е включен обяд). Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най–старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Вечерен трансфер за полет то Доха в 01:20 ч.

12ден
27.10.2018 г.

Кацане в Доха в 05:20 ч. Полет за София в 06:50 и кацане в София в 12:00 ч.

 
 
На човек в двойна стая Единична стая 3'ти възрастен
 1949 € / 3812 лева  2260 € / 4420 лева На запитване
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет с Катарски авиолинии София - Доха - Пекин; Хонг Конг – Доха – София с включени летищни такси към дата 20.12.2017 - 146 евро/ 286 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Шанхай – Хонг Конг с включени летищни такси;
 • 8 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4* - 3 н. в Пекин, 1 н. в Женгжоу, 1 н. в Сиян, 2 н. в Шанхай и 1 н. в Хонк Конг;
 • Трансфер Пекин – Женгжоу с влак стрела (втора класа);
 • Трансфер Женгжоу – Сиян с влак стрела (втора класа);
 • 1 нощувка в спален вагон по време на трансфера Сиян – Шанхай с влак стрела (първа класа);
 • 6 обяда в китайски ресторанти;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти;
 • Билет за Телевизионната кула в Шанхай;
 • Билет за Пекинският национален стадион (Птичето гнездо);
 • Обзорна обиколка на Доха;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език от местния партньор по време на програмата;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗАД „Армеец”;
 • Водач на групата през цялото пътуване при минимум 14 пътуващи.
Пакетните цени не включват:
 • Обяди и вечери, които не са посочени в програмата като включени;
 • Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (60 $), заплащат се в Китай;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини.
Допълнителни услуги:
 • Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста);
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу - 35 евро/69 лева на човек (при минумум 10 записани туриста);
 • Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста);
 • Еднодневна екскурзия до водния град Zhujiajiao – 75 евро/147 лв на човек с включен обяд (при минумум 10 записани туриста);
 • Еднодневна екскурзия до о-в Макао – 145 евро/285 лв. (при минумум 10 записани туриста);
 • Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD/149 лв на човек. Заплаща се в България;

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане от Китай;
Попълване на визов формуляр;
2 цветни снимка паспортен формат;
Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек.

Полетно разписание:
QR 226 16OCT   SOF DOH    2230 0320               
QR 896 17OCT   DOH PEK    1135 0020                   
QR 815 27OCT   HKG DOH    0120 0520                  
QR 227 27OCT   DOH SOF    0650  1200               
 
Няма медицински изисквания свързани с програмата.
 
Забележка:  
При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 14 човека!
Срок за уведомяване за несъбран минимум: 30 дни преди датата на заминаване!

„Отмяна от пътуване“:
ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 

Разпечатай

Оферта № Е1844


Етикети
екскурзия до китай , екскурзия до китай , екскурзии до китай , екскурзия в китай , екскурзии в китай , екскурзия до пекин , екскурзии до пекин , екскурзия в пекин , екскурзии в пекин , екскурзия до хонг конг , екскурзии до хонг конг , екскурзия в хонг конг , екскурзии в хонг конг , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , посещение на китай , посещения на китай , великата китайска стена , екскурзия до великата китайска стена , екскурзии до великата китайска стена , теракотената армия , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2018 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , екзотична дестинация , екзотика , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , луксозна екскурзия , луксозни екскурзии , пътуване до китай , екзотично пътуване до китай , пътувания до китай , екзотични пътувания до китай , екскурзия с водач на български език , екскурзии с водач на български език , изгодна екскурзия с водач на български език , изогдни екскурзии с водач на български език , изгодна екскурзия до китай , изгодни екскурзии до китай , екскурзия до китай на ниска цена , екскурзии до китай на ниски цени , полет до китай , китай самолет , хотел в китай , хотели в китай , разглеждане на забележителности , забележителности в китай , ekskurziq do kitai , ekskurzii do kitai , ekskurziq do pekin , ekskurzii do pekin , ekskurziq v kitai , ekskurzii v kitai , ekskurziq v pekin , ekskurzii v pekin , ekskurziq v hong kong , ekskurzii v hong kong , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , poseshtenie na kitai , poseshteniq na kitai , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2018 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , ekskurziq do kitai na niska cena , ekskurzii do kitai na niski ceni , ekskurziq s vodach na bulgarski ezik , ekskurzii s vodach na bulgarski ezik , ekskurziq do kitai na niska cena , ekskurzii do kitai na niski ceni , velikata kitaiska stena , ekskurziq do velikata kitaiska stena , ekskurzii do velikata kitaiska stena , terakotenata armiq , hotel v kitai , hoteli v kitai , ekzotichna ekskurziq , ekzotika , ekzotichno patuvane , ekzotichno patuvane do kitai , ekzotichno patuvane do kitai na izgodna cena , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v kitai