ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛОВЕЧ, КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ И СЪЕВА ДУПКА

Петрич - Сандански - пещерата Проходна (Очите на бога) - Крушунски водопади - Деветашка пещера - Ловеч - Троянски манастир - Сандански - ПетричДати: 04.09.2021; 11.09.2021
АвтобусниАвтобусни
Защо да избера тази програма?
 • Защото е направена с много любов за Вас и България; 
 • Защото ще видите "Очите на Бога" в красивата пещера Проходна;
 • Защото ще посетите един от най-старите и богати на история градове – Ловеч;
 • Защото ще преминете през единственият закрит мост в България;
 • Защото ще посетите музея на обичаният от всички българи Васил Левски;
 • Защото ще се изкачите на хълма Хисар, откъдето ще имате спираща дъха гледка;
 • Защото ще надникнете в  единствения по рода си в България музей на водата;
 • Защото ще се насладите най-красивите каскади от водопади – Крушунските;
 • Защото ще разходите в една от най-големите пещери – Деветашката;
 • Защото ще посетите третият по големина манастир – Троянският;
 • Защото ще имате възможност да се повеселите вечерта със стари и нови приятели!
 • Защото ще Ви обслужим с усмивка J      

          С много любов приготвихме този прекрасен маршрут, за да Ви докоснем до уникалните кътчета на нашата Родина като пещерата „Проходна“, уникално ккрасива и известна още като "Очите на Бога". Ще посетим и един от най-старите и богати на история български градове - Ловеч. Това е град оставил ярък отпечатък в нашата средновековна и възрожденска история и в същото време град, който продължава своето съвременно развитие в духа на своите будни деди. Освен, че ще посетим красивият покрит мост, наследен от Кольо Фичето, ще се разходим из стария красив квартал Варош, ще се докоснем до историята на обичаният от всички българи Васил Левски, а от височината на крепостния хълм Хисар, ще се насладим на незабравима гледка от птичи поглед. А за любопитните ще остане време да разгледат и единствения по рода си музей на водата. Вечерта може да приключим с песни и танци в баш кръчма в центъра на Ловеч – всичко зависи от Вашето настроение.
     За втория вълнуващ ден сме оставили природните красоти на Крушунските водопади, нямащи равни по красота в цяла България и за уникалната Деветашка пещера, която ще Ви впечатли с размаха на размерите си. И няма да е екскурзия в България, ако не се докоснем до най-святото запазило българския дух, а именно вярата в Бог. Пътят ще ни отведе до третият по големина манастир в България – Троянският. Едно изключително важно не само духовно но и в исторически план място. Красотата на заобикалящата манастира природа пък, ще направи преживяването Ви още по-магично.

     И така скъпи приятели, каним Ви най-сърдечно на пътуване от програмата „ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ“ с един от любимите ни маршрути в област Ловеч.
Програма
1ден
Петрич – Сандански – София – пещерата "Съева дупка" - Ловеч – 369 км.

06:30 ч. Отпътуване от Петрич пред х-л Булгари /над Лидъл/. 07:00 ч. отпътуване от Сандански по маршрут Благоевград – София – пещера Съева дупка. Разглеждане на пещерата

Отпътуване за Ловеч. Пристигане в Ловеч около 14:30 ч. Настаняване в хотел и кратка почивка. Следва туристическа програма в Ловеч, включваща уникалният покрит мост на Колю Фичето,  в архитектурно-историческия резерват "Вароша" с отлично запазените къщи, музеи, църкви съхранили духа на Възраждането. Посещение на етнографския комплекс Драсова и Рашова къща, най-големия музей посветен на Васил Левски, и отлично запазената крепост Хисар, откъдето се открива невероятна панорама към града, по желание посещение на музея на водата. Свободно време за самостоятелна разходка и покупки в центъра на Ловеч. По желание организиране на вечеря в препоръчан и тестван ресторант в центъра на Ловеч. Нощувка.

2ден
Ловеч – Крушуна – Деветашка пещера – Троянски Манастир – Сандански – Петрич – 455 км.

08:00 ч. Закуска. 08:30 ч. Отпътуване към Крушунските водопади. По своята същност Крушунските водопади са най-голямата травертинова каскада в България, изключително лесно достъпни. Разположени в изключително карстова област в района на село Крушуна в източния край на Деветашкото плато.  Гледката на кристално чистите изумрудени води на Крушунската каскада остава незабравим спомен за цял живот. Време за снимки и разходка по екопътеката до водопадите. Следва посещение на Деветашката пещера, една от най-големите пещери в България с обща дължина  2 442 м, обща площ е 20 400 м2 и височина – 60 м. Освен с археологическите находки пещерата е известна и с многообразието от обитатели. Тук обитават 12 вида защитени земноводни, 82 вида птици, които се срещат в района, 13 от които включени в Червената книга, 34 вида бозайници (4 от които включени в Червената книга на България, а 15 — в световния червен списък) и 9 вида прилепи. Отпътуваме към Троян и Троянския Манастир. Манастирът, който е трети по големина в България, е разположен живописно на брега на река Черни Осъм, в село Орешак, на 10 км. от Троян. В главната църква на манастира се пази светинята на Троянския манастир иконата "Пресветая Богородица Троеручица", която е дело на тревненските иконописци. Според манастирската летопис тази икона е била пренесена от Атонските манастири и оставена тук през 17в. още при основаването на манастира. Свободно време за обяд и покупки на сувенири.

Отпътуване за Сандански и Петрич. Пристигане около 20:30 ч.

ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
04.09.2021 от 115 лв. Резервирай
11.09.2021 от 115 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в централната част на Ловеч;
 • Туристическа програма - посещение на Ловеч, Крушунски водопади, Деветашка пещера, Троянски манастир /входните такси се заплащат допълнително на място/
 • Екскурзоводско обслужване с професионален екскурзовод по време на цялата екскурзия;
 • Медицинска застраховка;
Пакетните цени не включват:
 • Входни такси и билети за посещаваните обекти по програмата ( по желание ), както следва:
- Крушунски водопади, цена на билета: 3.00 лв.;
- Деветашка Пещера, цена на билета:  2.00 лв.  възрастен / 1.00 лв. пенсионери и учащи;
- Троянски Манастир, цена на билета: 2.00 лв.  възрастен;
- Музей Васил Левски в Ловеч, цена на билета: 3.00 лв.  възрастен / 2.00 лв. пенсионери и учащи;
- Музей на водата, цена на билета: 4 лв. възрастен / 2 лв. пенсионери и учащи;
- Крепостта Хисар в Ловеч, цена на билета: 2 лв. възрастен / 1 лв. пенсионери и учащи;
 • разходи от личен характер;
 • вечеря – 25. 00 лв. по желание.

Доплащания:
- Единична стая - доплащане 20.00 лв.
- Трети човек, настанен  на допълнително легло в двойна стая – 95.00 лв.

Необходими документи:
- Валидна лична карта за туристи над 14 год. възраст.

Резервации:
- Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора! Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!

Анулации и неустойки:
Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:
- от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
- от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД".

Пояснения:
- Екскурзията се провежда при записани минимум 30 туристи.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
- Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

 
   

 

Разпечатай

Оферта № Е2753