ЕКСКУРЗИЯ ДО МАЛАЙЗИЯ

София - Истанбул - Куала Лумпур - Национален парк Гунунг Мулу - Национален Парк Кота Кинабалу - Куала Лумпур - Истанбул - София

ЕКСКУРЗИЯ В МАЛАЙЗИЯ - КУАЛА ЛУМПУР И ОСТРОВ БОРНЕО

Дати: 02.03.2019
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
2 март 2019 г. София - Истанбул
Полет София - Истанбул с АК Турски Авиолинии. Излита в 21:15ч. Каца в Истанбул в 23:50ч. Полет Истанбул – Куала Лумпур.
2ден
Истанбул - Куала Лумпур

Излита в 01:55 ч. от Истанбул. Каца в Куала Лумпур в 17:20 ч. Посрещане и трансфер до хотел Novotel KLCC 4* Настаняване за 2 нощувки база закуска; Време за кратка отмора. Вечеря в битов типичен малайски ресторант – с музика на живо и шоу програма.
Куала Лумпур е една от най-динамичните столици на Азия. Тя е дом на най-високите небостъргачи в света, не само търговски, но и културен център на страната. За разлика от много други бързо разрастнали се градове, Куала Лумпур съумява да съхрани своята душа. Древните колониални сгради в съвършена хармония съжителстват с малайската, китайската и индуистката култура. Куала Лумпур е и рай за купувачите със своите внушителни търговски центрове, редом с малки отрупани със сувенири улични сергии. Любителите на разнообразната кухня могат да се насладят на вкусни специалитети в големите и скъпи 5-звездни ресторанти, както и в малките улични капанчета.

3ден
4 март 2019 г. КУАЛА ЛУМПУР

Закуска. В 09.30 ч: Целодневна туристическа обиколка на Куала Лумпур: Сред забележителностите на Куала Лумпур са: най-фотографираните сгради и безспорна емблема на Куала Лумпур - кулите близнаци Петронас, доскоро най-високите в света (фотопауза), KL Tower - 4-тата по височина наблюдателна кула в света, Националния Музей, Музея на Ислямското изкуство, Кралския дворец (фотопауза) и Националния Монумент-издигнат в чест на загиналите за свободата на Малайзия, Парламента, Площадът на Независимостта, Националната джамия на Малайзия - голяма и модерна, разположена сред 13 акра красиви градини (фотопауза), внушителната сграда на Султан Абдул Самад и Крикет Клуба, Площадът на Независимостта. И още: Aquaria – най-големият Океанариум в Азия. Посещение на работилница за производство и рисуване на тъкани и пана – един от най-живописните и традиционни малайски занаяти (т.нар. batik cottage), Кралската Фабрика за калаени купи и съдове Селангор;

 

По желание:
Качване с асансьор до върха на Кулите Петронас  - USD 35.00 на човек
Вход за Aquaria – най-големият Океанариум в Азия - USD 20.00 на човек
Вечеря на бюфет в Atmosphere 360 Revolving Restaurant (KL Tower) с включени трансфери - USD 80.00 на човек

4ден
5 март 2019 г. КУАЛА ЛУМПУР - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ГУНУНГ МУЛУ /ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Трансфер до летище за полет Куала Лумпур - Мулу/Борнео, щата Саравак. Трансфер от летище Мулу директно до Национален парк Гунунг Мулу
Национален парк Гунунг Мулу (Gunung Mulu National Park), известен с огромните си пещери от пясъчник, заема площ от 52 864 хектара, обхващайки 17 зони с растителност. Саравак, разположен в северната част на остров Борнео, е покрит с девствени тропически гори. Те са естествената растителност на Малайзия и нейна гордост.  Именно сред такава природа е разположен и Национален парк Гунунг Мулу, посещаван не толкова заради буйната си растителност, колкото заради неговите огромните и загадъчни пещери от пясъчник. Пещерите в Гунунг Мулу са наистина нещо изключително. Еленовата пещера в Гунунг Мулу се е счита за най-голямата в света, а Сараваковата зала е най-голямата пещерна зала в света с два огромни входа в двата края на планината, с впечатляващи размери. Най-интересни за посещение са Еленовата и Дългата пещера, Бистрата вода и Ветровитата.
Посещение на Еленовата Пещера - може би най-впечатляващата атракция в Гунунг Мулу, с най-дългия пещерен коридор в света – 2 км, и с милиони шумни прилепи, висящи от таваните до мръкване, а при залез слънце - излитащи навън на стотици рояци. В нея биха се побрали пет катедрали с размерите на „Свети Петър” в Рим. В пропаднала част на пещерата е порастнала висока гора, има и подземна река – това е т.н. „Райска градина”. Влизайки в пещерата и взирайки в стените към входа, ще видим участък от стена, на който ясно се откроява профила на Ейбрахам Линкълн. Продължаваме с посещение на Дългата пещера  - по-тиха и малка, с красиви сталактити и сталагмити, висящи или стърчащи на разни места из пещерата като декоративни зъби. Трансфер и настаняване в хотел Marriott Mulu Resort & Spa 5* за 2 нощувки на база закуска и вечеря.
Забележка: Моля пригответе си леки дрехи и удобни обувки, както и вещи от първа необходимост в ръчна чанта. Куфарите Ви ще бъдат откарани отделно директно в хотела.

5ден
6 март 2019 г. НАЦИОНАЛЕН ПАРК ГУНУНГ МУЛУ /ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/

Закуска. 08.00-08.30ч: Отпътуване с корабче за целодневна екскурзия отново до Национален Парк Мулу: днешната ни цел са пещерите Бистрата вода и Ветровитата. До пещерите Бистрата вода и Ветровитата се върви по прекрасна пътека над скалите по течението на реката. Бушуващата река преминава през пещерата Бистрата вода, а Естественото езеро, което дава името на пещерата е с кристално чиста вода. Свободно време за плуване и обяд на бюфет - с типични за малайската кухня ястия. Ветровитата пещера  притежава колони и сталактити, увиснали от тавана като втвърден восък. След това ще погостуваме в наколна къща на малайското малцинство пенан - номади ловци, живеещи в дъждовните гори, но заселвани от правителството в наколни къщи по програма за цивилизоване. Късния следобед - Трансфер обратно към Marriott Mulu Resort & Spa 5*. Вечеря в хотела.

6ден
7 март 2019 г. МУЛУ - КОТА КИНАБАЛУ /ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Трансфер до летище за полет МулуКота Кинабалу /Борнео - Сабах/. Трансфер и настаняване в хотел Horizons Hotel за 4 нощувки на база закуска и вечеря. Свободно време за релакс и напитка край басейна. Вечеря в хотела. Национален Парк Кота Кинабалу е свят, в който усещаш итинското Величие на Борнео. Чистата енергия на природата, тишината, нарушена единствено от  хилядите вълшебни звуци на птиците. Там сред нереалната зеленина на джунглата, оставаш насаме със себе си, потапяйки се във възхитетлния свят на Борнео. В горите на Борнео се срещат над 1500 вида птици, (сред кото орли и изчезващите птици – носорози), орангутани, десетина вида маймуни, борнейски опушен леопард, слонове, носорози, над 15 000 вида растения, орхидеи, както и най-голямото цвете на планетата – рафлезия с диаметър на цвета повече от един метър. Дъждовните гори на Борнео са единственото място в света, където може да се види един от силно застрашените от изчезване видове маймуни – дългоносата маймуна.

7ден
8 март 2019 г. КОТА КИНАБАЛУ /ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Свободен ден за релакс край басейна или целодневна екскурзия по желание: Морски Парк Tunku Abdul Rahman Marine Park – Gaya Island Trek & Sapi Island  - USD 95.00 на човек: включен BBQ обяд, входни такси за морския парк, спасителни жилетки, англоговорящ гид, трансфери; Продължителност: 6 ч. - 09.00 ч: Среща в лобито на хотела и трансфер до пристанището. Отпътуване с корабче (около 15 минути) до остров Гая (Gaya Island) - най-големият от 5-те островчета на архипелага - морски парк Тунку Абдул Рахман (Tunku Abdul Rahman Park) - в топ 10 на най-добрите дестинации за гмуркане на планетата. Да се докоснем до магнетичните малки острови на Архипелага и да се гмуркаме сред огромното разнообразието от морски създания на Борнео е едно от най-фантастичните изживявания. Ако търсите незабравимо гмуркане по екваториалните острови с бели пясъчни плажове с кокосови дървета, съчетани  с изключителна морска подводна красота и разнообразие, красивите острови на Сабах имат какво да ви предложат - Фин бял пясък, хипнотизиращи сини води, гъста зелена растителност и уникалната възможност да се гмуркате сред огромни пасажи от риби, манти, баракуди и още много други. Остров Гая е известен с едни от най-старите дъждовни гори и мангрови джунгли в Малайзия. При пристигане -  1½ч трекинг през дъждовни и мангрови гори и блата. Местните гидове ще Ви разкажат увлекателно за местните уникални и застрашени от изчезване представители на животинския и растителен свят.  След трекинга в първичната джунгла, отново ще се качим на корабчето  - до близкият остров Сапи (Sapi Island), най-малкият от 5-те острова от архипелага, с живописен подводен свят - огромно разнообразие от непокътнати коралови рифове - и един от най-богатите на морски създания в света. Това е истински Рай за гмуркачите: Изобилие от красиви морски създания, корали и кристално чисти води, а да плуваш и да се гмуркаш сред цялото това разнообразие от корали, баракуди, морски костенурки е незабравимо. Обяд барбекю. Свободно време за шноркелинг и гмуркане или просто лежане на плажа.  В 15.00 ч: отново се качваме на корабчето до Кота Кинабалу и трансфер обратно до хотела. Вечеря в хотела.

8ден
9 март 2019 г. КОТА КИНАБАЛУ /ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Свободен ден за релакс край басейна или целодневна екскурзия по желание: Най-голямото в света убежище за Орангутани – Рехабилитационен център Сепилок и ТРЕКИНГ В ДЪЖДОВНИТЕ ГОРИ НА САНДАКАН, включен обяд, входни такси, англоговорящ гид, трансфери с кола и корабче; включени вътрешни полети Kota Kinabalu-Sandakan-Kota Kinabalu - USD 365.00 на човек;

Забележка:

Mоля пригответе си репеленти против комари, слънцезащитни кремове, леки памучни дрехи(дълги панталони) и удобни обувки, дъждобран, шапка, бинокъл, както и вещи от първа необходимост в ръчна чанта.

Рано сутринта трансфер до летище за полет до Сандакан (MH2042 в 07.00 ч) за да посетим най-голямото в света убежище за Орангутани – Рехабилитационен център Сепилок, ангажиран с опазването на орангутана, който в естествена среда днес се среща само на Борнео, Суматра и Сулавеси. Тук са приютени осиротели или наранени орангутани, на които е оказвана помощ и рехабилитация, преди да бъдат върнати в естествената им среда.  Два пъти на ден хранят орангутаните с плодове и тогава именно имате уникалната възможност да се срещнете с това удивително животно в естествената му среда - дъждовните гори. Сепилок е покрит с гъста първична и древна джунгла, а по крайбрежието – с мангрови и дъждовни гори. Въпреки това -  Орангутана е класифициран като силно застрашен и съответно критично застрашен вид. Това е така, заради изсичането на дъждовните гори с цел засаждане на палмови плантации, от които се добива суровина за производство на палмово масло. И въпреки това Борнео е запазил до голяма степен недокосната от човешка ръка своята дивата природа в джунглата, едно изключително изживяване. В Сепилок посещаваме и центъра за опазване на малайската мечка - най-малката мечка в целия свят (големина 120-130 см.) Срещат се на много малко места по света и тяхното оцеляване също е силно застрашено. Ще ни прожектират 25 -минутно видео  - документален филм за живота и опазването на Орангутаните. Продължаваме към Rainforest Discovery Centre (RDC)  - на около 1.2 km от Сепилок. Там ще ни разкажат за удивителното био разнообразие Дъждовните Гори и опазването на тяхното крехко еко равновесие. Ще се движим по 150 метров канопи – висяща въжен мост – пътека  на 25 метра височина, над  върховете на изумрудената джунглата, докато ни разказват за 250те ендемични вида растения. Обяд в местен ресторант. В 2:00ч продължаваме с обиколка на живописния Сандакан: пазара с морски дарове и подправки, водното селище  Sim-Sim, будисткия храм Puh Jih Syh  - предлагащ уникална панорамна гледка над залива на Сандакан. Трансфер до летище и вечерен полет към Кота Кинабалу (MH3094 ETD18.10ч). Вечеря в хотела.

9ден
10 март 2019 г. КОТА КИНАБАЛУ /ВЕЧЕРЯ/

Закуска. Свободен ден за релакс край басейна или по желание: Полудневентур – обиколка на гр. Кота Кинабалу - USD 27.00 на човек: Панорамна обиколка на столицата на провинция СабахКота Кинабалу, известна някога като  "Singgahmata"  или "мястото, където очите си почиват". Ще видим Wisma Tun Mustapha , Университета, Държавната Джамия и Музея. Фотостоп на Сигналния Хълм - откъдето се открива приказна гледка към града и околните острови. Свободно време в Kadaiku – работилница за 100% автентични малайски занаяти и произведения на изкуството, изработени от местни племена.

10ден
11 март 2019 г. Кота Кинабалу – Куала Лумпур
Закуска. Свободен ден за релакс край басейна. Трансфер до летище за полет Кота Кинабалу Куала Лумпур. Каца в Куала Лумпур. Полет Куала Лумпур – Истанбул с АК Турски Авиолинии. Излита в 23:55 ч.
11ден
12 март 2019 г. Истанбул - София
Каца във Истанбул в 06:20 ч. Полет Истанбул - София на АК Турски Авиолинии. Излита от Истанбул в 08:35 ч. Каца в София в 08:50 ч.
 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 18 ДУШИ
 
Настаняване  Цени
 Възрастен в двойна стая 2296 евро / 4500 лева
 Единична стая 2630 евро / 5155 лева

 
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
02.03.2019 от 4500 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети за международни полети София-Истанбул-Куала Лумпур – Истанбул- София, с вкл. Лет. такси /към 28.05.18 на стойност 344 евро на човек/;
 • Вътрешни полети с включени летищни такси и багаж по маршрут: Куала Лумпур – Мулу/Мулу – Кота Кинабалу/ Кота Кинабалу – Куала Лумпур;
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен бус и екскурзовод ;
 • 8 нощувки по програма както следва:
- 2 нощувки със закуски в хотел Novotel KLCC 4* в Куала Лумпур стаи Superior
- 2 нощувки със закуски и вечери в Deluxe стаи в хотел Marriott Mulu Resort & Spa 5* в НП Мулу
- 4 нощувки със закуски и вечери в стаи с гледка море в хотел Horizons Hotel 4*
 • Всички турове и обиколки, описани по програма - с ЧАСТЕН АНГЛОГОВОРЯЩ ЕКСКУРЗОВОД частен бус, и превод на български:
- Целодневна туристическа обиколка на Куала Лумпур;
- Целодневна туристическа програма в Резерват Национален парк „Гунунг Мулу” с включени входни такси за Парка: - Посещение на Еленовата Пещера  и посещение и на Дългата пещера .
- Целодневна екскурзия в Резерват Национален парк „Гунунг Мулу” с включени входни такси за Парка и обяд с типични за малайската кухня ястия: Посещение на пещерите Бистрата вода и Ветровитата пещера.
- Посещение на автентично село на малайското малцинство пенан;
 • 1 Вечеря с музика и шоу програма в битов малайски ресторант в Куала Лумпур;
 • Входни такси за Националните Паркове – Резервати, според програмата;
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка отговорност на туроператора;
 • Водач на групата от България - при група от 18 души.
Пакетните цени не включват:
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
 • Допълнителни услуги;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – препоръчителбен бакшиш 1 - 2 долара на човек/ден;
 • Туристическа курортна такса в размер на MYR10.00 /около 2 евро или 4 лева/ на стая на нощ – платими на място, в брой, в местна валута, при напускане на хотела;
Допълнителни услуги:
 • Качване с асансьор до върха на Кулите Петронас - USD 35.00 на човек;
 • Вход за Aquaria – най-големият Океанариум в Азия – USD 20.00 на човек;
 • Вечеря на бюфет в Atmosphere 360 Revolving Restaurant (KL Tower) с включени трансфери – USD 80.00 на човек;
 • ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ в Tunku Abdul Rahman Marine Park (Gaya Island Trek & Sapi Island) с включен BBQ обяд, входни такси за морския парк, спасителни жилетки, шноркел и маски, англоговорящ гид, трансфери - USD 95.00 на човек; Отпътуване: в 09.00ч | Продължителност: 6 ч;
 • ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ до СЕПИЛОК И ТРЕКИНГ В ДЪЖДОВНИТЕ ГОРИ НА САНДАКАН Убежище за Орангутани – Рехабилитационен център Сепилок - включени вътрешни полети Kota Kinabalu-Sandakan-Kota Kinabalu, трансфери с кола и корабче, входни такси, англоговорящ гид,  обяд - USD365.00 на човек; Отпътуване: в 05.30ч |сух пакет за закуска|обяд в ресторант | Продължителност: целодневен тур |
 • Полудневентур – обиколка на гр. Кота Кинабалу  – USD 27.00 на човек: 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
Агенцията си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория; Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ;
При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на самолетните билети, разликата се добавя към пакетната цена.
Последователността на посещаваните обекти в туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.

Агенцията предлага възможност за сключване на застраховка "ОТМЯНА на ПЪТУВАНЕ" - като стойността зависи от броя оставащи дни между момента на сключване на договора и последния ден на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дена от момента на авансово плащане и подписване на договор.
Няма визови изисквания за пътуване по програмата. Препоръчителна, но не задължителна е Ваксина за жълта треска;
Настаняването в хотелите е в стая тип Western room – стаи с легла;
При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.

Валута: 1 EUR =4.6 MYR / 1 BGN =2.37 MYR (към 28.05.2018)
Часово време: България - 12:00ч., Куала Лумпур - 18:00ч.; Кота Кинабалу - 18:00ч.

Разпечатай

Оферта № Е2034


Етикети
екскурзия до малайзия , екскурзия до малайзия , екскурзии до малайзия , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2019 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , пътувания със самолет , самолетни пътувания , изгодно пътуване , изгодни пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екзотично пътуване , екзотични пътувания , екскурзия до малайзия на ниска цена , екскурзии до малайзия на ниски цени , оферта за малайзия , оферти за малайзия , изгодна оферта за малайзия , изгодни оферти за малайзия , оферта за малайзия на ниска цена , оферти за малайзия на ниски цени , хотел в малайзия , хотели в малайзия , хотел в сингапур , хотели в сингапур , разглеждане на забележителности , забележителности в малайзия , допълнителни екскурзии , посещение на малайзия , ekskurziq do malaiziq , ekskurzii do malaiziq , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , ekskurziq na izgodna cena , ekskurzii na izgodni ceni , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2019 , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do malaiziq na niska cena , ekskurzii do malaiziq na niski ceni , oferta za malaiziq , oferti za malaiziq , izgodna oferta za malaiziq , izgodni oferti za malaiziq , oferta za malaiziq na niska cena , oferti za malaiziq na niski ceni , hotel v malaiziq , hoteli v malaiziq , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejtelnosti v malaiziq