ЕКСКУРЗИЯ ДО МАРОКО - ИМПЕРСКИ СТОЛИЦИ И САХАРА

София - Маракеш – Аит Бенхадду – Уарзазат – Тинхир – Ерфуд – Ерг Чеби (Сахара) – Фес – Мекнес – Рабат – Казабланка – Маракеш – СофияДати: 07.04.2020; 14.04.2020; 21.04.2020; 28.04.2020; 29.09.2020; 06.10.2020; 13.10.2020
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София - Маракеш

Среща на летище София /Терминал 1/ с нашия представител в 13:30 ч. (два часа преди полета). Регистрация за директен чартърен полет BGH 2001 София – Маракеш на BH Air в 15:30 ч. (продължителност на полета около 4:30ч.). Кацане на летище Маракеш в 18:00ч. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.

2ден
Маракеш

Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред насаждения от маслинови дървета ще видите басейнът, създаден от династията на Алмохадите през XIIв. и напоен от каналите, идващи от високия Атлас. Ще се възхитите на андалусийските градини, наречени Парк на Лайла Хасна, намиращи се до джамията Кутубия. Ще видим джамията отвън /Koutoubia Mosque/ – най-голямата джамия в Маракеш и една от най-внушителните в Мароко и Магреба. Разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя /Bahia Plalace/, построен по поръчка на емблематичния везир и регент на младия султан Абделазис – Ахмед Бен Моуса, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво, мозайки, мрамор и градини. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/ – туптящото сърце на Маракеш. Забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, е една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява, а от разказвачите на приказки можете да научите невероятни истории. След като направим пауза със свободно време от 1 час на площада, ще продължим през лабиринтните улички на Медината. Ще посетим автентична берберска аптека, в която специализирани фармацевти и производители на натуралната козметика, типични местни подправки, различни видове кремове и билки ще ни запознаят с приложението на арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен-шен, нежела, ментов чай... и ще можем да си купим желаните от нас продукти. Прибираме се до хотела за кратка почивка или обяд (по желание) и обяд за тези, които ще посетят вечерения спектакъл „Фантазия”. Екскурзията ни ще продължи с посещение на градината на Жак Мажорел (входна такса включена в цената). През 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите ѝ градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Връщане в хотела Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

 

Вечерта допълнително, по желание:

Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната и демонстрация на конна езда (напитките се заплащат допълнително) – 55 евро (заявява се и се заплаща на място към екскурзовода).

 

Забележка: За тези, които се запишат за спектакъла, вечерята в хотела не се губи, а се заменя с обяд в същия ден.

3ден
Маракеш - Аит Бен Хадду - Уарзазат

Закуска и отпътуване за Уарзазат. Ще се отправим по пътя, през който са пътували в миналото кервани, с цел търговия и размяна на стока. Ще преминем през Висок Атлас и зоната Тизин Тишка (2260 м надморска височина) в него, образувана от криволичещи пътища. Там ще можем да усетим духа на тази величествена и със специфични пейзажи планина, която, според гръцката митология, е именно титана Атлас (бащата на Хеспередитите), наказан от Зевс да крепи на раменете си небосвода и вкаменен от това, че поглежда главата на Горгоната, показана му от героят Персей. По пътя, спирка в Ксара Аит Бен Хадду, където ще имаме свободно време за обяд (по желание) и самостоятелна разходка. Този укрепен град се намира до брега на р. Мелха и възниква преди векове като място за защита и почивка на пътуващите кервани през Сахара и Атласките планини. Аит Бен Хадду е един от най-типичните примери за традиционна мароканска глинена архитектура, наречена „тапиал” и е изключително популярен като филмова площадка за заснемане на филми с ориенталска тематика. Тук са били заснети: Лорънс Арабски (1962г.), Исус от Назарет (1977г.), „Мумията” (1999г.), „Гладиатор” (2000г.) и много др. Пристигане в града на киното Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”, където ще посетим първо Музеят на киното, в който ще видим декори и реквизити, използвани в различни филми, като „Клеопатра“, „Индиана Джоунс“, „Сахара“, „Аладин“ и много други.
Настаняване в хотел Le Riad 4* или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

4ден
Уарзазат - Оазисът Тинхир - Ерфуд - Ерг Чеби

Закуска. Отпътуване към Ерфуд. Едно пътешествие изпълнено с оазиси и живописни пейзажи, преминаващо през пролома Тодра и оазиса Ел Джорф /El Jorf/, където палмовите дървета са в контраст с цветовете на сградите и пясъците на пустинята. Ще минем през величествените Каньони Тодра, където ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези високи и отвесни скали, наслаждавайки се на внушаващия пейзаж. След това ще спрем за обяд (не е включен в цената) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната.
Пристигане в лагера в пустинята. Ще се настаним и прекараме нощта в бунгалата на Auberge Kasbah Laila 4*, разположен в началото на дюните. Съветваме Ви предварително да сте си подготвили малък багаж за пустинята, а останалият да го оставите в автобуса, който ще бъде в лагера с нас. Ще имате възможност да се докоснете до тайните на пустинята и да се насладите на една прекрасна вечер и вечеря с типична мароканска храна, прекарвайки нощта в традиционна берберска обстановка. Ще усетите тишината на пустинята, която ще ви накара да настръхнете... Вечеря. Нощувка.

 

По желание: шофиране и приключения на открито с АТВ по дюните на Ерг Чеби, придружени от инструктор – срещу допълнително заплащане на място с продължителност 1 час. Цена на човек 55 евро (при минимум 10 човека).

5ден
Ерг Чеби (Сахара) - Ерфуд - Ал Рашидия - Миделт - Азру - Ифран - Фес

Сутринта по желание: Разходка с камили и посрещане на изгрева сред тайнствената, мистична и невероятно красива пустиня Сахара. След като се качим на камили, ще се разходим по едни от най-красивите дюни на Сахара, наслаждавайки се на този вълшебен и величествен пейзаж – заявява се и се заплаща на място. Цена: 18 € на човек (при минимум 10 човека).
След като се насладим на изгрева в пустинята и закусим, ще имате свободно време.

 

По желание:

Екскурзия с джипове 4х4 (по 4 човека в джип) в дивата и автентична Сахара за 2 часа. Влизайки навътре в пустинята, ще се срещнем с фамилия номади, установили се далеч от цивилизацията и отседнали в хайми, заобиколени само от пясъци и камъни. Ще имаме възможност да видим и научим повече от първа ръка за техния начин на живот и препитание. След като разгадаем част от тайните на Сахара, ще продължим до старо изоставено от френски легион селище. Оттам ще се изкачим до мините, от които се е добивал алабастър, кохл и други минерали. Ще имаме възможноста да се насладим на автентичната Сахара близо до алжирската граница – заявява се и се заплаща на място. Цена 30 € на човек (при минимум 12 човека).


Отпътуване за Фес. По пътя ще направим спирка във фабрика за фосили в Ерфуд, в която се обработват различни видове камъни, мрамор и фосили, типични за района. В района има много каменоломни и дълбоки мини. Тази зона е била дъно на океан преди милиони години и поради тази причина се разкриват находища на мрамори, минерали и фосили. Ще минем през Ал Рашидия, Миделт, разположен на кръстопътя на веригите на Атласките планини. Маршрутът ни поема през Среден Атлас за Ифран, наречен още Мароканската Швейцария. Ще направим кратка спирка в Азру – мястото, където живеят берберски макаци (диви маймуни), които обитават вътрешната част на планината. След това, на 40 минути път от Азру ще спрем в Ифран, където ще направим кратка почивка. Ифран е живописен ски курорт, разположен на 1713 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. Тук се намира и Националният парк на Ифран с гори от кедрови дървета и площ от над 500 км2. Районът е известен в миналото с това, че е бил местообитание на Атлаският лъв (вече изчезнал в дивата природа). Продължаваме към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh II 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

6ден
Фес

Закуска. Днешният ден е посветен на Фес. След закуска ще потеглим първо към Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира старият еврейски квартал, наречен Мелах, създаден през 1438 г. Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманската архитектура, след като видим красивите балкони, издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към хълма, на който е разположена една от старите наблюдателници на Фес, наречена Борш, откъдето ще се насладим на Медината от високо, която много прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите, ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички, която е най-голямата пешеходна зона в света – паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва известната мароканска кожа, посещавайки една от най-старите им фабрики. Ще се отбием до площада Нежарине – мястото, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработка на бронз и гравиране върху него на ръка. Ще видим отвън сградата на стария воден нощен часовник на Медината – Клепсидра, след което ще посетим медрасето Боу Инания. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

7ден
Фес - Мекнес - Рабат - Казабланка

Закуска. Отправяме се към Казабланка, като по пътя първо ще спрем в Мекнес – бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на XVII и началото на XVIII век. Градът е известен в миналото като „Градът на 100-те минарета”. Ще видите внушителните градски стени, площада Ел Хедим, красиво украсената порта на Баб Мансур – най-голямата в Северна Африка, старите конюшни (отвън) и басейна, от който конете на султана са пиели вода. На път за Казабланка: разглеждане на столицата Рабат. Обзорната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан (отвън). След това ще посетим касбата Оудая, място, което ще Ви възхити с красивите сини лабиринтни, автентични улички с декорирани дървени порти, украсени с различни мотиви, стигайки до “La plataforma del semáforo”, откъдето пред нас ще се открие една великолепна и внушаваща гледка на Атлантическия океан и река Бу Регрег (мястото, където са се събирали пирати). Пристигане в Казабланка. Името на града предизвиква мисли за холивудски блясък, но всъщност е търговската столица на Кралството. Ще разгледаме плажната алея Корниш, където ще можем да се разходим или да пием кафе на фона на величествения океан. Настаняване в хотел Le Zenith 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

8ден
Казабланка - Маракеш - София

Закуска. Посещение на величествената джамия „Хасан II” в Казабланка – емблемата на града (за желаещите да я посетят отвътре, входът се заплаща допълнително на място 13 € на човек). След свободното време ще потеглим за Маракеш, минавайки през богатия квартал на Казабланка, наречен Анфа. Пристигане в Маракеш. Трансфер до летище Маракеш за обратен полет до София в 19:00ч. с авиокомпания „BH Air”. Кацане на летище София, Терминал 1 в 01:20 ч. на следващия ден.

 

 
Настаняване/ Дати 07.04 - 14.04.2020
14.04 - 21.04.2020
21.04 - 28.04.2020
28.04 - 05.05.2020
29.09 - 06.10.2020
06.10 - 13.10.2020
13.10 - 20.10.2020
 Възрастен в двойна стая 748 € / 1463 лв
 Единична стая 839 € / 1641 лв
 Възрастен на допълнително легло 711 € / 1391 лв
 Дете до 12г. с двама възрастни в стая 667 € / 1305 лв
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
07.04.2020 от 1463 лв. Резервирай
14.04.2020 от 1463 лв. Резервирай
21.04.2020 от 1463 лв. Резервирай
28.04.2020 от 1463 лв. Резервирай
29.09.2020 от 1463 лв. Резервирай
06.10.2020 от 1463 лв. Резервирай
13.10.2020 от 1463 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет – чартърен полет на авиокомпания BH Air: София – Маракеш - София с включени летищни такси и багаж (чекиран до 20кг, ръчен в салона на самолета до 7кг);
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
 • 7 нощувки със закуски и вечери в 4* хотели;
 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия;
 • Включено посещение на градината на Жак Мажорел в Маракеш;
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД „ЕВРОИНС”.
Пакетните цени не включват:
 • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място (около 10 евро);
 • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място;
 • Бакшиши за местните представители: 15 евро за целия престой, които се заплащат на място;
 • Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „ЕВРОИНС” – възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини.
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16лв
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
Забележка:
Минимален брой туристи: 30
Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване:
копие от международен паспорт;
депозит от 600 лева на човек;
доплащане 1 месец преди датата на заминаване.

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Мароко

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв;
между 59-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
между 30-ия и 0 ден преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията, включително и при неявяване за полета.

Вид използван транспорт: Самолет; Автобус

Полетна информация:
София 15:30 ч. - Маракеш 18:00 ч.
Маракеш 19:00 ч. - София 01:20 ч. (на следващия ден)

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Допълнителна информация:
Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
 

Разпечатай

Оферта № Е2680


Етикети
екскурзия до мароко - имперски столици и сахара , екскурзия до мароко , екскурзии до мароко , екскурзия до мароко на български език , екскурзия до мароко с водач на български език , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия с водач на български език , екскурзии с водач на български език , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , полет до мароко , екскурзия с ранни записвания , екскурзии с ранни записвания , пътуване в чужбина , пътувания в чужбина , оферта за мароко , оферти за мароко , изгодна оферта за мароко , изгодни оферти за мароко , оферта за мароко на ниска цена , оферти за мароко на ниски цени , имперски градове , екскурзия до маракеш , екскурзия до фес , посещение на маракеш , посещение на мароко , посещение на фес , забележителности в мароко , хотел в мароко , хотели в мароко , ekskurziq do maroko , ekskurzii do maroko , ekskurziq do maroko s vodach na bulgarski ezik , ekskurzii do maroko s vodach na bulgarski ezik , ekskurziq s ranni zapisvaniq , ekskurzii s ranni zapisvaniq , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , polet do maroko , maroko samolet , oferta za maroko , oferti za maroko , izgodna oferta za maroko , izgodni oferti za maroko , oferta za maroko na niska cena , oferti za maroko na niski ceni , poseshtenie na maroko , poseshtenie na fes , poseshtenie na marakesh , hotel v maroko , hoteli v maroko , zabelejitelnosti v maroko