ЕКСКУРЗИЯ ДО МАРОКО - ОТ ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ ДО ЗАГАДКИТЕ В САХАРА И АНДАЛУСИЯ

София – Маракеш – Аит Бен Хадду – Уарзазат – Тингир – Ерфуд – Мерзуга – Фес – Миделт – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол – Малага – СофияДати: 20.10.2020
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
20.10.2020

Среща на летище София /Терминал 1/ с нашия представител в 13:30 ч. (два часа преди полета). Регистрация за директен чартърен полет BGH 2001 София – Маракеш на BH Air в 15:30 ч. (продължителност на полета около 4:30 ч.). Кацане на летище Маракеш в 18:00 ч. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.

2ден
21.10.2020

Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред насаждения от маслинови дървета ще видите басейнът, създаден от династията на Алмохадите през XIIв. и напоен от каналите, идващи от високия Атлас. Ще се възхитите на андалусийските градини, наречени Парк на Лайла Хасна, намиращи се до джамията Кутубия. Ще видим джамията отвън /Koutoubia Mosque/ – най-голямата джамия в Маракеш и една от най-внушителните в Мароко и Магреба. Разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя /Bahia Plalace/, построен по поръчка на емблематичния везир и регент на младия султан Абделазис – Ахмед Бен Моуса, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво, мозайки, мрамор и градини. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/ – туптящото сърце на Маракеш. Забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, е една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява, а от разказвачите на приказки можете да научите невероятни истории. След като направим пауза със свободно време от 1 час на площада, ще продължим през лабиринтните улички на Медината. Ще посетим автентична берберска аптека, в която специализирани фармацевти и производители на натуралната козметика, типични местни подправки, различни видове кремове и билки ще ни запознаят с приложението на арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен-шен, нежела, ментов чай... и ще можем да си купим желаните от нас продукти. Прибираме се до хотела за кратка почивка или обяд (по желание) и обяд за тези, които ще посетят вечерения спектакъл „Фантазия”. Екскурзията ни ще продължи с посещение на градината на Жак Мажорел (входна такса включена в цената). През 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите ѝ градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Връщане в хотела Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Свободно време. Вечеря и нощувка.

 

Вечерта допълнително, по желание:

Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната и демонстрация на конна езда (напитките се заплащат допълнително) – 55 евро (заявява се и се заплаща на място към екскурзовода).

 

Забележка: За тези, които се запишат за спектакъла, вечерята в хотела не се губи, а се заменя с обяд в същия ден.

3ден
22.10.2020

Закуска. Отпътуване за „розовия град“ – Маракеш, но първо ще посетим Музея на киното в Уарзазат. По пътя, спирка в един от най-известните ксар (крепости) – Аит Бен Хадду, използван като място за заснемането на десетки холивудски филми. Този укрепен град се намира на брега на р. Мелха и възниква преди векове като място за защита и почивка на пътуващите през Сахара кервани. Аит Бен Хадду е един от най-типичните примери за традиционната мароканска глинена архитектура („тапиал“) и е изключително популярен като филмова площадка за заснемане на филми с ориенталска тематика. Тук са били заснети: Лорънс Арабски (1962г.), Исус от Назарет (1977г.), „Мумията” (1999г.), „Гладиатор” (2000г.) и много др. Ще преминем през Висок Атлас, пътувайки през района на Тизин Тишка (2260 м надм.вис.). Тизин Тишка, наричан още вход към пустинята Сахара, е най-високият проход в Северна Африка. Там ще можем да усетим духа на тази величествена планина, която според гръцката митология е именно титанът Атлас (бащата на Хеспередитите), вкаменен от това, че поглежда главата на Горгоната, показана му от героя Персей. По пътя ще спрем за обяд (с доплащане). Пристигане в Маракеш. Настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

Вечерта допълнително, по желание:

Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната и демонстрация на конна езда (напитките се заплащат допълнително) – 55 евро (заявява се и се заплаща на място към екскурзовода).

Забележка: За тези, които се запишат за спектакъла, вечерята в хотела не се губи, а се заменя с обяд на следващия ден.

4ден
23.10.2020

Закуска. Отпътуване към Ерфуд. Маршрутът ни преминава през Среден Атлас, като ще се отбием до Ифран, наричан още Мароканската Швейцария. Това е живописен ски курорт, разположен на 1713 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. В миналото този район е бил местообитание на Атлаския лъв (вече изчезнал в дивата природа). Ще направим кратка спирка в Азру – мястото, където живеят берберски макаци (диви маймуни), които обитават вътрешната част на планината. Ще преминем през Миделт, разположен на кръстопътя на веригите на Атласките планини. Кратка спирка за обяд по желание и срещу допълнително заплащане. Продължаваме с автобуса, който минава през Ал Рашидия и пристигане в Ерфуд. Ще посетим фабрика за фосили в Ерфуд, в която се обработват различни видове камъни, мрамор и фосили, типични за района. В района има много каменоломни и дълбоки мини. Този район е бил дъно на океан преди милиони години, поради което има находища на мрамори, минерали и фосили. След това ще се отправим към легендарните дюни на Ерг Чеби, считани за една от най-големите забележителности на Мароко и може би най-големите дюни в Сахара. Ще се настаним и прекараме нощта в бунгалата на Auberge Kasbah Laila 4* или подобен, разположен в началото на пустинята. Ще имате възможност да се докоснете до тайните на пустинята и да се насладите на една прекрасна вечер и вечеря с типична мароканска храна, прекарвайки нощта в традиционна берберска обстановка. Ще усетите тишината на пустинята, която ще ви накара да настръхнете.... Вечеря. Нощувка.

 

По желание:

Шофиране и приключения на открито с АТВ по дюните на Ерг Чеби, придружени от инструктор – заявява се и се заплаща на място. Продължителност 1 час. Цена на човек 55 евро (при минимум 10 човека).

5ден
24.10.2020

Сутринта по желание: Разходка с камили и посрещане на изгрева сред тайнствената и невероятно красива пустиня Сахара. След като се качим на камили, ще се разходим по едни от най-красивите дюни на Сахара, наслаждавайки се на този вълшебен и величествен пейзаж – заявява се и се заплаща на място. Цена: 18 € на човек (при минимум 10 човека).
След като се насладим на изгрева в пустинята и закусим, ще имате свободно време.

 

По желание:

Екскурзия с джипове 4х4 (по 4 човека в джип) в дивата и автентична Сахара за 2 часа. Влизайки навътре в пустинята, ще се срещнем с фамилия номади, установили се далеч от цивилизацията и отседнали в хайми, заобиколени само от пясъци и камъни. Ще имаме възможност да видим и научим повече от първа ръка за техния начин на живот и препитание. След като разгадаем част от тайните на Сахара, ще продължим до старо изоставено от френски легион селище. Оттам ще се изкачим до мините, в които се е добивал алабастър, кохл и други минерали. Ще имаме възможността да се насладим на автентичната Сахара близо до алжирската граница – заявява се и се заплаща на място. Цена 30 € на човек (при минимум 12 човека).
Отпътуване за Уарзазат, като ще минем през величествените Каньони Тодра. Ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези високи и отвесни скали, наслаждавайки се на внушаващия пейзаж. След това ще спрем за обяд (с доплащане) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната. Пътешествието ни е изпълнено с оазиси и живописни пейзажи, преминаващо през пролома Тодра и оазиса Ел Джорф /El Jorf/, където палмови горички са в контраст с цветовете на сградите и пясъците на пустинята. Пристигане в Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”. Настаняване в хотел Le Fint 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

6ден
25.10.2020

Закуска. Днешният ден е посветен на Фес. След закуска ще потеглим първо към Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира старият еврейски квартал, наречен Мелах, създаден през 1438 г. Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим красивите балкони, издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към хълма, на който е разположена една от старите наблюдателници на Фес, наречена Борш, откъдето ще се насладим на Медината от високо, която много прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите, ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички, която е най-голямата пешеходна зона в света – паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва известната мароканска кожа, посещавайки една от най-старите им фабрики. Ще се отбием до площада Нежарине – мястото, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработка на бронз и гравиране върху него на ръка. Ще видим отвън сградата на стария воден нощен часовник на Медината – Клепсидра, след което ще посетим медрасето Боу Инания. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

7ден
26.10.2020

Закуска. След закуска отпътуваме за Танжер. Отплаваме през Гибралтарски проток с ферибота за Тарифа. Пристигаме в Тарифа и се отправяме за Коста дел Сол. Настаняване в Hotel Royal Al-Andalus 4* или подобен. Вечеря. Нощувкa.

8ден
27.10.2020

Закуска. Освобождаване на хотела около 12:00 ч. Обзорна екскурзия на Малага (включено в цената). Малага е културен център на автономната област Андалусия. Градът е родно място на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас. Тук ежегодно се провежда и известният кинофестивал Málaga Film Festival или Málaga Spanish Film Festival. Трансфер до летище Малага за обратен полет до София в 18:35 ч. с авоикомпания „България Еър“. Кацане на летище София, Терминал 2 в 23:15 ч.

 

 
Настаняване/ Дати 20.10 - 27.10.2020
 Възрастен в двойна стая 670 € / 1310 лв
 Единична стая 756 € / 1479 лв
 Възрастен на допълнително легло 640 € / 1252 лв
 Дете до 12 г. с двама възрастни в стая 565 € / 1105 лв
 
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
20.10.2020 от 1310 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет – директни полети с авиокомпании „България Ер“: София - Малага и BH Air: Маракеш – София с включени летищни такси и багаж (до 20кг чекиран и 7кг ръчен в салона на самолета);
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в 4* хотел в Коста дел Сол;
 • 6 нощувки със закуски и вечери в 4* хотели в Мароко;
 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия;
 • Включено посещение на градината на Жак Мажорел в Маракеш;
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД „ЕВРОИНС”.
Пакетните цени не включват:
 • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място (около 10 евро на човек).
 • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място.
 • Бакшиши: 15 евро за целия престой, които се заплащат на място.
 • Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „ЕВРОИНС”.
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
Забележка:
Минимален брой туристи: 30
Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване:
копие от международен паспорт;
депозит от 600 лева на човек;
доплащане 1 месец преди датата на заминаване.

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
За деца до 18г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Мароко

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв;
между 59-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
между 30-ия и 0 ден преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията, включително и при неявяване за полета.

Вид използван транспорт: Самолет; Автобус

Полетна информация:
С авиокомпания “BH Air” / София 15:30 ч. - Маракеш 18:00 ч.
С авиокомпания “Bulgaria Air” / Малага 18:35 ч. - София 23:15 ч.
Забележка: Възможна е промяна в полетното разписание!

Допълнителна информация:
Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
 

Разпечатай

Оферта № Е2679


Етикети
екскурзия до мароко - от имперските столици до загадките в сахара и андалусия , екскурзия до мароко , екскурзии до мароко , екскурзия до мароко на български език , екскурзия до мароко с водач на български език , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия с водач на български език , екскурзии с водач на български език , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , полет до мароко , екскурзия с ранни записвания , екскурзии с ранни записвания , пътуване в чужбина , пътувания в чужбина , оферта за мароко , оферти за мароко , изгодна оферта за мароко , изгодни оферти за мароко , оферта за мароко на ниска цена , оферти за мароко на ниски цени , имперски градове , екскурзия до маракеш , екскурзия до фес , посещение на маракеш , посещение на мароко , посещение на фес , забележителности в мароко , хотел в мароко , хотели в мароко , ekskurziq do maroko , ekskurzii do maroko , ekskurziq do maroko s vodach na bulgarski ezik , ekskurzii do maroko s vodach na bulgarski ezik , ekskurziq s ranni zapisvaniq , ekskurzii s ranni zapisvaniq , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , polet do maroko , maroko samolet , oferta za maroko , oferti za maroko , izgodna oferta za maroko , izgodni oferti za maroko , oferta za maroko na niska cena , oferti za maroko na niski ceni , poseshtenie na maroko , poseshtenie na fes , poseshtenie na marakesh , hotel v maroko , hoteli v maroko , zabelejitelnosti v maroko