ЕКСКУРЗИЯ ДО НЕПАЛ И ТИБЕТ

София - Москва - Делхи - Катманду - Похара - Читван - Нагаркот - Катманду - Лхаса - Катманду - Делхи - Москва - СофияДати: 30.04.2021
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София - Москва - Делхи
Среща в 10.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Москва в 12.45 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет Москва – Делхи в 19.25 ч.
2ден
Делхи - Катманду

Пристигане на летището в Делхи в 03.00 ч. Полет Делхи – Катманду в 07.00 ч. Пристигане в Катманду в 09.00 ч. Туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал, Катманду е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дърбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс Хануман Дхока (ХV-XVIII в). Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.

3ден
Катманду

Закуска. При хубаво време и по желание – предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци. Продължава разглеждането на храма-манастир на живата богиня Кумари и будисткия Храм на маймуните от III в. пр. Хр. Екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат. Патан е древен град, вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихар (12 в.), посветен на Буда и др. Разглеждане на Пашупатинат. Вечеря и нощувка в Катманду.

4ден
Катманду – Похара

Закуска. Полет КатмандуПохара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара – разходка с лодка по езерото Phewa Tal, водопадите Дейвис, пещерата Махендра, храмът Бинде Басини. Вечеря и нощувка в Похара.

5ден
Похара - Читван

Закуска. Отпътуваме към Читван – най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност. Вечеря и нощувка в района на Читван.

6ден
Читван

Закуска. Посещение на Националния парк „Читван”. Този ден имате възможност да се насладите на вълнуващи приключения, организирани от Националния парк „Читван”, като напр. разходка в джунглата на гърба на слон с водач, разходка с кану по река Нараяни и посещение на Център за слонове. Обяд, вечеря и нощувка в района на Читван.

7ден
Читва - Нагаркот

Закуска. Отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур – Златната врата, пагодата Nyatpola. Привечер пристигаме в Нагаркот – една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2175 м над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове – Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.

8ден
Нагаркот - Катману

Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. Пътуване към Катманду. Свободно време с възможност да разгледате допълнителни забележителности в Непалската столица. Нощувка в Катманду.

9ден
Катманду – Лхаса

Трансфер до летището и полет КатмандуЛхаса в 11.30 ч. Пристигане в Лхаса в 15.15 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря. Нощувка в Лхаса.

10ден
Лхаса

Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) – резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13-етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) – бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

11ден
Лхаса - Ямдрок Цо - манастира Дрептунг - Лхаса

Закуска. Екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) – едно от трите свещени за тибетците езера. Разположено е на 4 488 м, заема площ от 638 кв. км, дълбоко е 60 м и го наричат “Рибният резервоар на Тибет” – около 300 млн. кг риба живее във водите му. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) – най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500, и колежа Дзакан. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.

12ден
Лхаса – Джокханг - Лхаса

Закуска. Разглеждане на главния храм на ЛхасаДжокханг (17 век). (Храмът Джокханг пострада в пожар през февруари 2018 г., подлежи на реставрация.) Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Посещение на манастира Сера („плетеница от диви рози”), построен през 15 век от Те Цонкхапа, основателят на тибетската будистка секта Гелкупта (жълтите шапки), държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта има три религиозни колежа, в които се преподават основите на будизма и тантризма. Вечеря и нощувка в Лхаса.

13ден
Лхаса – Катманду - Делхи

Закуска. Трансфер до летището. Полет ЛхасаКатманду в 11.05 ч. Пристигане в Катманду в 10.30 ч. (местно време). Полет Катманду – Делхи в 15.55 ч. Пристигане в Делхи в 17.10 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Почивка и нощувка в хотел в Делхи.

14ден
Делхи – Москва - София

Полет ДелхиМосква в 04.10 ч. Пристигане в Москва в 09.05 ч. Полет Москва – София в 10.00 ч. Пристигане в София в 11.45 ч

 
 
Дата Цена на човек Единична стая
23.03.2019 7000 лв 7785 лв.
26.04.2019 7000 лв 7785 лв.
28.09.2019 7000 лв.
6900 лв
7685 лв.
 
Забележка:
ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА 6 900 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ
И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ
И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 000 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ
И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ
ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
30.04.2021 от 7100 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети за международните полети София – Москва – Делхи – Катманду;  Катманду – Лхаса – Катманду; Катманду - Делхи – Москва – София;
 • Самолетни билети за вътрешния полет Катманду – Похара;
 • Летищни такси – 720 лв/ 368 евро (20.03.2018 г.) за полета София – Москва – Делхи и обратно - подлежат на потвърждение;
 • Летищни такси –  223 лв/ 114 евро (27.03.2018 г.) за полета Делхи – Катманду – Делхи - подлежат на потвърждение;
 • Летищни такси –  254 лв/ 130 евро  (27.03.2018 г.) за полета Катманду – Лхаса – Катманду - подлежат на потвърждение
 • Летищни такси за вътрешния полет Катманду – Похара;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 10 нощувки със закуски и 9 вечери в хотели 4* и 5* в Непал и Тибет;
 • 1 допълнителна нощувка в Непал на 12 октомври;
 • 1 допълнителна нощувка в Делхи на връщане
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • 1 обяд в района на Читван (6-ти ден);
 • 1 вечеря с фолклорна програма в Катманду (2-ри ден);
 • Туристическа обиколка на Читван, Нагаркот, Катманду, Похара, Бхактапур, Патан, Пашупатинат, Лахаса, Ямдрок Цо и всички обекти по програма с местен екскурзовод (с превод на български език);
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Пътуване с туристически автобус по време на обиколките в Непал и Тибет;
 • Разходка с лодка по езерото Phewa Tal (4-ти ден);
 • Посещение на Национален парк „Читван” (6-ти ден);
 • Екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) – 11-ти ден;
 • Наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
 • Екскурзоводско обслужване, водач от страна на агенцията и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­84 лв.

 

Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 32 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 64 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
Допълнителни услуги:
 • Виза за Непал – 25 щ.долара (плаща се на границата с Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
 • Виза за Индия – 190 лв;
 • Такса за обработка и подаване на документите за индийска виза – 50 лв;
 • Разрешителни за Тибет – 85 щ. долара (плащат се предварително);
 • Еиза за Китай – 80 щ. долара;
 • Такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • Едночасов полет (с малък самолет) над Еверест – 180 евро (за 1 турист) - 3-ти ден (плащат се на място).


*Забележки:
Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 12.03.2018 г.
Категоризацията на хотелите в Непал и Тибет не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
Туристическата агенция” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
  . 
Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 12.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ КАПАРО: 3 500 лв + 190 лв (за виза за Индия) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Индия)

КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА:30 работни дни ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 

Разпечатай

Оферта № Е2352


Етикети
екскурзия до непал и тибет , екскурзия до тибет , екскурзии до непал , екскурзии до тибет , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2019 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , оферта за непал , оферти за непал , изгодна оферта за непал , изгодни оферти за непал , оферта за непал на ниска цена , оферти за непал на ниски цени , оферта за тибет , оферти за тибет , изгодна оферта за тибет , изгодни оферти за тибет , оферта за тибет на ниска цена , оферти за тибет на ниски цени , тибет и непал , екзотични дестинации , еверест , хималаите , посещение на тибет , посещение на непал , ekskurziq do tibet , ekskurzii do tibet , ekskurzii do nepal , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2019 , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , oferta za nepal , oferti za nepal , oferta za tibet , oferti za tibet , nepal i tibet , everest , himalaite , poseshtenie na nepal , poseshtenie na tibet , razglejdane na zabelejitelnosti