ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЛОВДИВ, СТАРОСЕЛ, ПАНАГЮРИЩЕ И КОПРИВЩИЦА

Петрич - Сандански - Велинград - Пловдив - Старосел - Панагюрище - Копривщица - Сандански - ПетричДати: 16.10.2021
АвтобусниАвтобусни
Програма
1ден
Събота

06:00ч отпътуване от Петрич от спирката пред хотел Булгари , 06:30 - отпътуване от Сандански по маршрут Разлог - Велинград. Кратка почивка във Велинград за освежаване и кафе продължаваме към Пловдив. 
Туристическа програма в центъра на Пловдив - посещение на Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, който е част от 100-те национални туристически обекта, където ще разгледаме крепостния комплекс на Небеттепе, античния стадион на площад „Джумаята”, форума на античния Филипопол, римските мозайки, Античния театър, Балабановата къща. Продължаваме с разходка по главната улица с множество кафенета и магазини. Свободно време за самостоятелна разходка, кафе край красивите фонтани или пазаруване. Настаняване в хотела. Възможност за организиране на вечеря. Нощувка.

2ден
Неделя

08:00ч закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване към тракийски храмов комплекс Старосел - археологическа сензация със световна слава, най-големият царски комплекс с мавзолей открит досега. Състои се от два тракийски храма, вкопани под могилен насип. Разглеждане на гробниците. Отпътуане за Панагюрище - един от центровете на Българското възраждане (XVIII – XIX в.) и на борбите за национално освобождение от османското владичество. Посещение на исторически музей и трезора , където се съхранява Панагюрското съкровище. Свободно време за обяд. Отпътуване към Копривщица. Пешеходна разходка по калдъръмените малки улички на възрожденското китно градче, средище на възрожденския дух, център на революционната борба, родно място на бележити българи - Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски, Йоаким Груев и други. Тук е мястото, на което избухва Априлското възстание през 1876 г. - калъчевия мост или както е известен още "моста на първата пушка". Посещение на Лютова къща.
Отпътуване за Сандански и Петрич и приблизително време на пристигане около 21:00ч

ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
16.10.2021 от 115 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
  • транспорт с лицензиран комфортен автобус;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в централната част на Пловдив;
  • богата туристическа програма - посещение на Велинград, пешеходна разходка в Стария град Пловдив и новата централната част, посещение на тракийски храмов комплекс Старосел и най-известните възрожденски градчета Панагюрище и Копривщица;
  • професионално екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
Пакетните цени не включват:
  • Разходи от личен характер.
  • Входни такси за посещаваните обекти / посещението на забележителностите, включени в програмата е по желание и входните такси се заплащат допълнително на място./: 
- Балабанова къща в Пловдив - възрастни - 5,00 лв, ученици и студенти - 3,00 лв
- Тракийска храмов комплекс Старосел - възрастни - 3,00 лв, ученици и пенсионери - 1,00 лв.
- Исторически музей Панагюрище - възрастни - 6,00 лв, ученици и пенсионери - 3,00 лв. (включва входовете за зала трезор "Панагюрско златно съкровище", експозиции "Археология", Дудекова къща, макет на Панагюрска занаятчийска чаршия, експозиция "Априлско въстание")
- Лютова къща или друга в Копривщица - възрастни - 4,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация.

Отстъпки:
- Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 20 лв.

Доплащане:
- Настаняване в единична стая – доплащане  25 лв.

Резервации:
- Резервацията е валидна при плащане на 20 лв депозит при сключване на договора. Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!

Анулации и неустойки:
Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 15 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя след този срок, Туроператорът удържа следните неустойки:
- от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
- от 7 до 1 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД".

Пояснения:
- Екскурзията се провежда при записани минимум 30 туристи.
- Препоръчва се носене на удобни обувки за посещенията на забележителностите.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
- Туристическата агенция си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата;
- Посещението на забележителностите, включени в програмата е пожелание и входните такси се заплащат допълнително на място. Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

 
   
 

Разпечатай

Оферта № Е2804