ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОЛША - КОННА ЕЗДА В ПЛАНИНИТЕ БИШЧАДИ

Краков - Санок – Вола Пейтрова - Розтоки Долне – Рибне - Терка – Постолов - Санок – Краков

Конна екскурзия в полските планини Бишчади

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
Краков

След пристигането в Краков е осигурен трансфер, който веднага ще ви отведе до хотела. След настаняване ще имате свободно време до вечерта, когато цялата група ще се събере на вечеря в хотелския ресторант.

2ден
Санок – Вола Пейтрова

Започваме нашето пътуване в Санок – град, разположен близо до Полско-Украйнско-Словенската граница, намиращ се на около 3,30 часа пък от Краков. След закуска ще се срещнем с конете и ще се подготвим за отпътуване. В началото ще прекосим огромно поле и ще преминем през изоставено в следствие на операцията „Вистула” селище. („Вистула” е кодовото название на операцията, чрез която през 1974 г. принудително е разселено украйнското малцинство в Полша).
По време на прехода ще разгледаме и построена през 16 век църква. Нощта ще изкараме във Вола Пейтрова, в подсигурени от местните жители стаи на местни.

3ден
Вола Пейтрова – Розтоки Долне

Предстои ни вълшебно пътешествие, минаващо през обширни долини, изпълнено с безкрайни галопи, пресичащо красиви гори. Ще прекосим поляни и изоставени селища, ще минем покрай обрасли гробове. Ще спрем в селцето Тужайнск, известно с готическата си дървена църква от 19 век. Църквата е обяввена за част от световното културно наследвство на ЮНЕСКО, заедно с други дървени църкви от Карпатския регион на Полша и Украйна.

4ден
Розтоки Долне – Рибне

Чака ни поредният перфектен ден за любителите на природата. Ще преминем през поля и гори, ще усетим за пореден път атмосферата на изоставените селища. Ще минем през малкото селце Зерница, където ще имаме шанс да видим и ортодоксална дървена църква.

5ден
Рибне – Терка

Ще пресечем ливади и ще се движим край планински хребети, наслаждавайки се на прекрасните гледки на езерото Солина. Езерото е известно като „морето на планините Бишчади”. То е най-голямото изкуствено езеро в Полша, захранвано от водите на реките Сан и Солинка.
Ще минем през село Буковиец, където ще видим друга ортодоксална църква (в Горзанка). Ако времето позволява, ще изкачим планината Корбания, от върха на която се разкрива спираща дъха гледка към региона.

6ден
Терка – Постолов

Ще продължим екскурзията покрай езерото Солина.
Ще пресечем и река Сан на няколко места, което винаги е огромна атракция за ездачите.

7ден
Постолов - Санок

През този ден бавно ще се придвижваме към Санок – мястото на отпътуване. Можем да избираме между два маршрута.
Първият води през красивите гори на планинаната Слоне, след които ще можем да видим развалините на крепостта Собейн. По-късно отново ще прекосим река Сан и ще пристигнем в най-големия етнографски парк в Полша. Музеят включва сгради на различните етнически групи, населяващи територията по Полско-Украйнската граница. Ще видим стотици дървени сгради от 17 до 20 век, сред които воденици и ортодоксални църкви.
Вторият маршрут води по пътека, която ще ни отведе до развалините на манастира Discalced Carmelites.

8ден
Санок – Краков

След закуска се връщаме обратно в Краков, като пътумавнето ще отнеме около 3,5 часа. От там вие може да се отправите към летището или към хотела, ако смятате да продължите престоя си в Полша.

 

Цена на човек в двойна стая без самолетен билет: 2254 лв.
Цена на човек в двойна стая със самолетен билет: 2590 лв.

 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Пълен пансион (първо меню: вечеря в деня на пристигането. Последно меню: закуска в деня на отпътуването);
 • Английски говорящ. Осигурен опитен водач;
 • Транспорт по време на екскурзията;
 • Транспорт на багажа по време на екскурията.
Пакетните цени не включват:
 • Задължителни застраховки;
 • Избираеми застраховки, включително застраховка „отмяна на пътуване”;
 • Входни такси за музеи, църкви и допълнителни аткрации;
 • Питиета и алкохол между основните хранения;
 • Самолетен билет София - Краков - София;
 • Лични разходи;
 • Всички останали услуги, които не са споменати като включени в цената.
Настаняване и храна:   
По време на пътуването ще бъде осигурено настаняване в туристически спални, селски ферми, горски хижи и стаи в местни хостели. Това са условия, които са най-подходящи за конете. Включените в цената закуска и вечеря ще бъдат сервирани на мястото, на което ще бъдете настанени или в непосредствена близост до него. Включеният в цената обяд, в зависимост от прехода, ще бъде под формата на пикник или в ресторант по пътя. Храната е натурална и вкусна, от традиционната полска кухня. Алкохолът и питиетата между храненията не са включени в цената на екскурзията.

Полезна информация:
Численост на групите: 2-12 ездачи
Групи от по 2-13 участници
При спокойно темпо
Между 4 и 6 часа на ден върху седлата

Трудност:
Трябва да сте уверени в себе си и да можете да се контролирате на всеки етап от прехода. Не забравяйте, че ще се наложи да прекарате върху седлото между 4,5 - 6 часа на ден. Препоръчваме на ездачите да имат добра физическа подготовка и опит от поне няколко езди, преди да се включат в екскурзията. Ще трябва да можете да оседлавате и разседлавате конете си сами. Всеки участник носи отговорност за екипировката си за състоянието на коня преди и след езда. Нашите екскурзии определено не са за дебютанти, но не се налага да бъдете и шампиони, за да се включите в тях. Деца на възраст над 12 години се допускат с родител или друг придружител.

Допълнителни грижи:
Седла са осигурени, но мястото в тях е ограничено. Побират дъждобран, водоустойчиви панталони, бутилка за вода, допълнителен пуловер, фотоапарат и малка чанта с лични вещи. Останалата част от багажа се превозва с кола. Вашият водач ще ви осигури подходящия и желан от вас преход и ще изготви пътен план. Но за стане пътуването незабравимо и вие ще трябва да допринесете с ентусиазъм, добро настроение и желание да изживеете нещо ново. Широкоскроените хора, с възможност за бързо приспособяване към условията и правилата в съответната страна ще имат най-пълноценно приключение.

Разпечатай

Оферта № Е1918


Етикети
екскурзия до полша - конна езда в планините бишчади , екскурзия до полша , екскурзии до полша , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , конна езда , конна езда в полша , конна екскурзия , конни екскурзии , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2018 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , екскурзия в планина , екскурзии в планини , планинска екскурзия , планински екскурзии , бишчади , планините бишчади , конна езда , оферта за полша , оферти за полша , изгодна оферта за полша , изгодни оферти за полша , оферта за полша на ниска цена , оферти за полша на ниски цени , хотел в полша , хотели в полша , забележителности , забележителности в полша