ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ - ЛЯТНАТА МАГИЯ НА МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

София – Москва – Санкт Петербург – СофияДати: 15.07.2020; 22.07.2020; 29.07.2020; 05.08.2020; 26.08.2020
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София – Санкт Петербург

Отпътуване от София Терминал 2 по обяд за полет по маршрут София – Санкт Петербург с AK Bulgaria Air. Пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково.
Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2ден
Санкт Петербург

Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.
Панорамна обиколка с екскурзовод на български.
По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство.
Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“.
Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.

 

Допълнителна екскурзия:

Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед.

Цена: 45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

3ден
Санкт Петербург – Петерхоф – Царское село

Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.
Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.
Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.
Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село.
Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4ден
Санкт Петербург

Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.

 
Допълнителна екскурзия:
Посещение на Юсуповски дворец с включено разглеждане на стаята с експозицията на убийството на Распутин. Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на вероятно една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распутин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска империя чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с легендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъздаващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Когато се говори за Григорий Распутин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност.
 
Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5ден
Санкт Петербург – Москва

Закуска. Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928 г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес.

Цена: 25 евро / 49 лв на човек.

 
Напускане на хотела. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа. Пристигане в Москва. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
6ден
Москва

Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език. Обиколката включва: Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и кремълските катедрали. Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156 г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва. Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата. Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7ден
Москва

Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци. В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Връщане в хотела с метро. Вечеря.

 
Допълнителна екскурзия:
Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане. Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъюзен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди места за зрители и много голям брой седящи места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под формата на неравностоен шестоъгълник.
Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека
 
Връщане в хотела. Нoщувка.
8ден
Москва – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзияразходка с корабче по река Москва. Трансфер до летище Шереметиево. Полет до България. Кацане на летище София, терминал 2.
 
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Програмата за дати: 03.06 – 10.06; 01.07 – 08.07; 22.07 – 29.07 е с кацане в Москва
и съответно в обратен ред, като всички обекти по програмата се запазват!

 
Дата на отпътуване: Цена на човек
в двойна стая:
Единична стая: Трети възрастен
в двойна стая на доп. легло:
06.05 – 13.05.2020 г. 2520 лв. 2980 лв. 2520 лв.
27.05 – 03.06.2020 г. 2520 лв. 2980 лв. 2520 лв.
03.06 – 10.06.2020 г.
Москва–Санкт Петербург
2560 лв. 3020 лв. 2560 лв.
10.06 – 17.06.2020 г. 2580 лв. 3040 лв. 2580 лв.
17.06 – 24.06.2020 г. 2580 лв. 3040 лв. 2580 лв.
24.06 – 01.07.2020 г. 2580 лв. 3040 лв. 2580 лв.
01.07 – 08.07.2020 г.
Москва–Санкт Петербург
2560 лв. 3020 лв. 2560 лв.
08.07 – 15.07.2020 г. 2520 лв. 2980 лв. 2520 лв.
15.07 – 22.07.2020 г. 2520 лв. 2980 лв. 2520 лв.
22.07 – 29.07.2020 г.
Москва–Санкт Петербург
2520 лв. 2980 лв. 2520 лв.
29.07 – 05.08.2020 г. 2490 лв. 2950 лв. 2490 лв.
05.08 – 12.08.2020 г. 2490 лв. 2950 лв. 2490 лв.
26.08 – 02.09.2020 г. 2490 лв. 2950 лв. 2490 лв.
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
15.07.2020 от 2540 лв. Резервирай
22.07.2020 от 2540 лв. Резервирай
29.07.2020 от 2510 лв. Резервирай
05.08.2020 от 2510 лв. Резервирай
26.08.2020 от 2510 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София – Санкт Петербург / Москва – София или София – Москва / Санкт Петербург – София за указаните дати 03.06 – 10.06; 01.07 – 08.07; 22.07 – 29.07 с AK България Ер с включени летищни такси с чекиран багаж 23 кг. и ръчен 10 кг.;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва;
 • Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Санкт Петербург - Москва;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Всички описани по-горе екскурзии:
Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език;
Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език;
Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език;
Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език;
Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език;
Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език;
Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език.
 • Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Оръжейната палата, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа;
 • Билет за обиколката на Московското метро;
 • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗАД „Армеец“;
 • Водач от България по време на цялото пътуване;
 • Екскурзодско обслужване на български език по програмата;

 
Пакетните цени не включват:
 • Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети: 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
 • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
 • Лични разходи;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗАД „Армеец“
Забележки:
Минимален брой туристи: 25
Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 10
Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20
Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец“, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Разпечатай

Оферта № Е2342


Етикети
екскурзия до русия - лятната магия на москва и санкт петербург , екскурзия до русия , екскурзии до русия , екскурзия до москва , екскурзии до москва , екскурзия до санкт петербург , екскурзии до санкт петербург , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до русия на ниска цена , екскурзии до русия на ниски цени , екскурзия до москва на ниска цена , екскурзии до москва на ниски цени , екскурзия до санкт петербург на ниска цена , екскурзии до санкт петербург на ниски цени , оферта за русия , оферти за русия , изгодна оферта за русия , изгодни оферти за русия , оферта за русия на ниска цена , оферти за русия на ниски цени , оферта за москва , оферти за москва , изгодна оферта за москва , изгодни оферти за москва , оферта за москва на ниска цена , оферти за москва на ниски цени , оферта за санкт петербург , оферти за санкт петербург , изгодна офета за санкт петербург , изгодни оферти за санкт петербург , оферта за санкт петербург на ниска цена , оферти за санкт петербург на ниски цени , хотел в русия , хотели в русия , хотел в москва , хотели в москва , хотел в санкт петербург , хотели в санкт петербург , разглеждане на забележителности , забележителности в русия , забележителности в москва , забележителности в санкт петербург , посещение на русия , посещение на москва , посещение на санкт петербург , полет до русия , полет до москва , полет до санкт петербург , русия самолет , москва самолет , санкт петербург самолет , ekskurziq do rusiq , ekskurzii do rusiq , ekskurziq do moskva , ekskurzii do moskva , ekskurziq do sankt peterburg , ekskurzii do sankt peterburg , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do rusiq na niska cena , ekskurzii do rusiq na niski ceni , ekskurziq do moskva na niska cena , ekskurzii do moskva na niski ceni , ekskurziq do sankt peterburg na niska cena , ekskurzii do sankt peterburg na niski ceni , oferta za rusiq , oferti za rusiq , izgodna oferta za rusiq , izgodni oferti za rusiq , oferta za rusiq na niska cena , oferti za rusiq na niski ceni , oferta za moskva , oferti za moskva , izgodna oferta za moskva , izgodni oferti za moskva , oferta za moskva na niska cena , oferti za moskva na niski ceni , oferta za sankt peterburg , oferti za sankt peterburg , izgodna oferta za sankt peterburg , izgodni oferti za sankt peterburg , oferta za sankt peterburg na niska cena , oferti za sankt peterburg na niski ceni , hotel v rusiq , hoteli v rusiq , hotel v moskva , hoteli v moskva , hotel v sankt peterburg , hoteli v sankt peterburg , zabelejitelnosti v rusiq , zabelejitelnosti v moskva , zabelejitelnosti v sankt peterburg , poseshtenie na rusiq , poseshtenie na moskva , poseshtenie na sankt peterburg , polet do rusiq , polet do moskva , polet do sankt peterburg , rusiq samolet , moskva samolet , sankt peterburg samolet