Вашата оценка

ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

София – Москва – Санкт Петербург – София

Русия - Лятната магия на Москва и Санкт Петербург

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София – Москва

Отпътуване от София Терминал 2 в 15:15 ч. с директен полет по маршрут София – Москва с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево в 18:10 ч.

Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2ден
Москва

Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия.

Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език.

Обиколката включва: Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и кремълските катедрали.

Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156 г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва.

Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3ден
Москва

Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.

Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Връщане в хотела с метро. Вечеря.

Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Музея на Водката срещу допълнително заплащане. В него ще научите повече за историята на Руската водка, както и важната роля, която тя заема в обществото. Сред експонатите на музея са водката, която е летяла в космоса, бутилки в причудливи форми, порцеланови тапи и други. Има специална секция в музея, отделена на борбата с пиянството. Кулминацията от посещението на този музей, разбира се е дегустацията на огнената вода. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.

Връщане в хотела. Нoщувка.

4ден
Москва – Санкт Петербург

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа.

Пристигане около обяд в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време.

Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец - своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Дворецът е известен и като мястото, където е бил убит Григорий Распутин – една от най-скандалните личности в руската история. Днес има направена музейна експозиция в негова чест, а восъчни фигури пресъздават вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Цена: 55 евро / 108 лв на човек.

Вечеря. Нощувка.

5ден
Санкт Петербург

Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Вeнеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.
Панорамна обиколка с екскурзовод на български.
По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство.
Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Пaриж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“.

Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.

 

Допълнителна екскурзия:

Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Вeнеция и Амстeрдам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувкa.

6ден
Санкт Петербург

Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.
Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.
Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.

Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село.
Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7ден
Санкт Петербург

Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.

Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928 г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8ден
Санкт Петербург – Москва - София

Закуска.  Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранния следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шереметиево с кратка спирка по пътя за обяд. Полет до България в 19.05 ч. Кацане на летище София, терминал 2 около 22.00 ч.

 
 
Дата на отпътуване: Цена на човек
в двойна стая:
Цена за единична стая:
23.06 - 30.06.2019 г. 2420 лв. 2870 лв.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
  • Самолетен билет София – Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва;
  • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург;
  • Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
  • Всички трансфери по маршрута;
  • Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език;
  • Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език;
  • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
  • Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език;
  • Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език;
  • Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
  • Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа;
  • Билет за обиколката на Московското метро;
  • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Армеец“;
  • Представител на Интерлакс по време на цялото пътуване;
  • Екскурзодско обслужване на български език по програмата;
Пакетните цени не включват:
  • Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети: 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни;
  • Допълнителни екскурзии;
  • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
  • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
  • Лични разходи;
Необходими документи за издаване на руска виза:
Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО
2 Цветни снимки с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България.
 *Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакетя пакет.
 
Минимален брой туристи: 20
Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
„Отмяна от пътуване“: 
ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Армеец АД, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Условия за записване:
Копие от международен паспорт
Депозит – 30% от пакетната цена
Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
Международен паспорт, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.

Разпечатай

Оферта № Е2364


Етикети
екскурзия до русия - москва и санкт петербург , екскурзия до русия , екскурзии до русия , екскурзия до москва , екскурзии до москва , екскурзия до санкт петербург , екскурзии до санкт петербург , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2019 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до русия на ниска цена , екскурзии до русия на ниски цени , екскурзия до москва на ниска цена , екскурзии до москва на ниски цени , екскурзия до санкт петербург на ниска цена , екскурзии до санкт петербург на ниски цени , оферта за русия , оферти за русия , изгодна оферта за русия , изгодни оферти за русия , оферта за русия на ниска цена , оферти за русия на ниски цени , оферта за москва , оферти за москва , изгодна оферта за москва , изгодни оферти за москва , оферта за москва на ниска цена , оферти за москва на ниски цени , оферта за санкт петербург , оферти за санкт петербург , изгодна офета за санкт петербург , изгодни оферти за санкт петербург , оферта за санкт петербург на ниска цена , оферти за санкт петербург на ниски цени , хотел в русия , хотели в русия , хотел в москва , хотели в москва , хотел в санкт петербург , хотели в санкт петербург , разглеждане на забележителности , забележителности в русия , забележителности в москва , забележителности в санкт петербург , посещение на русия , посещение на москва , посещение на санкт петербург , полет до русия , полет до москва , полет до санкт петербург , русия самолет , москва самолет , санкт петербург самолет , ekskurziq do rusiq , ekskurzii do rusiq , ekskurziq do moskva , ekskurzii do moskva , ekskurziq do sankt peterburg , ekskurzii do sankt peterburg , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2019 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do rusiq na niska cena , ekskurzii do rusiq na niski ceni , ekskurziq do moskva na niska cena , ekskurzii do moskva na niski ceni , ekskurziq do sankt peterburg na niska cena , ekskurzii do sankt peterburg na niski ceni , oferta za rusiq , oferti za rusiq , izgodna oferta za rusiq , izgodni oferti za rusiq , oferta za rusiq na niska cena , oferti za rusiq na niski ceni , oferta za moskva , oferti za moskva , izgodna oferta za moskva , izgodni oferti za moskva , oferta za moskva na niska cena , oferti za moskva na niski ceni , oferta za sankt peterburg , oferti za sankt peterburg , izgodna oferta za sankt peterburg , izgodni oferti za sankt peterburg , oferta za sankt peterburg na niska cena , oferti za sankt peterburg na niski ceni , hotel v rusiq , hoteli v rusiq , hotel v moskva , hoteli v moskva , hotel v sankt peterburg , hoteli v sankt peterburg , zabelejitelnosti v rusiq , zabelejitelnosti v moskva , zabelejitelnosti v sankt peterburg , poseshtenie na rusiq , poseshtenie na moskva , poseshtenie na sankt peterburg , polet do rusiq , polet do moskva , polet do sankt peterburg , rusiq samolet , moskva samolet , sankt peterburg samolet



Хотели Гърция