ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

София – Москва - Санкт Петербург – София

Звездите на Русия: Москва и Санкт Петербург

Дати: 10.07.2021; 24.07.2021; 07.08.2021; 21.08.2021; 28.08.2021
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София - Санкт Петербург

Излитане от летище София с директен полет на България Ер до Санкт Петербург. Кацане на летище Пулково в Петербург. Посрещане и трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2ден
Санкт Петербург - Петропавловската крепост - Пушкин/ Царско село

Закуска. Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург:
Ще видим Историческия център с Медния конник, Лятната градина, Марсово поле, Троицкия мост, Музея на артилерията, Василевския остров, Дворцовия мост и Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица. Посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе.
Екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилио ни и мостове. Връщане в хотела. Нощувка.

3ден
Ермитажа - Исаакиевски събор - Спас на Крови

Закуска. Екскурзия до Ермитажа - най-величествения музей в света - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие.
Посещение на Исаакиевски събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.
Спас на Крови - построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църква на нашия спасител върху пролятата му кръв". Строителството й започва през 1883 г. по времето на Александър III и е завършена през 1907 г. по времето на Николай II. Връщане в хотела. Нощувка.

4ден
Петерхоф - Москва

Закуска. Екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Трансфер до гарата. Отпътуване за Москва с влака САПСАН. Пристигане в Москва. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

5ден
Москва

Закуска. Екскурзоводска програма на български език в руската столица - уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Обиколката включва разглеждане на основните забележителности в Москва - Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други.

Свободно време. По желание: вечерен круиз по река Москва (около 1.5 часа). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6ден
Кремъл и Кремълските катедрали

Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. При възможност свободно време за обяд.

След обяд по желание: посещение на Оръжейната палата: основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние.
По желание: посещение на Третяковската галерия. Това е най-значимия художествен музей в Русия, съхраняващ някои от най-големите и значими произведения на руското изобразително изкувство. Връщане в хотела. Нощувка.

7ден
Москва – София

Закуска. Свободно време или по желание: посещение на ВДНХ (Изложението на постиженията на народното стопанство). Най-големият съветски тематичен парк, намиращ се в северната част на руската столица. Комбинира емблематични за руската архитектура ансамбли, павильони на различни бивши съветски страни, фонтани, увеселителен парк. Тук се намират Музеят на космонавтиката, историческият парк „Русия – моята история“, Московският океанариум – най-големият в Русия, Музея на киното и много други. Можете да си наемете колело, да обядвате в съветски стил от 50те, или да придобиете ново професионално умение в Технограда. Безброй възможности за развлечение.
Трансфер до летище Шереметиево за полет до България. Пристигане на летище София вечерта.

 
 

 
Дата Турист в ДВОЙНА СТАЯ Доп. легло в двойна стая Дете на доп.легло 2-12г. Единична стая
11.07.2020 г 2258 лв. 2258 лв. 2098 лв. 2518 лв.
19.07.2020 г 2258 лв. 2258 лв. 2098 лв. 2518 лв.
25.07.2020 г 2258 лв. 2258 лв. 2098 лв. 2518 лв.
08.08.2020 г 2258 лв. 2258 лв.. 2098 лв. 2518 лв.
22.08.2020 г 2258 лв. 2258 лв. 2098 лв. 2518 лв.
29.08.2020 г 2258 лв. 2258 лв. 2098 лв. 2518 лв.
 

 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
10.07.2021 от 2258 лв. Резервирай
24.07.2021 от 2258 лв. Резервирай
07.08.2021 от 2258 лв. Резервирай
21.08.2021 от 2258 лв. Резервирай
28.08.2021 от 2258 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет за директен полет София – Санкт Петербург/ Москва - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси;
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг;
 • Трансфери летище - хотел – летище;
 • Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Санкт Петербург до Москва;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*в Москва;
 • Туристическа обиколка на Москва с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език;
 • Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Петропавловската крепост с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език;
 • Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
 • Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването;
 • Входни такси на посещаваните по програмата обекти.
Пакетните цени не включват:
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“ – 15лв. за лица до 69години*
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“ – 36лв. за лица над 69години*
 • Разходи от личен характер
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Допълнителни услуги:
 • Виза – 120 лева
 • Виза съпорт – 40 лв
 • Посещение на Оръжейната палата при мин. 15 туристи: 40 лв.
 • Вечерен круиз по река Москва при мин. 15 туристи: 85 лв.
 • Посещение на Третяковската галерия при мин. 15 туристи: 69 лв.
 • Посещение на ВДНХ при мин. 15 туристи: 40 лв.

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Допълнителна информация:
Офертата важи при минимум 30 туристи
При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

Необходими документи:
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след връщането и виза. За деца под 18 г пътуващи без един или двама родители - нотариално заверено пълномощно.

Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел

Необходими документи за руска виза:
Валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане),  актуална снимка паспортен формат
За издаването на виза за Русия е задължително да имате сключена медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие минимум 30 000Евро.

Срокове и начин на плащане:
Депозит : 50% при резервация
Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване

Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
Застраховка „Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63

Разпечатай

Оферта № Е2664


Етикети
екскурзия до русия - москва и санкт петербург , екскурзия до русия , екскурзии до русия , екскурзия до москва , екскурзии до москва , екскурзия до санкт петербург , екскурзии до санкт петербург , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до русия на ниска цена , екскурзии до русия на ниски цени , екскурзия до москва на ниска цена , екскурзии до москва на ниски цени , екскурзия до санкт петербург на ниска цена , екскурзии до санкт петербург на ниски цени , оферта за русия , оферти за русия , изгодна оферта за русия , изгодни оферти за русия , оферта за русия на ниска цена , оферти за русия на ниски цени , оферта за москва , оферти за москва , изгодна оферта за москва , изгодни оферти за москва , оферта за москва на ниска цена , оферти за москва на ниски цени , оферта за санкт петербург , оферти за санкт петербург , изгодна офета за санкт петербург , изгодни оферти за санкт петербург , оферта за санкт петербург на ниска цена , оферти за санкт петербург на ниски цени , хотел в русия , хотели в русия , хотел в москва , хотели в москва , хотел в санкт петербург , хотели в санкт петербург , разглеждане на забележителности , забележителности в русия , забележителности в москва , забележителности в санкт петербург , посещение на русия , посещение на москва , посещение на санкт петербург , полет до русия , полет до москва , полет до санкт петербург , русия самолет , москва самолет , санкт петербург самолет , ekskurziq do rusiq , ekskurzii do rusiq , ekskurziq do moskva , ekskurzii do moskva , ekskurziq do sankt peterburg , ekskurzii do sankt peterburg , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do rusiq na niska cena , ekskurzii do rusiq na niski ceni , ekskurziq do moskva na niska cena , ekskurzii do moskva na niski ceni , ekskurziq do sankt peterburg na niska cena , ekskurzii do sankt peterburg na niski ceni , oferta za rusiq , oferti za rusiq , izgodna oferta za rusiq , izgodni oferti za rusiq , oferta za rusiq na niska cena , oferti za rusiq na niski ceni , oferta za moskva , oferti za moskva , izgodna oferta za moskva , izgodni oferti za moskva , oferta za moskva na niska cena , oferti za moskva na niski ceni , oferta za sankt peterburg , oferti za sankt peterburg , izgodna oferta za sankt peterburg , izgodni oferti za sankt peterburg , oferta za sankt peterburg na niska cena , oferti za sankt peterburg na niski ceni , hotel v rusiq , hoteli v rusiq , hotel v moskva , hoteli v moskva , hotel v sankt peterburg , hoteli v sankt peterburg , zabelejitelnosti v rusiq , zabelejitelnosti v moskva , zabelejitelnosti v sankt peterburg , poseshtenie na rusiq , poseshtenie na moskva , poseshtenie na sankt peterburg , polet do rusiq , polet do moskva , polet do sankt peterburg , rusiq samolet , moskva samolet , sankt peterburg samolet