ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ С КРУИЗ ПО СКАНДИНАВИЯ И ПРИБАЛТИКА

София – Москва - Санкт Петербург - Талин - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург - София

Русия с круиз Скандинавия и Прибалтика

Дати: 15.05.2021; 14.08.2021; 28.08.2021
СамолетниСамолетни
Встрани от модерните дестинации, северните градове очароват с архитектурата, историята и съкровищата, които пазят. Разкриват ги само на онези, решили да изберат тях за своето пътешествие. Отправете се на едно пътешествие не като другите – със самолет, с автобус и с круизен кораб ще станете свидетели на неповторимия парад на северните градове – от Москва до Стокхолм.
 
Програма
1ден
София – Москва

Излитане от Аерогара София с полет на България Ер до Москва. Кацане на летище Шерметиево. Посрещане и трансфер до хотел 3* в Москва. Свободно време. Нощувка.

2ден
Москва

Закуска. Екскурзоводска програма на български език в руската столица - уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Обиколката включва разглеждане на основните забележителности в Москва - Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други.

 

След обяд посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на известни руски художници. Със своите около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX век в света. Връщане в хотела. Нощувка.

3ден
Кремъл

Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Свободно време за обяд.

След обяд посещение на Оръжейната палата, основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние.

Вечерта отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотел 3* в Санкт Петербург. Вечеря. Настаняване. Нощувка.

4ден
Санкт Петербург

Закуска. Обзорна обиколка на величественият Санкт Петербург „Хроники от три века“. Обиколкота започва от Невски проспект една от най-старите улици в града. Дължинaта и е 5 км и се простира между две извивки на река Нева. В Историческия център ще видим Медния конник, Адмиралтейството, Сенатския площад, Дворцовия мост, Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица. Исаакиевския събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858 г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. Ще видим също Стрелката на Василевския остров, Троицкия мост, парка Марсово поле, Михайловския (Инженерния) дворец. Свободно време за обяд.

 

След обяд: екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5ден
Санкт Петербург - Талин

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Ермитажа - най-величествения музей в света - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменната ера до нашето столетие. Свободно време в центъра на града. След обяд около 15:00 ч. транфер до пристанището. До 18 часа е преминаване през паспортен контрол и настаняване на круизен кораб „ Принцеса Анастасия“. Кораба потегля в 19:00 часа. Вечеря. Нощувка на кораба.

6ден
Талин

Закуска. Пристигане в Талин в 9:00 ч. Преминаване през паспортен контрол. Туристическа обиколка на Талин, столицата на Естония. Средновековният град е известен със своето скандинавско излъчване и впечатляваща архитектура. Ще разгледаме средновековния замък „Томпеа“, Фестивалната зала , катедралата „Александър Невски“ и др. Свободно време за обяд в

Талин. Връщане на кораба пареди 17:00 ч. В 18:30 круизният кораб потегля към Стокхолм. Вечеря. Нощувка на кораба.

7ден
Стокхолм

Закуска. Слизане от кораба в Стокхолм в 9:30 ч. Преминаване на паспортен контрол. Туристическа обиколка на Шведската столица. Обиколката включва – разходка из старата част на града „Гамла Стан“ и централният площад „Сторторгет“. Ще минем покрай рицарският дворец „Ридархюст“ и църквата „Ридархолмскиркан“. Връщане на кораба преди 16:00 ч. Минаване през паспортен контрол. В 17:30 ч. кораба потегля към Хелзинки. Вечеря. Нощувка на кораба.

8ден
Хелзинки

Закуска на кораба. Пристигане в Хелзинки в 11:30 ч. Минаване през паспортен контрол.

Туристическа обиколка на Хелзинки. Разглеждане на основните забалежителности във Финландската столица: Площада на сенаторите, който впечатлява със своята уникална неокласическа архитектура. Ще минем покрай някои от най-известните сгради в Хелзинки, а именно на Хелзинския университет, на Министерството, Библиотеката и др. Свободно време за обяд. Връщане на кораба преди 18:00 ч. Преминаване през паспортен контрол. Кораба потегля към Санкт Петербург в 19:00 ч. Вечеря. Нощувка на кораба.

9ден
Санкт Петербург

Закуска на кораба. Пристигане и слизане от кораба в Санкт Петербург в 09:00 ч. Слизане от кораба. Екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Настаняване в хотел 3* в Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка.

10ден
Санкт Петербург - София

Закуска. Екскурзия до Петропавловската крепост, построена от Петър І. Тук се намира и известната катедрала „Св.Св. Петър и Павел“, където са погребани всички руски царе от Петър Първи до Александър Трети. Тук почиват и тленните останки на император Николай Втори, неговото семейство и лична свита, в параклиса „Света Екатерина“. Трансфер до летището в 12:30 за полет до България. Полет до Москва в 16.10 ч. Прибиране в България в 22:00 ч.

 
 
Цени: Турист в двойна стая Единична стая Възрастен в тройна стая
 Четворна каюта без прозорец 3498 лв. 3728 лв.  3438 лв.
 Тройна каюта без прозорец 3418 лв. 3658 лв. 3358 лв.
 Двойна каюта без прозорец 3518 лв. 3748 лв. 3416 лв.
 Четрворна каюта с прозорец 3438 лв. 3678 лв. 3378 лв.
 Тройна каюта с прозорез 3478 лв. 3718 лв. 3418 лв.
 Двойна каюта с прозорец 3578 лв. 3798 лв. 3520 лв.
 Единична каюта без прозорец ------ 4728 лв. ------
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
15.05.2021 от 3498 лв. Резервирай
14.08.2021 от 3498 лв. Резервирай
28.08.2021 от 3498 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София – Москва с АК България Еър;
 • Самолетен билет Санкт Петербург - София с АК България Еър;
 • Летищни такси за самолетните билети;
 • Чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва;
 • Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Москва до Санкт Петербург;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург;
 • 4 нощувки със закуски на круизен кораб «Принцеса Анастасия» в избрания тип каюта;
 • 4 вечери  на круизен кораб «Принцеса Анастасия» ;
 • Трансфери на място с автобус летище - хотел - летище;
 • Туристическа обиколка на Москва с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език;
 • Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Петропавловската крепост с екскурзовод на български език;
 • Туристическа обиколка в Талин с екскурзовод на български език;
 • Туристическа обиколка в Стокхолм с екскурзовод на български език;
 • Туристическа обиколка в Хелзинки с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език;
 • Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
 • Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването;
 • Входни такси на посещаваните по програмата обекти.
Пакетните цени не включват:
 • Всичко, неописано в „Цената включва“;
 • Обяди и вечери, извън описаните в „Цената включва“;
 • Виза – 120 лв.;
 • Виза съпорт – 40 лв.;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“ – 21 лв. за лица до 69 години*;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“ – 51 лв. за лица над 69 години*;
 • Разходи от личен характер;
 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
Допълнителна информация:
Офертата важи при минимум 30 туристи
При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
За издаването на виза за Русия е задължително да имате сключена медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”, с покритие минимум 30 000Евро. Ако сключите индивидуално такава застраховка, е необходимо да я представите в офиса на туроператора
Необходими документи – задграничен паспорт и виза. За деца под 18г пътуващи без един или двама родители- нотариално заверено пълномощно

Необходими документи за руска виза:
валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на отпътуване), актуална снимка паспортен формат, попълнена анкетна карта

Средномесечните температури през Юни/ Юли: 18 ℃ – 24 ℃
Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваната страна

Срокове и начин на плащане:
Депозит: 50% при резервация
Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63

Разпечатай

Оферта № Е2687


Етикети
екскурзия до русия с круиз по скандинавия и прибалтика , екскурзия до русия , екскурзия до швеция , екскурзия до финландия , екскурзия до естония , екскурзия до хелзинки , прибалтика , прибалтика самолет , екскурзия до санкт петербург , екскурзии до русия , екскурзии до санкт петербург , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия до русия на ниска цена , екскурзии до русия на ниски цени , изгодна екскурзия до русия , изгодни екскурзии до русия , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване със самолет до русия , изгодни пътувания със самолет до русия , самолетна екскурзия до русия , самолетни екскурзии до русия , посещение на русия , посещение на санкт петербург , оферта за русия , изгодна оферта за русия , оферти за русия , изгодни оферти за русия , русия самолет , пътуване със самолет до русия , пътуване със самолет до русия на изгодна цена , пътувания със самолет до русия на изгодни цени , хотел в русия , хотели в русия , хотел в санкт петербург , хотели в санкт петербург , разглеждане на забележителности , посещение на русия , посещение на швеция , посещение на финландия , посещение на естония , кремъл , червения площад , ekskurziq do rusiq , ekskurzii do rusiq , ekskurziq do sankt peterburg , ekskurzii do sankt peterburg , ekskurziq do estoniq , ekskurziq do shveciq , ekskurziq do finlandiq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , ekskurzii 2020 , ekskurziq sus samolet , samoletna ekskurziq , ekskurzii sus samolet , samoletni ekskurzii , poseshtenie na rusiq , poseshtenie na moskva , poseshtenie na sankt peterburg , ekskurziq do rusiq na niska cena , ekskurzii do rusiq na niski ceni , patuvane do rusiq na niska cena , patuvaniq do rusiq na niski ceni , izgodna ekskurziq do rusiq , izgodni ekskurzii do rusiq , rusiq samolet , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , oferta za rusiq , izgodna oferta za rusiq , izgodni oferti za rusiq , hotel v rusiq , hoteli v rusiq , hotel v moskva , hoteli v moskva , hotel v sankt peterburg , hoteli v sankt peterburg , razglejdane na zabelejitelnosti