ЕКСКУРЗИЯ ДО СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА И САПАРЕВА БАНЯ

Петрич - Сандански - Сапарева баня - х. Пионерска - х. Рилски езера - Седемте рилски езера - Овчарченски водопад - Ресиловски манастир - Стобски пирамиди - Сандански - ПетричДати: 11.09.2021
АвтобусниАвтобусни
Програма
1ден
Събота

06:00ч отпътуване от Петрич от спирката през хотел Булгари / над ЛИДЛ/, 6:30ч от Сандански спирката на ОТП по маршрут Сапарева баня - х.Пионерска. Изкачване със открит седалков лифт до х. Рилски езера, което отнема не повече от 25-30 мин. Пътешествието продължава с преход до част от езерата, като в зависимост от избрания маршрут ще се насладите на величествени и красиви гледки, невероятна природа и кристално чистата вода на езерата Бъбрека, Близнаците, Трилистника, Рибното езеро. Изкачването продължава около 1ч 30мин - 2 часа. Според възможностите си, някои от участниците в групата могат да останат за почивка на ез. Бъбрека, а останалите се изкачват до езерото Окото и до Езерния връх /около 1ч./, от където се виждат всичките седем езера. Следва връщане обратно до х.Рилски езера и лифтената станция и отново със седалковия лифт се слиза до х.Пионерска. Настаняване в хотел 3* в Сапарева баня. Почивка и възможност за ползване на басейн с минерална вода и СПА център. Свободно време за вечеря в ресторанта на хотела или в центъра на градчето. Нощувка.

2ден
Неделя

08:00 ч закуска и свободно време за ползване на басейн и СПА център. 11:30-12:00 ч освобождаване на хотела и отпътуване към с.Овчарци. Пешеходна разходка по много приятна, добре поддържана и обозначена еко пътека до Овчарченски водопад Горица, която отнема не повече от 15 мин. След разходката, отпътуване и посещение на Ресиловски манастир "Покров Богородичен" - действащ женски манастир, основан през 1932 г. Състои се от църква, монашески корпус и корпус за гости. Обособено е отделно помещение за кръщелня. В монашеското крило има малък параклис "Св.Дух", който служи и за зимна църква на монахините. Близо до манастира има аязмо с лековита вода. Всяка година на храмовият празник около манастира се провежда голям събор. След посещението на манастира, отпътуване към Стобските земни  пирамиди - едни от най-популярните скални пирамиди в България, уникална природна забележителност, обявени през 1964 година за защитен природен обект. Отпътуване за Сандански и Петрич. Приблизително време за пристигане около 18:00ч

ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
11.09.2021 от 89 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Сапарева баня;
 • ползване на басейн с минерална вода и СПА център;
 • преход до Рилските езера;
 • туристическа програма: посещение на Овчарченски водопад и Ресиловски манастир;
 • екскурзовод по време на цялото пътуване;
Пакетните цени не включват:
 • двупосочен билет за лифта от х.Пионерска до х.Рилски езера - при група над 10 човека - 18 лв за възрастни, 11 лв за деца и пенсионери;
 • задължителна планинска застраховка - 2,00 лв на човек;
 • разходи от личен характер;
 • вечеря;
 • застраховка "Отмяна на пътуване"​;

Отстъпки:
- Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 10 лв.

Доплащане:
- Настаняване в единична стая – доплащане  20 лв.

Резервации:
- Резервацията е валидна при плащане на 20 лв. депозит при сключване на договора! Доплащането на остатъка от сумата - 15 дни преди отпътуване!

Анулации и неустойки:
Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 30 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
- от 7 дни и по-малко преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
При анулиране на пътуването от страна на агенцията се възстановява пълния размер на получената плащане.
При забрана за пътуване от МЗ и МТ във връзка с КОВИД се възстановява пълния размер на полученото плащане.
При анулация на пътуването от Потребителя поради болест или други лични причини, той губи платените суми в съответствие с горепосочените срокове на анулация и в размерите и сумите, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не е платил. За такива случаи препоръчваме сключване на застраховка "Отмяна на пътуване с покритие за КОВИД". 


Забележка:
- Екскурзията се провежда при записани минимум 25 туристи.
- Задължително е носене на удобни туристически или др. затворени обувки с грайфер, топли дрехи и дъждобран. Препоръчително е носенето на суха храна и вода.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Преходът е подходящ за лица, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или други сериозни заболявания.
- Изискване към участниците в прехода - задължително да се движат в група, съобразявайки се с темпото, наложено от водача.
- При влошаваен на метеорологичните условия, водачът има право да промени маршрута или прекрати прехода от съображения за сигурност.
- Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
- Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.

 
    

Разпечатай

Оферта № Е2805