ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ - АВТОБУСНА ПРОГРАМА

София - Будапеща – Братислава – Бърно – Прага – Дрезден – Берлин - Малмьо - Стокхолм - Осло - Согнефиорд - Хелзингборг - Копенхаген - Виена - Будапеща – Белград – СофияДати: 14.07.2019; 18.08.2019
АвтобусниАвтобусни
Програма
1ден
София – Белград – Будапеща

04:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Отпътуване по маршрут София – БелградБудапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

2ден
Будапеща – Братислава – Бърно – Прага – Дрезден – Берлин

Закуска. Отпътуване по маршрут Будапеща – БратиславаБърноПрагаДрезденБерлин. Вечерта - пристигане в Берлин. Настаняване в хотела. Нощувка.

3ден
Берлин - Копенхаген

Закуска. Панорамна обиколка на Берлин: Райхстага – седалището на германското правителство, Бранденбургската врата – една от емблематичните забележителности на Берлин, превърнала се в символ на обединена Германия, „Александерплац” – най-големият площад в немската столица, централния булевард „Унтер ден линден“, Катедралата, Щатсопер – един от най-добрите оперни театри в света, площад „Жендарменмаркт“ - красив архитектурен ансамбъл, включващ сградите на Концертхаус, френска и немска църкви и статуята на немския поет Фридрих Шилер, чекпойнт Чарли – най-известният контролно-пропускателен пункт между Източен и Западен Берлин по време на Студената война, „Курфюрстендам” – 3,5-километровата променада, осеяна с бутици и кафенета. 13:00 ч. – отпътуване за Дания. През част от пътя се ползва ферибот за преминаване от Германия в Дания (Путгарден – Рьотби, Рощок – Гедзер или друга фериботна линия). Вечерта - пристигане в Копенхаген или околности. Настаняване в хотела. Нощувка.

4ден
Копенхаген - Малмьо - Стокхолм

Закуска. Отпътуване за Швеция по шестнадесеткилометровия мост над протока Йоресунд, който понастоящем свързва Копенхаген с Малмьо. Разглеждане на Малмьо – централния площад “Стортогет” с кметството, църквата “Свети Петър”, площад “Лила Торг”. Отпътуване за Стокхолм. По пътя – едночасов престой в Грена – очарователно селце с павирани улици и пъстроцветни дървени къщи, разположено на брега на езерото Ветерн, второто по големина езеро в Швеция. Вечерта - пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотела. Нощувка.

5ден
Стокхолм

Закуска. Туристическа програма в Стокхолм – панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан), Ридархолмен (Двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“). Свободен следобед. Възможност за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Нощувка.

6ден
Стокхолм - Осло

Закуска. Свободно време. Възможност за самостоятелни разходки из центъра на Стокхолм или за разглеждане на Васамузеет (съхраняващ кораба „Васа” - един от най-красивите, но с най-трагична съдба кораби на шведската флота, построен през 1628 г. и единственият платноход от XVII век, запазен в оригиналния си вид) или на музея „Скансен“ (етнографски и исторически музей на открито). Около 14:00 ч. - отпътуване за Осло. Пристигане в Осло вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

7ден
Осло

Закуска. Обиколка на Осло – разходка из Вигеландпарк, престой на полуострова Бюгдьой с възможност за разглеждане на музея на викингските кораби (където са изложени изключително впечатляващи експонати от времето на викингите – дракари, както и предмети, намерени при разкопките на три погребения в Ослофиорд), музея „Фрам“ (приютяващ полярния кораб „Фрам” на Фритьоф Нансен) или музея „Кон-Тики“. Разглеждане на центъра на Осло - крепостта Акерсхюс, кметството, Домкирке. Свободно време. Нощувка.

8ден
Осло - Согнефиорд - Осло

Закуска – сух пакет. 05:00 ч. – отпътуване за Согнефиорд – най-дългият фиорд в света и един от най-впечатляващите. Той се врязва дълбоко в сушата, достигайки до най-високата планинска верига в НорвегияЙотунхаймен и до най-големия норвежки ледник. До фиорда се пътува с автобус по един изключително живописен път, а след това се прави разходка с корабче по самия фиорд (с доплащане 110 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва транспорт с автобус от Осло до Согнефиорд и обратно, разходка с корабче по фиорда, водач-придружител на български език). Завръщане в Осло. Нощувка.

9ден
Осло - Хелзингборг

Закуска. Отпътуване за Хелзингборг. По пътя – престой в Гьотеборг и разглеждане на центъра на града. Вечерта – пристигане в Хелзингборг. Настаняване в хотел. Нощувка.

10ден
Хелзингборг - Копенхаген

Закуска. Отпътуване за Дания (пътят между шведския и датския бряг е половин час с ферибот). Посещение на замъка „Кронборг Слот“, издигащ гордо своя войнствен силует на брега на протока, разделящ двете скандинавски страни. „Кронборг“ е един от най-известните замъци в Дания, свързан с историята на страната, но също така обезсмъртен от Шекспир, който го избира за декор на своята трагедия „Хамлет”. Около 16:00 ч. – пристигане в Копенхаген. Обиколка на града – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборгплац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Настаняване в хотел. Нощувка.

11ден
Копенхаген - Берлин – Нюрнберг – Мюнхен – Залцбург – Виена

Закуска. Свободен ден в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо, Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Вечерта – отпътуване по маршрут Копенхаген – БерлинНюрнбергМюнхенЗалцбургВиена. Нощен преход. През част от пътя се ползва ферибот за преминаване от Дания в Германия (Рьотби - Путгарден, Гедзер-Рощок или друга фериботна линия).

12ден
Виена

Около обяд – пристигане в хотела във Виена, настаняване. Нощувка.

13ден
Виена – Будапеща – Белград – София

Закуска. Пешеходна разходка из старата част на Виена с екскурзовод: двореца „Хофбург“, ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, „Кертнерщрасе”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус, двореца „Кобург“. Свободен следобед. Около 19:00 ч. - отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелград – София. Нощен преход.

14ден
София

Следобед - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

 
 
Категория 14.07.19
18.08.19
 Цена на възрастен в двойна/тройна стая 1451 лв.
 Цена на човек в индивидуална стая 2110 лв.
 Цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 1399 лв.
 Цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 1439 лв.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
14.07.2019 от 1451 лв. Резервирай
18.08.2019 от 1451 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
  • Транспорт с луксозен автобус;
  • Съответния брой нощувки със закуски;
  • Водач-придружител;
  • Екскурзоводско обслужване.
Пакетните цени не включват:
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Разходи от личен характер.
Допълнителни услуги:
  • Екскурзия до Согнефиорд - 110 лв.
  • Допълнителна седалка - 625 лв.

 

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока


Условия за плащане:
Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.
В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Паспортни и визови изисквания:
До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Разпечатай

Оферта № Е1963


Етикети
екскурзия до скандинавия - автобусна програма , екскурзия до германия , екскурзия до чехия , екскурзия до унгария , екскурзия до дания , екскурзия до норвегия , екскурзия до словакия , екскурзия до финландия , екскурзия до швеция , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , автобусна екскурзия , екскурзия с автобус , автобусни екскурзии , екскурзии с автобус , екскурзии 2019 , автобусно пътуване , пътуване с автобус , автобусни пътувания , пътувания с автобус , изгодно пътуване , изгодни пътувания , екскурзия до германия на ниска цена , екскурзии до германия на ниски цени , екскурзия до дания на ниска цена , екскурзии до дания на ниски цени , екскурзия до чехия на ниска цена , екскурзии до чехия на ниски цени , екскурзия до словакия на ниска цена , екскурзии до словакия на ниски цени , екскурзия до норвегия на ниска цена , екскурзии до норвегия на ниски цени , екскурзия до унгария на ниска цена , екскурзии до унгария на ниски цени , посещение на германия , посещение на дания , посещение на норвегия , посещение на финландия , посещение на словакия , посещение на унгария , посещение на чехия , посещение на швеция , оферта за дания , изгодна оферта за дания , оферта за швеция , изгодна оферта за швеция , оферта за германия изгодна оферта за германия , оферта за унгария , изгодна оферта за унгария , оферта за чехия , изгодна оферта за чехия , оферта за германия , изгодна оферта за германия , оферта за словакия , изгодна оферта за словакия , оферта за норвегия , изгодна оферта за норвегия , хотел в германия , хотели в германия , хотел във финландия , хотели във финландия , хотел в словакия , хотели в словакия , хотел в швеция , хотели в швеция , хотел в дания , хотели в дания , хотел в чехия , хотели в чехия , хотел в норвегия , хотели в норвегия , хотел в унгария , хотели в унгария , хотел в швеция , хотели в швеция , разлгеждане на забележителности , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini eksurzii , ekskruziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , ekskurziq na izgodna cena , ekskurzii na izgodni ceni , ekskurziq v evropa , ekskurzii v evropa , avtobusna ekskurziq , ekskurziq s avtobus , avtobusni ekskurzii , ekskurzii s avtobus , ekskurzii 2019 , avtobusno patuvane , patuvane s avtobus , avtobusni patuvaniq , patuvaniq s avtobus , evtino patuvane , razglejdane na zabelejitelnosti