ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ И РУСИЯ - АВТОБУСНА ПРОГРАМА

София - Будапеща - Дрезден - Хамбург - Копенхаген – Осло - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург - Талин - Вилнюс – Варшава - София

Екскурзия Скандинавия, Санкт Петербург и Прибалтика – Северно сияние

Дати:
АвтобусниАвтобусни
Програма
1ден
София – Будапеща

Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка в Будапеща.

2ден
Будапеща – Дрезден

Закуска. Туристическа програма в Будапеща: църквата Св. Матиаш, монумента Св. Троица, Рибарските кули, конната статуя на Св. Ищван, Паметника на Св. Гелерт, Парламента, Верижния мост, моста Ержбет, най-елегантния булевард Андраши, Операта, Площада на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Отпътуване за Германия - страната на Гьоте и Шилер, на Братя Грим и Менделсон, където традицията се преплита със съвремието. Вечерта пристигане в Дрезден - столицата на провинция Саксония, брилянтна и обаятелна комбинация от традиция и съвременност. Нощувка в Дрезден.

3ден
Дрезден – Хамбург

Закуска. Туристическа програма в Дрезден, който е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той крие в себе си две лица, заради река Елба, която разделя града на две части. От едната страна на реката е старият град и всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война, а на отсрещния бряг е новата, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Ще видите: Театерплац; Операта Земпер с една от най-добрите акустики в света; архитектурния бароков комплекс Цвингер - един от най-известните барокови дворци; Дворцовата Катедрала; Църквата Фрауенкирхе с уникален каменен купол. Отпътуване за Хамбург. Нощувка в района на Хамбург. 

4ден
Хамбург – Путгарден (Ферибот от Путгарден до Родби - 28 км) Родби - Копенхаген

Закуска. Отпуснете сетивата си и се насладете на вълнуващата и неповторима морска атмосфера, която ще ви обгърне в древния Хамабург, разсечен от живописната Елба и прорязан от многобройни канали, над които са изградени най-много мостове в Европа - цели 2500 моста.
Хамбург е омайно привлекателен през деня, Хамбург е романтично – меланхоличен през нощта, в Хамбург се чувства вкусът на свободата и се улавя ритъмът на прогреса. А най-славното пристанище на Германия - Хамбург е вратата на страната към света. Туристическа програма в Хамбург - владетеля на Северно море: Стария град, Кметството, на чиято фасада е изписано на латински мотото на Хамбург „Нека свободата, която са извоювали предците, да се запази за следващите поколения”, фонтана на древногръцката богиня на здравето Хигия, езерото Биненалстер, църквата Свети Михаил, от чиято камбанария се открива разкошна гледка към най-голямото пристанище на Германия.
Пътуване с ферибот от Путгарден за Дания 28 км-40 минути. „Само да си жив не е достатъчно...човек има нужда от слънце, свобода и едно малко цвете.” Е казал датският писател Ханс-Кристиан Андерсен. Нека с едно пътуване до Дания намерите тези три съставки, за да се почувствате наистина щастливи. Пристигане в Копенхаген.
Следва увлекателна разходка по Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа, за да стигнете до най-просторния в града Нов кралски площад, където се намират Кралския театър, Художествената академия, най-луксозния и красив хотел на Копенхаген d'Angleterre, от чиито прозорци Ханс Кристиан Андерсен е видял пързалката, описана от него в „Снежната кралица”.
Не бива да се лишавате от удоволствието и вълнуващите преживявания в най-старят увеселителен парк в Европа-парка Тиволи. Смес от Луна парк със захарен памук и забавления, ботаническа градина с над 4000 цветя, 29 ресторанта, китайска пагода, индийски палат, балети и концерти на световни знаменитости, шоу спектакли, 110 000 светлини, 5 милиона посетители годишно - всичко това е магията на "Тиволи". Нощувка в района на Копенхаген.

5ден
Копенхаген – Осло

Закуска. Копенхаген е вълнуващ град, запазил своето очарование и е в списъка на десетте най-мечтани градове в света. Туристическа програма в Копенхаген: Статуята на малката русалка; Датския парламент в двореца Кристиянсборг; елегантната сграда на Борсата; Кралската резиденция Амалиенборг; Мраморната църква; Кметството с паметника на Андерсен. Ще разгледате Розенборг - изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля - строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Отпътуване за Осло, столицата на Норвегия. Нощувка в района на Осло.

6ден
Осло – Стокхолм

Закуска. Осло ще ви даде усещане за кристално спокойствие, северна ведрина, светлина и чистота. Градът диша с философията на съвременните викинги, която изповядва едно просто вярване - светът е вечен и достатъчно голям, за да има в него място за всичко и всички различни. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „Ра II“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отправяне към сърцето на града, за да видите Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, централният булевард Карл ХIV Йохан; Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец. Следва разглеждане на парка Вигеланд неповторимия и уникален парк, наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го изпълва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Отпътуване за Стокхолм, столицата на Швеция. Нощувка в района на Стокхолм. 

7ден
Стокхолм – пътуване с кораб до Хелзинки

Закуска. Следва туристическа програма в Стокхолм – една от най-красивите столици: живописният Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм; ренесансовия Кунглига Слотет /Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Парламента; Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати.
Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб /130 SEK/.
В 17.00 ч. отпътуване с круизен кораб за Хелзинки, столицата на Финландия. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.

8ден
Хелзинки – Санкт Петербург

Закуска. Около 9.50 ч - пристигане в Хелзинки наричан "дъщерята на Балтийско море". Ще видите: Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големият източноправославен храм в Западна Европа; църквата в скалите (Темпелиаукио), издълбана в здравия гранит, където звучи вълшебно музиката на органа; паметника на композитора Ян Сибелиус. Обиколката продължава с Бялата лутеранска катедрала, символ на Хелзинки и причина града да се слави като "белия град на Севера"; неокласическия Сенатски площад; паметника на цар Александър II; живописния пазар на града; бронзовия фонтан „Хавис Аманда“, нимфата, появила се от морските вълни - символ на града. Отпътуване за Русия и Санкт Петербург. Нощувка в Санкт Петербург.

X

9ден
Санкт Петербург

Закуска. Туристическа програма в Санкт Петербург, известен още като Венеция на Севера заради красивата архитектура и каналите, които пресичат града. Той пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Панорамна обиколка: Дворцовия площад, един от най-красивите площади в света; бароковия Зимен дворец; Александровската колона, която била издигната в чест на победата на Русия над Наполеон Бонапарт; Маринският дворец - сега градски съвет; Адмиралтейството, чийто остър златен връх е увенчан с корабче — един от символите на Санкт Петербург; Двореца Юсупов; Медния конник; Смолни – резиденцията на губернатора на Санкт Петербург; Невски проспект; Казанската катедрала - построена за чудотворната икона на Дева Мария от Казан. Следобед посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език /800 рубли/. Това е най-големият музей в Русия и един от най-старите художествени и културно-исторически музеи в света. Руският държавен Ермитаж притежава колекция, наброяваща около три милиона произведения на изкуството и паметници на световната култура. В нея има живопис, графика, скулптура, предмети на приложното изкуство, археологически находки и нумизматични ценности. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

10ден
Санкт Петербург

Закуска. Още един ден посветен на величието на царска Русия. Санкт Петербург създава впечатление за пребиваване сред театрални декори, на чийто фон тече живот с царска елегантност и величие. Посещение на една от най-величествените забележителности на Санкт Петербург - Исакиевският храм, украсен с около 400 скулптури, чийто златен купол се вижда от всички краища на града. Разглеждане на пищната църква "Възкресение Христово", известна още като "Спас на Крови", строена 24 години, със средства, събирани от цяла Русия. Следва вълнуваща разходка с корабче ”Реки и канали на Санкт Петербург – Нева, Мойка и Фонтанка”. Никой гост на Санкт Петербург не е напуснал града, без да се разходи по прочутия в цял свят Невски проспект, където може да опитате истински самогон - силна ракия от пшеница, картофи и цвекло със сельодка, както и фантастични пирожки и блини. Връщане в хотела. Нощувка.

11ден
Санкт Петербург - Петерхоф – Талин

Закуска. Посещение на Петерхоф – царския и величествен дворец на Петър Велики, съперничещ на Версай. Твърде руски, за да бъде европейски и твърде европейски, за да бъде руски – Петерхоф е „прозорецът към Европа“ на Петър І. Дворецът по замисъл и изпълнение се превръща в най-блестящата кралска лятна резиденция за времето си. Прекрасни паркове, многобройни фонтани в различни форми, четири водни каскади, морски канал, пищна централна алея, величествен дворец, множество позлатени статуи на древни богове и герои, забележителни скулптурни композиции, рисунки и миниатюри правят двореца уникално по своята красота място, което често е наричано "столицата на фонтаните". Следобед отпътуване за Талин, столицата на Естония. Нощувка в Талин. 

12ден
Талин – Вилнюс

Закуска. Талин е удивителен, прекрасен и магичен град, който осем века след създаването си е коктейл от скандинавска сдържаност, балтийско гостоприемство и европейско обаяние. Старият Талин, ограден от средновековна крепостна стена, е всъщност по-малък от един квадратен километър, но той притежава романтичната атмосфера на спрялото отдавна време в малките тесни улички на уютния стар град. Ще видим Катедралния храм „Александър Невски” с ценни икони и красиви мозайки, извисяващ се на висок хълм над града, кръглата и „дебела“ отбранителна кула Маргарита, най-високата църковна камбанария в средновековния свят на „Свети Олаф”, живописния площад пред готическата сграда на кметството със стария Томас, който повече от век пази спокойния сън на мирните граждани и охранява града, според средновековната легенда. Отпътуване за Вилнюс - чаровна столица с бароково сърце. Нощувка.

13ден
Вилнюс - Варшава

Закуска. Вилнюс, непознатият кехлибар на Балтика, притежава най-големия бароков стар град в Европа, с много чар и изобилие от великолепни старинни храмове. По време на нашата туристическа програма ще се насладим на романтичния стари град с малките калдъръмени улички, Белият дворец, в който е живял руският цар Александър и френският император Наполеон; Филхармонията, където е пяла Монсерат Кабайе; старото Кметство, Улицата на Литературата, където е живял Адам Мицкевич, бохемския квартал на Вилнюс, който местните обичат да сравняват с парижкия Монмартър. Ще се докоснем и до очарованието на готическия храм „Света Ана”, от ХVIІ век, приличащ на излязъл от приказките, който Наполеон, след като видял, мигом пожелал да пренесе камък по камък в Париж. Ще видим още Президенството, Катедралата „Свети Станислав и Свети Владислав“- една от емблемите на града, живописната улица Pilies, катедралния площад и тясно свързания с мъдростта на историята паметник на Великия дук Гедиминас - основателят на Вилнюс. Отпътуване за Полша и нейната столица - Варшава. Нощувка.

14ден
Варшава – Будапеща

Закуска. Кратка туристическа програма във Варшава, един от градовете - герои в Европа, който ще ви плени с история, красота и гостоприемни усмивки. Варшава е непокорен град, изпълнен с живот, загледан в миналото и в бъдещето, великолепен и красив, запазил следите от вековете... По време на обиколката ще видим: Бароковия Кралски дворец; Колоната на крал Зигмунд III, паметника на „поетът на пианото“ Фредерик Шопен; Президенството; великолепният паметник на великия астроном Николай Коперник; най-тясната къща във Варшава; живописният площад Ринек Старего Миаста - сърцето на Стария град с цветни старовремски къщи, Катедралата „Свети Ян“. Ще се насладите на площад Канониа (Kanonia) с огромната бронзова камбана от ХVІІ век, която според преданието, ако обиколите три пъти ще ви донесе късмет. Отпътуване за Будапеща. Нощувка в Будапеща. 

15ден
Будапеща – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София привечер и в Пловдив (по заявка).

 

Цена на човек в двойна стая: 1819 лв.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • 14 нощувки в хотели 3*: 2 в Будапеща, по една в Дрезден, района на Хамбург, района на Копенхаген, района на Осло, района на Стокхолм, 1 на круизен кораб Стокхолм - Хелзинки (настаняване в четворна каюта), 3 в Санкт Петербург, по една във Вилнюс и Варшава и една в хотел 2* в Талин.
 • 14 закуски в ресторантите на хотелите;
 • Туристическа програма в Будапеща, Дрезден, Хамбург, Копенхаген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург, Талин, Вилнюс, Варшава;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги;
 • Медицинска застраховка към ЗАД "Армеец" за 15 дни за лица на възраст до 70 г. - 20 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 50 лв. с покритие 30 000 евро за периода в Русия и с покритие 5000 евро за останалия период;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
Допълнителни услуги:
 • Настаняване в единична стая – 330 евро / 645 лв.;
 • Виза за Русия – 155 лева (виза /нормална поръчка/ + визова услуга) / 225 лв. за бърза поръчка – от 1 до 3 дни;
 • Доплащане за настаняване в двойна каюта на круизния кораб Стокхолм – Хелзинки - 40 евро (плаща се в офиса на агенцията);
 • Трансфер от и до Пловдив при минимум двама души – 30 лева;

Допълнителна иформация за туристическите обекти:
* Кралският дворец и Катедралата - 160 SEK;
*Музея Ваза - 130 SEK;
*Кметството - 100 SEK;
*Бигдьой – Музея на Викингските кораби 80 NOK и Фрам - 100 NOK;
*Музея Кон-Тики - 100 NOK;
*Парка Тиволи – 110 - 120 DKK;
*Розенборг - 110 DKK;
*Петропавловска крепост - 550 рубли;
*Посещение на Ермитажа - 800 рубли;
*Дворецът Петерхоф - 1600 рубли;
* Църква „Спас на Крови“ – 350 рубли;
* Исаакевският храм – 350 рубли;
* Разходка с кораб по каналите на Петербург – 700 рубли;
**Посочените входни такси са ориентировъчни имат информативен характер.

Необходими документи:
Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването и две паспортни снимки;
Виза за Русия;
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Разпечатай

Оферта № Е1961


Етикети
екскурзия до скандинавия и русия - автобусна програма , екскурзия до германия , екскурзия до русия , екскурзия до унгария , екскурзия до дания , екскурзия до норвегия , екскурзия до финландия , екскурзия до швеция , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , автобусна екскурзия , екскурзия с автобус , автобусни екскурзии , екскурзии с автобус , екскурзии 2018 , автобусно пътуване , пътуване с автобус , автобусни пътувания , пътувания с автобус , изгодно пътуване , изгодни пътувания , екскурзия до германия на ниска цена , екскурзии до германия на ниски цени , екскурзия до дания на ниска цена , екскурзии до дания на ниски цени , екскурзия до русия на ниска цена , екскурзии до русия на ниски цени , екскурзия до норвегия на ниска цена , екскурзии до норвегия на ниски цени , екскурзия до унгария на ниска цена , екскурзии до унгария на ниски цени , посещение на германия , посещение на дания , посещение на норвегия , посещение на финландия , посещение на унгария , посещение на чехия , посещение на швеция , оферта за дания , изгодна оферта за дания , оферта за швеция , изгодна оферта за швеция , оферта за германия изгодна оферта за германия , оферта за унгария , изгодна оферта за унгария , оферта за чехия , изгодна оферта за чехия , оферта за германия , изгодна оферта за германия , оферта за норвегия , изгодна оферта за норвегия , хотел в германия , хотели в германия , хотел във финландия , хотели във финландия , хотел в швеция , хотели в швеция , хотел в дания , хотели в дания , хотел в русия , хотели в русия , хотел в норвегия , хотели в норвегия , хотел в унгария , хотели в унгария , хотел в швеция , хотели в швеция , разлгеждане на забележителности , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini eksurzii , ekskruziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , ekskurziq na izgodna cena , ekskurzii na izgodni ceni , ekskurziq v evropa , ekskurzii v evropa , avtobusna ekskurziq , ekskurziq s avtobus , avtobusni ekskurzii , ekskurzii s avtobus , ekskurzii 2018 , avtobusno patuvane , patuvane s avtobus , avtobusni patuvaniq , patuvaniq s avtobus , evtino patuvane , razglejdane na zabelejitelnosti