ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ - НОРВЕЖКИ ФИОРДИ И ЧЕТИРИ СКАНДИНАВСКИ СТОЛИЦИ

София – Берген - Нерьойфиорд, Фломската железница – Осло – Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм – Малмьо – Копенхаген - София

Лято в Скандинавия 2020: Норвежки фиорди и четири скандинавски столици с круиз и самолет

Дати: 13.08.2021
СамолетниСамолетни
Програмата е за туристи, които разполагат с ограничено време и мечтаят да се насладят на неповторимата красота на скандинавската природа.
Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди – маршрутът включва първенеца Сьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света, с предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на Сьогнефиорд. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света. Този тур ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия. Очакват ви и град Берген - вратата в царството на фиордите, приветливият Малмьо, ще се запознаете с четири скандинавски столици:  Осло,  Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген, ще прекосите с кораб Балтийско море.
Програма
1ден
14.08.2020 г. /полет до Берген, разглеждане на Берген/

Сбор на летище София, Терминал 2 за полет с прекачване до град Берген. Среща с екскурзовода - водачът придружава групата от първия момент на полета, през цялото време на екскурзията. Пристигане в 13.40 ч. и трансфер с автобуса от летището до града. Туристическа обиколка с местен екскурзовод на руски език.
Не само в далечното минало, но и сега Берген е най-важният северен търговски център, разположен на морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място в списъка на културните паметници на ЮНЕСКО заема Брюген – кварталът на ханзейските търговци, чиито дървени къщи, боядисани в ярки цветове, сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, кафенета. В края на улицата се намира най-старият градеж в Берген – каменната крепост Бергенхус със залата на Хакон и кулата на Розенкранц. Възможност за посещение на Музея на Ханзата. Ще видите и църквата Света Богородица, както и най-големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите. Вечеря по желание. Нощувка.

2ден
15.08.2020 /Нерьойфиорд, Фломската железница/

Закуска.
*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд. Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!

*По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.
Железницата минава по най-стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.

Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно!
Връщане във Флом и отпътуване за района на Осло. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

3ден
16.08.2020 /Осло, пътуване за Стокхолм/

Закуска. Отпътуване за Осло. Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най-популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси. Свободно време за обяд. Oтпътуване за района на Стокхолм. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

4ден
17.08.2020 г /Стокхолм/

Закуска. Запознанство със Стокхолм - изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста. Шведската столица с право е гордостта на Скандинавия! Обзорна обиколка с местен екскурзовод на руски език. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най-известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.
Свободно време за обяд. Качване на кораба за Хелзинки. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти.

5ден
18.08.2020 г. /Хелзинки/

10.00 ч. пристигане в Хелзинки. Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти.

6ден
19.08.2020 г. /Стокхолм, музеите на Юргорден/

09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време за обяд, следва посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят! 

*Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най-посещавания музей в Стокхолм!

*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.

*И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.
12.30 ч. отпътуване за Малмьо. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

7ден
20.08.2020 г. /Малмьо, Копенхаген, полет за София/

Закуска и напускане на хотела. Туристическа програма в най-южния град на Швеция и трети по големина: площадите Stora Torget /Големия площад/, Lilla Torg /Малкия площад/ и Площада Густав Адолфс. Ще разгледаме сградите на Кметството, църквата Свети Петър, замъка Малмьохус. Отпътуване за Копенхаген /45 км/. Ще преминем през 16 километровия мост - тунел през протока Йоресунд, който съединява Дания и Швеция. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, Фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време.
Трансфер до летището за полет до София в 21.30 ч.

8ден
21.08.2020 г. /пристигане в София/

00:55 ч. пристигане в София, на Терминал 1.

 
Вид настаняване Цени
 Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима 2 220 лв
 Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама 2 275 лв
 Трети възрастен
/в двойна стая на доп. легло и вътрешна каюта за трима/
2 200 лв
 Възрастен в единична стая и вътрешна каюта 2 795 лв
 Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 2 160 лв

 
 
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
13.08.2021 от 2220 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети София-Берген на отиване полет с прекачване на Амстердам на KLM Royal Dutch Airlines и Стокхолм-София, директен полет на Уиз Ер;
 • Летищни такси;
 • Багаж: ръчен салонен: 1 брой с размери 40/30/20 см – това е една малка чанта или лаптоп;
 • Багаж: 1 брой чекиран до 20 кг;
 • Трансфери летище - хотел – летище;
 • Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция  по горепосочения маршрут;
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване и превод при нужда на местните екскурзоводи от съответния език;
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Берген, Осло, Малмьо, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки;
 • Местни екскурзоводи за Берген, Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген;
 • 6 нощувки, както следва:
- 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Берген
- 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло 
- 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Стокхолм
- 2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки
- 1 нощувка със закуска в хотел*** в Малмьо
 • Всички пътни и пристанищни такси.
Пакетните цени не включват:
 • Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/ 
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 16 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 70 г.: 24 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
 • Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 32 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”.
Допълнителни услуги:
 • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/ 
 • Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/ 
 • Вход за Кметството в Стокхолм: 120 шведски крони = 25 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
 • Вход в музея Васа: 150 шведски крони = 30 лв  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България, за да се избегне чакането на опашката/
 • Пакет 4 вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, Малмьо и  Стокхолм  и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки: 228 лв /по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България/ 
 • Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за двете нощувки на кораб: 63 лв на човек при настаняване в  двойна каюта /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/ 
 • Вход в Скансен: 220 шведски крони /по желание, заплаща се на място/

Полетна информация:
София 06:55 – Амстердам 09:00
Амстердам 12:00 – Берген 13:40
Копенхаген 21:30 – София 00:55*
 
Необходима валута за Скандинавия: 
Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони) 
Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони) 
Около 80 лв на човек в датски крони (300 крони) 
Около 100 лв на човек за Хелзинки в евро (50 евро)
*Във Финландия местната валута е евро!
 
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват! 
 
Условия за резервации: 
*Депозит: 50% от пакетната цена при записване
*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Няма паспортен и визов режим в страните, няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Разпечатай

Оферта № Е2731


Етикети
екскурзия до скандинавия - норвежки фиорди и четири скандинавски столици , екскурзия до дания , екскурзия до норвегия , екскурзия до словакия , екскурзия до финландия , екскурзия до швеция , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2020 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , екскурзия до дания на ниска цена , екскурзии до дания на ниски цени , екскурзия до норвегия на ниска цена , екскурзии до норвегия на ниски цени , посещение на дания , посещение на норвегия , посещение на финландия , посещение на швеция , оферта за дания , изгодна оферта за дания , оферта за швеция , изгодна оферта за швеция , хотел във финландия , хотели във финландия , хотел в словакия , хотели в словакия , хотел в швеция , хотели в швеция , хотел в дания , хотели в дания , хотел в норвегия , хотели в норвегия , хотел в швеция , хотели в швеция , разлгеждане на забележителности , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini eksurzii , ekskruziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , ekskurziq na izgodna cena , ekskurzii na izgodni ceni , ekskurziq v evropa , ekskurzii v evropa , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2020 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , evtino patuvane , razglejdane na zabelejitelnosti