ЕКСКУРЗИЯ ДО ТУРЦИЯ - ЕГЕЯ И АНАДОЛА

София – Айвалък - Бергама - Кушадасъ - Коня - Кападокия - Анкара - СофияДати:
АвтобусниАвтобусни
Програма
1ден
Нощен преход към Турция

Отпътуване в 19:00 ч. от „Трафик Маркет” (Автогара „Сердика”) – паркинга пред Централна ЖП гара в София, от мотел „Ихтиман” 19.40 часа, от „Шел” Пазарджик в 20.00 часа, Пловдив 20.30 часа от „ОМV” бензиностанцията до хотел „Санк Петербург”, „Шел” Хасково в 21.30 часа. Преминаване през ГКПП Капитан Андреево. Нощен преход към ТурцияОдрин, Дарданелите и Чанаккале.

2ден
Чанаккале - Измир

Сутринта пристигане в Чанаккале. Свободно време.  

 

По желание при минимум 20 човека: 

Туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон подарена на града от актьора Брат Пит през 2004 г., подарена на жителите на града. След разглеждане на Чанаккале отпътуване за Бергама. Свободно време в Бергама или екскурзия по желание.

 

Екскурзия по желание при минимум 20 човека:

Разглеждане на древния елински град Пергамон. Посещение на останките на втората по големина в света библиотека след Александрийската, за която историята разказва, че е съдържала повече от 200 000 книги. Библиотеката е сватбен подарък от Марк Антоний за Клеопатра. Тук е открит пергаментът, след като Египет налага забрана за износа на папирус. В Пергамон се виждат останките на Акропола и терасите с пищните дворци на елита на града от това време. Долу в ниското е и светилището на Атина Нике – Победителката. След разглеждане на Бергама отпътуване към Измир.

 

Свободно време или екскурзия по желание:

Пешеходна разходка в центъра на най–големия град на Егейска Турция Измир – древната Смирна, родното място на поета Омир и корабния магнат Аристотел Онасис. Фотопауза пред Паметника на Кемал Ататюрк – бащата на турската нация и разходка по крайбрежния булевард. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3*. Вечеря в хотела. Нощувка

3ден
Ефес - Памуккале

Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.

 

Екскурзии по желание:

08.00 ч. - Полудневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци; посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си; посещение на Храмът на Артемида - едно от чудесата на света; джамията "Иса бей" – направена с различни камъни, докарани от античния град Ефес; гробът на апостол Йоан и руините на османската крепост. Отпътуване за Памуккале. Настаняване в хотела в региона Денизли/ Памуккале. Свободно време или екскурзия по желание.

 

Екскурзия по желание:

Разглеждане на античния град Хиераполис и Памуккале. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси в ослепителна белота. Оттам идва и името на Памуккале - "замък от памуци", което напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт на света. По желание:  Вечеря в хотела.  Нощувка.

4ден
Коня и Кападокия

Закуска. Отпътуване за Коня и Кападокия.
Бонус: По пътя туристическа програма в Кония: Мавзолеят на Мевляна и Джамията Селимие. Пристигане в Кападокия вечерта. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка

5ден
Кападокия

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание.

 

Екскурзия по желание:  Възможност за полет с балон в Кападокия.

Екскурзия по желание:  Целодневна екскурия на Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години, след едновременното избухване на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Посещение на Музея на открито в Гьореме /Голям комплекс от скални църкви - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в. В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите. Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците. Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечеря в хотела. 

 

Програма по желание:

20:00 ч. – Посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.

6ден
Деринкую - Анкара

Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.

 

Програма по желание: Полудневна екскурзия на подземния град Деринкую - /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване  към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване за Анкара. По пътя - фотопауза на Соленото езеро. Пристигане в Анкара вечерта. Настаняване. По желание:  Вечеря в хотела.  Нощувка.

7ден
Анкара - София

Закуска. Свободно време в Анкара да Обяд или екскурзия по желание.

По желание: Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк; музея на малоазиатските цивилизации с експонати от времето на палеолита и неолита. Отпътуване за България. Пристигане в България рано сутринта.

 
STOP SALE
/НЯМА МЕСТА/ 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Транспорт България - Турция - България с туристически автобус 2/3*;
 • 1 нощувки със закуски и вечеря в хотел 3* в Кушадасъ;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Памуккале;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Анкара;
 • Посещение и свободно време в Чанаккале;
 • Посещение и свободно време в Бергама;
 • Посещение и свободно време в  Измир;
 • Посещение  и свободно време в Денизли / Памуккале;
 • Посещение на Коня и туристическа програма в града;
 • Посещение и свободно време в Кападокия;
 • Посещение и свободно време за снимки в  Соленото езеро / Туз Гьолу;
 • Посещение и свободно време в Анкара;
 • Лицензиран екскурзовод на български език в Турция;
 • Водач от фирмата организатор по време на пътуването;
Пакетните цени не включват:
 • Пътни, магистрални, гранични, фериботни такси Чанаккале, Измир, Кушадасъ, Денизли, Коня, Кападокия, Анкара, Истанбул / Турция - 38 евро / 74.32 лева на човек (задължително доплащане); 
 • Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден ( заплаща се допълнително към екскурзионния пакет); 
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Разходи от личен характер.
Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.

Срок за записване: до запълване на свободните места.
Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи.
Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 20 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.

Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителнин услуги:
 • Туристическа обиколка на Чанаккале с лицензиран екскурзoвод на български език - 8 евро на човек при минимум 20 човека (без входни такси);
 • Разглеждане на древния елински град Пергамон с лицензиран екскурзoвод на български език - 8 евро на човек при минимум 20 човека (без входни такси);
 • Пешеходна обиколка в центъра на Измир с лицензиран екскурзoвод на български език - 8 евро на човек при минимум 20 човека (без входни такси);
 • Полудневна екскурзия до Ефес, Къщата на Дева Мария, Храма на Артемида, джамията "Иса бей" и гроба на апостол Йоан  с лицензиран екскурзoвод на български език - 28 евро на човек при минимум 20 човека (без входни такси); 
 • Разглеждане на античния град Хиераполис и Памуккале с лицензиран екскурзoвод на български език - 10 евро на човек при минимум 20 човека (без входни такси);
 • Доплащане за 2 вечери по маршрута в Памуккале и Анкара 20 евро / 39.11 лв на човек (заявяват се при резервация) ;
 • Полет с балон над Кападокия (45 мин.); - 165 евро на човек при минимум 10 човека.
 • Целодневна екскурия на  Кападокия с лицензиран екскурзoвод на български език - 25 евро на човек при минимум 20 човека (без входни такси);
 • Танца на Дервишите Сема - 25 евро на човек при минимум 10 човека.
 • Полудневна екскурзия на Деринкую - Ъхлара в Кападокия с лицензиран екскурзoвод на български език - 20 евро на човек при минимум 20 човека (без входни такси);
 • Панорамна обиколка на Анкара с лицензиран екскурзoвод на български език - 10 евро на човек при минимум 20 човека (без входни такси);

Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.

Допълнителни изисквания:
При резервация се заплаща депозит в размер на 50% от пакетната цена.
Туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 

Разпечатай

Оферта № Е2177


Етикети
екскурзия до турция - егея и анадола , екскурзия до турция , екскурзии до турция , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии. екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , евтина екскурзия , евтини екскурзии , евтина екскурзия до турция , евтини екскурзии до турция , автобусна екскурзия , автобусни екскурзии , екскурзия с автобус , екскурзии с автобус , екскурзии 2019 , автобусно пътуване , автобусни пътувания , пътуване с автобус , пътувания с автобус , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , оферта за турция , оферти за турция , изгодна оферта за турция , изгодни оферти за турция , оферта за турция на ниска цена , оферти за турция на ниски цени , егейска турция , айвалък , троя , посещение на турция , посещение на айвалък , посещение на троя , разглеждане на забележителности , забележителности в турция , ekskurziq do turciq , ekskurzii do turciq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , ekskurziq na niska cena , ekskurzii na niski ceni , evtina ekskruziq , evtini ekskurzii , evtina ekskruziq do turciq , evtini ekskruzii do turciq , avtobusna ekskurziq , avtobusni ekskurzii , ekskruziq s avtobus , ekskurzii s avtobus , ekskurzii 2019 , avtobusno patuvane , avtobusni patuvaniq , patuvane s avtobus , patuvaniq s avtobus , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , oferta za turciq , oferti za turciq , izgodna oferta za turciq , izgodni oferti za turciq , oferta za turciq na niska cena , oferti za turciq na niski ceni , hotel v turciq , hoteli v turciq , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v turciq