ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮЖЕН КИТАЙ И ТИБЕТ

София - Доха - Чънду – Лиджанг – Лхаса – Шангри Ла – Гянце – Шигатце – Лхаса – Чънду - Доха - София

ЮЖЕН КИТАЙ И ТИБЕТ - Към духовното начало!

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
03.07.2019

Среща на летището в София за полет на Катарски авиолинии за Доха в 13:00 ч.

2ден
04.07.2019

От Доха за Чънду ще продължим в 02:20 ч..Пристигане в Чънду следобед. След оформяне на формалностите ще бъдем трансферирани до хотела. Вечеря и нощувка в Tibet hotel 4* или подобен.

3ден
05.07.2019

След закуска се отправяме към летището за полет към Лиджанг, чийто район е дом на колоритните Наси хора и уникалната Бонгба култура. Кацаме в града, разположен на 2400 м надморска височина.

Следва разходка из парка на известното Езеро на Черния дракон. От езерото ще се насладимна невероятна гледка към най-високата планина в региона – тази на Нефритения дракон. В миналото, самият басейн понякога е бил сух, което е разваляло гледката. През 2010 година обаче, паркът е обявен за зона за опазване на водите в областта от местното самоуправление. От 2014 година басейнът е пълен с вода, а бившата му красота възстановена.

Продължаваме с Музея Донгба на етническата група на Наси, които са известни с богатото си културно наследство. В миналото те са имали два вида писменост. Единият от тях – пиктографският Донгба, другият- сричковият Геба, опростен от знаците на първия вид. Смята се, че Донгба датира от VII век - ранната династия Тан, а през X век, по време на династията Сун, вече е широко разпространена. Този вид писменост е била използвана изключително от шамани и свещеници, като помощ за рецитиране на обредни текстове по време на религиозни церемонии. Геба е използвана предимно за изготвяне на договори и писма, структурата й прилича на съвременния китайски и видът й е по-близо до йероглифското писмо. По-голямата част от писмените източници на Наси са били унищожени по време на културната революция в средата на ХХ век.

Надвечер ще посетим Стария град на Линджанг, който е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Този красив древен град с тесни калдъръмени улички, деликатни мостове и стотици черни покриви е наслада за очите на посетителите. Потоци от кристална разтопена снежна вода минават директно през града.

Вечеря и нощувка в хотел Wangfu 4* или подобен в Лиджанг.

4ден
06.07.2019

След закуска сe отправяме към Baisha village. Това е родното място на "Tusi" (китайската дума означава вожд на клана) от Му клан. То е политически, икономически и културен център на областта преди династията Минг (1368-1644). Неговото изграждане започва още по време на династия Тан (618-907) и постепенно добива просперитет при следващите династии. Управителите от династията Минг, обаче, преместват техните семейства към град Даян (древния град Лиджанг), но все още строят храмове в Baisha, което прави селото религиозен център по време на ранната династия Минг. Характерният художествен стил на стенописите там и ценното им историческо съдържание ежегодно привличат хиляди посетители от страната и чужбина.

След като обядваме ще продължим с посещение на храма Yufengsi, който е прочут с камелиите растящи в градините му. Забележителна е 500-годишната камелия, която се обсипва с повече от 20 000 цвята годишно. Храмът има традиционно оформление с портална сграда, основен дворец и два каменни тигъра и представя архитектурата от времето на династията Цин. В основната сграда се намират много изящни будистки рисунки.

Вечерта в старата част на града ще се насладим на типично за Наси етноса представление. Оркестърът се състои от 20-24 музиканта от всички възрасти, които свирят на традиционни инструменти. По-старите участници във формацията (над 70-годишни) са посветили целия си живот на опазване на уникалното си наследство.

Следва вечеря и нощувка

5ден
07.07.2019

След закуска ще се отправим с автобус към Шангри Ла. По време на 4-часовото пътуване ще имаме възможността да се насладим на уникални гледки.

Шангри Ла е въображаемо място, което би следвало да се намира в Хималаите или по-точно в Тибет. В западната култура понятието е въведено от писателя Джеймс Хилтън в романа му „Изгубеният хоризонт“ (Lost Horizon). Определено природата тук и Тибетската култура правят мястото връхна точка на пътуването ни.

Следобед ще се разходим около езерото Напа, разположено в долината на плато с надморска височина около 3270 м. Около него се простират най-обширните пасища в областта, а територията му е обявена за природен резерват. Заради вливащите се тук реки, размерът на езерото има силно изразена сезонност. Разбира се, това зависи и от климатичните промени през последните години.

Следват разходка, вечеря и нощувка в Argyle Hotel in Zhongdian 3* или подобен.

6ден
08.07.2019

През този ден ще посетим известния манастир Songzanlin, който е удостоен с титлата „миниатюрна версия“ на тибетския “Lhasa Potala”. Построен върху 33.3 хектара той представлява средище на Тибетската култура. Будистките статуи, големите зали за молитва и унесените в ежедневните си дейности монаси, оставят у посетителите незабравими спомени.

След манастира ще се отправим към курорта Banyan Tree. Този уникален 5-звезден хотел е разположен на 3300 м. надморска височина и е заобиколен от красиви заснежени планини. Ще имаме възможността да разгледаме едно райско кътче на магическо място.

Няма да проспуснем да разгледаме и Дабао – още един известен храм в Шангри Ла с повече от 700 годишна история. Според записките тук е медитирал 5-ят Далай Лама.

Следва вечеря, на която ще опитаме тибетски як. Нощувка.

7ден
09.07.2019

След закуска ще се отправим към летището за полет до град Лхаса – бившата столица на независимата Тибетска държава. Разположен е в Хималаите на река Лхасахъ на надморска височина около 3 656 м. Lhasa, което на тибетски означава „Място на боговете“ и днес е средище на тибетската духовност, въпреки силното китайско присъствие в региона.

Ще бъдем трансферирани до хотела, ще обядваме, след което ще разгледаме Норбулинка (Norbulingka) – летният дворец на Далай Лама. Той е бил построен от Седмия Далай Лама през XVII век и е бил лятна резиденция от 1750 до 1959 година. Дворецът заема площ от 36 акра и се смята за най-големия изкуствен парк в Тибет.

По-късно ще се разходим по известната „Barkhor Street“ – свято място за пилигримите, но също така превърнато в шарен пазар със сергии, сборище на търговци от всички краища на Тибет. Ще опитаме от сладкия тибетски чай в „WoeserZedro tea house“, емблематична чайна за Лхаса, където местните хора идват да си починат и да се насладят на чаша от ароматната напитка.

Вечеря и нощувка в хотел Kychui 3* или подобен в Лхаса.

8ден
10.07.2019

След закуска ще се отправим за посещение на Потала Палас (Potala Palace). Дворецът е построен през 637 година и е най-голямата монументална структура на Тибет. Внушителната 13-етажна сграда е „кацнала“ на стръмен хълм и приковава погледите на минувачите. Потала е бил зимна резиденция на Далай Лама, а днес е музей, част от списъка на ЮНЕСКО.

Следобед ще посетим манастира Сера (Sera), който се намира в северните покрайнини на Лхаса и е един от трите най-големи и важни Будистки Тибетски манастири. Построен е през 1419 година по времето на династията Минг. Посетителите могат да чуят философските беседи на монасите, които се провеждат ежедневно с изключение на ден Неделя.

Вечеря и нощувка в хотела в Лхаса.

9ден
11.07.2019

След закуска с автобус ще се придвижим до свещеното изумрудено езеро Ямдрок (Yamdrok), където ще си направим пикник за обяд на брега му. След това ще продължим към Гьянце. По пътя ще видим някои от най-красивите пейзажи на централен Тибет.

В Гьянце ще се разходим из Стария град, който е запазил и до днес традиционния си стил. Ще посетим манастира Пелкор Чёде и удивителната Кумбум - тибетски храм под формата на мулти-етажна ступа с много интериорни зали и олтари на всяко ниво. Има три Кумбума в Тибет, като най-известният от тях е на територията на манастира Пелкор Чёде.

Вечеря и нощувкав Gyangtze hotel 3* или подобен.

10ден
12.07.2019

След закуска от Гьянце с автобус ще се отправим към Шигатце – градът на Панчен Лама, вторият по ранг след Далай Лама. По пътя ще се отбием в местно семейство. След като пристигнем и обядваме, ще продължим към манастира Ташилунпо (Tashilhunpo Monastery) - най-голямата функционираща монашеска институция в цял Тибет. В Ташилунпо са построени много сгради, хиляди помещения и се обитават от повече от 4000 монаха. Около манастира обикаля 1.8 км. път за поклонение, обозначен с молитвени колела. От тук се разкрива невероятна гледка към града.

Следват вечеря и нощувка в хотел Tashi Choeta 3* или подобен.

11ден
13.07.2019

Този ден ще се върнем обратно в Лхаса. Пътуването с автобус ще трае около 3 часа и половина по протежение на Брахмапутра и удивителните й пейзажи.

Разбира се, няма как да пропуснем храма Джокханг (Jokhang) – един от най-старите и святи храмове, и сърце на тибетския будизъм. Много поклонници на религията се молят ежедневно в Джокханг. Лампи с масло от як осветяват предната част на храма, който е богат с колекцията си от будистки статуи и включва известната Sakyamuni Buddha, донесена в Тибет през VII век.

Следва типична тибетска вечеря и нощувка в хотел Kychui 3* или подобен

12ден
14.07.2019

След закуска всеки ще има свободно време за разходки и шопинг в Лхаса. Ще обядваме в Лхаса , след което ни предстои обратен полет за Чънду.

От летището ще бъдем трансферирани до хотела.

Вечеря и нощувка Tibet hotel 4* или подобен.

13ден
15.07.2019

След закуска ще се отправим на поредния автобусен тур. В югозападната част на провинция Съчуан са разположени две от най-красивите планини – Ъмейшан и Лешан. Те често се считат за символ на провинцията. Ъмейшан е една от четирите свещени будистки планини,докато Лешан е по-скоро висок хълм. Освен с очарователните пейзажи, Лешан е известна с най-голямата в света статуя на Буда, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Ще се насладим на разходка с лодка, ще посетим и поредния будиски храм, преди да се върнем обратно за вечеря в Чънду.

14ден
16.07.2019

След закуска ще имаме време да се приготвим, ще освободим стаите и ще отидем на обяд. След това се отправяме към най-големия научноизследователски център за гигантски панди. В базата, разположена на 247 акра и считана за национално богатство, се отглеждат и размножават тези уникални по рода си животни от застрашения вид.

15ден
17.07.2019

Полетът за Доха на Катарски авиолинии е в 02:00 ч. От Доха в 06:50 ч ще излетим за София, където се очаква да кацнем в 12:00 ч. на обяд.

 

ЦЕНА 3249 евро / 6354 лева на човек
Доплащане за единично настаняване – 540 евро / 1056 лева на човек 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети с включени летищни такси с Катарски авиолинии София –Чънду - София;
 • Самолетни билети Chengdu- Lijiang; Zhongdian-Lhasa; Lhasa-Chengdu.
 • Настаняване в хотели 3 и 4 звезди;
 • Всички описани входове за забележителностите по програмата;
 • Закуски, обяди и вечери;
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро към  „Групама Застраховане“ ЕАД;
 • Местен гид на английски език;
 • Професионален и опитен водач от агенцията.
Пакетните цени не включват:
 • Виза за Китай:
 • Визова такса 80 щатски долара за притежатели на български паспорт (задължително се заплаща в България), визата се полага във валиден международен паспорт с най-малко 6 месеца валидност от датата на връщане,
 • 1 паспортна снимки дигитален формат (на бял фон, открито лице, без очила),
 • Попълнен визов формуляр - Фирмата организатор съдейства за попълване на визовия формуляр и подаване на документите. Считано от 16 август 2018 г. Китайското посолство в България въвежда визи с биометрични данни - снемане на 10-пръстови отпечатъка. Всеки кандидат трябва да се яви лично в Посолтво на КНР в София. 
 • Бакшиши за гидове и шофьори – плащат се на място в Китай (около 30 щатски долара);
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 380 евро;


 
Условия на пътуването:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването
Начин на плащане: депозит – 1000 лева и окончателно плащане – 45 дни преди тръгването.

Агенцията препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“, покриваща разходите, за съкращаване, прекъсване  и анулиране на  пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора и времето оставащо до началото на пътуването, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността на застраховката е между 2% и 3% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Разпечатай

Оферта № Е2286


Етикети
екскурзия до южен китай и тибет , екскурзия до китай , екскурзии до китай , екскурзия в китай , екскурзии в китай , екскурзия до тибет , екскурзии до тибет , екскурзия в тибет , екскурзии в тибет , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , посещение на китай , посещения на китай , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2019 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , екзотична дестинация , екзотика , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , луксозна екскурзия , луксозни екскурзии , пътуване до китай , екзотично пътуване до китай , пътувания до китай , екзотични пътувания до китай , екскурзия с водач на български език , екскурзии с водач на български език , изгодна екскурзия с водач на български език , изогдни екскурзии с водач на български език , изгодна екскурзия до китай , изгодни екскурзии до китай , екскурзия до китай на ниска цена , екскурзии до китай на ниски цени , полет до китай , китай самолет , хотел в китай , хотели в китай , разглеждане на забележителности , забележителности в китай , ekskurziq do kitai , ekskurzii do kitai , ekskurziq do pekin , ekskurzii do pekin , ekskurziq v kitai , ekskurzii v kitai , ekskurziq v tibet , ekskurzii v tibet , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , poseshtenie na kitai , poseshteniq na kitai , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2019 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , ekskurziq do kitai na niska cena , ekskurzii do kitai na niski ceni , ekskurziq s vodach na bulgarski ezik , ekskurzii s vodach na bulgarski ezik , ekskurziq do kitai na niska cena , ekskurzii do kitai na niski ceni , hotel v kitai , hoteli v kitai , ekzotichna ekskurziq , ekzotika , ekzotichno patuvane , ekzotichno patuvane do kitai , ekzotichno patuvane do kitai na izgodna cena , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v kitai