ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ

София – Франкфурт – Токио – Хаконе – Камакура – Хаконе – Фуджи – Мишима – Киото – Осака – Франкфурт – София

Наричат я страната на изгряващото слънце! Разположена на повече от 6800 острова, Япония е изключително интересна и завладяваща страна с уникална култура!

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София - Франкфурт

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Франкфурт в 14:10 ч с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане във Франкфурт в 15:30 ч. Излитане от Франкфурт в 18:05 ч. за Токио.

2ден
Токио

Кацане в Токио в 12:15 ч. Посрещане от местен екскурзовод. Туристическа програма в Токио с местен екскурзовод: фотопауза при радио-телевизионната кула – най-високото стоманено съоръжение в света, и храма „Зоджо-джи“ – мавзолей на 6 от 15-те шогуни от династията Токугава. Посещение на квартал Акихабара, чието име означава „долината на есенните листа“. Акихабара е сърцето на японската търговия с електронна и компютърна техника, заради което е наричан „електронен град“. Настаняване в хотела след 18:30 ч. Нощувка. 

3ден
Токио

Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 8:50 ч. Туристическа програма в Токио: квартал Асакуса с известния храм „Сенсо-джи“ и търговската улица „Накамисе“, където се предлагат традиционни местни храни и сувенири; посещение на телевизионната кула „Токийско небесно дърво“ – най-високата телевизионна кула в света, и втора по височина сграда в света след небостъргача „Бурж Халифа“ в Дубай; луксозната търговска улица „Гинза“; квартал Шиндзуку – главен административен и търговски център на Токио. Нощувка.

4ден
Токио

Закуска. Среща в лобито на хотела с екскурзовода в 8:50 ч. Туристическа програма в Токио: храмът „Мейдзи Дзингу“ – най-голямото шинтоистко светилище в Токио, посветено на император Мейджи и съпругата му; квартал Хараджуку – известно място, където се събират любителите на модата, където са разположени множество магазини на западни моделиери и от местното модно направление, носещо името на квартала; Шибуя – един от най-оживените и цветни райони на Токио със статуята на кучето Хачико, станало известно след публикация в един от големите токийски вестници на статията за преданото куче, което 9 години след смъртта на хазяина си очаквал завръщането му на гарата; Одайба – най-големият изкуствен остров в Токийския залив. Нощувка.

5ден
Хаконе - Камакура - Хаконе

Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 08:20 ч. Изпращане на багажа (1 бр. на турист) с отделен транспорт до Киото, тъй като във високоскоростния влак от Мишима за Киото (6 ден) няма място за куфари; а за престоя в Хакаоне може да си приготвите малък багаж. Отпътуване в 8:30 ч. за Камакура. Туристическа програма в Камакура: храмът „Котокуин“ с монументалната бронзовата статуя „Големият Буда“ – един от най-популярните символи на Япония; шинтоисткото светилище „Цуругаока Хачиман“. Отпътуване за Хаконе. Разходка с туристическо корабче в езерото Аши – кратерно езеро, появило се е преди около 3000 години, което днес привлича множество туристи заради заобикалящия го живописен пейзаж (при подходящи метеорологични условия). Посещение на долината Овакудани. Ако достъпът към долината е затворен поради вулканична дейност, тя се заменя с Хаконе-Юмото. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6ден
Киото

Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 07:50 ч. Отпътуване към Фуджи – действащ вулкан на остров Хоншу, чиито 3776 м го правят най-високата точка на Япония. Фуджи е спящ вулкан от 250 години, а кратерът му почти целогодишно е обвит с гъста снежна покривка. Освен че е прекрасна природна забележителност, той се счита и за свещено място – будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Изкачване до 5-та станция на Фуджи (2305 м н. в.) с невероятен изглед към околностите. Ако достъпът към планината е затворен поради неподходящи метеорологичните условия, изкачването се заменя с посещение на експозиционния комплекс „Fujisan World Heritage Center“. Трансфер до гара „Мишима“. Отпътуване с високоскоростен влак за Киото (около 2 часа). Пристигане в Киото – столица на Япония и главна резиденция на императорите от края на 8 до средата на 19 в. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

7ден
Киото

Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 8:50 ч. Туристическа програма в Киото. Посещение на будистки храмов комплекс „Кийомидзу-дера“ – основна забележителност на града, основан в края на 8 в. В превод името му означава „храм на чистата вода“ и го дължи на водопад, който се намира вътре в комплекса. Посещение на будисткия храм „Кинкаку-джи“ (Храмът на златния павилион) – една от най-известните забележителности на Япония. Посещение на замъка „Ниджо“ – резиденция на шогуните от рода Токугава от 17 в. до края на 18 в., когато преминава във владение на императорското семейство. Замъкът е издържан в класически японски стил и включва няколко градини, множество вишневи дървета, езеро с три острова и изкусно подредени камъни. Разходка из старинния квартал на гейшите Гион. Нощувка.

8ден
Киото - Осака

Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела в 8:50 ч. Туристическа програма в Киото: шинтоисткото светилище „Фушими Инари“, посветено на богинята Инари. Отпътуване за Осака. Туристическа програма с местен екскурзовод в Осака: посещение на Замъкa на Осака, изиграл важна роля при обединението на Япония през 16 век; пазарът „Куромон“, който е с повече от 190 години история и традиции, изключително популярен и познат сред местните като „Кухнята на Осака“. Разходка из известния квартал Дотонбори. Настаняване. Нощувка.

9ден
Осака - Франкфурт - София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Франкфурт в 10:00 ч. с полет на авиокомпания „Lufthansa“. Пристигане във Франкфурт в 14:50 ч. Отпътуване за България в 18:55 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 22:05 ч.

 
Настаняване 13.04.2018
 Двойна стая със спалня (не се гарантира) 3668 €
 Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 3668 €
 Единична стая 4003 €


 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София - Франкфурт - Токио и Осака - Франкфурт - София в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг на авиокомпания "Lufthansa"
 • Всички посочени в програмата трансфери;
 • Транспорт по програмата с автобус/минибус;
 • Билет за влак Мишима - Киото в туристическа класа;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Grand Prince Hotel New Takanawa" 4* (или подобен) в Токио;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "The Prince Hakone Lake Ashinoko" 4* (или подобен) в Хаконе;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "New Miyako Hotel Kyoto" 4* (или подобен) в Киото;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Hotel Monterey Grasmere Osaka" 4* (или подобен) в Осака;
 • Трансфер на багажа (големия куфар) от хотела в Токио до хотела в Киото;
 • Описаната туристическа програма с лицензирани местни екскурзоводи;
 • Входни такси за телевизионната кула "Tokyo Skytree" в Токио; храма "Котокуин" в Камакура; храма "Кийомидзу-дера", храм "Кинкаку-дзи" и замъка "Ниджо" в Киото; за Замъкa на Осака;
 • Водач-преводач от България;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги по програмата;
 • Бакшиши: 2/3 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
 • Слушалки за туристическата програма по време на цялата екскурзия (заплаща се задължително на място): JPY 2000 на турист;
 • Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Полезна информация:
Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 JPY = 0,017 лева. При промяна на курса с повече от 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
Часово време: България - 12 ч., Япония - 19 ч.
Валута в Япония: японска йена (JPY);
Валутен курс: 100 JPY = 1.606 лева;
Валутен курс: 1 USD = 113.39 JPY
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.

Медицински и здравни изисквания:
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Задължителни ваксинации за български граждани на се изискват.

Паспортен и визов режим:
Българските граждани, които желаят да посетят Япония за срок не по-дълъг от 90 последователни дни, не се нуждаят от входна виза, за да пътуват. Необходимите документи за пътуване са валиден паспорт и двупосочен самолетен билет, които следва да бъдат представени пред имиграционните власти при пристигане в Япония. Освен тях, властите имат право да поискат от пътуващия да докаже, че разполага с достатъчно налични средства, които да покрият разходите по престоя му в страната, както и документи, потвърждаващи целта на пътуването му (програма на пътуването, ваучер за закупен туристически пакет или др.).
 
Пътуването се провежда при минимум 16 записани туристи.

Разпечатай

Оферта № Е1232


Етикети
екскурзия до япония , екскурзии до япония , екскурзия до токио , екскурзии до токио , екскурзия до осака , екскурзии до осака , евтина екскурзия , евтини екскурзии , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екзотика , екзотична дестинация , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2018 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , екзотично пътуване , екзотични пътувания , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , екскурзия до япония на ниска цена , екскурзии до япония на ниски цени , екскурзия до осака на ниска цена , екскурзии до осака на ниски цени , екскурзия до токио на ниска цена , екскурзии до токио на ниски цени , посещение на токио , посещение на осака , посещение на япония , оферта за япония , оферти за япония , изгодна оферта за япония , изгодни оферти за япония , оферта за япония на ниска цена , оферти за япоиния на ниски цени , оферта за осака , оферти за осака , изгодна оферта за осака , изгодни оферти за осака , оферта за осака на ниска цена , оферти за осака на ниски цени , оферта за токио , оферти за токио , изгодна оферта за токио , изгодни оферти за токио , оферта за токио на ниска цена , оферти за токио на ниски цени , хотел в япоиния , хотели в япония , хотел в токио , хотели в токио , хотел в осака , хотели в осака , разлгеждане на забележителности , забележителности в япония , ekskurziq do qponiq , ekskurzii do qponiq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , ekskurziq do osaka , ekskurzii do osaka , ekskurziq do tokyo , ekskurzii do tokyo , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , ekzotika , ekzotichna destinaciq , ekzotichni destinaciq , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2018 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do qponiq na niska cena , ekskurzii do qponiq na niski ceni , ekskurziq do osaka na niska cena , ekskurzii do osaka na niski ceni , ekskurziq do tokyo na niska cena , ekskurzii do tokyo na niski ceni , hotel v tokyo , hoteli v tokyo , hotel v osaka , hoteli v osaka , hotel v qponiq , hoteli v qponiq , oferta za qponiq , oferti za qponiq , izgodna oferta za qponiq , izgodni oferti za qponiq , oferta za qponiq na niska cena , oferti za qponiq na niski ceni , oferta za osaka , oferti za osaka , oferta za tokyo , oferti za tokyo , izgodna oferta za osaka , izgodni oferti za osaka , izgodna oferta za tokyo , izgodni oferti za tokyo , oferta za osaka na niska cena , oferti za osaka na niski ceni , oferta za tokyo na niska cena , oferti za tokyo na niski ceni , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v qponiq