ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ

София - Токио - Никко - Фуджи - Хаконе - Киото - Осака - Нара - о. Мияджима - Йокохама - Токио - София

Япония - Магията на Момиджи

Дати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
София - Доха

Среща на летище София, Терминал 2 в 20:30 ч. и отпътуване за Доха с Qatar Air в 22:30 ч. Кацане на летището в Доха.

2ден
Доха - Токио

Кацане на летището в Доха в 03:20 ч. Полет за Токио с Qatar Air в 06:45 ч. Кацане на летище Нарита в 22:40 ч. в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

3ден
Токио

Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод на руски език и включен обяд. Историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи. Улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю – забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Разходка по рибния пазар Цикуджи – най-големият в Япония. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Площада на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения синтоитски храм Мейджи Джингу – посветен на император Муцухито основателя на съвременна Япония. Свободно време. Нощувка.

4ден
Токио - Никко - Токио

Закуска. Еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод на руски език и включен обяд. Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до националният парк Никко – наричат го «Диаманта на Япония». Националния парк е богат на природни забележителности през цялата година. През есентта в парка ще се полюбувате на момиджи – хълмове осеяни с червени кленове, през есентта тук сакурата е необичайно красива. Парка е известен и с горещите си извори. Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке – ще ви посрещне още на входа и принадлежи на древния храм Футура. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Императорската вила Тамозава – тук са живяли много членове на императорското семейство в течение на 3 века. Вилата впечатлява с размерите си, 30 000 кв. метра разкош в традиционния стил Едо от периода Меджи. Връщане в Хотела. Нощувка.

5ден
Токио - Камакура - Йокохама - Токио

Закуска. Свободен ден за шопинг индивидуална програма или По желание: еднодневна екскурзия КамакураЙокохама с екскурзовод на руски език и включен обяд.

(Камакура старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока – обграден от дърветата сакура. Много живописен по всяко време на годината. Храма Хасе Канон. Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в град Камакура. Известен е с голямата си будистка статуя, която е открито изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великият Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Разходка по брега на Тихия океан. Отпътуване за Йокохама, градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Разходка в модерният район Минато Мирай пристанището на бъдещето – тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей, тази градина е национален паметник на Япония. Връщане в Хотела. Нощувка.

6ден
Токио - Фуджи - Осака - Киото

Закуска. Пълен туристически ден в националния парк ФуджиХаконе с екскурзовод на руски език и включен обяд. Националният парк е известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама към планината Фуджи. Екскурзията започва с изкачване към планината, която се явява символ на Япония (изкачването ще е с автобус). Планината е обградена от 5 живописни езера – затова този район още се нарича и Фуджигоко (петте езера на Фуджи). Следващият пункт от нашата програма е отпътуване към езерото Кавагучико и изкачване с лифт по пътя Качи Качи към близката планина Тендзо на 1000 м над морско равнище. От панораманата площадка се открива прекрасна гледка към Фуджи и езерата. Отпътуване към националния парк Фуджи – Хаконе в района на горещите извори. От древни времена Хаконе е популярен сред местните жители не само заради красивата си природа, но и заради горещите извори. Посещение на храма «Духа на езерото» - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години го посещава императорът с неговото семейство. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Осака със влака стрела Шинкансен. Посрещане на гарата в Киото от екскурзовода и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* в Киото Нощувка.

7ден
Киото

Закуска. Туристическа програма в Киото с екскурзовод на руски език и включен обяд. По настоящем Киото е известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Ще посетите замъка Ниджо, построен през 1603 г. от един от най-могъщите шогуни - Токугава Йеясу, като символ на неговата военна и политическа мощ. Обиколката продължава с посещение на Императорския дворец. Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“. Посещение на музея на Кимоното, замъка Нидзе с великолепната си японска градина. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Нощувка.

8ден
Киото - Нара - Осака

Закуска. Пълен туристически ден НараОсака с екскурзовод на руски език и включен обяд. Екскурзията ще започне с сити тур в Осака - третият по големина град в Япония, разположен на остров Хоншу на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкът Осака - построен през 1576 година. Ще имате и време и да се разходите по оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти. Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония, като града е основан през 8-ми век. Парка на Нара се намира в центъра на града и в него за съсредотоени повечето забележителности. Парка е място където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизмът елените се смятат за посланници на боговете, затова освен символ на града тук много ги почитат. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен по средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, едно от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Настаняване в хотел в Осака. Свободно време. Нощувка.

9ден
Осака - остров Мияджима - Осака

Закуска. Пълен туристически ден Осака - остров Мияджима - Осака с екскурзовод на руски език и включен обяд.

7:30 тръгване от хотела до влака, който направо ще ви отведе до Хирошима. Пристигане в Хирошима и отпътуване до остров Мияджима (известен като острова на Храма). До острова ще стигнем с корабче с което пътуването трае 45 мин. По време на круиза ще се насладите на прекрасни гледки към залива и острова. Забележителностите на острова включват светинята на Япония Шинтоитското светилище Ицукушима, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Острова се смята за свещен, тук не се секат дървета и свободно се разхождат елени и маймуни. Отпътуване с влака от Хирошима за Осака. Връщане в хотела. Нощувка.

10ден
Осака

Закуска. Свободен ден в Осака. Един ден на Дотонбори, най-цветната и живописна търговска улица на Осака. Нощувка

11ден
Осака - Токио - Доха

Закуска. Сутринта свободно време. 16:00 ч тръгване от хотела, към станцията на метрото. Отпътуване с влака стрела „Шинкасен“. 19:00 ч пристигане на гарата в Токио и трансфер до Летище Нарита. 22:20 ч полет на Qatar Air за Доха.

12ден
Доха - София

Кацане на летището в Доха в 04:10 ч. В 07:05 ч полет от Доха с Qatar Air за България. В 12:05 ч. кацане на летище София Терминал 2.

 
 
Настаняване 16.10. - 25.10.2018
 Легло в двойна стая 6350 лв.
 Самостоятелна Стая 7180 лв.
 

 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетни билети по направлението:
 • София – Доха- Токио – Доха – София с полет на Qatar Air;
 • Всички летищни такси по полетите на стойност 290 евро към 15.01.2018 г. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването.;
 • Билети за влака стрела:
 • Фуджи – Осака;
 • Киото - Токио;
 • Всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 4 нощувки в хотел 3* APA Hotel Itabashi Ekimae или подобен в Токио;
 • 4 закуски в хотела;
 • 2 нощувки в хотел 3* Apa Hotel Kyoto Ekimae в Киото;
 • 2 закуски в хотела;
 • 3 нощувки в хотел 3* Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center или подобен в Осака;
 • 3 закуски в хотела;
 • 6 обяда по време на екскурзиите включени в програмата;
 • Туристическа програма:
Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд;
Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с включен обяд;
Пълен Туристически ден в старата столица Нара с вкключени такси за обектите и включен обяд;
Екскурзия до остров Мияджима с корабче с включени такси за обектите и включен обяд;
Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд;
Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд;
Туристическа програма в Осака с включени такси за обектите и включен обяд;
 • Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени всички входни такси;
 • Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен превод.;
 • Водач – екскурзовод, от България;
 • медицинска застраховка с покритие 20 000 евро.
Пакетните цени не включват:
 • Разходи от личен характер;
 • Екскурзията Камакура – Йокохама с екскурзовод на руски и включен обяд - 190 долара - 5 ден;
Cената е валидна за група от минимум 14 туристи.
Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване
Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.7 лв. При промяна на съотношението долар - лев с повече от 0.03 лв. туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

Необходими документи:
Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване;
Лична карта;
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Агенцията препоръчва на своите клиенти застраховка „Отказ от пътуване“.

Разпечатай

Оферта № Е1799


Етикети
екскурзия до япония , екскурзии до япония , екскурзия до токио , екскурзии до токио , екскурзия до осака , екскурзии до осака , евтина екскурзия , евтини екскурзии , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екзотична екскурзия , екзотични екскурзии , екзотика , екзотична дестинация , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2018 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , екзотично пътуване , екзотични пътувания , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , екскурзия до япония на ниска цена , екскурзии до япония на ниски цени , екскурзия до осака на ниска цена , екскурзии до осака на ниски цени , екскурзия до токио на ниска цена , екскурзии до токио на ниски цени , посещение на токио , посещение на осака , посещение на япония , оферта за япония , оферти за япония , изгодна оферта за япония , изгодни оферти за япония , оферта за япония на ниска цена , оферти за япоиния на ниски цени , оферта за осака , оферти за осака , изгодна оферта за осака , изгодни оферти за осака , оферта за осака на ниска цена , оферти за осака на ниски цени , оферта за токио , оферти за токио , изгодна оферта за токио , изгодни оферти за токио , оферта за токио на ниска цена , оферти за токио на ниски цени , хотел в япоиния , хотели в япония , хотел в токио , хотели в токио , хотел в осака , хотели в осака , разлгеждане на забележителности , забележителности в япония , ekskurziq do qponiq , ekskurzii do qponiq , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , ekskurziq do osaka , ekskurzii do osaka , ekskurziq do tokyo , ekskurzii do tokyo , ekzotichna ekskurziq , ekzotichni ekskurzii , ekzotika , ekzotichna destinaciq , ekzotichni destinaciq , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2018 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do qponiq na niska cena , ekskurzii do qponiq na niski ceni , ekskurziq do osaka na niska cena , ekskurzii do osaka na niski ceni , ekskurziq do tokyo na niska cena , ekskurzii do tokyo na niski ceni , hotel v tokyo , hoteli v tokyo , hotel v osaka , hoteli v osaka , hotel v qponiq , hoteli v qponiq , oferta za qponiq , oferti za qponiq , izgodna oferta za qponiq , izgodni oferti za qponiq , oferta za qponiq na niska cena , oferti za qponiq na niski ceni , oferta za osaka , oferti za osaka , oferta za tokyo , oferti za tokyo , izgodna oferta za osaka , izgodni oferti za osaka , izgodna oferta za tokyo , izgodni oferti za tokyo , oferta za osaka na niska cena , oferti za osaka na niski ceni , oferta za tokyo na niska cena , oferti za tokyo na niski ceni , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v qponiq