ЗВУК И СВЕТЛИНА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И КРАСОТИТЕ НА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ

Петрич - Сандански - Трявна - Габрово - Етъра - Соколски манастир - Дряновски манастир - Арбанаси - Преображенски манастир - Велико Търново - Шипка - Тракийската могила Голяма Косматка - Копривщица - Сандански - ПетричДати: 05.09.2020
АвтобусниАвтобусни
Възможност за тръгване от градовете: Петрич, Сандански, Благоевград, София и всички други точки по маршрута!
Програма
1ден
05.09.2020 г.

6:00ч - отпътуване от Петрич пред х-л Булгари / над ЛИДЛ/. 6:30ч от Сандански - спирката на ОТП по маршрут София - Трявна. Туристическа пешеходна обиколка в центъра на Трявна с посещение на музеи, занаятчийски работилници и свободно време за разходка из търговската улица, наречена местната ,,Витошка”. Отпътуване за Габрово. Посещение на Соколски манастир "Успение Богородично", който е действащ девически манастир, основан в началото на 1833г. Посещение на ЕМО "Етъра" - първият по рода си музей на открито, с кокетни двукатови възрожденски къщички, приветливи занаятчийски работилнички и дюкянчета. Отпътуване за Габрово и настаняване в хотела. Пешеходна разходка в центъра на града и разглеждане на забележителности - паметника на Рачо Ковача, Априловската гимназия, Габровската чаршия. Свободно време. Нощувка.

2ден
06.09.2020 г.

07:00-08:00ч закуска. 08:30ч отпътуване за Дряновски манастир "Св.Архангел Михаил", действащ мъжки манастир с богата история, пазител на българския дух и традиции. Кратко посещение на манастира. Отпътуване за Арбанаси. Туристическа пешеходна обиколка на арбанаси с посещение на две от най-известните и важни забележителности - "Констанцалиева къща" и църквата "Рождество Христово". Църквата е изключително интересна и със сложна архитектура. Констанцалиевата къща е един от най-забележителните и представителните паметници на жилищната архитектура в с. Арбанаси. Понастоящем в нея е разположена експозиция представяща бита на арбанашките жители от XIX век. "Рождество Христово" е уникална църква, изпълнена с много красиви стенописи по стените, сводовете и таваните. Посещение на Преображенски манастир - най-големият от манастирите, разположени около Велико Търново и четвърти по големина в България. Основан е по времето на Втората българска държава през 13 – 14 в. Отпътуване за Велико Търново, панорамна обиколка на града, по време на която се виждат емблематичните за старопрестолния град сгради и забележителности - Царевец, Трапезица, паметника Асеневци, Великотърновския университет и др. Пешеходна разходка в центъра на стария град с посещение на Самоводската чаршия и Царевец - главната българска крепост по време на Второто българско царство (1185 – 1396), когато Търново е столица на царството. Свободно време. Организирана вечеря в ресторант с наблюдаване на светлинното шоу "Звук и светлина" по повод 6-ти септември - националния празник  "Съединението на Република България". След вечеря отпътуване за Габрово и нощувка.

3ден
07.09.2020 г.

07:00-08:00ч - закуска и освобождаване на хотела. 08:30ч отпътуване за Шипка. Изкачване до Паметника на Свободата на вр. Шипка (1532 м.) по 890-те стъпала и възможност за посещение на музейната сбирка, посветена на Шипченската Епопея. Посещение на храм-паметник "Рождество Христово", известен като руската църква в град Шипка. Църквата е обявена за паметник на културата от национално значение, включена е в списъка на 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз и е посветена на героите от Руско-турска освободителна война (1877-1878). Кратка почивка и отпътуване за тракийската могила "Голяма Косматка" край Казанлък - гробницата на тракийския цар Севт III, която е част от Долината на тракийските царе. Разглеждане на гробницата и отпътуване за Копривщица. Пешеходна разходка по калдъръмените малки улички на възрожденското китно градче, средище на възрожденския дух, център на революционната борба, родно място на бележити българи - Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски, Йоаким Груев и други. Тук е мястото, на което избухва Априлското възстание през 1876 г. - калъчевия мост или както е известен още "моста на първата пушка". Посещение на Къща-музей и паметник на Георги Бенковски. Отпътуване за Сандански и Петрич. Приблизителноврене на пристигане около 21-21:30ч.

ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
05.09.2020 от 155 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки в хотел 3* в района на Габрово;
 • 2 закуски;
 • 1 вечеря във Велико Търново, с наблюдение на светлинно шоу "Звук и Светлина";
 • богата туристическа програма - посещение на Габрово, ЕМО "Етъра", Соколски манастир "Успение Богородично", Трявна, Дряновски манастир "Св. Архангел Михаил", Арбанаси, Преображенски манастир "Преображение господне", Велико Търново и Царевец, паметник на Свободата Шипка, храм-паметник „Рождество Христово“ край град Шипка, тракийска гробница "Голямата Косматка", Копривщица;
 • професионално екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване;
 • медицинска застраховка " Помощ при пътуване 
Пакетните цени не включват:
 • Разходи за входове при посещение на забележителности.
 • Разходи от личен характер.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация.
 • Отстъпки: 
Дете до 11,99 год, настанено на допълнително легло с 2 възрастни в двойна стая – отстъпка 20 лв.
 • Доплащане:  
Настаняване в единична стая – доплащане  20 лв.
 • Резервации:
Резервацията е валидна при плащане на 30% депозит при сключване на договора. Доплащането на остатъка от сумата - 10 дни преди отпътуване!
 • Анулации и неустойки:
Крайният срок, в който Потребителя може да откаже договора и направи анулация без да дължи неустойки е до 30 дни преди датата на пътуването. В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
          - от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване – 30 % от общата сума, която се равнява на авансовото плащане;
          - от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване – 50 % от общата сума;
          - от 7 дни и по-малко преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума;
 • Забележка:
- Екскурзията се провежда при записани минимум 40 туристи.
- Препоръчва се носене на удобни обувки за посещенията на забележителностите.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Депозит при резервация: 30% от пакетната цена до 5 дни след потвърждение на резервацията;
- Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване;

- Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
- Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
- Туристическата агенция си запазва правото за промяна в последователността на изпълнение на програмата;
- Посещението на забележителностите, включени в програмата е пожелание и входните такси се заплащат допълнително на място. Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси на място.
 
 • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти, както следва / посещението на забележителностите, включени в програмата е по желание и входните такси се заплащат допълнително на място./:
- Трявна музей - възрастни - 3,00 лв, пенсионери - 2,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв.
- ЕМО "Етъра" - възрастни - 5,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.
- Дряновски манастир "Св.Архангел Михаил" - вързастни - 2,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв.
- Констанцалиева къща, Арбанаси - възрастни - 6,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.
- Църква "Рождество Христово", Арбанаси - възрастни - 6,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и студенти - 2,00лв / входната такса се даплаща само за влизане в самата църква. В двора на църквата не се заплаща./
- АМР "Царевец" - възрастни - 6,00 лв, пенсионери - 3,00 лв, ученици и суденти - 2,00 лв.
- Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов” или т.н. Музей на восъчните фигури - възрастни - 10 лв, пенсионери - 5,00 лв , ученици и студенти - 5,00 лв.
- Паметник на свободата "Шипка" - възрастни - 3,00 лв, ученици и студенти - 1,00 лв. / входната такса се заплаща само за влизане вътре в паметника/
- Тракийска гробница "Голямата косматка" - възрастни - 6,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.
Къща-музей "Георги Бенковски" или друга, Копривщица - възрастни - 4,00 лв, ученици и студенти - 2,00 лв.

Разпечатай

Оферта № Е2799