Вашата оценка

КОЛЕДНИ БАЗАРИ В БУДАПЕЩА И ВИЕНА

Петрич - Сандански - Благоевград - Дупница - София - Будапеща - Виена

БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ!

Дати:
АвтобусниАвтобусни
Потопете се в магическата атмосфера и обаянието на Будапеща, напълно заслужаваща прозвището си - "Царицата на Дунава", а когато това е гарнирано с коледни светлини на аристократична Виена, уханни сладкиши и коледен дух – няма по-прекрасен подарък за сетивата!

Защо да изберете тази програма и да пътувате с Интерлакс:
🎄 Защото  ще посетите най-красивите европейски столици по време на Коледните Базари;
🎄 Защото ще почувствате истинския дух на Коледа и ще се насладите на красивите сгради с невероятна архитектура;
🎄 Защото ще имате възможност да опитате вкусните и уханни коледни сладкиши и греяно вино;
🎄 Защото може опитате световноизвестната торта Сахер във Виена;
🎄 Защото ще видите най-известното и старо Виенско колело в света;
🎄 Защото Будапеща е градът с най-много минерални извори;
🎄 Защото ще видите едни от най-красивите мостове над река Дунав;
🎄 Защото ще Ви замирише на истинска Коледа ;
🎄 Защото ще Ви настаним в хотел 4* - централно разположен;
🎄 Защото сме внимателни и изключително старателни в подготовката и изпълнението на тази традиционна за нас програма;
🎄 Защото нашето мото е „Пътувай с усмивка“ 🙂

 
Програма
1ден
12.12.2019 г. - Петрич – Будапеща

04:00 ч. – отпътуване от Петрич. Последователни спирки за качване на туристи от градовете: Сандански 04:20 ч., Благоевград 05:15 ч., Дупница и София 06:30 ч.. Спирка и кратък престой в Белград. Свободно време час и половина за разходка или обяд в центъра на сръбската столица. Отпътуване за Унгария. Пристигане в унгарската столица - Будапеща привечер. Настаняване в хотела.

По желание /срещу допълнително заплащане/ разходка с корабче по река Дунав с екскурзовод на български език.

Възможност за вечеря в района на хотела. Нощувка

 

2ден
13.12.2019 г. - Виена

Ранна закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на града: забележителностите на Рингщрасе - Операта, императорският комплекс Хофбург, Парламента, Кметството; къщите на Хундертвасер, Пратера с Виенското колело, Сградата на ООН /UNO City/, Дворецът „Белведере”, „Шонбрун” – лятната резиденция на Хабсбургите. Пешеходна обиколка: площад „Мария Терезия” с двата музея, площад „Грабен” с колоната на Чумата, катедралата “Свети Стефан” и оживената улица “Кернтнерщрасе”. Свободно време за посещение на „Кристкиндлмаркт” – прочутият коледен базар на площада пред Кметството. Вечерта връщане в Будапеща. Нощувка. 

3ден
14.12.2019 г. - Будапеща

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.). Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време по булевард "Ракоци" и улица "Ваци" - една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкостотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини.

Нощувка.

4ден
15.12.2019 г. - България

Закуска. Отпътуване за България.  Пристигане в България късно вечерта. 



Стандартни цени за настаняване в хотел Ibis Styles Budapest City
 
Цена на човек
в двойна/тройна стая
Единична стая Дете до 12 г.
с 2-ма възрастни
395 лева 465 лв. 345 лева
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
  • Автобусен транспорт по посочения маршрут
  • 3 нощувки със закуски, при настаняване в двойни и тройни стаи в хотел Ibis Styles Budapest City
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • Целодневна екскурзия до Виена
  • Пешеходни и автобусни обиколки на Будапеща и Виена
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро
  • Водач, представител от туристическата агенция
Пакетните цени не включват:
  • Разходка с кораб по р. Дунав в Будапеща: 30 лева - /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
  • Ползване на слушалка по време на панорамната и пещеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена и Будапеща -  6 евро
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт
  •  Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
  • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
  • Валутен курс: 1 лв ~ 157унгарски форинти

Условия за записване:
  • Първоначално плащане по време на резервацията: 100 лв.
  • Доплащане до: 20.11.2019 г. 
  • деца на допълнително легло ползват само 1 намаление

ДОПЛАЩАНИЯ
 
Ползване на двойна седалка от един турист 130.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. 5.00 лв.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Часово време: България 12 ч. ; Унгария 11 ч.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Унгария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Унгария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 
Коледни базари в Будапеща:
 
    Всяка година на площад Vörösmarty, се трансформира в годишния Будапеща - Коледа пазар. Посетителите могат да се разглеждат  повече от 100 щанда, предлагащи уникални Коледно-тематични изкуства и занаяти. Коледният пазар е страхотно място да си купите някои уникални ръчно изработени подаръци, както и да наблюдавате гигантски празничен  календар на фасадата на бляскавата Gerbeaud , изложби, развлечения на живо, храната и виното са също част от тържествата. Детските програми включват занаятчийски курсове и куклени представления.  Ароматът на традиционни унгарски храни като лангош (пържено тесто с различни топинги), kürtöskalács (козуначено коминче – с аромат на канела  икарамелизирана захар), печени меса, пържени наденички и други деликатеси като домашно приготвени щрудели, Toki pompos (печено тесто – унгарска пица) и печени кестени се носят във въздуха  и със сигурност ще възбуди апетита Ви. Посетителите могат да се насладят атмосферата на празника и да се затоплят,  докато се разхождат сред дървените сергии на пазара с чаша греяно вино / можете да запазите чашата, като незабравим спомен от празничното преживяване/.

   Свети Стефан - базиликата е един от най-красивите неокласически примери в  Будапеща.  Голямата  акустика го прави място идеално, за да се насладите на поредица от красиви концерти на класическа музика, където органа и флейтата са основните играчи, заедно с изключителни изпълнители. Ансамбълът изпълнява творби на известни композитори, включително Вивалди, Бах и Хендел. Любителите на класическата музика не трябва да пропускат възможността да присъстват на един от тези големи концерти в един от най-красивите сгради на Будапеща. Концерти на класическа музика се провеждат през цялата година, обикновено от 20:00, обаче най-запомнящите се концерти през Коледния период.

Кънки на лед в обстановка на приказка: Представете си една ледена пързалка в красив парк, заобиколен от красива замък. Звучи като приказка, нали? Е, тази приказка е всъщност реалността в Будапеща. В действителност, пързаляне с кънки на ледена пързалка е популярна дейност сред местните жители през зимата, затова не пропускайте и Вие тази възможност!

Коледни базари във Виена се славят с вековна традиция. Началото е дадено още през Средновековието, когато през 1298 г. Албрехт 1 , се съгласява гражданите на града да организират декемврийски пазар или „Krippenmarkt”. От тогава характера и разпространението на тези базари се е променил значително. Днес, над 20 официални коледни базари предлагат разнообразие от сезонни подаръци и апетитни лакомства.
 
 Коледният базар пред Kметството – Christkindlmarkt
Има изобилие от коледни базари в Австрия и много във Виена. Най-големият е на площада пред кметството. Това е домът на „Christkindlmarkt” – коледен базар, чийто корени ни връщат в края на 18 век. Пред сградата на кметството ще бъдат разположени 154 щанда,
които предлагат най-сладките лакомства, коледен пунш и най-креативните идеи за подаръци. Навсякъде ще се усеща приятният мирис на шоколад, всичко наоколо ще бъде осветено по впечатляващ начин, а на много от щандовете ще видите традиционните подаръци, най-често изработени от дърво. На кулинарния фронт ще намерите традиционните печени кестени,
сладкиши пълнени със сладък крем, няколко разновидности на бретцела, шунка и колбаси. Под огромното коледно дърво ще бъде постaвена и сцена, на която ще се изявявят тромпетисти, ще се организират игри за малки и големи. Самото коледно дърво е на 100 години и с височина 25 метра, и ще бъде издигнато със съдейството на виенския кмет Михаел Хойпъл.
Неразделна част от Коледния базар пред кметството е ледената пързалка. Тя ще бъде открита от 17 ноември 2017 до 14 Януари 2018 г. ( не работи на 31 декемеври). Пързалката е разположена на площ от 3000 кв. м. И придава приятна романтика върху целият коледен
базар. Идеалното място за малко топлина в студените декемврийски нощи под звуците на тихата коледна музика. Чуждестранните посетители имат възможност да наемат кънки, а децата получават безплатни уроци в делничните дни.
Коледният базар на площада пред кметството се провежда в периода 17 ноември – 26 декември.
 
Работно време:
неделя – четвъртък от 10:00 - 21.30 ч. петък и събота от 10:00 - 22:00 ч.
на 24 декември – от 10:00 - 18:00 ч.
25 и  26 декември -  от 11:00 – 21:30 ч.
Базарът е леснодостъпен с градски транспорт. Трамваи 1, 71 и D, спират точно пред площада на кметството. Метролиния U2 също има спирка пред Ратхаус.
 
 Коледен базар пред двореца Белведере
Коледният базар пред Белведере се отличава със своите барокова атмосфера, елегантност и дизайн. Около 40 щанда предлагат на посетителите разнообразие от празнични украси, традиционни ръчно изработени стоки, впечатляващи цветове и специални кулинарни изкушения. Коледният базар започва на 24 ноември и продължава до 26 декември.
 
Работно време:
понеделник -  петък от 11:00 – 21:00
събота и неделя ( и на 08.12) – 10:00 – 21:00 24.12 – 10:00 – 16:00
25.12 / 26.12 – 10:00 – 19:00
Трамвай Д, 18 или О, автобус – 69 А
 
 
 Коледен базар на площад Мария-Терезия
Базарът на площад Мария Терезия е разположен между Природонаучния и Музея за история на изкуството. Коледната „имперска“ атмосфера е впечатляваща – празнично украсени щандове, огромно разнообразие на местни кулинарни продукти, глювайн, печени кестени, различни видове месо и т.н.
 
Метролиния U2 & U3, tram - D/1/2/46/49/71 , автобус – 48 А
Базарът се провежда от 22 ноември – 26 декември Работно време:
Неделя – Четвъртък 11:00 – 21:00 ч. Петък и Събота  11:00 – 22:00 ч.
24 декември  11:00 – 16:00 ч.
25 и  26 декември  11:00 – 19:00 ч.
НОВО ! Новогодишно селище – 27.12 – 31.12.2017
 
 
 Коледен базар пред двореца Шонбрун
Базарът е представен с около 80 щанда, където можете да видите изобилие от ръчно изработени коледни украси, да усетите приятният мирис на типичните виенски ванилени кифлички и горещ пунш. От 2012 година насам, коледната атмосфера пред Шонбрун е посетена от над 1 млн. Души всяка година. Базарът получава и сертификат за отличие от tripadvisor, поради уникалната си обстановка и  разнообразието от занаяти.
 
Базарът се провежда от 18 ноември до 1 януари. Работно време :
до  23 декември – 10:00 – 21:00 ч.
24 декември – 10:00 – 16:00 ч.
От 25 декември до 1 януари – 10:00 – 18:00 ч.
 
Други известни коледни базари във Виена:
Плошад „Stephansplatz“ - 17 ноември - 26 декември 2017 (работно време: всеки ден от 11:00
– 21:00 ч. ; 24.12 – 11:00 до 16:00 ; 25-26.12 – 11:00 – 19:00)
Площад   „Kalrsplatz” – 17 ноември – 23 декември 2017 ( работно време: всеки ден от 12:00
– 20:00, щандовете с храна работят до 21:00 )
Площад „Riesenradplatz” - 18 ноември – 7 януари 2017 ( работно време делнични дни – 12:00 – 20:00 ; събота и неделя – 10:00 – 17:00 ;  31.12 – 11:00 – 02:00 )
Старият Виенски коледен базар Фраюнг – 18 ноември – 23 декември ( работно време – всеки ден от 10:00 – 21:00 )
Коледен базар пред Виенската опера – 17 ноември – 31 декември ( работно – всеки ден от 11:00  - 21:00  ; 31.12 – 11:00 – полунощ; не работи на 24.12)

Разпечатай

Оферта № Е333


Етикети
будапеща , виена , коледа в будапеща , екскурзия до унгария , екскурзии до унгария , екскурзия до будапеща , предколедна екскурзия до будапеща , екскурзии до будапеща , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , изгодно пътуване , изгодни пътувания , самолетна екскурзия , екскурзия със самолет , самолетни екскурзии , екскурзии със самолет , екскурзии 2019 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , евтина екскурзия , евтино пътуване , евтини екскурзии , евтини пътувания , екскурзия до будапеща на ниска цена , екскурзии до будапеща на ниски цени , екскурзия до унгария на ниска цена , екскурзии до унгария на ниски цени , евтина екскурзия до унгария , евтини екскурзии до унгария , евтина екскурзия до будапеща , евтини екскурзии до будапеща , оферта за унгария , оферта за будапеща , оферти за унгария , оферти за будапеща , изгодна оферта за унгария , изгодна оферта за будапеща , изгодни оферти за унгария , изгодни оферти за будапеща , хотел в будапеща , хотел в унгария , хотели в будапеща , хотели в унгария , разглеждане на забележителности , забележителности в будапеща , ekskurziq do ungariq , ekskurzii do ungariq , ekskurziq do budapeshta , ekskurzii do budapeshta , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2019 , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , ekskurziq do budapeshta na niska cena , ekskurzii do budapeshta na niski ceni , ekskurziq do ungariq na niska cena , ekskurzii do ungariq na niski ceni , evtina ekskurziq do ungariq , evtini ekskurzii do ungariq , evtina ekskurziq do budapeshta , evtini ekskurzii do budapeshta , hotel v ungariq , hoteli v ungariq , hotel v budapeshta , hoteli v budapeshta , budapeshta samolet , ungariq samolet , polet do ungariq , polet do budapeshta , razlgejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v budapeshta



Хотели Гърция