Вашата оценка

КРУИЗ ICONIC AEGEAN - 5 ГРЪЦКИ ОСТРОВА И ТУРЦИЯ - КУШАДАСЪ / 5 ДНИ С ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ И ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ

София - Дупница - Благоевград - Сандански - Кулата - Атина / пристанище Лаврион - Миконос - Кушадасъ - Патмос - Родос - Крит - Санторини - пристанище Пирея - София

Предлагаме ви на промоционална цена, познатите вече на много наши клиенти Celestyal cruises и техният петдневен маршрут "Iconic Aegean" с осигурен транспорт.

Дати:
КруизиКруизи
Предимства на програмата:
  • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности!
  • Транспорт до и от пристанище Лаврион с лицензиран автобус;
  • Пълен пансион на борда + определени напитки!!!
  • БЕЗПЛАТНА брегова екскурзия до стойност 75 евро ;
  • БЕЗПЛАТНО Трансфер до град Миконос с автобус или лодки;
  • Включени в цената - Пристанищни такси и такса обслужване;
  • Анимация и професионални вечерни шоу програми с много забави и приятни моменти;
  • Използване услугите на борда - басейн и фитнес;
  • И не на последно място – стотици доволни клиенти пътували с нас по същия маршрут!!!
Програма
1ден
София - Атина / пристанище Лаврион - 840 км.

Отпътуване от София с лицензиран автобус в 21:00 ч. от Автогара Сердика - Трафик Маркет. 

Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП - Кулата:  Дупница, Благоевград , Сандански, Кулата, Атина / пристанище Лаврион

2ден
Лаврион - Миконос

Пристигане на пристанището в Лаврион около 09:00 ч. Преминаване по процедура - качване на кораба.

Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA 

11:00 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акостираме около 18:00 ч., само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

22:30 ч. - качване обратно на кораба.

23:00 ч. - корабът потегля към Кушадасъ, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.

3ден
Кушадасъ - Патмос

По програма на круиза.

07:00 ч. корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:

Възможност да се включите в екскурзия до древният ЕФЕС. С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.

Възможност за свободно време в Кушадасъ!

13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.

16:30 ч. акостираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки и е безплатно.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от 11 в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир има и богата библиотека, която според тукашните монаси през 17 в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.  

  •  Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

21:30 ч. отплаване в посока Родос.

4ден
Родос

07:00 ч. корабът акостира на пристанище в остров Родос.

НОВО: Автобусна екскурзия в РОДОС - Средновековна полудневна екскурзия до Акропола на Линдос и Цитаделата на рицарите

Родос е най-големият от Дедоканезките острови и най-източният от големите острови на Гърция в Егейско море. Разположен е приблизително на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър.

Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Някои от най-важните паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина. Заслужава да се видят и венецианските замъци край Монолитос и край Критиния.

18:00 ч. отплаване в посока Крит.

5ден
Крит - Санторини

07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион - о-в Крит.

КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

12:00 ч. - отплаване за остров Санторини!

16:30 ч. - пристигане на остров Санторини!

САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновеният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ... 

Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 

Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.

  •  Възможност да посетите главния град на острова Тира и Ия както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека :)

21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Лаврион. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.

6ден
Атина / пристанище Лаврион - София - 840 км.

До 08:00 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Приключване на програмата, заредени с много положителни емоции и спомени за цял живот!


Маршрут на круиза
Ден Пристанище Пристига Заминава
Понеделник Лаврион, Гърция - 13:00
Миконос, Гърция 18:00 23:00
Вторник Кушадасъ, Ефес, Турция 07:00 13:00
Патмос, Гърция 16:30 21:30
Сряда Родос, Гърция 07:00 18:00
Четвъртък Крит, Ираклион, Гърция 07:00 12:00
Санторини, Гърция 16:30 21:30
Петък Лаврион, Гърция 06:00 -
 


Цените по-долу са на човек в лева за съответния тип каюта!

Имаме жена за комбинация за дата 27.08.2023 г.

Промоционални цени за резервации направени до 31.07.2023 г., валидни за ограничено количество каюти!
 
Вид каюта / оферта inclusive Цена на човек в
двойна каюта
Единична каюта 3-ти или 4-ти възрастен в каюта Деца 02-11,99 г. настанени с 2-ма възрастни Бебета от 3 м. до 2 г. настанени с 2-ма възрастни
IA Двойна вътрешна каюта – дек 2 1230 лв. 1490 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
IB Двойна вътрешна каюта – дек 3 1250 лв. 1510 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
XA Двойна външна каюта с илюминатор – дек 2 1310 лв. 1600 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
XB Двойна външна каюта с панорамен прозорец – дек 3/4 1370 лв. 1690 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.

*Цени за типове каюти, различни от посочените в таблицата, може да получите веднага след запитване!
Доплащане за: Ексклузивна оферта "Enhance" – 280 лв. на човек
** Бебета от 3 м. до 2 г. -  не ползват място в автобуса
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
  • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности;
  • Транспорт до и от пристанище Лаврион с комфортен автобус;
  • Пътни и митнически такси;
  • Медицинска застраховка;
  • Круиз по посочения маршрут;
  • Настаняване в избрания вид каюта;
  • 4 нощувки на борда на кораба;
  • Закуски, обеди и вечери;
  • Пакет напитки по време на храненията - чайове и кафета, наливна бира, домашно вино на чаша (червено, бяло и розе), разнообразие от сокове и безалакохолни напитки на чаша.
  • Портни и сервизни такси;
  • Отстъпка за допълнителни екскурзии на стойност 75 евро на човек;
Пакетните цени не включват:
  • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.);
  • Хазарт (бинго / казино и др.);
  • Ексклузивната оферта "Enhance" -  280 лв., която включва допълнително следните услуги:
- All Inclusive Премиум пакет напитки неограничено количество (на цена до 6 евро на напитка): коктейли, уиски (червен етикет), джин, водка, ром, ликьор, сода, безалкохолни напитки, наливна бира, вино (бяло, червено, розе, пенливо); 
- Допълнителна отстъпка за брегови екскурзии от 75 евро на човек (така общата отстъпка е в размер на 150 евро на човек);
- Ползване на Wi-Fi интернет 1 час на ден;
- 25% отстъпка от специални менюта в ресторанта.
  • Екскурзии на брега;
  • Лични разходи;
  • Медицинска застраховка - за лица над 70 г. застрахователната премия е в размер на 10 лв.;
  • Горивна такса /ако се начисли от круизна компания или транспортьор/;
  • По желание доплащане за ъпгрейд на пакета;
  • Разходи от личен характер.

Допълнителна информация:

  • При резервация се заплаща капаро в размер на 250 лв. за възрастен и 150 лв. за дете
  • Доплащане до 45 дни преди датата на заминаване.
  • При резервация в период по-малко от 45 дни до дата на отплаване се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!
  • Препоръчваме сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване", в срок до 7 дни след сключване на договора. Информация относно условията и тарифите по тази застраховка можете да получите на имейл или по телефона или в сайта ни.

 
  • Качването на кораба става с лична карта или задграничен паспорт с валидност 6 месеца от дата на слизане от кораба!
  • Няма изискване за ваксини или PCR!

enlightened Разгледайте предлаганите от круизната компания брегови екскурзии - ТУК.
 

*За качване на кораба се попълва и въпросник за обществено здраве, който можете да изтеглите тук

*Отстъпката за брегови екскурзии - Shorex е валидна със следните условия:
  • За предварително резервирани брегови екскурзии. Не може да се използва срещу други услуги.
  • За да се използва отстъпката – бреговите екскурзии, трябва да се заявят не по-късно от 48 часа преди качването. След това отстъпката вече не е валидна и не може да се използва на борда
  • Отстъпката няма парична стойност, не се възстановява и не се прехвърля.
  • Не се предлага алтернатива за пари или кредит.
  • Може да се комбинира с всяка друга специална оферта от Celestyal за брегови екскурзии, освен ако не е посочено друго
  • Приложимо за брегова екскурзия с равна, по -голяма или по -ниска стойност:
  • Ако отстъпката има по-голяма стойност от стойността на екскурзията, останалата стойност може да се използва за алтернативна екскурзия, при условие че се използва във времето и срока определен за това!
  • Ако отстъпката е по-ниска от стойността на екскурзията, гостът ще плати разликата в цената.
  • Отстъпката подлежи на общи условия и условия за екскурзия на брега на Celestyal.
 
Забележка: Ако някой непълнолетен пътува само с един родител по време на круиза, писменото съгласие на втория родител се изисква по нотариално заверен документ легализирани от публичен правен орган. Ако непълнолетно лице пътува без някой от родителите си придружава го/я по време на круиза, родител необходимо е съгласието на всеки родител. Този документ ще се изисква от гръцките органите за паспортен контрол в последното предишно пристанище до всяко пристанище извън Шенген (изход от Шенген територия). Органите за паспортен контрол запазват право да поиска от пътниците да прекъснат своя круиз или да откажат качването им на борда, ако е съгласието на родителите липсва.

Описание на кораба:

     

Капацитет: 1664 пътници
Декове: 10
Кабини: 724 - външни, вътрешни и апартаменти
Екипаж: 540 души
Флаг: Малта
Тонаж: 375840 тона
Ширина: 28,40 метра
Дължина: 214,88 метра
Скорост: 19,00 възела
Електрическо напрежение: 110-220 V

Круизният кораб  Celestyal Olympia е един от най-големите  кораби от флотилията на Celestyal Cruise Line, който впечатлява със своята атмосфера и изключителни удобства за гостите на борда. Пуснат е за пръв път във вода през 1982 г. Корабът е кръстен на Древна Олимпия, родното място на олимпийските игри и със своите маршрути ще Ви отведе на невероятни пътешествия до гръцките острови, Турция и Кипър. Celestyal Olympia е напълно обновен през 2005 г. и частично реновиран през 2014 г. Подходящ е за дълги и релаксиращи круизи за цялото семейство. Той предоставя безопасно пътуване и удовлетворява всички нужди и желания на своите гости.
 
Цялото описание на кораба и каютите ще намерите тук - ЦЪК.
 

Описание на типовете каюти:

* Размерът на каютите може да варира.
 
Категория IA
Вътрешна каюта (около 11 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 2 и 3. Максимален брой пасажери в каютата: 4.





 
Категория IB
Вътрешна каюта (около 11 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 3 и палуба 4. Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 




 
Категория IC
Вътрешна каюта (около 11 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 5 и 6. Максимален брой пасажери в каютата: 4.





 
Категория XА
Външна каюта (около 11 кв.м.) за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла
с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки.
Разположени на палуби 2 и 3.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.



 
Категория XВ
Външна каюта (около 11 кв.м.) за двама с с панорамен прозорец с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 3 и 4.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 



 
Категория XC
Външна каюта (около 12 кв.м.) за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Разположени на палуби 5, 6 и 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 2.
 




 
Категория SJ
Малък апартамент (около 23 кв.м.) с две отделни или едно двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина или вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположени на палуба 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.




 
Категория SB
Малък апартамент (около 28 кв.м.) с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположени на палуба 9.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.





 
Категория SG
Голям апартамент (около 34 кв.м.) с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположени на палуба 9.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.

 

 

Разпечатай

Оферта № Е2338


Етикети
круиз с 4 нощувки - 5 гръцки острови и кушадасъ с водач от българия , круиз , круиз гърция , круизи , гръцки круизи , kruiz garcqa , garcia kruiz 2023 , gracki ostrovi , pochivka v garcq , greece cruize , пътуване с круиз , почивка круиз , организиран круиз , круизи 2023 , пътуване с круиз , пътувания с круиз , изгоден круиз , изгодни круизи , евтин круиз , евтини круизи , круиз на ниска цена , круизи на ниски цени , круиз на изгодна цена , круизи на изгодни цени , посещение на гърция с круиз , посещение на турция с круиз , круиз туриця , круизи турция , оферта за круиз , оферти за круизи , изгодна оферта за круиз , изгодни оферти за круиз , оферта за круиз на ниска цена , оферти за круиз на ниски цени , оферта за круиз на изгодна цена , оферти за круиз на изгодни цени , izgoden kruiz , izgodni kruizi , evtin kruiz , evtini kruizi , kruiz na niska cena , kruizi na niski ceni , kruiz na izgodna cena , kruizi na izgodni ceni , oferta za kruiz , oferti za kruizi , izgodna oferta za kruiz , izgodni oferti za kruizi , oferta za kruiz na niska cena , oferti za kruizi na niski ceni , ofera za kruiz na izgodna cena , oferti za kruiz na izgodni ceni , turciq kruiz , turciq kruizi , poseshtenie na gurciq s kruiz , poseshtenie na turciq s kruiz , razglejdane na zabelejitelnosti , patuvane s kruiz , patuvaniq s kruizi , grucki ostrovi , kruiz grucki ostrovi , гръцки острови , гръцки острови круиз , круиз гръцки острови , разглеждане на забележителности



Хотели Гърция