Вашата оценка

КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ ОСТРОВИ И КУШАДАСЪ С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ

София - Дупница - Благоевград - Сандански - Кулата - Атина - пристанище Пирея - Миконос - Самос - Кушадасъ - Патмос - Родос - Крит - Санторини - пристанище Пирея

Предлагаме ви на промоционална цена, познатите вече на много наши клиенти Celestyal cruises (ex. Louis Cruises) и техният петдневен маршрут "Егейски легенди" с осигурен транспорт.

Дати:
КруизиКруизи
Предимства на програмата:
·         Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности!
·         Транспорт до и от пристанище Пирея с лицензиран автобус;
·         Пълен пансион на борда + ОЛ ИНКЛУЗИВ НАПИТКИ!!!
·         БЕЗПЛТНА екскурзия в Кушадасъ – Древен Ефес;
·         Включени в цената - Пристанищни такси, Такса обслужване;
·         Анимация и професионални вечерни шоу програми с много забави и приятни моменти;
·         Използване услугите на борда - басейн и фитнес;
·         И не на последно място – стотици доволни клиенти пътували с нас по същия маршрут!!!
Програма
1ден
София - Пирея - 800 км.

Отпътуване от София с лицензиран автобус в 19:00 ч. от Автогара Сердика - Трафик Маркет. 

Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП - Кулата:  Дупница, Благоевград , Сандански, Петрич.

2ден
Пирея - Миконос

Пристигане в Пирея около 08:00 ч. Преминаване по процедура - качване на кораба.

Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA (ex.LOUIS OLYMPIA).

11:30 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акустираме само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

22:30 ч. - качване обратно на кораба.

23:00 ч. - корабът потгля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.

3ден
Самос - Кушадасъ - Патмос

По програма на круиза.

05:00 ч. корабът акустира на пристанището в САМОС: оставя пасажерите, които искат да посетят острова и продължава за Кушадасъ.

В античността о-в Самос е бил център на йонийската и егейската култура. Родина е на великите философи Питагор, Мелис и Епикур, както и астронома Аристарх Самоски. Интересни исторически забележителности са руините на античния храм на богинята Хера, както и Евпалиновия тунел, прокопан 550 г. пр.н.е. от двете страни на планината.

07:00 ч. корабът акустира на пристанището в КУШАДАСЪ:

В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.

Възможност за свободно време в Кушадасъ!

13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.

Около 15:00 ч. корабът акостира на пристанището в Самос, за да прибере пасажерите, които са останали на острова.

17:45 ч. акустираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки и е безплатно.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от 11 в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир има и богата библиотека, която според тукашните монаси през 17 в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.  

  •  Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

21:30 ч. отплаване посока Крит.

4ден
Родос

07:00 ч. корабът акустира в пристанище остров Родос.

Родос е най-големият от Дедоканезките острови и най-източният от големите острови на Гърция в Егейско море. Разположен е приблизително на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. 

Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Някои от най-важните паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина. Заслужава да се видят и венецианските замъци край Монолитос и край Критиния.

18:00 ч. отплаване посока Крит.

5ден
Крит - Санторини

07:00 ч. корабът акустира в пристанище Ираклион - о-в Крит.

КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

  • Възможност да посетите Кносоският дворец, град Ираклион - сами или с организирана от кораба екскурзия

12:00 ч. - отплаване за остров Санторини!

САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновенният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ... 

Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 

Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.

  •  Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека :)

21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.

6ден
Пирея - София - 800 км.

До 08:00 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Приключване на прогрмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

*Корабни данни за кораб CELESTYAL OLYMPIA (ex.LOUIS OLYMPIA):   Тонаж: 37584, Дължина: 215 м., Палуби за пасажери: 9, Каюти: 725

Информация: CELESTYAL OLYMPIA (ex.LOUIS OLYMPIA) е последният и един от най-големите кораби, присъединили се към флотилията. Очароваща със своята свободна, сърдечна и весела атмосфера, Olympia ще ви накара да се отпуснете и ще ви зареди с позитивна енергия, разкривайки магнетични дестинации. Корабът е изцяло реновиран през 2005 г. и отново през 2014 г. На борда му са на разположение разнообразни опции както за максимален релакс, така и за безкрайни забавления: 7 ресторанта, 5 бара, 2 салона, кино, 2 басейна, джакузи, фитнес и СПА център, салон за красота, безмитен магазин, бутици, библиотека, конферентен център, медицински център и др.
 

Маршрут на Круиза
Ден Пристанище Пристига Заминава
Понеделник Пирея, Гърция - 11:30
Миконос, Гърция 18:00 23:00
Вторник Самос, Гърция или 05:00 15:30
или*
Кушадасъ, Ефес, Турция 07:00 13:00
Патмос, Гърция 17:45 21:30
Сряда Родос, Гърция 07:00 18:00
Четвъртък Крит, Ираклион, Гърция 07:00 12:00
Санторини, Гърция 16:30 21:30
Петък Пирея, Гърция 07:00 -

* Забележка: Туристите могат да избират на кое пристанище да слязат - Самос или Кушадасъ.

Цените по-долу са в лева на човек за съответния тип каюта!
        * Забележка: Бебе до 1,99 г. не ползва седалка в автобуса.
        * Забележка: Настаняване на първите три реда в автобуса - 30 лв. на човек
 
Дата на пътуване: 27.05.2018 г.
Вид пасажер Вид каюта Промо Цена
до 15.04.2018 г.
Стандартна Цена
  Двойна вътрешна каюта тип ID 870 лв. 950 лв.
Единична вътрешна каюта тип  ID 1040 лв. 1120 лв.
Двойна външна каюта с илюминатор тип ХВ 940 лв. 1020 лв.
Единична външна каюта с илюминатор тип ХВ 1140 лв. 1220 лв.
Двойна външна каюта с панорамен прозорец тип ХD 990 лв. 1070 лв.
Единична външна каюта с панорамен прозорецтип ХD 1195 лв. 1275 лв.
1-во и 2-ро дете до 11,99 г.
настанени с 2-ма възрастни
Всички видове каюти 640 лв. 720 лв.
3-ти и 4-ти възрастен Във всички видове каюти 715 лв. 795 лв.
Бебета от 3 м. до 2 г.
без място в автобуса
Във всички видове каюти 320 лв. 320 лв.


 
Брегови екскурзии
Код Описание Цена за възрастни Цена деца до 12 г.
PAT-GP   ПАТМОС – Автобусен трансфер + Посещение на пещерата на Апокалипсиса + посещение на манастира Свети Йоан Богослов. Входовете на посещаваните обекти не са включени в цената и се заплащат по желание на място: Пещерата на Апокалипсиса: 2 евро, Манастира Свети Йоан Богослов: 4 евро 25 евро 15 евро
RHO-01
 РОДОС - Средновековна обиколка - Акрополът на гр. Линдос / на 55 км. от пристанището/ и крепостта на рицарите. На върха, надвиснал над съвременния град Линдос, стои древният Акропол, който изобилства от  гръцки, римски, средновековни и християнски структури. Линдос ще Ви предложи красиви панорамни гледки от върха на крепоста, вили на морски капитани от 16 и 18 век, прекрасна действаща църква на Дева Мария и докосване до историята на най-важния град на Родос, достигнал върха си в 6-ти век.
В стария град на Родос пък ще минете през портата D'Amboise Gate / тази порта носи името на Великия Майстор Емири д'Амбоазе (1503-1512)/, за да се разходите по улицата на рицарите. По тази улица ще откриете жилищата на рицарите, разделени по поръчка на Ордена, които носят до днес техните знаци. Включено в цената транспорт + екскурзовод и входни такси.
54 евро 41 евро
HER-02   Крит /Ираклион/ – екскурзия - първа европейска цивилизация – посещение на  двореца в Кносос – център на минойската цивилизация с екскурзовод + трансфер с автобус + входен билет за двореца – включен в цената на пакета. 54 евро 41 евро
SAN-GP   САНТОРИНИ - Автобусен трансфер до най-известното и красиво селище Иа, където ще се насладите на прекрасната архитектура на Санторини и зашеметяващите гледки към Калдерата. По тази програма не се предвижда посещаване на обекти с входни такси. 29 евро 20 евро
 
Забележка:
·         Минимален брой за осъществяване на екскурзиите Родос и Крит: 35 туриста / за да се гарантира екскурзовод на български или руски език
·         Пакетната цена е валидна само за български туристи с условие на резервиране и предплащане в България. 


*Срок за резервация на пакет брегови екскурзии и получаване на плащанията: 18.05.2018 г.
 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
  • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности
  • Транспорт до и от пристанище Пирея с лицензиран автобус
  • Пътни и митнически такси
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро към ЗК Лев Инс АД /лица  над 64 г. имат доплащане/;
  • Круиз по посочения маршрут
  • Настаняване в избрания вид каюта
  • Пълен пансион на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снакс, нощен бюфет съгласно програмата на борда
  • All Inclusive пакет
  • Екскурзия в Кушадасъ - Ефес - "Древен Ефес" – KUS02
  • Пристанищни такси, Такса обслужване
  • Анимация и професионални вечерни шоу програми
  • Използване услугите на борда - басейн и фитнес
  • ALL INCLUSIVE DRINK PACKAGE:
Включени напитки: уиски, водка, джин, ром, текила, бренди.
Всички изброени Луксозни и Круиз Чойс марки могат да бъдат сервирани с безалкохолно по Ваш избор (кола, лимонада, натурални сокове и др.)
Безалкохолни напитки сервирани в чаша – кола, кола лайт, лимонада, оранжада и натурални сокове
Чай и кафе по бар меню
Наливна бира и Круиз Чойс бира (в кутийка- тин)
Всички безалкохолни коктейли
Определени алкохолни коктейли отбелязани в менюто като безплатни
Портвайн, шери, аперитиви и ликьори
Чаша червено, розе или бяло вино, също така и чаша пенливо вино
При поръчка на бутилка вино или шампанско, ще получите отстъпка в цената отбелязана в менюто (не важи за Круиз Чойс напитки)
Пакетните цени не включват:
  • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
  • Хазарт (бинго / казино и др.)
  • Екскурзии на брега
  • Лични разходи
  • Медицинска застраховка - за лица над 70 г. застрахователната премия е в размер на 10 лв.
  • Депозит за ползване услуги на кораба /възвръщаем, ако не са ползвани допълнителни услуги на борда на кораба/ - заплаща се по желание на пасажера, при откриването на бордната сметка на рецепцията на кораба.

Допълнителна информация:

  • При резервация се заплаща капаро в размер на 300 лв. за възрастен и 150 лв. за дете, а доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.
  • При резервация след тази дата се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!
  • Възможност за сключване на допълнителна застраховка " Отмяна на пътуване" - максимум до 5 дни след сключване на договора. Информация относно условията и тарифите по тази застраховка можете да получите в офис на Интерлакс или по телефона. 

 
  • Качването на кораба става само със задграничен паспорт с валидност 6 месеца!
 

Описание на кораба:

     

Капацитет: 1664 пътници
Декове: 10
Кабини: 724 - външни, вътрешни и апартаменти
Екипаж: 540 души
Флаг: Малта
Тонаж: 375840 тона
Ширина: 28,40 метра
Дължина: 214,88 метра
Скорост: 19,00 възела
Електрическо напрежение: 110-220 V

Круизният кораб  Celestyal Olympia е един от най-големите  кораби от флотилията на Celestyal Cruise Line, който впечатлява със своята атмосфера и изключителни удобства за гостите на борда. Пуснат е за пръв път във вода през 1982 г. Корабът е кръстен на Древна Олимпия, родното място на олимпийските игри и със своите маршрути ще Ви отведе на невероятни пътешествия до гръцките острови, Турция и Кипър. Celestyal Olympia е напълно обновен през 2005 г. и частично реновиран през 2014 г. Подходящ е за дълги и релаксиращи круизи за цялото семейство. Той предоставя безопасно пътуване и удовлетворява всички нужди и желания на своите гости.

Описание на типовете каюти:

 
Категория IB 
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 2 (Атина) в предната част на кораба. Максимален брой пасажери в каютата: 4.





 
Категория ID 
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 3 (Хермес) в предната и средната част на кораба и палуба 4 (Посейдон) в предната част на кораба. Максимален брой пасажери в каютата: 4.





 
Категория IF
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуби 5 (Дионисос) и 6 (Венус). Максимален брой пасажери в каютата: 4.





 
Категория XB
Външна каюта за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла
с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки.
Разположение на палуба 2 (Атина) в предната част на кораба.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.




 
Категория XD
Външна каюта за двама с с панорамен прозорец с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 3 (Хермес) в предната и средната част на кораба и палуба 4 (Посейдон) в предната част на кораба.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.





 
Категория XF
Външна каюта за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Разположение на палуби 5 (Дионисос) и 6 (Венус).
Максимален брой пасажери в каютата: 2.






 
Категория SJ
Малък апартамент с две отделни или едно двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина или вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 7 (Аполо).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.






 
Категория SB
Малък апартамент с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 9 (Хера).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.






 
Категория SG
Голям апартамент с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 9 (Хера).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.




 

Разпечатай

Оферта № Е1833


Етикети
круиз , круиз гърция , круизи , гръцки круизи , kruiz garcqa , garcia kruiz 2018 , gracki ostrovi , pochivka v garcq , greece cruize , пътуване с круиз , почивка круиз , организиран круиз , круизи 2018 , пътуване с круиз , пътувания с круиз , изгоден круиз , изгодни круизи , евтин круиз , евтини круизи , круиз на ниска цена , круизи на ниски цени , круиз на изгодна цена , круизи на изгодни цени , посещение на гърция с круиз , посещение на турция с круиз , круиз туриця , круизи турция , оферта за круиз , оферти за круизи , изгодна оферта за круиз , изгодни оферти за круиз , оферта за круиз на ниска цена , оферти за круиз на ниски цени , оферта за круиз на изгодна цена , оферти за круиз на изгодни цени , izgoden kruiz , izgodni kruizi , evtin kruiz , evtini kruizi , kruiz na niska cena , kruizi na niski ceni , kruiz na izgodna cena , kruizi na izgodni ceni , oferta za kruiz , oferti za kruizi , izgodna oferta za kruiz , izgodni oferti za kruizi , oferta za kruiz na niska cena , oferti za kruizi na niski ceni , ofera za kruiz na izgodna cena , oferti za kruiz na izgodni ceni , turciq kruiz , turciq kruizi , poseshtenie na gurciq s kruiz , poseshtenie na turciq s kruiz , razglejdane na zabelejitelnosti , patuvane s kruiz , patuvaniq s kruizi , grucki ostrovi , kruiz grucki ostrovi , гръцки острови , гръцки острови круиз , круиз гръцки острови , разглеждане на забележителности



Хотели Гърция