КРУИЗ ICONIC AEGEAN - 5 ГРЪЦКИ ОСТРОВА И ТУРЦИЯ - КУШАДАСЪ / 5 ДНИ С ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ И ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ

София - Дупница - Благоевград - Сандански - Кулата - Атина / пристанище Лаврион - Миконос - Кушадасъ - Патмос - Родос - Крит - Санторини - пристанище Пирея - София

Предлагаме ви на промоционална цена, познатите вече на много наши клиенти Celestyal cruises и техният петдневен маршрут "Iconic Aegean" с осигурен транспорт.

Дати: 27.08.2023; 03.09.2023
КруизиКруизи
Предимства на програмата:
 • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности!
 • Транспорт до и от пристанище Лаврион с лицензиран автобус;
 • Пълен пансион на борда + определени напитки!!!
 • БЕЗПЛАТНА брегова екскурзия до стойност 75 евро ;
 • БЕЗПЛАТНО Трансфер до град Миконос с автобус или лодки;
 • Включени в цената - Пристанищни такси и такса обслужване;
 • Анимация и професионални вечерни шоу програми с много забави и приятни моменти;
 • Използване услугите на борда - басейн и фитнес;
 • И не на последно място – стотици доволни клиенти пътували с нас по същия маршрут!!!
Програма
1ден
София - Атина / пристанище Лаврион - 840 км.

Отпътуване от София с лицензиран автобус в 21:00 ч. от Автогара Сердика - Трафик Маркет. 

Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП - Кулата:  Дупница, Благоевград , Сандански, Кулата, Атина / пристанище Лаврион

2ден
Лаврион - Миконос

Пристигане на пристанището в Лаврион около 09:00 ч. Преминаване по процедура - качване на кораба.

Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA 

11:00 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акостираме около 18:00 ч., само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

22:30 ч. - качване обратно на кораба.

23:00 ч. - корабът потегля към Кушадасъ, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.

3ден
Кушадасъ - Патмос

По програма на круиза.

07:00 ч. корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:

В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.

Възможност за свободно време в Кушадасъ!

13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.

16:30 ч. акостираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки и е безплатно.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от 11 в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир има и богата библиотека, която според тукашните монаси през 17 в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.  

 •  Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

21:30 ч. отплаване в посока Родос.

4ден
Родос

07:00 ч. корабът акостира на пристанище в остров Родос.

НОВО: Автобусна екскурзия в РОДОС - Средновековна полудневна екскурзия до Акропола на Линдос и Цитаделата на рицарите

Родос е най-големият от Дедоканезките острови и най-източният от големите острови на Гърция в Егейско море. Разположен е приблизително на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър.

Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Някои от най-важните паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина. Заслужава да се видят и венецианските замъци край Монолитос и край Критиния.

18:00 ч. отплаване в посока Крит.

5ден
Крит - Санторини

07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион - о-в Крит.

КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

12:00 ч. - отплаване за остров Санторини!

16:30 ч. - пристигане на остров Санторини!

САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновеният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ... 

Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 

Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.

 •  Възможност да посетите главния град на острова Тира и Ия както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека :)

21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Лаврион. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.

6ден
Атина / пристанище Лаврион - София - 840 км.

До 08:00 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Приключване на програмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

 
Маршрут на круиза
Ден Пристанище Пристига Заминава
Понеделник Лаврион, Гърция - 13:00
Миконос, Гърция 18:00 23:00
Вторник Кушадасъ, Ефес, Турция 07:00 13:00
Патмос, Гърция 16:30 21:30
Сряда Родос, Гърция 07:00 18:00
Четвъртък Крит, Ираклион, Гърция 07:00 12:00
Санторини, Гърция 16:30 21:30
Петък Лаврион, Гърция 06:00 -
 Цените по-долу са на човек в лева за съответния тип каюта!

Промоционални цени за резервации направени до 30.05.2023 г., валидни за ограничено количество каюти!
 
Вид каюта / оферта inclusive Цена на човек в
двойна каюта
Единична каюта 3-ти или 4-ти възрастен в каюта Деца 02-11,99 г. настанени с 2-ма възрастни Бебета от 3 м. до 2 г. настанени с 2-ма възрастни
IA Двойна вътрешна каюта – дек 2 1230 лв. 1490 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
IB Двойна вътрешна каюта – дек 3 1250 лв. 1510 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
XA Двойна външна каюта с илюминатор – дек 2 1310 лв. 1600 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
XB Двойна външна каюта с панорамен прозорец – дек 3/4 1370 лв. 1690 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
*Цени за типове каюти, различни от посочените в таблицата, може да получите веднага след запитване!
Доплащане за: Ексклузивна оферта "Enhance" – 280 лв. на човек
** Бебета от 3 м. до 2 г. -  не ползват място в автобуса

 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
27.08.2023 от 1230 BGN Резервирай
03.09.2023 от 1230 BGN Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности;
 • Транспорт до и от пристанище Лаврион с комфортен автобус;
 • Пътни и митнически такси;
 • Медицинска застраховка;
 • Круиз по посочения маршрут;
 • Настаняване в избрания вид каюта;
 • 4 нощувки на борда на кораба;
 • Закуски, обеди и вечери;
 • Пакет напитки по време на храненията - чайове и кафета, наливна бира, домашно вино на чаша (червено, бяло и розе), разнообразие от сокове и безалакохолни напитки на чаша.
 • Портни и сервизни такси;
 • Отстъпка за допълнителни екскурзии на стойност 75 евро на човек;
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.);
 • Хазарт (бинго / казино и др.);
 • Ексклузивната оферта "Enhance" -  280 лв., която включва допълнително следните услуги:
-All Inclusive Премиум пакет напитки - алкохолни и безалкохолни, както и кафе, сокове и коктейли (неограничено количество); 
- Допълнителна отстъпка за брегови екскурзии от 75 евро на човек (така общата отстъпка е в размер на 150 евро на човек);
- Ползване на Wi-Fi интернет 1 час на ден;
- 25% отстъпка от специални менюта в ресторанта.
 • Екскурзии на брега;
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка - за лица над 70 г. застрахователната премия е в размер на 10 лв.;
 • Горивна такса /ако се начисли от круизна компания или транспортьор/;
 • По желание доплащане за ъпгрейд на пакета;
 • Разходи от личен характер.

Допълнителна информация:

 • При резервация се заплаща капаро в размер на 250 лв. за възрастен и 150 лв. за дете
 • Доплащане до 45 дни преди датата на заминаване.
 • При резервация в период по-малко от 45 дни до дата на отплаване се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!
 • Препоръчваме сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване", в срок до 7 дни след сключване на договора. Информация относно условията и тарифите по тази застраховка можете да получите на имейл или по телефона или в сайта ни.

 
 • Качването на кораба става с лична карта или задграничен паспорт с валидност 6 месеца от дата на слизане от кораба!
 • Няма изискване за ваксини или PCR!

enlightened Разгледайте предлаганите от круизната компания брегови екскурзии - ТУК.
 

*За качване на кораба се попълва и въпросник за обществено здраве, който можете да изтеглите тук

*Отстъпката за брегови екскурзии - Shorex е валидна със следните условия:
 • За предварително резервирани брегови екскурзии. Не може да се използва срещу други услуги.
 • За да се използва отстъпката – бреговите екскурзии, трябва да се заявят не по-късно от 48 часа преди качването. След това отстъпката вече не е валидна и не може да се използва на борда
 • Отстъпката няма парична стойност, не се възстановява и не се прехвърля.
 • Не се предлага алтернатива за пари или кредит.
 • Може да се комбинира с всяка друга специална оферта от Celestyal за брегови екскурзии, освен ако не е посочено друго
 • Приложимо за брегова екскурзия с равна, по -голяма или по -ниска стойност:
 • Ако отстъпката има по-голяма стойност от стойността на екскурзията, останалата стойност може да се използва за алтернативна екскурзия, при условие че се използва във времето и срока определен за това!
 • Ако отстъпката е по-ниска от стойността на екскурзията, гостът ще плати разликата в цената.
 • Отстъпката подлежи на общи условия и условия за екскурзия на брега на Celestyal.
 

Описание на кораба:

     

Капацитет: 1664 пътници
Декове: 10
Кабини: 724 - външни, вътрешни и апартаменти
Екипаж: 540 души
Флаг: Малта
Тонаж: 375840 тона
Ширина: 28,40 метра
Дължина: 214,88 метра
Скорост: 19,00 възела
Електрическо напрежение: 110-220 V

Круизният кораб  Celestyal Olympia е един от най-големите  кораби от флотилията на Celestyal Cruise Line, който впечатлява със своята атмосфера и изключителни удобства за гостите на борда. Пуснат е за пръв път във вода през 1982 г. Корабът е кръстен на Древна Олимпия, родното място на олимпийските игри и със своите маршрути ще Ви отведе на невероятни пътешествия до гръцките острови, Турция и Кипър. Celestyal Olympia е напълно обновен през 2005 г. и частично реновиран през 2014 г. Подходящ е за дълги и релаксиращи круизи за цялото семейство. Той предоставя безопасно пътуване и удовлетворява всички нужди и желания на своите гости.
 
Цялото описание на кораба и каютите ще намерите тук - ЦЪК.
 

Описание на типовете каюти:

* Размерът на каютите може да варира.
 
Категория IA
Вътрешна каюта (около 11 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 2 и 3. Максимален брой пасажери в каютата: 4.

 
Категория IB
Вътрешна каюта (около 11 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 3 и палуба 4. Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 
 
Категория IC
Вътрешна каюта (около 11 кв.м.) с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 5 и 6. Максимален брой пасажери в каютата: 4.

 
Категория XА
Външна каюта (около 11 кв.м.) за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла
с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки.
Разположени на палуби 2 и 3.
Максимален брой пасажери в каютата: 4. 
Категория XВ
Външна каюта (около 11 кв.м.) за двама с с панорамен прозорец с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположени на палуби 3 и 4.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.
  
Категория XC
Външна каюта (около 12 кв.м.) за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Разположени на палуби 5, 6 и 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 2.
 
 
Категория SJ
Малък апартамент (около 23 кв.м.) с две отделни или едно двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина или вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположени на палуба 7.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.
 
Категория SB
Малък апартамент (около 28 кв.м.) с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположени на палуба 9.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.

 
Категория SG
Голям апартамент (около 34 кв.м.) с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположени на палуба 9.
Максимален брой пасажери в каютата: 3.

 

 

Прикачен файл: 2338Dopulnitelni-ekskurzii-kruiz----4D-Iconic-Shorex-Descriptions.pdf

Разпечатай

Оферта № Е2338


Етикети
круиз с 4 нощувки - 5 гръцки острови и кушадасъ с водач от българия , круиз , круиз гърция , круизи , гръцки круизи , kruiz garcqa , garcia kruiz 2023 , gracki ostrovi , pochivka v garcq , greece cruize , пътуване с круиз , почивка круиз , организиран круиз , круизи 2023 , пътуване с круиз , пътувания с круиз , изгоден круиз , изгодни круизи , евтин круиз , евтини круизи , круиз на ниска цена , круизи на ниски цени , круиз на изгодна цена , круизи на изгодни цени , посещение на гърция с круиз , посещение на турция с круиз , круиз туриця , круизи турция , оферта за круиз , оферти за круизи , изгодна оферта за круиз , изгодни оферти за круиз , оферта за круиз на ниска цена , оферти за круиз на ниски цени , оферта за круиз на изгодна цена , оферти за круиз на изгодни цени , izgoden kruiz , izgodni kruizi , evtin kruiz , evtini kruizi , kruiz na niska cena , kruizi na niski ceni , kruiz na izgodna cena , kruizi na izgodni ceni , oferta za kruiz , oferti za kruizi , izgodna oferta za kruiz , izgodni oferti za kruizi , oferta za kruiz na niska cena , oferti za kruizi na niski ceni , ofera za kruiz na izgodna cena , oferti za kruiz na izgodni ceni , turciq kruiz , turciq kruizi , poseshtenie na gurciq s kruiz , poseshtenie na turciq s kruiz , razglejdane na zabelejitelnosti , patuvane s kruiz , patuvaniq s kruizi , grucki ostrovi , kruiz grucki ostrovi , гръцки острови , гръцки острови круиз , круиз гръцки острови , разглеждане на забележителностиХотели Гърция