НОВА ГОДИНА ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ - ZEPTER HOTEL 4*

СОФИЯ – ВЪРНЯЧКА БАНЯ - КРАЛЕВО* – МАНАСТИР ЖИЧА* – МАНАСТИР ЛЮБОСТИНЯ* – ВЪРНЯЧКА БАНЯ - КРУШЕВАЦ –НИШ - СОФИЯ

НОВА ГОДИНА 2020 ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ - Хотел ZEPTER VRNJACKA BANJA

Дати:
АвтобусниАвтобусни
Програма
1ден
СОФИЯ – ВЪРНЯЧКА БАНЯ

Отпътуване от София в 08.00 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София – ГКПП Калотина – Пирот - Върнячка баня. Върнячка баня е банята с най-добра слава и най-дълги традиции в Р.Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Пристигане във Върнячка баня след обяд. Настаняване в хотела. Почивка и свободно време. Вечеря. Нощувка.

2ден
ВЪРНЯЧКА БАНЯ – КРАЛЕВО* – МАНАСТИР ЖИЧА* – МАНАСТИР ЛЮБОСТИНЯ* – ВЪРНЯЧКА БАНЯ

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кралево и манастирите Жича и Любостиня (с допълнително заплащане).
Отпътуване за Кралево. Днешното си име градът носи от 1882 г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I. Разходка в центъра на града. Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухли и камъни разпознаваем по червения си цвят. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Първовенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217 г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови. Посещение на манастира. Отпътуване за манастира Любостиня, намиращ се в южно–централния регион на Сърбия, в долината на река Любостиня, близо до град Тръстеник. Съществува легенда, която гласи, че обителта е открита от княз Лазар Храбелянович и княгиня Милица през 1388 година. След битката в Косово, когато княз Лазар бил убит, Милица станала монахиня. В архитектурно отношение храмът е посветен на църквата ''Успение на Света Богородица'', принадлежаща към училище Морава. Манастирът е известен с богатия си и пищен екстериор, с изваяни прозорци, люнети и розети.
Връщане в хотела във Върнячка баня. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ. Нощувка.

3ден
ВЪРНЯЧКА БАНЯ

Закуска. Свободно време за ползване услугите на хотела. ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ /РЕПРИЗА/. Нощувка.

4ден
ВЪРНЯЧКА БАНЯ – КРУШЕВАЦ –НИШ - СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за Крушевац, който през 1387 г. е бил столица на владенията на княз Лазар. Туристическа програма: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., паметникът на мира, Църквата "Св.Георги", Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на църквата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Посещение на град Ниш – разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаване по пътя за България. Пристигане в София вечерта.

 
 
Човек в
двойна стая
3-ти възр. в стая Единична стая Дете 2-14,99 г.
в стая с 2-ма възрастни
/на допълнително легло/
Дете 2-14,99 г.
в стая с 2-ма възрастни
/без самостоятелно легло/
 595 лв.  595 лв.  740 лв.  459 лв.  369 лв.

Забележка:
При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 30 лева / на човек.
В този случай, отпада включената в пакета мед.застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно.
Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.


 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • 3 нощувки в хотел ZEPTER VRNJACKA BANJA;
 • 3 закуски на блок маса;
 • 1 стандартна вечеря /на блок маса/ с музикална програма;
 • 1 празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню /на блок маса/ и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство;
 • 1 празнична вечеря на 01.01. с жива музика, богато меню /на блок маса/ и включена 1 напитка;
 • Безплатно ползване на закрит басейн, фитнес, тенис на маса, билярд (от 11.00 до 19.00 ч.);
 • Транспорт с туристически автобус 3*;
 • Водач от фирмата организатор
 • Екскурзоводско обслужване
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

 

Пакетните цени не включват:
 • Входни такси и билети за забележителностите
 • Екскурзия до град Кралево и манастирите Жича и Любостиня – 10 евро (при група минимум 25 души, заявява се и заплаща на място)
 • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • Доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
Валидна лична карта или задграничен паспорт.
За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит в размер на 200 лева на човек при записване
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
До 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
От 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
От 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
От 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 40 души.
Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет;

При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
Срок за записване: до запълване на свободните места.
Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).

Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване.
 
Информация за хотела:
Zepter hotel 4*

Zepter Hotel се намира в центъра на Vrnjačka Banja, на около 150 метра от главната алея, и разполага със СПА и уелнес център с покрит плувен басейн, сауна и хидромасажна вана. Удобствата включват безплатен WiFi във всички части, денонощна рецепция и бизнес център.

Всички стаи разполагат с гардероб, сателитна телевизия и самостоятелна баня с душ и биде. Някои имат и собствен балкон.

Всяка сутрин хотелът предлага закуска на шведска маса. На разположение на гостите има също фитнес зала, студио за масажи и а-ла-карт ресторант, който сервира местни и международни ястия.

 

Разпечатай

Оферта № Е2645


Етикети
нова година във върнячка баня - zepter hotel 4* , нова година 2020 , новогодишни празници , празник в чужбина , празници в чужбина , екскурзия до сърбия , екскурзии до сърбия , екскурзия до върнячка баня , екскурзии до върнячка баня , евтина екскурзия , евтини екскурзии , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , уикенд в чужбина , екскурзия за уикенда , екскурзия през септември , екскурзия с тръгване от софия , екскурзии с тръгване от софия , автобусна екскурзия , екскурзия с автобус , автобусни екскурзии , екскурзии с автобус , екскурзии 2019 , автобусно пътуване , пътуване с автобус , автобусни пътувания , пътувания с автобус , евтино пътуване , евтини пътувания , изгодно пътуване , изгодни пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , екскурзия до сърбия на ниска цена , екскурзии до сърбия на ниски цени , екскурзия до върнячка баня на ниска цена , екскурзии до върнячка баня на ниски цени , оферта за върнячка баня , оферти за върнячка баня , изгодна оферта за върнячка баня , изгодни оферти за върнячка баня , оферта за върнячка баня на ниска цена , оферти за върнячка баня на ниски цени , изгодна оферта за върнячка баня , изгодни оферти за върнячка баня , оферта за сърбия , оферти за сърбия , изгодна оферта за сърбия , изгодни оферти за сърбия , оферта за сърбия на ниска цена , оферти за сърбия на ниски цени , хотел в сърбия , хотели в сърбия , хотел във върнячка баня , хотели във върнячка баня , разглеждане на забележителности , забележителности в върнячка баня , nova godina 2020 , praznik v chujbina , praznici v chujbina , ekskurziq do surbiq , ekskurzii do surbiq , ekskurziq do varnyachka banq , ekskurzii do varnyachka banq , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , uikend ekskurziq , avtobusna ekskurziq , avtobusni ekskurzii , ekskurziq s avtobus , ekskurzii s avtobus , ekskurzii 2019 , avtobusno patuvane , avtobusni patuvaniq , patuvane s avtobus , patuvaniq s avtobus , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , ekskurziq do surbiq na niska cena , ekskurzii do surbiq na niski ceni , ekskurziq do varnyachka banq na niska cena , ekskurzii do varnyachka banq na niski ceni , oferta za varnyachka banq , oferti za varnyachka banq , izgodna oferta za varnyachka banq , izgodni oferti za varnyachka banq , oferta za varnyachka banq na niska cena , oferti za varnyachka banq na niski ceni , oferta za surbiq , oferti za surbiq , izgodna oferta za surbiq , izgodni oferti za surbiq , oferta za surbiq na niska cena , hotel v surbiq , hoteli v surbiq , hotel vuv varnyachka banq , hoteli vuv varnyachka banq , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti vuv varnyachka banq