НОВА ГОДИНА В ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ

София - Тел Авив/Яфо - Йерусалим - Витлеем - Небо - Мадаба - Петра - Аман - Каср Ал Яхуд/Йерихон - Мъртво море - Витлеем - Йерусалим - Тел Авив /летище Бен Гурион/ - СофияДати:
СамолетниСамолетни
Програма
1ден
29.12.2019

Среща летище София, Терминал 2 в 08:20 ч. (задължително 3 часа преди полета). Полет София - Тел Авив на Ак Ел Ал. Излита в 11:20 ч. Каца на летище Бен Гурион в 13:45 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна разходка в Яфо - един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Отпътуване за Витлеем. По пътя - кратка панорамна обиколка на Новия Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

2ден
30.12.2019

Закуска. Посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем - най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Преминаване от Израел в Йордания през граничен пункт Аленби. Отпътуване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

3ден
31.12.2019

Закуска. Организирана обиколка на Петра - столицата на Набатейците. През 2007г. е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000г. пр.Н.Е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. Пристигане в Аман - столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. ВЕЧЕРЯ И НОВОГОДИШНО ПАРТИ 2020 В ХОТЕЛА. Нощувка в Аман.

4ден
01.01.2020

Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд - на това място Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Възможност за ритуално потапяне. Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

5ден
02.01.2020

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим: Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота. Поклонение в храмовия комплекс на Божи гроб - най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

6ден
03.01.2020

Ранна закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет Тел Авив - София на АК Ел Ал. Излита в 07:30 ч. Каца на летище София в 10:15 ч.

 
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на АК Ел Ал с включен багаж и летищни такси;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3* - хотел Paradise 3*  или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Петра, хотел 3* - хотел Oscar 3* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и НОВОГОДИШНО ПАРТИ С ВЕЧЕРЯ в Аман, хотел 3/4*- хотел Mena 4* или подобен;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Транспорт с луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Входни такси за обектите, посещавани по програма;
 • Виза за Йордания/Входно-изходни гранични такси;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка с Асистънс към ЗАД Армеец с покритие 10000 евро.
Пакетните цени не включват:
 • Бакшиши/Такса обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи - 30 щат. долара / около 51 лв. общо на турист (заплащат се задължително на място);
 • По желание допълнителни мероприятия и екскурзии, предлагани от местните екскурзоводи (заплащат се на място):
Нощен Йерусалим - 25 щат. долара / около 43 лв. (цената е променлива според броя на туристите);
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74г. - 12 лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74г. - 24 лв. (туристи над 74г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“;
 • Разходи от личен характер.
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
 
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:
Копие от международен паспорт;
Депозит - 550 лв. на човек;
Доплащане - 1 месец преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Визи и визови изисквания за български граждани при пътуване по програмата - няма визови изисквания при пътуване в Израел; виза за Йордания - полага се на място, необходимо е поне една цяла свободна страница в паспорта.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
От деня, следващ деня на подписване на договора, до 60 дни преди датата на отпътуване - 100 лв. на човек;
От 59 до 31 дни преди датата на отпътуване - размерът на внесения депозит;
От 30 до 15 дни преди датата на отпътуване - 75% от стойността на екскурзията;
При по-малко от 15 дни, включително и неявяване на полета - 100% от стойността на екскурзията. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да прави промени в последователността на програмата.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя авиокомпанията и/или полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане.

Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването. ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.

Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 30 души
Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 30 дни преди датата на отпътуване.

Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване на български граждани по програмата.
Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език, екскурзоводско обслужване на български език в Израел, на български/руски език в Йордания.
Часовете на полетите са в местно време.

ТУРОПЕРАТОРЪТ препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна. ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.

Разпечатай

Оферта № Е2522


Етикети
нова година в израел и йордания , нова година 2020 , екскурзия до израел , екскурзии до изреал , екскурзия до йордания , екскурзии до йордания , екскурзия за нова година , екскурзии за нова година , новогодишна екскурзия , новогодишни екскурзии , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , евтина екскурзия , евтини екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , екскурзия с тръгване от софия , екскурзии с тръгване от софия , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , екскурзии 2019 , самолетно пътуване , пътуване със самолет , самолетни пътувания , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , екскурзия до израел на ниска цена , екскурзии до израел на ниски цени , екскурзия до йордания на ниска цена , екскурзии до йордания на ниски цени , екскурзия за нова година на ниска цена , екскурзии за нова година на ниски цени , новогодишна екскурзия на ниска цена , новогодишни екскурзии на ниски цени , оферта за израел , оферти за израел , изгодна оферта за израел , изгодни оферти за израел , оферта за израел на ниска цена , оферти за израел на ниски цени , оферта за йерусалим , оферти за йерусалим , изгодна оферта за йерусалим , изгодни оферти за йерусалин , оферта за йерусалим на ниска цена , оферти за йерусалим на ниски цени , оферта за нова година , оферти за нова година , изгодна оферта за нова година , изгодни оферти за нова година , оферта за нова година на ниска цена , оферти за нова година на ниски цени , новогодишна оферта , новогодишни оферти , изгодна новогодишна оферта , изгодни новогодишни оферти , новогодишна оферта на ниска цена , новогодишни оферти на ниски цени , хотел в йерусалим , хотели в йерусалим , хотел в йордания , хотели в йордания , посещение на йордания , посещение на йерусалим , посещение на витлеем , божи гроб , посещение на назарет , посещение на тел авив , разглеждане на забележителности , забележителности йерусалим , забележителности в йордания , nova godina 2020 , ekskurziq do ierusalim , ekskurzii do ierusalim , ekskurziq do iordaniq , ekskurzii do iordaniq , ekskurziq za nova godina , ekskurzii za nova godina , novogodishna ekskurziq , novogodishni ekskurzii , evtina ekskurziq , evtini ekskurzii , izgodna ekskurziq , izgodni ekskurzii , samoletna ekskurziq , samoletni ekskurzii , ekskurziq sus samolet , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2019 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , samoletni patuvaniq , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , ekskurziq do ierusalim na niska cena , ekskurzii do ierusalim na niski ceni , ekskurziq do iordaniq na niska cena , ekskurzii do iordaniq na niski ceni , ekskurziq za nova godina na niska cena , ekskurzii za nova godina na niski ceni , novogodishna ekskurziq na niska cena , novogodishni ekskurzii na niski ceni , oferta za ierusalim , oferti za ierusalim , izgodna oferta za ierusalim , izgodni oferti za ierusalim , oferta za ierusalim na niska cena , oferti za ierusalim na niski ceni , oferta za iordaniq , oferti za iordaniq , izgodna oferta za iordaniq , izgodni oferti za iordaniq , oferta za iordaniq na niska cena , oferti za iordaniq na niski ceni , oferta za nova godina , oferti za nova godina , izgodna oferta za nova ogidna , izgodni oferti za nova godina , oferta za nova ogidna na niska cena , oferti za nova godina na niski ceni , novogodishna oferta , novogodishni oferti , novogodishna oferta na niska cena , novogodishni oferti na niski ceni , izgodna novogodishna oferta , izgodni novogodishni oferti , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnsoti v ierusalim , zabelejitelnosti v iordaniq , poseshtenie na izrael , poseshtenie na ierusalim , poseshtenie na iordaniq , poseshtenie na tel aviv , poseshtenie na nazaret , poseshtenie na vitleem , boji grob