Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРАГА, ДРЕЗДЕН - ТОП ПРОГРАМА С ПЕРФЕКТЕН ЕКСКУРЗОВОД

София - Прага - София



Дати: 02.05.2024
СамолетниСамолетни
Прага ... ах тази Прага! Градът, който гарантирано ще Ви очарoва през всеки сезон от годината и ще Ви накара да се връщате отново и отново. Град, който не случайно е наричан с имена като: "Майката на градовете", "Градът на стоте кули" или "Златна Прага". Всички тези имена не са никак случайни, защото Прага се определя от туристите, като най-красивият град в Европа. Не случайно в Прага не пада нито една бомба по време на втората световна война, по решение на Хитлер, който се влюбил в този очарователен град.
Е и ние също толкова влюбени и очаровани от Прага, Ви каним да се присъдените към нашата програма, която изготвихме с много любов и която осъществяваме заедно с България Ер и една от най-добрите екскурзоводки в града на Вълтава :)
Обещаваме Ви приятно настроение, интересно поднесена информация и най-вече приятелско отношение, за да запомните и запазите в себе си Прага, такава каквато я познаваме ние, и в която сме влюбени до уши :)



Предимства на програмата:  
  • Уикенд екскурзия до Прага (четвъртък-неделя) - 4 дни, 3 нощувки.
  • Бързо и удобно пътуване до Прага с директен полет на България Ер София-Прага-София с продължителност на полета под 2 часа;
  • Без притеснения за багажа - включени в цената на екскурзията до Прага  ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. на турист;
  • Настаняване в хотел с идеална локация на пешеходно разстояние от всички основни забележителности на Прага;
  • Максимална грижа - опитен водач на разположение на туристите  с полезна информация, ориентири за придвижване из града и ангажирано съдействие по време на престоя;
  • Богата, полезна, интересно поднесена информация - най-доброто екскурзоводско обслужване на български език в Прага за едно запомнящо се пътешествие;
  • Възможност за екскурзия до прекрасния Дрезден, разположен само на 150 км. от Прага.
  • Възможност за екскурзия до замакът Хлубока и Чески Крумлов.
Програма
1ден
Четвъртък

Среща на летище София - Терминал 2 и отпътуване за Прага с директен полет на България Ер в 10:20 ч. Кацане на летище "Вацлав Хавел" в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела и настаняване.

Информационна среща в хотела с местния екскурзовод на български език и начало на туристическа програма - пешеходна обиколка на Прага  около 3-4 часа (ползва се градски транспорт). 

Ще разгледаме  Пражки Храд записан в Книгата на рекордите на Гинес определян като най-големият древен замък в света, през „Двора на Лъвовете“готическата катедрала „Св. Вит, св. Вацлав и св. Войтех“ строена повече от пет века. Ще се насладим на една от най - красивите гледки към Прага  минавайки през Храдчанске намести, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец, ще продължим по артистичната улица Нерудова. Вървейки само надолу ще видим и Сърцето на Мала Страна което тупти на Малостранският площад, в средата на който се издига бароковата църква „Св. Николай”. Следва едно от най-посещаваните места в Златна Прага, а именно Карловият мост! Построен през 1357 г., мостът привлича целогодишно, ежедневно и денонощно туристи от цял свят. Един музей на скулпури и история от 14 век, та чак до днес. Разходката ни ще продължи по улица Карлова, оттам до Стария Площад и Астрономическия часовник (Орлой). Обиколката ни приключва на площада в Старе Место.  Пешеходната разходка приключва ориентировъчно около 17:30 ч.

Свободно време. 

 

По желание:

Възможност за: Вечерен круиз по Вълтава с вечеря - 35 евро / 70 лв. на човек / при минимум 15 човека/ - на блок /шведска / маса. Супи, предястия, салати, няколко вида месо,  десерти и плодове. Напитките не са включени. През цялото време с Вас ще бъде лицензиран екскурзовод на български език, който ще разказва какво виждате от двете страни на реката. Продължителност 2 часа. Разходката с корабче ще бъде направена веднага след пешеходната обиколка или вечерта. 

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 15 човека

Прибиране в хотела самостоятелно с градски транспорт или такси.

Нощувка.

2ден
Петък

Закуска.

Свободно време в Прага или среща във фоайето на хотела за туристическа програма по желание с предварителна заявка и заплащане:

 

ДРЕЗДЕН: 130 лв. на човек / при минимум 18 туриста /

Целодневна автобусна екскурзия до Дрезден - продължителност около 8 часа. Разстоянието между двата града е 150 км. Предвидена е туристическа програма с екскурзовод на български език: Катедралата, Фрауенкирхе, Операта  Земпер, Терасата на Брюл и  Цвингера са някои от местата които задължително ще разгледаме отвън.

През свободното време можете да посетите световноизвестните музеи на Дрезден, музеят витрина на Цвингер е Картинната галерия на старите майстори (Gemäldegalerie Alte Meister), затрупана с техни платна: Сикстинската мадона на Рафаел, Спящата Венера на Джорджоне и Тициановата Денарият на кесаря.

Вечерта връщане в Прага.

Времетраене на екскурзията: 8 часа

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 18 човека

 

По желание:

Вечеря в традиционен чешки ресторант - 95 лв. за възрастен / 75 лв. за дете до 11 г.

Програма с чешка музика и забавление. Традиционна чешка кухня с 4 степенно меню ( традиционно, пилешко, вегетарианско ), неограничени напитки: вода, безалколкохолни напитки , сокове , бира , вино. Питие за добре дошли: медовина

Програмата започва в 19.30 и завършва в 22.00 ч

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 20 човека

Прибиране в хотела самостоятелно с градски транспорт или такси.

 

Нощувка.

3ден
Събота

Закуска.

Свободно време в Прага или среща във фоайето на хотела за туристическа програма по желание с предварителна заявка и заплащане.  

Екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов - 130 лв. /целодневна екскурзия с автобус

Екскурзията започва с пътуване до замъка "Хлубока" - трансферът трае около 2 часа. Разглеждане на замъка /входната такса от около 8 евро не е включена в цената/. 

Замъкът  Хлубока е основан в средата на 13 век на скала с височина 83 метра над река Вълтава. Построен е в готически стил. За първите 400 години замъкът сменя общо 26 собственика! През 1660 г. замъкът става собственост на рода Шварценберг. Именно с него е свързан модерният външен вид на сградата. Идеята за създаване на „Чешкия Уиндзор“, както неофициално е наречен замъкът, принадлежи на един от собствениците – херцогиня Елеонора Шварценберг. Родът Шварценберг владее сградата до 1945 г. Най-ценното, мебелите в Хлубока днес могат да се видят в т. нар. „Сутрешна гостна”, чиито интериор е стилно завършен с ръчно изрисувани китайски вази от 18-ти век. Нявсякъде из тази гостна, малката трапезария, залата за пушене и приемните са разположени портрети на най-важните членове на фамилията на Шварценберг. Най-голямата зала в Хлубока е библиотеката, която определено смайва с красивия си и богат интериор. Днес замъкът е превърнат в музей, в който освен красивите потомствени мебели, картини и предмети на изкуството, могат да се разгледат и изящни готически картини и статуи. През 1947 г. замъкът Хлубока е национализиран и оттогава е държавен музей.

Програмата продължава с пътуване към Чески Крумлов. За около 30 минути ще се озовем в малко оживено градче, част от историческото наследство на ЮНЕСКО. По време на пешеходната обиколка ще разгледаме Чески Крумлов разделен на две от криволичещата, минаваща през него река Влтава. Градът е един от най-посещаваните в Чешката Република, често посетителите му през лятото надхвърлят числеността на местните жители. Замъкът му е втория по големина в Чехия ( на първо място е  Пражски Храда в Прага ), Бароковият Театър се смята за най-старият в света, църквата Св.Витус – готическа църква, чиито фрески подсказват, за построяването й през XV век. И ред още интересни и вълнуващи сгради и истории карат туристите да посещават Чешки Крумлов.

Връщане в Прага.

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 20 човека

  

Нощувка.

 

4ден
Неделя

Закуска.
Свободно време. 

Или БОНУС екскурзия: Красотите на Прага: Час на тръгване 09:00 ч. - ако времето позволява пеша (ако е студено с градски транспорт. Цена на билета около 32 крони валиден от часа на валидиране – 30 мин) до Статуята на св. Вацлав възседнал коня, и зад него Народния Музей оттам ще започне нашата 3 часова разходка. Вървейки по забележителният Вацлавски  площад, ще видим сгради в различни красиви стилове. Точно тук се случва „нежната революция„  през 1968 г. Малкия оазис в центъра на Прага Франтишканската градина, църквата „ Дева Мария Снежна с най – високия дървен олтар в Европа и по улица „ На Рова „ ще са част от маршрута ни. Обществения дом, известен със своите рисунки от Алфонс  Муха в стил Арт Нуво, френския ресторант и историческите събития които се случват в него също ще са част от нашата неделна разходка. Готическата Барутна Кула, Къщата на Черната Мадона, улица Целетна до Стария Площад, през най –скъпата улица в Чехия - Парижска и към Еврейския Квартал с легендата за Голем. Очаквайте всичко най - интересно от Новия и Стария град :)

Следва трансфер до летището. Отпътуване с директен полет на България Ер за София в 16:30 ч. Пристигане в София - Терминал 2 в 19:20 ч.

Край на програмата!



Дати На човек в двойна стая На човек в единична стая На човек в тройна стая Дете до 11.99 г. в двойна / тройна стая Второ дете до 11.99 г. в двойна / тройна стая
02.05.2024 г. 995 лв. 1170 лв. 995 лв. 945 лв. 945 лв.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
02.05.2024 от 995 BGN Резервирай
Пакетните цени включват:
  • Самолетен билет София – Прага - София на авиокомпания България Ер с  включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг на турист;
  • 3 нощувки със закуски в хотел Ibis Praha Mala Strana 3* / Anette 3* или подобен;
  • Трансфери летище - хотел – летище;
  • БОНУС: Класически пешеходен тур на Прага с местен екскурзовод на български език в първия ден;
  • БОНУС: Красотите на Прага - екскурзия в последния ден;
  • Ползване на слушалки по време на екскурзия;
  • Медицинска застраховка на ЗК Лев Инс с покритие 5000 евро на човек;
  • Екскурзовод - водач по време на престоя в Прага на български език.
Пакетните цени не включват:
  • Разходи за градски транспорт: билет за 30 мин. - 30 крони, билет 24 часа - 120 крони;
  • Градска такса - при наличие се заплаща на рецепция на хотела;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини);
  • Допълнителни мероприятия по желание.
Полетно разписание:
Полет FB 301 София - Прага: 10:20 - 11:15
Полет FB 302 Прага - София: 16:30 - 19:20


Информация за входни такси (заплащат се по желание, обектите се посещават самостоятелно в свободното време):
Ориентировъчен валутен курс: 1 EURO = ~25 CZK
 

Условия за записване:
  • минимален депозит за записване - 200 лв.
  • доплащане до крайната цена - до 35 дни преди датата на отпътуване.
Валидна лична карта; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!

 
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверка съответно от единия или двамата родители - носи се оригинал и копие). Няма изисквания за визи. Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

АНУЛАЦИИ
Пътуващият има право да се откаже от пътуването, без да дължи анулационна такса, след като е отправил писмено предизвестие в рамките на деня, в който се е записал и е платил първоначалната вноска. От деня, следващ деня на записването до 35 дни преди датата на заминаване, таксата за отказ от пътуване е в размер на изискуемия минимален депозит - 200 лв.
В периода от 35 дни преди датата на заминаване до датата на заминаване включително, таксата за отказ от пътуване е в размер на общата крайна цена на туристическия пакет.
Пътуващият има право да преотстъпи своето пътуване на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само с писмено предизвестие не по-късно от 21 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. В случай че от това преотстъпване произтича заплащане на глоби по вече оформени пътнически документи – самолетни, фериботни или други билети, пътуващият дължи тяхното заплащане при сключването на договор за туристическия пакет на друго лице.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
Краен срок за уведомяване, в случай на несъбран минимален брой: не по-късно от 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 
Допълнителни екскурзии:

ВАЖНО: Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.
 
  • Дрезден - 130 лв. за възрастни и 115 лв. за деца до 12 г.  / при минимум 18 човека /
  • Екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов - 130 лв. / при минимум 18 човека /
  • Круиз с корабче по река Вълтава с включена вечеря - 70 лв. на човек / при минимум 15 човека/ 
  • Вечеря в традиционен чешки ресторант - 95 лв. на човек / 75 лв. за дете до 11 г. / при минимум 15 човека /


Входни такси по градове:

Прага:
Страховски манастир - Библиотека: 120 CZK (+50 CZK за право на снимки)
Лорета (Loretanske namesti 7): 150 CZK (+100 CZK за за право на снимки)
Църква Свети Никола (Malostranske namesti) - 70 CZK
Чешка национална галерия (индивидуални постоянни изложби) - Kinsky Palace: 150 CZK; Sternberg Palace, Schwarzenberg Palace, Convent of St. Agnes of Bohemia: 220 CZK
Музей на Франц Кафка (Cihelná 2b) - 200 CZK
Музей на Сметана (Novotného lávka 1) - 50 CZK

Дрезден:
Цвингер (за галерията на Старите майстори + павилиона за физика и математика + колекцията с порцелан) - 10 €
Albertinum (галерия за модерно изкуство) - 14 €

Разпечатай

Оферта № Е2922


Етикети
самолетна екскурзия до прага , екскурзия до дрезден , екскурзия прага 2024 , екскурзии прага , екскурзия в прага , екскурзии в прага , екскурзия до прага , екскурзии до прага , екскурзия чехия , екскурзии чехия , екскурзия в чехия , екскурзии в чехия , екскурзия до чехия , екскурзии до чехия , самолетна екскурзия , самолетни екскурзии , екскурзия със самолет , екскурзии със самолет , прага със самолет , самолет прага , самолет чехия , чехия със самолет , самолет чехия , евтина екскурзия , евтини екскурзии , изгодна екскурзия , изгодни екскурзии , екскурзия на ниска цена , екскурзии на ниски цени , екскурзии 2023 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , оферта за прага , оферти за прага , изгодна оферта за прага , изгодни оферти за прага , оферта за прага на ниска цена , оферти за прага на ниски цени , оферта за чехия , оферти за чехия , изгодна оферта за чехия , изгодни оферти за чехия , оферта за чехия на ниска цена , оферти за чехия на ниски цени , ekskurziq do chehiq , ekskurzii do chehiq , ekskurziq do praga , ekskurzii do praga , samoletna ekskurziq , ekskurziq sus samolet , samoletni ekskurzii , ekskurzii sus samolet , ekskurzii 2024 , samoletno patuvane , samoletni patuvaniq , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski cena , ekskurziq do praga na niska cena , ekskurzii do praga na niski ceni , ekskurziq do chehiq na niska cena , ekskurzii do chehiq na niski ceni , oferta za praga , oferti za praga , izgodna oferta za praga , izgodni oferti za praga , oferta za praga na niska cena , oferti za praga na niski ceni , oferta za chehiq , oferti za chehiq , izgodna oferta za chehiq , izgodni oferti za chehiq , oferta za chehiq na niska cena , oferti za chehiq na niski ceni , razglejdane na zabelejitelnosti



Хотели Гърция