Тайланд и Камбоджа: Най-хубавото от Сиамската и Кхмерската империи


София – Банкок – Сием Риеп – Пукет – София

Дати: 18.11.2020; 02.12.2020
СамолетниСамолетни
Тайланд заслужено заема първо място сред най-посещаваните страни в Азия. Прекрасни плажове, божествени островчета, богата история, уникална култура, родината на най-добрите спа - центрове. Изумителни места за гмуркане, красиви природни паркове, екзотична кухня, храмове, древна история. Тайланд предлага за всекиго по нещо. 
Остров Пукет е най-големият остров на кралство Тайланд и едно от най-големите му богатства, с право известен като Перлата на Андаманско море. През различните епохи се е намирал поетапно под влияние на Португалия и Великобритания и този специфичен отпечатък може да се види и до днес в архитектурата на острова. Притегателн център е за разнолики тълпи от туристи от цял свят, като обаче успява да съхрани девствените си природа и плажове. 
Отивайки до Тайланд без да се посети Камбоджа е като недовършена вълшебна приказка. За мнозина Камбоджа се асоциира с неподвластния на времето храмов комплекс Ангкор Ват, титулован за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век като хиндуистки храм, към края на века той постепенно се превръща в будистски.
Програма
Ден 1-ви – Отпътуване за Тайланд
Явяване на летище София Терминал 2 два часа преди полета. Регистрация за полета и отпътуване за Бангкок.
 
Ден 2-ри – Пристигане в Бангкок
Пристигане в Бангкок сутринта. Посрещане и трансфер до хотела.  Настаняване в хотел  Amari Watergate Bangkok​ 4*, в близост до моловете. Свободно време. Следобед - сити тур  на Бангкок с посещение на трите Буди и храмове - Wat Pho, Wat Traimit и Wat Benchamabophit.
Храмът Wat Pho. Най - старият харм,  който е построен през XVI  век. В него се намира  позлатена, дълга 43 м. и висока 15 м. и илюстрира преминаването на Буда в нирвана. Буда е изобразен полегнал, подпрял с ръка главата си. Под главата му има 2 богато инкрустирани възглавници. На стъпалата му има инкрустирани със седеф 108 lák·sà·nà (благоприятни характеристики на Буда). 
Храмът Wat Traimit. Това е храмът на златния Буда и се намира в китайския квартал.
Статуята на Златния Буда е с неясен произход. Предполага се, че е от времето на Династията Sukhothai през 13 -14 век, с ясно изразено влияние на индийската школа. Вероятно около 1403 г. статуята е била преместена в Аютая. Там за да бъде предпазена от набезите на бирманските нашественици, Златния Буда бил покрит с мазилка, изрисуван и декориран с парчета цветно стъкло. През 1767 г. Аютая била разрушена и статуята останала сред развалините. През 1801 г. Рама I установява Бангкок за столица на новото тайландско кралство. В многобройните новопостроени будистки храмове биват събрани статуи от разрушените храмове от цялата страна. Предполага се, че тогава е донесен и Златния Буда от разрушената Аютая.
По времето на крал Рама III (1824-1851), статуята, все още покрита с циментова замазка е била поставена като главно изображение на Буда в храма Wat Chotanaram в Бангкок. Но и този храм бил пред разрушаване, за това решават през 1935 г. да преместят статуята в китайския квартал в храма Wat Traimit. Но сградата на този храм била малка за да побере статуята и за период от около 20 години тя бива оставена под един ламаринен навес.
През 1955 г., когато новата сграда на храма Wat Traimit е готова, на 25 май започва местенето на статуята, но се случва инцидент. Къса се въже при транспортирането на статуята и падайки от нея се отчупва парче мазилка. Разказва се, че работниците са се уплашили от гнева на Буда и побягнали, а същия ден се изсипал проливен дъжд, почти до наводнение и в това се търсила символика с яростта на Буда. Дали е било точно така, не е ясно, но когато дошли да видят какви са щетите, златото проблясвало изпод счупената мазилка. Започва се внимателно отстраняване на мазилката, като целият процес е документиран с много фотографии, а парчетата мазилка са изложени в музея към храма.
Wat Benchamabophit​ - Мраморния храм, поради мрамора Карара, използван при строежа на основния храм. В храма се преплитат елементи от източната и европейската архитектура. Името на храма се превежда буквално като Храм на петия цар, тъй като е основан по време на управлението на Рама V ( 1899 г. ). Храмовият комплекс разполага с няколко сгради, някои от които имат витражи в европейски стил. Не само екстериора му е покрит с мрамор, но и тротоарите и околните пространства. Комплексът включва манастир с 50 бронзови статуи на Буда в различни поза и стилове,  всеки от който представлява различен регион или държава, където се практикува будизма. 
Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 3-ти Бангкок и Аютая,с круиз по  река Чао Прая
Закуска. Целодневна екскурзия до Аютая - древната столица на Тайланд. Градът е исторически паметник под открито небе. На където се обърне човек може да види будистки храмове и статуи на Буда. Градът е разположен в поречието на река Чао Прая. Аютая, чието име означава „непобедим” на санскрит, може и да не е толкова популярен, колкото Бангкок, но е сред многото места в Тайланд, които са посещавани от туристи, искащи да зърнат световно известните му руини. В апогея си, Аютая е бил оживен мегаполис с международна слава, чийто прогрес, според историци, можел да се сравни дори с европейските столици от това време. Кралството било толкова проспериращо, че съседна Бирма (днешен Маянмар) го пожелало и така бурмейската армия опожарила и опустушила града. Днес само дебрите от славата на империята са останали, формирайки част от Историческия парк Аютая, който се смята за едно от архитектурните чудеса на Азия и е  включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Връщане в Бангкок с круиз по  река Чао Прая, с включена вечеря. Прибирането е около 17:00 часа. Нощувка.
 

Ден 4-и, Бангкок - Сием Реип

Закуска. Трансфер до летището за полет до Сием Реип. Пристигане и трансфер до хотелa. Настаняване. Възмощност за посещение на вечерно музикално -акробатично шоу ( срещу допълнително заплащане) .
 
Ден 5-иСием Реип и комплекса Ангкор

Закуска. Трансфер до Ангкор за разглеждане на най- големия храмов комплекс в света. Построен през 11 век от н.е. от Крал Сурияварман II, царувал от 1113 до 1115 г.н.е, молитвеният комплекс Ангкор Ват е посветен на Бог Вишну и представлява умален модел на свещената планина Меру в Индия, където според хиндуистката религия някога са живеели Боговете.  Обяд в местен ресторант с избор от европейската и интернационална кухня. Следобед продължава разглеждането на огромния храмов комплекс, където изкусни майстори са резбовали в камъка прекрасни гравюри, изобразяващи сцени от живота на древните кхмери, прекрасните танцьорки „Апсара, велики битки и митологични видения. (Включени са трансферите, обяд, входния билет и гид на английски език). Завръщане в хотела. Нощувка. 
 

Ден  6-ти, Сием Реип 
Закуска. Свободно време : възможност за повторно посещение на храмовия комплекс Ангкгор или допълнителна екскурзия Целодневен тур на Phnom Kulen National Park. Нощувка. 
 
Ден  7-ми, Сием Реип  – Пукет.
Закуска. Трансфер до летището за полет Сием Реип - Пукет.  Посрещане на летището в Пукет и трансфер до хотела. Настаняване. Вечерта - по желание срещу допълнително заплащане, посещение на вечерно шоу FANTASEA ( с вечеря) . Нощувка. 
 
Дни 8-ми до 10-и – Пукет
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.
 
Ден 11-и – Отпътуване за София
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Отпътуване от Пукет през Доха или Истанбул за София. Пристигане в София на Терминал 2. 
Край на програмата.
ДАТА
ЦЕНА
РЕЗЕРВИРАЙ
18.11.2020 от 3299 лв. Резервирай
02.12.2020 от 3299 лв. Резервирай
Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София – Доха / Истанбул - Бангкок - Пукет – Доха / Истанбул - София
 • Самолетен билет Бангкок- Сием Реип - Пукет
 • Пътнически и летищни такси 
 • Багаж 20 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
 • Панорамен тур на Бангкок 
 • Целодневен тур на старата столица Аютая с круиз по реката и вечеря
 • Еднодневен тур на Ангкор Ват с вкл. вход и обяд 
 • 4 нощувки със закуска, обяд или вечеря в хотел 5* на о-в Пукет 
 • 2 нощувки със закуски в Бангкок в х-л Amari Watergate 4*
 • 3 нощувки със закуски в Сием Реип в хотел 4*
 • Трансфери летище - хотел - летище по програмата
 • Медицинска застраховка*  с покритие 10000 Euro /с Assistance/ 
 • Водач при 12 записани туристи
Пакетните цени не включват:
 • Екскурзии по желание /записват се предварително/ - в допълнение
 • Многократна виза за Тайланд – 175 евро /издава се в рамките на 3 работни дни/
 • Виза за Камбоджа - около 35 щ.д. - получава се на летището, след он-лайн кандидатстване
 • Лични разходи
 • Хранения извън упоменатите
 • Туристическа такса - ако се изиска от хотела
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - заплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация ( 2-3% от стойността). Може да се сключи до 5 дни след  подписване на  договора, съгласно условията на  ЗАД „ АРМЕЕЦ”
 • Цената е в лева на човек в двойна стая
 • Отстъпка за дете 2-11.99 г.  - 400 лв. 
 • Единично настаняване с доплащане - по запитване
Цената е валидна за ранни записвания до 13.07.2020 г. или до изчерпване на местата по промоцията.

При резервация се внася депозит от 30%, доплащането е до 35 дни преди отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването с водач: 12 човека

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи за осъществяване на пътуването : 30 дни преди датата на отпътуване.
 

Полетно разписание:

QR 228 София 12:25 - Доха 18:15  

QR 830 Доха 20:10  - Бангкок 06:55+1 

FD 614 Бангкок 14:40 - Сием Рип 15:45 

FD 631 Сием Рип 08:30 - Пукет 10:05 

QR 843 Пукет 10:00 - Доха 13:25

QR 225 Доха 16:45 - София 21:15

Превозвач: Qatar Airways
 

Изисквания и срокове за анулации и неустойки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
 • Необходими документи: задграничен паспорт и виза
 • Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да кандидатстват предварително за визи в тайландското почетно консулство в София. Необходими документи за виза: 1 паспортна снимка, международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на пътуване /считано от датата на напускане на Тайланд/, както и копие от самолетната резервация/.
 • Цена на многократна виза /получава се в рамките на 3 раб. дни/ - 175 Евро  
 • Водач от Бълагрия се осигурява при 14 записани
 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страните

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

•           До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

•           От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита 

•           От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването


В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 30 дни преди отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд или Камбоджа.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.


Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,72 лв. за щатски долар към 12.02.2019 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

Хотели

Amari Watergate Bangkok​ 4* (8.6 - отличен Booking.com) 
Amari Watergate се намира в непосредствена близост до търговския център Central World Plaza и срещу пазара за стоки на едро Pratunam в Банкок. Хотелът разполага с открит басейн, спа център и 5 заведения за хранене. Навсякъде е осигурен безплатен Wi-Fi.
 

Thavorn Beach Village 4* (8.2 - мн. добър Booking.com) 
Thavorn Beach Village & Spa е разположен сред около 101 декара тропическа зеленина край залива Nakalay. Предлага гледка към Андаманско море и бунгала в тайландски стил. Разполага с голям басейн тип лагуна и фитнес съоръжения. Осигурен е безплатен WiFi. Организиран е безплатен трансфер с автобус по разписание до плажа Патонг. Климатизираните бунгала са със балкон и гледка към морето, басейна или градината. В Chann Spa гостите могат да се насладят на традиционни тайландски масажи. Ресторанта Marisa Terrace предлага международна кухня край басейна, а в ресторант Old Siam се сервират тайландски специалитети. На разположение на гостите има също бар край басейна и барбекю. 

Допълнителни екскурзии

От Банкок:
 

Екскурзия до моста на река Куай „Thai–Burma Death Railway Bridge on the River Kwai” - Цена от 160  лв. 

Тур от Банкок до  ж.п. линията  Тайланд - Бирма и моста на река Куай. С помощта на местен гид ще вникнете в значимостта на тази атракция. Ще посетите най-известния мост на Тайланд. Внушителната структура изградена от военнопленници е запазена и все още се използва до днешни дни в памет на загиналите за изграждането й. Освен моста ще посетите и JEATH War Museum and Allied War Grave. Включен обяд и пътуване с лодка по реката.

 

От Сием Реип:
 

- Целодневен тур на Phnom Kulen National Park -  Цена от 85 лв.

Посещение на водопада Kulen, и върха на свещената планина Phnom Kulen с нейния спящ Будда, както и долината на хилядата линги ( скални изображения). 

Цената включва трансфер, водач и вход за парка.

- Допълнителен ден за изследване на комплекса Анкгор  -  Цена от  90 лева. 

Цената включва трансфер, водач и вход.

- Камбоджанско цирково изкуство - Цена от  36 лв.

Вечерно шоу, начало : 20:00.  Чрез изразните средства на музиката, танца и акробатиката ще се запознаете с миналото и историята на Камбоджа.

Цената включва трансфер, водач и вход.

 

От Пукет:
 

- Целодневна екскурзия с лодка и водач до островите Пи Пи с включен обяд - Цена от 190 лв.

 (цената включва трансфер от и до хотела, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на заливa Лох Самах и острова Пи Пи Лей, където се намира най-красивия залив Майа, станал популярен от филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо. Възможност за наблюдаване на величествения подводен свят и кораловото дъно - едно от най-красивите в индийския океан. Разглеждане на „Пещерата на викингите“, известна с древните си скални рисунки. Обяд. Следобед - разходка до остров Бамбу. Свободно време за плуване, релакс или слънчеви бани.

- Целодневна екскурзия с лодка и водач „Джеймс Бонд“ с включен обяд  - Цена от 180 лв.

(цената включва трансфер от и до хотела, разходка с моторна лодка, обяд и водач). Екскурзията включва: посещение на залива Панг Нга, едно от най-екзотичните и красиви места в Тайланд; острова Кох Тапу, сцена на действие на кадри от филма „Мъжът със златния пистолет“ от популярната поредица на „Джеймс Бонд“; плаване през мангрови гори и пещери и обяд в изграденото върху дървени колони селище Кох Пани. Посещение на остров Кох Кай и разходка по крайбрежната зона с кратки спирки при някои от най-живописните тайландски заливи и пещери.

-  Вечеря с Шоу програма „Пукет Фантазия“ - Цена от 120 лв.

Цената включва трансфер от и до хотела, вечеря и шоу програма.

- Целодневна програма „Рафтинг и Сафари със слонове“ с включен обяд - Цена от 180 лв.

 (цената включва трансфер от и до хотела, рафтинг в буйни води, с включена екипировка, обяд, посещение на Центъра за развъждане на диви животни в Панг Нга и 30 минутна разходка със слон в джунглата с местен водач на английски език).

ТУРОВЕТЕ се провеждат на английски език.

 

Разпечатай

Оферта № Е2794