Какво да правим в Тенерифе - част II

Какво да правим в Тенерифе - част II
12.Февруари.2020 г.
Миналата седмица Ви запознахме с някои от нещата, които можете да правите в Тенерифе (можете да ги прочетете тук). Тази седмица продължаваме като на Вашето внимание представяме още няколко неща, с които да разнообразите престоя си на този уникален остров:
  • Плажът Лас Тереситас
Определено това е най-красивият плаж на острова. Гледки като от картичка и спокойни води, в които да се потопиш. Пясъкът е толкова ситен и пухкав, че ще ти се прииска да се излежаваш на него по цял ден.
  • Ботаническите градини в Пуерто де ла Круз
Ботаническата градина в Пуерто де ла Круз е още от 18-ти век и разполага с изобилие от екзотични растителни видове. Звездата на градината е смокиново дърво на два века, което изглежда наистина впечатляващо. Въпреки че не е голяма, можеш да се насладиш на природата с книга в ръка и да прекараш няколко часа там.
  • Разходка из Маска
Градчето Маска е едно от най-живописните места на о. Тенерифе. Дълго 5.8 км, то е идеален маршрут за 4-5-часова разходка. Да, гледката наистина е като тази от снимката – дълбоки клисури, скалист релеф и зелени хълмове. Ако си забравил да вземеш картичка за приятели, то снимките, които направиш, ще компенсират.
  • Делфините и китовете на Тенерифе
Тенерифе е една от трите дестинации в света, където можете да се насладите на делфини и китове. Над една трета от делфините и китовете в света преминават през водите на Канарските острови. Едно преживяване, което със сигурност и ти, и детето в теб ще запомните за цял живот.
  • Пунта де Тено
За съжаление е трудно достъпен без кола. Пътуването до там е истинско приключение. Цялата зона около този плаж е природен парк и рай на дивата природа. Каменистите гледки към Атлантическия океан наистина ще допринесат за преживяването ти на острова. Ако искаш да се откъснеш от ежедневието и да почувстваш атмосферата на дивия свят, то това е перфектният спот.
 
Вижте нашето предложение, с което можете да посетите Тенерифе - ТУК!
всички новини