Какво да правим в Тенерифе - част I

Какво да правим в Тенерифе - част I
05.Февруари.2020 г.
Тенерифе е вулканичен остров в Атлантическия океан, намиращ се на около 300 км западно от бреговете на Африка и 1250 км югозападно от континентална Испания. Той е най-големият и населен от канарските острови с площ от 2034 км2 и население от около 900 000 души. Най-голям град е Санта Круз де Тенерифе, който е и една от двете столици на автономията Канарски острови.

Основната икономика на Тенерифе е туризмът. Островът се посещава от над 6 млн души годишно - най-много от всички канарски острови. Освен плажния отдих, интерес за туристите представлява и вулканът Тейде, карнавалът в Санта Крус, старинната архитектура и др. Развити са и земеделието (банани, грозде, зеленчуци, цветя), риболовът, търговията и промишлеността.

Освен “чилването” на плажа с коктейл в ръка, има още много интересни занимания на този остров. Разходки, катерене, посещение на музеи, ботанически градини и увеселителни паркове. Със сигурност ще откриеш нещо по твой вкус. Освен това, храната е невероятна, особено ако си ценител на морската кухня. За да се насладиш максимално на острова, ти препоръчвам да се снабдиш с кола под наем. Не е задължително, разбира се. Тенерифе разполага с добра транспортна инфраструктура на разумни тарифи.
 
На вашето внимание представяме няколко от нещата, които можете да правите в Тенерифе:
  • Връх Тейде
Планина Тейде е част от Национален парк Тейде с надморска височина 3718 метра и активен вулкан. Паркът е част от Световното наследство на ЮНЕСКО от 2007 година. Но надморската височина не трябва да те притеснява. Лесно можеш да стигнеш до вулкана, единствено трябва да получиш разрешение, за да се изкачиш до върха. За да не останеш разочарован, те съветвам да кандидатстваш малко по-рано. А преживяването на върха наистина си заслужава. Паркът е деветият по популярност в света, така че си представи колко туристи се опитват да се изкачат до върха.
  • Избери пътека и отивай да се катериш
Не е задължително да е планина Тейде. Просто избери пътека и тръгвай, наслади се на природата и флората на острова и релаксирай. Гарантирам ти, че ще намериш някое невероятно местенце между гората и ще се върнеш със страхотни снимки на природата.
  • Лоро Парк
Едно от задължителните неща, докато си на отрова, е да посетиш Лоро Парк – най-красивият и интересен зоопарк в Европа. Паркът е истинско райско кътче, където могат да бъдат видени различни екзотични растителни и животински видове. Шоу програми с тюлени, делфини и с косатки са само малка част от атракционите на парка.
  • Плаж Жардин (Playa Jardin)
Плажът се намира в Пуерто де ла Круз и е приказен по време на залез. Покрит е с черен вулканичен пясък, а около него се простират хиляди храсти, цветя, дръвчета и кактуси. А ако си фен на сърфинга или искаш да опиташ, то този плаж е идеалният спот. Предпочитан е от местните именно заради възможността за сърфиране и един от най-хубавите ресторанти наоколо – Тамбо (Tambo).
  • Санта де ла Круз
Санта де ла Круз или Санта Круз, както всички я наричат, е столицата на Канарските острови. Тук ще намериш всичко, дори и за най-капризния вкус. Плажове, молове, разходки, залези, коктейли... Ритъмът тук е различен от останалите места на острова – забързан, хаотичен и магнетичен.
 
Вижте нашето предложение, с което можете да посетите Тенерифе - ТУК!
всички новини