Любопитни факти за Венецуела - част II

Любопитни факти за Венецуела - част II
13.Юни.2018 г.
Миналата седмица Ви запознахме с някои интересни факти за Венецуела (можете да ги прочетете тук). Тази седмица продължаваме като на Вашето внимание представяме поредната порция любопитни факти:
  • Столицата на Боливарска република Венецуела е Каракас, а там кипи бурен живот, смесен с местни салса ритми и желание за съвременност. В Каракас можете да посетите някой от горещите салса клубове, да обиколите магазините и да си купите някои от автентичните ръчно-изработени местни сувенири. В столицата можете да отидете и на бейзболния стадион, Венецуела се слави с добрите си играчи.
  • Още в древни времена във Венецуела властвали индианците, те ловували в екваториалните гори, строяли градове и използвали терасовидните склонове на Андите, за да създават сложни напоителни системи. Това бил техния свят, където властвали техните закони. Всичко  се променило, когато корабът на Христофор Колумб акостирал на карибския бряг през 1498 година. Откривателят видял делтата на Ориноко и разбрал, че това не е просто поредния красив остров в Карибско море.
  • Година след Колумб, пристига и Алонсо де Охеда, той видял индианските къщи на Маракайбо и останал поразен от архитектурата им, именно затова именува мястото Малката Венеция или Венецуела.
  • Днес населението на Венецуела е почти 28 милиона, а освен Каракас други големи градове са Маракайбо, Валенсия и Сиудад Боливар, които предлагат интересени и бурни преживявания на посетителите си.
  • Но ако искате истинска почивка, “обърнете поглед” към северните брегове на Венецуела, където се намира остров Маргарита. Времето там винаги е прекрасно, плажовете примамват с мекия си пясък и надвесените над него зелени палми. Маргарита притежава десетки плажове, сред които можете да избирате... дали да бъде по-населен или  по-усамотен, дали да бъде по-плитък или по-дълбок, дали да има лек вятър или не, дали да има вълни или не... Да, островът предлага това разнообразие. На Маргарира всички е създадено за почивка, каквато я рисуват мечтите и представите ви.
  • Докато сте на Маргарита, можете да предприемете кратко пътуване до някой от съседните острови – Coche или Cubagua. Това ще бъде приятно разнообразяване на лежерната почивка.
  • Венецуела е същинска екваториална джунгла, която предлага толкова завладяващи гледки, сякаш природата на това място “умишлено усилва” цветовете и контрастите. Сякаш там отиваш за да видиш, почувстваш и усетиш величието на майката Природа, да я опознаеш такава, каквато е създадена преди милион години и каквато е в най-истинската си същност.
 
Вижте нашето предложение за екскурзия до Венецуела - ТУК !
всички новини